Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΜανωλάς "Αυτοί είναι οι πιο ...επικίνδυνοι"

Μανωλάς “Αυτοί είναι οι πιο …επικίνδυνοι”

|

Ο Κώστας Μανωλάς μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ρόμα και εξήγησε ποιοι είναι οι πέντε πιο επικίνδυνοι επιθετικοί που έχει αντιμετωπίσει στη καριέρα του: Ιμπραϊμοβιτς, Σουάρες, Μπενζεμά, Ρονάλντο και …Μέσι που όμως δεν είναι επιθετικός και γι αυτό τον άφησε …τελευταίο 

Μπορεί στην Ελλάδα να μην είναι και ο πλέον πολυλογάς ποδοσφαιριστής αλλά στην Ιταλία και δη στην επίσημη ιστοσελίδα της Ρόμα μιλάει αρκετά συχνά και οι απαντήσεις του βγάζουν ειδήσεις. Ο λόγος για τον Ναξιώτη διεθνή Έλληνα αμυντικό Κώστα Μανωλά που κλήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση: Ποιοι είναι οι πέντε πιο επικίνδυνοι επιθετικοί που αντιμετώπισα… Και η απάντησή του έχει προκαλέσει ένα μικρό …διπλωματικό επεισόδιο. Κι αυτό γιατί έβαλε στην 5η θέση τον Λιονέλ Μέσι. Ο ίδιος δικαιολόγησε σωστά την επιλογή του, όμως σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ το γεγονός ότι βρέθηκε κάποιος να βάλει τον Μέσι κάτω από Ρονάλντο, Σουάρες, Μπενζεμά και Ιμπραίμοβιτς είναι από μόνο του είδηση…. Όπως κι εάν έχει είναι ενδιαφέρον να δούμε τι αναφέρει για τον καθένα εκ των πέντε και να θυμίσουμε ότι με τον Κριστιάνο Ρονάλντο της Ρεάλ Μαδρίτης έχει ανοιχτούς λογαριασμούς από πέρυσι με τις κόντρες τους να είναι ομηρικές…

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Ρόμα έχουμε τον Κώστα Μανωλά που αναφέρεται ως «Με 97 εμφανίσεις με την Ρόμα, ο Ελληνας στόπερ, είναι αμετακίνητος στην άμυνα των «τζαλορόσι» κατά τα τελευταία χρόνια, ειδικά σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπου με την κόκκινη και κίτρινη φανέλα, συνάντησε πολλούς σημαντικούς επιθετικούς. Αυτή είναι η προσωπική του λίστα με τους πιο επικίνδυνους…». Και εκεί βλέπουμε τις παρατηρήσεις του για τον καθένα ξεχωριστά.. Και πιο δύσκολος όλων είναι ο Λιονέλ Μέσι που «καταπίνει» αντιπάλους αλλά είπαμε. Και μόνο το Νο 5 για έναν αθλητή που έχει συνηθίσει να είναι μόνιμα στο Νο 1 είναι …είδηση.

Αυτή είναι λοιπόν η σειρά για τον Μανωλά:

Για τον Ιμπραχίμοβιτς: “Τον αντιμετώπισα τη σεζόν 2013-14 όταν με τον Ολυμπιακό παίξαμε κόντρα στην Παρί στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ίμπρα είναι μια δύναμη της φύσης, είναι πολύ δύσκολο να μένεις κοντά του όταν τρέχει διότι έχει απίστευτη φυσική κατάσταση. Επίσης, συνδυάζει τεχνική με ποιότητα και είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις έναν άνθρωπο του μεγέθους και της δύναμής του”.

Για τον Σουάρες: “Έπαιξα εναντίον του την περσινή σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αν βρει χώρο ανοιχτό, θα περάσει αμέσως. Είναι πολύ δύσκολο να τον κρατήσεις και είναι… φονικός όταν βγει μόνος του για να σκοράρει”.

Για τον Μπενζεμά: “Είναι, επίσης, πολύ δύσκολος αντίπαλος. Πολύ ολοκληρωμένος παίκτης, με φυσική δύναμη και πολύ τεχνίτης. Καθόλου εύκολος αντίπαλος για εμάς τους αμυντικούς. Όταν συνδυάζονται η φυσική δύναμη και η τεχνική τότε τα βρίσκουμε σκούρα”.

Για τον Ρονάλντο: “Είναι φαινόμενο. Τα έχει όλα: ντρίμπλα, αίσθηση του γκολ, φυσική δύναμη. Στη διάρκεια των περσινών αγώνων μας κόντρα στη Ρεάλ τα έδειξε όλα και σκόραρε δύο φορές: φονικός”.

Για τον Μέσι: “Δεν είναι φορ περιοχής, γι’ αυτό τον άφησα τελευταίο. Είναι, όμως, ένας παίκτης ο οποίος με την ταχύτητα του ‘καταπίνει’ αντιπάλους, τους διαλύει σαν να είναι κορίνες του μπόουλινγκ και στη συνέχεια ξέρει να κάνει πάντα το σωστό, είτε να σουτάρει είτε να πασάρει σε αμαρκάριστο συμπαίκτη του. Βρίσκει πάντα τη σωστή λύση”.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Μικρές Κυκλάδες, ιδανική επιλογή στις προτιμήσεις των Γάλλων ταξιδιωτών

Η νέα τάση «μικρονησιών» κατακτά τους Γάλλους, με Ηρακλειά, Σχοινούσα, Δονούσα και Κουφονήσια να πρωταγωνιστούν στη λίστα του GenerationVoyage.

