Παρασκευή, 15 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΚυριαρχία Ναξιακού και ΑΟ Μυκόνου

Κυριαρχία Ναξιακού και ΑΟ Μυκόνου

|

Η μάχη στους άνδρες ανάμεσα σε Καλλία (ΑΟ Μυκόνου) και Δημητράκη (Πανναξιακό) για τα 6 χιλιόμετρα το κερασάκι στο “|Δρόμο Υγείας” 

θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά αθλητικά γεγονότα του καλοκαιριού. Έχοντας μάλιστα και το σχετικό πέπλο προστασίας από το ΣΕΓΑΣ μέσω του ΕΑΣ Κυκλάδων αλλά και τη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ, καταλαβαίνει κανείς ότι υπάρχει αναβάθμιση του ενδιαφέροντος σε ετήσια βάση. Μιλάμε για τον «δρόμο Υγείας στη μνήμη του γιατρού Ιωάννη Παπαθανασίου» που διοργανώνεται στα πλαίσια των Μηλωσίων από τον ΑΜΣ Φιλωτίου… Ένας αγώνας που διεξάγεται σε πανέμορφες διαδρομές ανάμεσα στο ορεινό τοπίο του Φιλωτίου και των γύρω χωριών και παρών έδωσαν ουκ ολίγοι αθλητές όλων σχεδόν των κατηγοριών προσφέροντας ένα συναρπαστικό θέαμα σε όσους είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν τους αγώνες…

Δημητράκης

Οι αθλητές όμως που έκλεψαν την παράσταση ήταν αυτοί που προέρχονταν από …Μύκονο και Πανναξιακό, χωρίς όμως να θέλουμε να υποτιμήσουμε τους υπόλοιπους. Ο λόγος για τον Χρήστο Καλλία του ΑΟ Μυκόνου και τον Ανδρέα Δημητράκη του Πανναξιακού ΑΟ, αμφότεροι κατέλαβαν τις δύο πρώτες θέσεις στα 6.000 μέτρα ανδρών, με τον Βασίλη Ψαρρά του ΑΜΣ Φιλωτίου να είναι ο 3ος της παρέας στο βάθρο και με συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας Παπαθανασίου (σ.σ. σπάνιες εμφανίσεις στο Φιλώτι από μέλη της συγκεκριμένης οικογένειας οπότε όπως είναι λογικό ήταν το τιμώμενο πρόσωπο) να κάνει τη σχετική απονομή. Ο αγώνας των 6000 μέτρων κρίθηκε λόγω της εμπειρίας από αυτού του είδους τις αποστάσεις, του Χρήστου Καλλία (είναι αθλητής δρόμων μεγάλων αποστάσεων και αντοχής όπως λέγονται), ενώ ο Δημητράκης πήρε μέρος περισσότερο για την συμμετοχή και την εμπειρία καθότι αθλητής δρόμων ημιαντοχής. Να σημειώσουμε ότι πέρυσι ο Γιώργος Μίνος επίσης του ΑΟ Μυκόνου ήταν ο μεγάλος νικητής… Ο Ανδρέας Δημητράκης αποκάλυψε ότι ο λόγος της παρουσίας του στους αγώνες, είναι λόγω καταγωγής (από τη μητέρα του) τονίζοντας «Σήμερα για μένα μετρούσε μόνο η συμμετοχή, αφού ήθελα να πάρω μέρος στους αγώνες  που γίνονται σε ένα χωριό από το οποίο έχω ρίζες καταγωγής. Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου τον Πανναξιακό που με στηρίζει και τον χορηγό μου κύριο Βερώνη που είναι δίπλα μου και με στηρίζει σε κάθε μου προσπάθεια. Ο κ. Βερώνης έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο για μένα και ελπίζω μαζί να πιάσουμε το όριο της συμμετοχής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και τους Ολυμπιακούς αγώνες».

