Τρίτη, 3 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΚύπελλο Γυναικών: Ξεκινάει η μάχη με φόντο …Γλυφάδα

Κύπελλο Γυναικών: Ξεκινάει η μάχη με φόντο …Γλυφάδα

|

Στην Γλυφάδα θα πραγματοποιηθεί το φάιναλ φορ γυναικών στις 4-5 Μαρτίου και σήμερα θα έχουμε τους τέσσερις φιναλίστ… Στις 19:00 το ντέρμπι των Κυκλάδων στο ΔΑΚ Νάξου με τον Πανναξιακό να υποδέχεεται τον ΑΟ Θήρας 

Μία ημέρα πριν από την διεξαγωγή της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου βόλεϊ γυναικών έγινε γνωστή και η έδρα του φάιναλ φορ. Μπορεί η Σαντορίνη να ήθελε τη διοργάνωση, αλλά τελικά η επιλογή από την ομοσπονδία ακούει στο όνομα «Γλυφάδα»…  Με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η Ελληνική Ομοσπονδία η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στην Γλυφάδα και το κλειστό “Μ. Λιούγκας” που μετά την περσινό Final 4 των ανδρών ετοιμάζεται να υποδεχθεί και των γυναικών. Πέρα από τους τυχερούς που βρεθούν στο κλειστό της Γλυφάδα το διήμερο 4-5 Μαρτίου, τους αγώνες θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι μέσω της ΕΡΤ, η οποία για μια ακόμη χρονιά θα μεταδώσει τη μεγάλη γιορτή του γυναικείου βόλεϊ.
Τι θα γίνει σήμερα; Έτοιμες και αποφασισμένες για την πρόκριση τους στο Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδος γυναικών δηλώνουν οι ομάδες των προημιτελικών και οι μάχες ξεκινούν… σε Μετς, Ζηρίνειο, Νάξο και Πειραιά, με τον Πορφύρα και τον Ηρακλή Κηφισιάς να είναι οι μοναδικοί εκπρόσωποι της Α2.

Ας δούμε τα ζευγάρια

16:00, Μετς. Παναθηναϊκός ΑΟ – ΑΣ Μακεδόνες

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται του Μακεδόνες στο κλειστό του Μετς με τις δυο ομάδες να βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και να προέρχονται από νικηφόρα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα.

Χωρίς προβλήματα ο Παναθηναϊκός θέλει να περάσει στο Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδας αλλά πρώτα για να συμβεί πρέπει να προσπεράσει το εμπόδιο των μαχητικών Μακεδόνων. Ο τεχνικός των «πρασίνων», Δημήτρης Καζάζης τόνισε: «Στόχος είναι να είμαστε στα τελικά του Κυπέλλου και καλούμαστε αύριο να υλοποιήσουμε έναν από αυτούς τους στόχους και να προ κριθούμε στο Final-4. Η ομάδα των Μακεδόνων θεωρώ ότι είναι μια από τις πολύ καλές ομάδες του πρωταθλήματος. Αυτό που ζητάω από τα κορίτσια για την αυριανή αναμέτρηση είναι αποφασιστικότητα και συγκέντρωση προκειμέουν να μην αφήσουμε περιθώρια στον αντίπαλο. Είναι μια νοκ άουτ αναμέτρηση στην έδρα μας και περιμένουμε και τη στήριξη του κόσμου που πάντα είναι πολύτιμη».

Από την άλλη, οι Μακεδόνες Αξιού θα διεκδικήσουν τις δικές τους πιθανότητες για την πρόκριση στην επόμενη φάση με τον κόουτς Μανώλη Σκουλικάρη να σχολιάζει: ««Είναι ένα ματς διαφορετικό από αυτά του πρωταθλήματος, Φαβορί είναι ο Παναθηναϊκός, αλλά θα παλέψουμε για την έκπληξη και την πρόκριση που την θέλουμε από την αρχή του πρωταθλήματος. Από τη στιγμή που έχουμε εξασφαλίσει την παραμονή μας στην κατηγορία η φιλοδοξία μας είναι να βρεθούμε στο Final 4. Φυσικά έχουμε πολύ δύσκολο έργο απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα και πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα κριθεί στο σερβίς και την υποδοχή».