Νεκρός νεαρός φυσητήρας στις ακτές της Σάμου – Έρευνα για τα αίτια

Το μεγαλόπνοο θηλαστικό, μόλις τεσσάρων μέτρων, ξεβράστηκε νεκρό σε μία από τις σημαντικότερες μεταναστευτικές διόδους του Αιγαίου.

Πέθανε ο Τζόρτζιο Αρμάνι, ο απόλυτος θρύλος της μόδας έφυγε στα 91 του (video)

Ο Ιταλός σχεδιαστής που όρισε το σύγχρονο στιλ και μετέτρεψε το όνομά του σε παγκόσμιο brand, άφησε την τελευταία του πνοή στο Μιλάνο.

Νάξος: Ανακαινίσεις σε δύο σχολεία, οι παρεμβάσεις που υλοποιούνται, τι αναφέρει ο κος Μαυρομμάτης

Με το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» προχωρούν έργα αναβάθμισης στο 5ο Νηπιαγωγείο Αγγιδίων και στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγίου Θαλλέλαιου, όπως ανακοίνωσε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Φώτης Μαυρομμάτης.

Πάρος: Στην κορυφή των διεθνών ταξιδιωτικών λιστών και το φθινόπωρο

Από την παγκόσμια πρωτιά στο Travel and Leisure μέχρι τις νέες διακρίσεις της Expedia και άλλων διεθνών Μέσων, η Πάρος συνεχίζει να προσελκύει ταξιδιώτες υψηλού επιπέδου και εκτός καλοκαιριού.

Ι. Μητρόπολη Παροναξίας: «Η Μονή Τιμίου Σταυρού Σαγκρίου δεν είναι χώρος εκδηλώσεων αλλά ιερός τόπος λατρείας»

Με σκληρή ανακοίνωση, η Μητρόπολη Παροναξίας απαντά σε δημοσιεύματα για το Φεστιβάλ Νάξου, θέτοντας ζήτημα σεβασμού της ιστορικότητας και ιερότητας της Μονής.

Κέντρο Υγείας Αμοργού: Νέα παιδίατρος μετά από χρόνια αναμονής

Η κα Δήμητρα Καλλιτσούνακη αναλαμβάνει καθήκοντα, καλύπτοντας ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και ενισχύοντας τις υπηρεσίες υγείας για γονείς και παιδιά.

Web3 Staking; Τα κρυπτονομίσματα μπορούν στην πραγματικότητα να αποφέρουν παθητικό εισόδημα

Κερδίστε καθημερινά κέρδη μέσω staking. Προσκαλέστε μέλη της ομάδας να κερδίσουν ανταμοιβές πλατφόρμας.

Σλοβακία – Γερμανία: Πρεμιέρα με πολλά γκολ στο 1.72!

Προκριματικά Μουντιάλ 2026: Η «νατσιονάλμανσαφτ» ξεκινά με φαβορί κόντρα στη Σλοβακία

Γιάννης Μπουτάρης: «Θα πόνταρα στη Νάξο για το κρασί της» (video)

Ο εγγονός του θρυλικού οινοποιού μιλά για τον Ναξιώτικο αμπελώνα, τις κυκλαδίτικες ποικιλίες και την προοπτική του νησιού στον οινοτουρισμό.

Νάξος: Η «Αξιώτισσα» απαντά για το επεισόδιο με τους Βρετανούς τουρίστες – «Έσκισαν το αυτοκόλλητο, δεχόμαστε απειλές»

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας Γιάννης Βάσιλας δίνει τη δική του εκδοχή: οι τουρίστες αποχώρησαν αφού πρώτα προκάλεσαν, ενώ μετά το δημοσίευμα της Daily Mail η επιχείρηση καταγγέλλει μπαράζ συκοφαντιών και απειλών.

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ντροπή για το επεισόδιο στη Νάξο – Οι Εβραίοι πολίτες είναι ασφαλείς στην Ελλάδα»

Σαφή θέση υπέρ των βρετανών τουριστών πήρε ο υπουργός Υγείας, καταδικάζοντας το περιστατικό αντισημιτισμού και μιλώντας για επιλεκτικές «ευαισθησίες» στην ελληνική κοινωνία.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Αλυκό Νάξου: Ύστερα από μισό αιώνα, κατεδαφίζεται το ξενοδοχείο–φάντασμα της χούντας

Μια ιστορική δικαίωση για το μοναδικό κεδρόδασος και όσους τόλμησαν να αντισταθούν στην αυθαιρεσία

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.

ΑΑΔΕ: Πρόστιμα και 48ωρο «λουκέτο» σε επιχειρήσεις νησιών (Πάρος) για φοροδιαφυγή

Εντατικοί έλεγχοι σε Ρόδο, Πάρο, Χανιά, Ύδρα, Κέρκυρα και Πειραιά αποκάλυψαν περισσότερες από 400 παραβάσεις για μη έκδοση αποδείξεων.