Μύκονος

Από τη πλευρά του ο Χρήστος Καλλίας που κέρδισε με σχετική άνεση (κάτι περισσότερο από ένα λεπτό η διαφορά από το 2ο Δημητράκη) σημείωσε ότι «Ήταν μία διαδρομή μέτριας δυσκολίας σε ένα πανέμορφο χωριό. Ο καιρός μας βοήθησε να τρέξουμε την διαδρομή και να βοηθήσουμε και εμείς από την πλευρά μας ώστε να υπάρχουν τέτοιοι αγώνες που στις δύσκολες εποχές που ζούμε είναι καλό να υπάρχουν. Εύχομαι του χρόνου οι αγώνες να πραγματοποιηθούν με περισσότερες και μεγαλύτερες συμμετοχές. Ευχαριστώ τον ΑΟ Μυκόνου και ειδικά τον κ. Δημήτρη Πάπα που με στηρίζουν και είναι κοντά μου». Άρωμα Μυκόνου είχε η πρωτιά και στις Γυναίκες, όπου η περσινή νικήτρια Λίντα Λαούμπεργκα που ανήκει στον ΑΟ Μυκόνου επανέλαβε και φέτος τη νίκη της τερματίζοντας σε χρόνο 32 λεπτά και 19 δεύτερα.  Πιστός στο ραντεβού και ο 66χρονος Αλέκος Χωριανόπουλος που δίνει κάθε χρόνο το παρών στον συγκεκριμένο αγώνα και φυσικά τιμήθηκε ξεχωριστά όπως αρμόζει σε έναν βετεράνο αθλητή που μετρά 100δες συμμετοχές σε παρόμοιες συναντήσεις και έχει τρέξει σε πάνω από 15 κλασικούς μαραθωνίους. Και βέβαια να σημειώσουμε ότι ο Ναξιακός (με εκπρόσωπο το Μανώλη Σαντοριναίο), ήταν η ομάδα που είχε τον απόλυτο έλεγχο σε όλες τις μικρές ηλικιακά κατηγορίες κάτι που δείχνει και τη ποιότητα της δουλειάς που γίνεται στο συγκεκριμένο σύλλογο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι επιδόσεις ανά κατηγορία

6000 μ. Ανδρών

1) Καλλίας Χρήστος  (ΑΟ Μυκόνου) 20′ 38»

2) Δημητράκης Ανδρέας (Πανναξιακός) 21′ 50»

3) Ψαρράς Βασίλης (ΑΜΣ Φιλωτίου) 25′ 28»

4) Κεχαόγλου Νίκος 27′ 31»

5) Σπανός Μανώλης  29′ 11»

6) Σπανός Στέφανος 29′ 13»

7) Σπύρης Στέλιος  29′ 14»

8) Λογαράς Κώστας 30′ 08»

9) Χωριανόπουλος Αλέκος 31′ 22»

10) Καντούνης Στέφανος 33′ 18»

11) Καμπούρης Απόστολος 34′ 36»

12) Μπουτάτης Αντώνης 34′ 22»

13) Μαστρογιαννόπουλος  Νίκος 35′ 41»

14) Λεγάκης Αντώνης 38′ 25»

6000μ. Γυναικών

1)    Laumberga Linda 32′ 19»

2)    Λιοφάγου Σοφία (ΑΜΣ Φιλωτίου) 36′ 14»

3)    Λαδά Έφη 38′ 26»

6000μ. Παίδων

1)    Καπίρης Νίκος (Πανναξιακός) 26′ 00»

1000μ. Παμπαίδων

1)    Τζιμούλης Γιάννης 4′ 32»

1000μ. Παγκορασίδων Β”

1)    Ταφάνη Αλεξάνδρα (Ναξιακός) 4′ 35»

2)    Κρασσά Γεωργία (ΑΜΣ Φιλωτίου) 4′ 53»

2000μ. πκ” Μίνι

1)    Σορώκου Δέσποινα (Ναξιακός) 5′ 19»

2)    Ναυπλιώτη Καλλιόπη (Ναξιακός) 5′ 36»

3)    Σέργη Νικολέτα (Ναξιακός) 5′ 48»

4)    Ψαρρά Κατερίνα (ΑΜΣ Φιλωτίου) 6′ 23»

2000μ. ππ” Μίνι

1)    Ταφάνης Σεφιετ (Ναξιακός) 4′ 43»

2)    Μανιός Νικόλαος (ΑΜΣ Φιλωτίου) 5′ 03»

3)    Γιάννης Γιάννης (ΑΜΣ Φιλωτίου) 6′ 35»

4)    Γιάννης Ηλίας (ΑΜΣ Φιλωτίου) 6′ 55»

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πάρος – Κατερίνα Μονογυιού: Στην Παναγία Εκατονταπυλιανή εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων

Με κατάνυξη και συγκίνηση στους λαμπρούς εορτασμούς της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Πάρο.

Κωμιακή: Φωτιά δίπλα στο Δημοτικό Σχολείο σβήστηκε άμεσα

Η γρήγορη επέμβαση κατοίκων και Πυροσβεστικής απέτρεψε τραγωδία ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου.