18:00, Ζηρίνειο, ΓΣΚ Ηρακλής – Ολυμπιακός ΣΦΠ

Ο πρωτοπόρος και αήττητος στον 1ο υποόμιλο του Α’ ομίλου της Α2, Ηρακλής Κηφισιάς φιλοξενεί τον Ολυμπιακό στο κλειστό του Ζηρινείου.

 «Παίζουμε με την καλύτερη ελληνική ομάδα, η οποία φέτος πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία και στην Ευρώπη. Ξέρουμε τι αντίπαλο έχουμε μπροστά μας, αλλά δεν φοβόμαστε», τόνισε ο προπονητής των γηπεδούχων Σπύρος Χουντουμάδης και συμπλήρωσε: «Θα μπούμε να παίξουμε ελεύθερα και να το χαρούμε. Το φαβορί είναι ο Ολυμπιακός αλλά κι εμείς έχουμε αθλήτριες που μπορούν να σταθούν σε τέτοια παιχνίδια και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό».

Στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού προετοιμάζονται για ένα δεκαήμερο φωτιά καθώς πέρα από το αυριανό παιχνίδι με τον Ηρακλή ακολουθεί το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα και ο πρώτος αγώνας με την Αστερίξ Μπέβερεν για τους «8» του Challenge Cup.

 «Στις επόμενες επτά ημέρες έχουμε τρία ματς, αλλά αυτό κόντρα στον Ηρακλή Κηφισιάς είναι αυτό που πρέπει να κερδίσουμε για να περάσουμε στο φάιναλ φορ. Η αντίπαλος μας είναι μια καλή ομάδα, ίσως καλύτερη κι από κάποιες ομάδες της μεγάλης κατηγορίας, έχει πολλές έμπειρες αθλήτριες και χρειάζεται προσοχή και συγκέντρωση για να μην έχουμε προβλήματα», τόνισε ο τεχνικός των ερυθρόλευκων Μπράνκο Κοβάτσεβιτς.

19:00 Πανναξιακός ΑΟΝ – Α. Ο Θήρας ΔΑΚ Νάξου
Στο Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδας θα υπάρχει σίγουρα εκπρόσωπος των πανέμορφων Κυκλάδων απομένει μόνο να δούμε αν το «εισιτήριο» θα το πάρει ο Πανναξιακός ή ο ΑΟ Θήρας που αναμετρώνται στο ΔΑΚ Νάξου.

Ο ΠΑΟΝ χωρίς αγωνιστικές απουσίες θα αναζητήσει την πρόκριση στο F-4 του θεσμού, με τον τεχνικό Γιώργο Ρούση να τονίζει: «Μέσα σε λίγες μέρες δίνουμε άλλο ένα δυνατό παιχνίδι που κρίνει πολλά. Είναι μέσα τους στόχους μας να παίξουμε στο f-4 του Κυπέλλου και θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Παίζουμε στην έδρα μας και θα έχουμε τον κόσμο μαζί μας αλλά θα πρέπει και εμείς να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι ώστε να πάρουμε την πρόκριση».

Από την άλλη, ο προπονητής του ΑΟ Θήρας, Απόστολος Οικονόμου συνεχίζει να έχει ένα μικρό «πονοκέφαλο» καθώς Τέρζιτς και Όστοϊτς δεν έχουν επανέλθει και θεωρούνται αμφίβολες για την αυριανή αναμέτρηση. «Ξέρουμε ότι ο Πανναξιακός έχει μέχρις στιγμής καλύτερη πορεία στο πρωτάθλημα όπως και το πλεονέκτημα έδρας στο συγκεκριμένο παιχνίδι ,όμως επίσης ξέρουμε ότι το Κύπελλο πάντα είναι ένας ιδιαίτερος θεσμός με την νοκ αουτ φύση των παιχνιδιών. Εμείς από τη μεριά μας, μπορεί να μην δουλεύουμε καλά τις τελευταίες εβδομάδες λόγω κάποιων τραυματισμών όμως πιστεύω ότι ως ομάδα έχουμε την ποιότητα να κυνηγήσουμε αυτόν τον στόχο και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για το καλύτερο αποτέλεσμα».

20:30, ‘Π. Σαλπέας’, ΑΟΦ Πορφύρας – ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil

Ο δεύτερος εκπρόσωπος της Α2 ( πρωτοπόρος και αήττητος στον 2ο υποόμιλο του Α’ ομίλου) Πορφύρας υποδέχεται τον ΑΟ Μαρκοπούλου, έχοντας αποκλείσει στους «16» την Ηλιούπολη.

 «Βρισκόμαστε μπροστά σε άλλο ένα ιστορικό παιχνίδι για τον Πορφύρα, όπου θα αντιμετωπίσουμε το Μαρκόπουλο που φαντάζει ως το φαβορί για τη νίκη. Αγωνίζεται και αυτή η ομάδα, όπως και η Ηλιούπολη που αποκλείσαμε στον προηγούμενο γύρο, στην παραπάνω κατηγορία ,έχει τρείς πάρα πολύ έμπειρες ξένες παίχτριες και διεκδικεί την είσοδό της στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος», είπε αρχικά ο τεχνικός του Πορφύρα Βασίλης Πανδής και συνέχισε: «Εμείς από την πλευρά μας θα κοιτάξουμε να φανούμε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί και να αξιοποιήσουμε το παιχνίδι ως προς την προετοιμασία μας για την επίτευξη της ανόδου στην Α1 Εθνική Κατηγορία. Καλούμε τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας μας να έλθει στο γήπεδο, να μας στηρίξει και να χαρεί ένα ακόμη μεγάλο παιχνίδι»

Στο Μαρκόπουλο ο Γιάννης Νικολάκης δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα και παρόλο που η ομάδα του προέρχεται από δύο «κολλητές» ήττες στο πρωτάθλημα έχει ως μοναδικό στόχο την πρόκριση.

 «Είναι ένα παιχνίδι πολύ σημαντικό για μας. Παίζουμε με μια ομάδα η οποία κατά την άποψη μου είναι πολύ καλή, είναι αήττητη σε πρωτάθλημα και Κύπελλο κι αν μη τι άλλο αυτό δείχνει μία σταθερότητα και μία σοβαρότητα» σχολίασε ο έμπειρος τεχνικός και συμπλήρωσε: «Ο δείκτης συγκέντρωσης πρέπει να είναι πολύ μεγάλος γιατί τα λάθη δεν συγχωρούνται και σε καμιά περίπτωση δεν υποτιμάμε τον αντίπαλος μας. Ο Πορφύρας θα παίξει πιο ελεύθερα και ήδη έχει κάνει μία έκπληξη στον προηγούμενο γύρο, ωστόσο ο δικός μας στόχος είναι να επιστρέψει το Μαρκόπουλο μετά από πολλά χρόνια σε ένα φάιναλ φορ… Κι εφόσον είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι πιστεύω θα τα καταφέρουμε».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

Θηρασία: Σημαντική ανακάλυψη (σφραγίδες) που αλλάζει την ιστορία της γραφής στο Αιγαίο

Σφραγίδες 4.500 ετών φέρνουν στο φως ένα άγνωστο κεφάλαιο επικοινωνίας και εμπορίου ανάμεσα σε Κυκλαδικά νησιά – Με προέλευση από τη Νάξο το πήλινο αγγείο

Πειραιάς σε οριακό σημείο – SOS για τις υποδομές από τον Θεόδωρο Κόντε

Ο επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων προειδοποιεί: το λιμάνι δεν αντέχει άλλες αφίξεις χωρίς σχέδιο και υποδομές

