Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΚυκλάδες - Σίφνος: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ελέω "ATROMITOS RACE 2021"

Κυκλάδες – Σίφνος: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ελέω “ATROMITOS RACE 2021”

|

Οι Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ισχύουν στην Σίφνο από σήμερα το απόγευμα έως και την Κυριακή. Ποιος είναι ο λόγος 

O “ATROMITOS RACE 2021” είναι εδώ… Σίφνος και από σήμερα Παρασκευή 2 Ιουλίου και έως την Κυριακή 4 Ιουλίου έχουμε σε εξέλιξη τον αγώνα… Κάτι που σημαίνει ότι θα έχουμε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προσωρινού χαρακτήρα και οι οποίες θα ισχύσουν στο οδικό δίκτυο της Σίφνου….

Συγκεκριμένα, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία  των οχημάτων:

α. Την Παρασκευή, 02-07-2021 από την 21:00’ έως την 22:00’, στην Επαρχιακή Οδό Απολλωνίας – Καμαρών, στη θέση Φυρόγια.

β. Το Σάββατο, 03-07-2021 από την 10:30 έως την 11:30’, στην επ. οδό Απολλωνίας – Πλατύ Γιαλού, απόστασης περίπου -800- μέτρων έως το τέρμα της ανωτέρω οδού με κατεύθυνση προς Πλατύ Γιαλό,

γ. Την Κυριακή, 04-07-2021 από την 08:00’ έως την 08:30’ στην επ. οδό Απολλωνίας – Πλατύ Γιαλού, από το ύψος της στάσης «PALMIRA», έως το τέρμα της ανωτέρω οδού με κατεύθυνση προς Πλατύ Γιαλό, απόστασης περίπου -500- μέτρων. 

Οι αγώνες 

Ο ΔΗΜΟΣ ΣΙΦΝΟΥ και η εταιρεία ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ανακοινώνουν ότι στο νησί της Σίφνου στις 2, 3 και 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021, θα πραγματοποιηθεί, τριήμερη αθλητική εκδήλωση, η οποία θα περιλαμβάνει τέσσερις κολυμβητικούς αγώνες, δύο αγώνες ορεινού τρεξίματος και έναν αγώνα δρόμου. Η αθλητική εκδήλωση ονομάζεται ATROMITOS RACE SIFNOS 2021 και  τελεί υπό την αιγίδα και τη συμπαράσταση του ΔΗΜΟΥ ΣΙΦΝΟΥ. Αναλυτικά, οι κολυμβητικοί αγώνες (ανοικτής θαλάσσης) θα είναι: ένας των 3.000 μέτρων, ένας των 5.000 μέτρων, ένας των 2.000 μέτρων, ένας των 1.200 μέτρων και πρόσθετα ένας νυχτερινός άνευ συναγωνισμού των 750 μέτρων. Ο ορεινός αγώνας θα είναι απόστασης 12.500 μέτρων με 465 μέτρα θετική υψομετρική και ο δρομικός 5.000 μέτρων με 30 μέτρα υψομετρική. Πρόσθετα, για πρώτη φορά, θα πραγματοποιηθεί και ένας νυχτερινός ορεινός αγώνας (vertical) ανάβασης 3100 μέτρων με 450 μέτρα θετική υψομετρική. Σε όλους τους παραπάνω αγώνες δικαιούνται να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους την ημέρα του αγώνα (γεννηθέντες – γεννηθείσες το 2003 και μεγαλύτεροι-μεγαλύτερες). ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι  αθλητές συμμετέχουν με δική τους ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από γιατρό πριν από τη συμμετοχή τους.

Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση του αγώνα καθώς και την έκδοση των αποτελεσμάτων έχει αναλάβει εταιρεία χρονομέτρησης. Για το λόγο αυτό όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς θα πρέπει να φορούν τον ειδικό εξοπλισμό χρονομέτρησης που θα παραλάβουν από τη γραμματεία του αγώνα.

Όλοι οι συμμετέχοντες που θα επιτύχουν τερματισμό εντός των χρονικών ορίων (αναρτώνται στο website της διοργάνωσης) που έχει θέσει η διοργάνωση για κάθε αγώνισμα, θα λάβουν μετάλλιο τερματισμού (δεν θα λάβουν μετάλλιο στα αγωνίσματα άνευ συναγωνισμού). Οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης κάθε αγωνίσματος θα λάβουν έπαθλα. Επιπλέον θα βραβευτεί ηλιακή κατηγορία άνω των 58 χρονών. Απαραίτητη προϋπόθεση για την βράβευση οποιασδήποτε κατηγορίας είναι η ύπαρξη άνω των τριών (3) συμμετοχών.

Το πρόγραμμα των αγώνων καθώς και το κόστος συμμετοχής του κάθε αγωνίσματος ξεχωριστά θα βρίσκεται αναρτημένο στο website της διοργάνωσης από την ημερομηνία της προκήρυξης έως και την ημερομηνία διεξαγωγής του event.