Ξένοι αγοραστές κυριαρχούν στην αγορά εξοχικής κατοικίας – Πρωταθλήτρια η Νάξος (πίνακας)

Έρευνα της Engel & Völkers αποκαλύπτει ότι σε ορισμένες περιοχές οι ξένοι φτάνουν έως και το 90% των αγοραστών (πίνακας)

Διπλή επιχείρηση διάσωσης μεταναστών σε Σαντορίνη και Γαύδο (video)

Συνολικά 90 άτομα διασώθηκαν και μεταφέρονται σε Ηράκλειο και Παλαιόχωρα. (video)

«Μεταρρυθμίσεις» που υπονομεύουν τη συνοχή των Ενόπλων Δυνάμεων και την Εθνική Άμυνα

Ο δρ. Κωνσταντίνος Π. Μπαλωμένος αναλύει γιατί οι αλλαγές στη δομή των Ενόπλων Δυνάμεων στερούν στρατηγικό βάθος και επιχειρησιακή συνοχή.

Δεκαπενταύγουστος 2025: 81.500 επιβάτες φεύγουν για τα νησιά – Η μεγάλη καλοκαιρινή έξοδος

Γεμάτα δρομολόγια από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο – Αυξημένη κίνηση και μετά την αργία

Κάδος στο κεδροδάσος: 30 μέτρα που αποκαλύπτουν την έλλειψη παιδείας

Όταν ο εθελοντισμός δεν φτάνει και η αδιαφορία σκορπίζει σκουπίδια στον αέρα

Άνοδος 6,5% στην επιβατική κίνηση των αεροδρομίων ΥΠΑ, «Πετάει» η Σύρος με 125,5% αύξηση

Ρεκόρ για τη Σύρο και σταθερή άνοδος σε Πάρο, Νάξο και Μήλο – Συνολικά 44,7 εκατ. επιβάτες στα ελληνικά αεροδρόμια το επτάμηνο.

Μήνυμα Δημάρχου Τήνου για τον Δεκαπενταύγουστο και την Παναγία της Μεγαλόχαρης

Ο Παναγιώτης Κροντηράς στέλνει ευχές και μήνυμα αλληλεγγύης στους πληγέντες από τις πυρκαγιές, τιμώντας ταυτόχρονα την επέτειο του τορπιλισμού της «Έλλης».

Η Πορτάρα της Νάξου: Το μνημείο των 26 αιώνων που φυλάει μυστικά και θρύλους

Από τον Διόνυσο και την Αριάδνη έως τις σύγχρονες μάχες για την προστασία του εμβληματικού μνημείου που στέκει αγέρωχο στο Αιγαίο

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά: Επιβάτες για Νάξο ανέβηκαν στον καταπέλτη μετά από νέα ακύρωση δρομολογίου

Πάνω από 100 ταξιδιώτες αντέδρασαν έντονα μετά την αιφνιδιαστική ενημέρωση ότι δεν θα ταξιδέψουν ούτε σήμερα, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της εταιρείας.

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Νάξος: Χάος στο λιμάνι μετά το απαγορευτικό – Οι λιμενικοί κράτησαν την τάξη

Μέρα-ρεκόρ με 5.000 επιβάτες και 1.000 οχήματα σε λίγες ώρες, αλλά το Λιμενικό Σώμα διασφάλισε ομαλή αποβίβαση και επιβίβαση παρά τις ελλείψεις υποδομών.

Τραγωδία στη Σαντορίνη: 45χρονος από τη Μεσοποταμία Καστοριάς βρέθηκε νεκρός σε πισίνα ξενοδοχείου

Ο άνδρας εργαζόταν εποχικά στο νησί – Οι αρχές ερευνούν τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Χρήστος Σπανός: «Προσπαθώ να χτίσω μια γέφυρα επικοινωνίας με τη Νάξο» (video)

Ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε στο νησί για τη συναυλία της κόρης του Μαρίνας Σπανού, μιλά για τη δουλειά του, τις συνεργασίες του και την καταγωγή του από τον Κυνίδαρο (video)

Ρεκόρ αφίξεων τον Ιούλιο στη Νάξο: +7,2% οι επιβάτες – Στο «κόκκινο» το λιμάνι και οι υποδομές

Τα στοιχεία του Λιμεναρχείου δείχνουν νέα άνοδο στην επιβατική και οδική κίνηση, αλλά και αυξανόμενη πίεση σε λιμάνι και οδικό δίκτυο, επηρεάζοντας την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών.

Νάξος – Ταυτόχρονη άφιξη Blue Star Naxos και Blue Star Delos έφερε χιλιάδες επιβάτες και οχήματα (video)

Εντυπωσιακοί ελιγμοί, ασφυκτική κίνηση και δοκιμασία για τις υποδομές – Σε πλήρη εγρήγορση το Λιμεναρχείο Νάξου και η Δημοτική Αστυνομία. (video)

Συναγερμός στο «Ιονίς», Μπλακ άουτ με 183 επιβάτες, πλέει με μία μηχανή προς το Λαύριο

Βλάβη προκάλεσε προσωρινή ακινητοποίηση του πλοίου μεταξύ Κέας και Μακρονήσου – Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις του Λιμενικού.