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ ανοιχτά της Ιεράπετρας: Αισθητός σε όλη την Κρήτη

Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι Λέκκας και Τσελέντης – Αναμένονται μετασεισμοί, συστάσεις για προσοχή στις παραλίες

Θα καούμε φέτος το καλοκαίρι; Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας απαντά

Οι εποχικές προγνώσεις δείχνουν θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα, αλλά χωρίς έντονα καύσωνα, σύμφωνα με τα κλιματικά μοντέλα

Σαντορίνη: Seatrack σε Καμάρι και Περίσσα. Πρόσβαση στη θάλασσα για όλους

Εγκαθίστανται νωρίτερα φέτος τα συστήματα αυτόνομης πρόσβασης για άτομα με αναπηρία στις παραλίες της Σαντορίνης

Δυναμική παρουσία της Π.Ν.Αι. στο 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στη Καλαμάτα

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είχαν την ευκαιρία να γευτούν δημιουργίες των σεφ πάνω στις νησιώτικες συνταγές

Έναρξη ναυαγοσωστικής κάλυψης στις πολυσύχναστες παραλίες της Πάρου

Ο Δήμος Πάρου εξασφαλίζει έγκαιρα την προστασία λουομένων για τα έτη 2025 και 2026

«Παίρνει σύνταξη» και κρεμάει το γιλέκο του ο Όσκαρ της ΕΛ.ΑΣ

Μετά από οκτώ χρόνια δράσης, ο σκύλος περιπολίας που «διάβαζε» τα σήματα και εντόπιζε κινδύνους, αποχωρεί με τιμές και συγκίνηση

Σαντορίνη: Το Santorini Experience επιστρέφει 10-12 Οκτωβρίου 2025 για 8η χρονιά

9 βραβεία για την κορυφαία αθλητική διοργάνωση του Αιγαίου

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

Νάξος: Αναβολή στη συζήτηση για τις θερινές οικοδομικές εργασίες, παράταση διαβούλευσης έως 10 Ιουνίου

Δεν θα ισχύσει από φέτος η ρύθμιση για περιορισμούς στις κατασκευαστικές δραστηριότητες. Συνάντηση διαβούλευσης με οικοδόμους και νέα προθεσμία για προτάσεις.

Νάξος – Σύλλογος Μηχανικών: “Όχι σε οριζόντιους περιορισμούς, Ναι, σε στοχευμένο πλαίσιο για τις θερινές οικοδομικές εργασίες”

Ο Σύλλογος εκφράζει έντονο προβληματισμό για την αιφνιδιαστική πρόθεση του Δήμου να επιβάλει οριζόντιους περιορισμούς, χωρίς επαρκή διαβούλευση – Προτείνει στοχευμένο και ρεαλιστικό πλαίσιο που προστατεύει τόσο τον τουρισμό όσο και τον κατασκευαστικό κλάδο.

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Νάξος – Αεροδρόμιο: Πραγματοποιήθηκε νυχτερινή αεροδιακομιδή με τα νέα φορητά φώτα

Ένα 24ωρο μετά την τοποθέτηση του προσωρινού φωτισμού, το νησί απέκτησε ξανά τη δυνατότητα νυχτερινής αερομεταφοράς ασθενών με ελικόπτερα AW-109

«Αχ πανάθεμά σε Αθήνα»: Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος τραγουδά για τα νησιά και τη νοσταλγία (video)

Μια νέα νησιώτικη μελωδία-ύμνος από τον μετρ του Αιγαίου, με τη συμμετοχή της οικογένειας Κονιτοπούλου (video)

Νάξος: Δυναμική παρέμβαση εργαζομένων και αναβολή της συζήτησης για απαγόρευση οικοδομικών εργασιών το καλοκαίρι

Μετά από κινητοποίηση της Επιτροπής Εργαζομένων στις Κατασκευές, η Δημοτική Αρχή Νάξου υποχρεώθηκε να αποσύρει το θέμα από το Δημοτικό Συμβούλιο