Οι εκκινήσεις  θα δοθούν στην νοτιοανατολική πλευρά του νησιού και συγκεκριμένα από την παραλία του Πλατύ Γιαλού, με εξαίρεση την εκκίνηση 3,000 και 5000 μέτρων του Σαββάτου 3 Ιουλίου που θα γίνει από την παραλία Αποκοφτό (Χρυσοπηγή) με τερματισμό την παραλία του Πλατύ Γιαλού. Η ορεινή διαδρομή θα χρησιμοποιήσει μέρος του δικτύου μονοπατιών Sifnos trails και συγκεκριμένα θα κάνει δεξιόστροφα την κυκλική διαδρομή 4 (Πλατύς Γιαλός – Φυκιάδα – Προφήτης Ηλίας – Πλατύς Γιαλός) https://sifnostrails.com/portfolio-items/4-cedars-olive-trees-and-the-sea/. Ο δρομικός αγώνας των 5 χιλιομέτρων θα χρησιμοποιήσει την προβλήτα του αλιευτικού καταφυγίου Πλατύ Γιαλού και ένα μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου της περιοχής. Τέλος η εκκίνηση του νυχτερινού αγώνα ανάβασης 3100 μέτρων θα δοθεί στην περιοχή Φυρόγια (ομώνυμο μοναστήρι) και τερματισμό το μοναστήρι του προφήτη Ηλία (Αψηλός).

Όλοι οι συμμετέχοντες θα υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση σύμφωνα με την οποία αναλαμβάνουν την υποχρέωση και την ευθύνη να μεριμνήσουν για όλες τις ιατρικές εξετάσεις οι οποίες είναι απαραίτητες προκειμένου να λάβουν μέρος σε αγώνα υψηλών απαιτήσεων από πλευράς φυσικής κατάστασης. Επιπλέον, υποχρεωτική είναι η συμπλήρωση σχετικού ερωτηματολογίου που θα σταλεί ηλεκτρονικά σύμφωνα με τις τρέχουσες οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ως μέτρα προστασίας για τον COVID19.  

Οι εκκινήσεις θα δοθούν σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που θα υπαγορεύσει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για τους αγώνες που θα διεξαχθούν εκείνη την χρονική περίοδο. 

Τους αγώνες είναι πιθανό να πλαισιώνουν και άλλες δευτερεύουσες εκδηλώσεις καλλιτεχνικού και αθλητικού χαρακτήρα το πρόγραμμα των οποίων θα βρίσκεται αναρτημένο στο website της διοργάνωσης.

Να σημειωθεί πώς η διοργάνωση ATROMITOS RACE περιορίζει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του αγώνα και δεν θα συμπεριλαμβάνει προϊόντα σε πλαστικές συσκευασίες.

Σε περίπτωση έκτακτων μέτρων ή περιορισμών από πλευράς  πολιτείας ο αγώνας ενδέχεται να αναβληθεί ή να ματαιωθεί. Σε αυτή την περίπτωση οι αθλητές έχουν δικαίωμα είτε να μεταφέρουν τη συμμετοχή τους στη μελλοντική διεξαγωγή του Atromitos Race Sifnos είτε να τους επιστραφεί το αντίτιμο της συμμετοχής τους αφαιρουμένης της τραπεζικής προμήθειας (2€)


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αμοργός: Καταγραφή της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του νησιού (video)

Μέσα από 17 ώρες οπτικοακουστικού υλικού και μαρτυρίες ηλικιωμένων, η Αμοργός καταγράφει και διασώζει τις παραδόσεις όλων των χωριών της, με τη στήριξη του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και του προγράμματος Cycladic Identity.

Στοίχημα – Ελλάδα: Ποντάρουμε στη Λαμία να σημειώσει το πρώτο γκολ (!!!)

Η πρόταση ημέρας έρχεται από την Ελλάδα - Πλέι άουτ και Βόλος - Λαμία: Την έκπληξη ξανά στο 5.10!

Μάριος Βαζαίος: «Η Νάξος είναι μια αφύλακτη Τοσκάνη» (video)

Μια σημαντική διημερίδα θα πραγματοποιηθεί την 31η Μαίου και την 1η Ιουνίου στον Πύργο Μπαζαίου με θέμα τη βιώσιμη ανάπτυξη της Νάξου

Naxos Island Wildlife Protection: Καταγραφή 19 περιστατικών με νεκρές θαλάσσιες χελώνες για το 2025 (!!!)

Η οργάνωση Naxos Island Wildlife Protection καταγράφει το 19ο περιστατικό νεκρής θαλάσσιας χελώνας στο νησί για το 2025 – Έκκληση για δράση από την τοπική κοινωνία και τις αρχές

Αντίστροφη μέτρηση για τα θαλάσσια πάρκα σε Νότιο Αιγαίο και Ιόνιο – Έρχονται οι τελικές ανακοινώσεις

Έως τις 9 Ιουνίου αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για τα δύο νέα θαλάσσια πάρκα, με φόντο τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για τους Ωκεανούς στη Νίκαια – Τι προβλέπεται για Αμοργό, Αντικύθηρα και Ελαφόνησο

Naxos Medical: Επίσκεψη (17/05) του ουρολόγου γιατρού Αλκιβιάδη Γρηγοράκη

Πλήρης ουρολογικός έλεγχος με σύγχρονο εξοπλισμό και εξατομικευμένη φροντίδα για κατοίκους και επισκέπτες της Νάξου

Νέο ψηφιακό μητρώο ακινήτων από την ΑΑΔΕ: Τι αλλάζει από Ιούλιο για 7 εκατ. ιδιοκτήτες

Ηλεκτρονικές διασταυρώσεις, προσυμπλήρωση δηλώσεων και προσοχή στα λάθη – Τι πρέπει να γνωρίζουν ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

Τήνος: Αντίο στην κα Κατερίνα, τη γυναίκα που δίδαξε την αλληλεγγύη με πράξεις

Η Κατερίνα Μαμούδη, η ψυχή της Κοινωνικής Κουζίνας του νησιού, έφυγε από τη ζωή – Η εξόδιος ακολουθία σήμερα Τετάρτη 14 Μαΐου

Νέο Διαδραστικό Εκπαιδευτικό Εργαλείο στο Γεωλογικό Μουσείο Απειράνθου (video)

Η καινοτομία συναντά τις γεωεπιστήμες στη Νάξο – Εκπαιδευτική επένδυση με τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας για μικρούς και μεγάλους (video)

Ευη Νομικού: “Ο σεισμός μεταξύ Κάσου και Καρπάθου δεν σχετίζεται με τη Σαντορίνη”

Η γεωλόγος Εύη Νομικού αναλύει τον σεισμό 6,1 Ρίχτερ μεταξύ Κάσου και Καρπάθου – Δεν συνδέεται με τη Σαντορίνη. Ιστορικό προηγούμενο ο σεισμός του 1303.

Νάξος – Κυρ. Σκληράκη: “Οι καθηγητές να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά” (video)

«Θα ήθελα να πω στους καθηγητές πως πρέπει να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά και να δουλεύει το μυαλό τους για το τι θα τους προσφέρουν» είναι η συμβουλή της κυρίας Κυριακής Σκληράκη προς τους νέους συναδέλφους της.

Άνδρος: 68χρονη έπεσε με το αυτοκίνητό της στη θάλασσα και ανασύρθηκε νεκρή

Η γυναίκα από το Γαύριο έχασε τη ζωή της καθώς το όχημά της κατέληξε στη θάλασσα από ύψος 25 μέτρων ενώ προσπαθούσε να παρκάρει

Μια δεύτερη ζωή για το “Πρέβελης”; Μετατρέπεται σε πλωτό ξενοδοχείο;

Το ιστορικό πλοίο της ΑΝΕΚ ίσως μετατραπεί σε πλωτό ξενοδοχείο στη Σάμο, χαρίζοντας του έναν νέο ρόλο γεμάτο μνήμες και φιλοξενία.

Νάξος: Επιτέλους, τελειώνει της χερσαίας ζώνης, ας αναλογιστούν… «νηστεύσαντες καί μή νηστεύσαντες», τις ευθύνες που τους αναλογούν

Φτάνουμε στο τέλος της διαδρομής.. Το 3Α που πέφτει και οι ..στάσεις έως να ολοκληρωθεί ένα έργο σημαντικό για τη πόλη της Νάξου

Θλίψη στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την απώλεια του Κώστα Αρτσάνου, το “αντίο” από τον Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό

Συγκλονισμένος ο Δήμαρχος Δημήτρης Λιανός αποχαιρετά τον ακούραστο υπάλληλο του Δήμου και αγαπητό συμπολίτη

Εκτακτο: Τέλος στα σουβλάκια της θείας Τασίας, ήρθε ο νόμος, πάει το πανηγύρι

Ήρθε ο νόμος, πάει το πανηγύρι Με catering και τιμολόγιο, το κοψίδι πλέον θα έχει και ΦΠΑ...

Μ. Κατσούλης: “Οταν πάρω σύνταξη θα μετρήσω τα Κύπελλα που έχουμε πάρει”

Ο γυμναστής του ΓΕΛ Νάξου Μανώλης Κατσούλης μιλάει για την πορεία του, τον ρόλο του εκπαιδευτικού, τις αθλητικές επιτυχίες του σχολείου και την «αθλητομάνα» Νάξο

Νάξος – Νοσοκομείο: Λαπαροσκοπικός Πύργος μπαίνει σε λειτουργία μέσω δωρεάς

Με τη δωρεά του Κωνσταντίνου Μαρτίνου, το Νοσοκομείο Νάξου αποκτά σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό που αλλάζει τα δεδομένα στις χειρουργικές επεμβάσεις

Νάξος – Lennart Neubauer: Ο παγκόσμιος πρωταθλητής που έγινε το πρόσωπο του νέου windsurfing

Μια ζωή πάνω στα κύματα, ένα μέλλον γεμάτο διακρίσεις – Ο Lennart από τη Νάξο εμπνέει με ταλέντο, ήθος και διεθνή αναγνώριση

Νότιο Αιγαίο: Μήνυμα από το 112 για κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι

Σεισμός 6 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Κάσου - Μήνυμα από το 112 για κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι