Σάββατο, 29 Μαρτίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΚυκλάδες: Πέντε σωματεία εκτός .. Νόμου λόγω λεπτομερειών στα έγγραφά τους

Κυκλάδες: Πέντε σωματεία εκτός .. Νόμου λόγω λεπτομερειών στα έγγραφά τους

|

Μικρές αλλά λεπτομέρειες φέρνουν εκτός πρωταθλήματος της ΕΠΣ Κυκλάδων για την ώρα πέντε σωματεία. Οι ενέργειες της διοίκησης 

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά την καταγγελία του ΑΜΕΣ Νηρέα, καθώς μετά από έκτακτη συνεδρίαση της η ΕΠΣ Κυκλάδων αποφάσισε να μην επιτρέψει σε 5 σωματεία που δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο να συνεχίσουν να αγωνίζονται στα πρωταθλήματα της.

Παράλληλα η ένωση ευρισκόμενη σε πολύ δυσάρεστη και δύσκολη θέση φρόντισε να αφήσει παράθυρο στη συμμετοχή τους μόνο αν ανοίξει η πλατφόρμα και εγγραφούν στο μητρώο, πράγμα που προς στιγμής φαίνεται δύσκολο, αλλά είναι καθαρά στην ευχέρεια του Υφυπουργού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι νεαροί αθλητές που απαρτίζουν τα τμήματα υποδομών, οι οποίοι δεν μπορούν να καταλάβουν πως μια καταγγελία τους κόβει το ποδόσφαιρο. Είναι οι αθλητές που βρίσκουν διέξοδο τους χειμερινούς μήνες στο αγαπημένο τους άθλημα και επιπλέον οι παράγοντες που κοπιάζουν και ξοδεύονται για να κάνουν το μεράκι τους.

Το χειρότερο από όλα είναι ότι όλοι τους έχουν κάτι κοινό. Ήθελαν και θέλουν να εγγραφούν στο μητρώο και κανένας δεν είναι κατά. Απλά δεν τα κατάφεραν για διαφορετικούς λόγους!  

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΣ Κυκλάδων:

 «Το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων, μετά από καταγγελία που έγινε στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για αντικανονική χρήση αθλητικών εγκαταστάσεων – γηπέδων – και συμμετοχή σε αγώνες Πρωταθλημάτων μας από σωματεία της δύναμης μας τα οποία δεν «κατόρθωσαν» να εγγραφούν ή να πάρουν αριθμό πρωτοκόλλου για την εγγραφή τους στο Αθλητικό Μητρώο της Γ.Γ.Α. και κατόπιν αυστηρών οδηγιών και συστάσεων της Γ.Γ.Α., βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να μην επιτρέψει πλέον στην Επιτροπή Πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ.Κ. τον ορισμό αγώνων των πιο κάτω σωματείων στις διοργανώσεις της Ένωσης.

1) Α.Ο. ΠΥΡΓΟΣ: Το σωματείο έχει λάβει την ειδική αθλητική αναγνώριση αλλά δεν πρόλαβε να πάρει πρωτόκολλο για την εγγραφή του στο Αθλητικό Μητρώο.

2) Α.Σ. ΙΟΥ: Το σωματείο έχει εγγραφεί στο Αθλητικό Μητρώο για το άθλημα της Πετοσφαίρισης και δεν πρόλαβε να κάνει την εγγραφή του για το άθλημα του ποδοσφαίρου.

3) Α.Ο. ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΑΓΑΙΑΣ: Το σωματείο έχει ήδη λάβει την ειδική αθλητική αναγνώριση αλλά δεν μπόρεσε να πάρει πρωτόκολλο για το Αθλητικό Μητρώο.

4) Α.Ο. ΣΕΡΙΦΟΥ και
5) Α.Σ. ΠΑΝΣΙΦΝΑΙΚΟΣ:
Και τα δύο σωματεία βρίσκονται στο τελικό στάδιο εναρμόνισης του Καταστατικούς τους για την ειδική αθλητική αναγνώριση.

Σε περίπτωση που η Γ.Γ.Α. επιτρέψει με «οποιονδήποτε» τρόπο την συμμετοχή των ανωτέρω σωματείων στις επίσημες διοργανώσεις της Ένωσης πριν την 31/12/2022, τα πιο πάνω σωματεία θα συνεχίσουν ν’ αγωνίζονται κανονικά στις αντίστοιχες διοργανώσεις που συμμετείχαν. Σε αντίθετη περίπτωση οι αγώνες που έχουν ήδη διεξαχθεί δεν θα ληφθούν υπόψη στον βαθμολογικό πίνακα.

Παρόλα αυτά η Ένωση θα συνεχίσει την πίεση προς τους αρμόδιους φορείς όπως ήδη έχει κάνει σύμφωνα με το συνημμένο έγγραφο.

Ελπίζουμε σύντομα να λυθεί το πρωτοφανές πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και τα σωματεία μας να επιστρέψουν στις αθλητικές τους δραστηριότητες. Μέχρι τότε ευελπιστούμε οι Δήμοι να επιτρέπουν την είσοδο αυτών των πέντε σωματείων στους αθλητικούς τους χώρους ώστε οι αθλητές τους να μπορούν τουλάχιστον να αθλούνται»

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ΕΠΣ Κυκλάδων έχει κάνει ενέργειες για να βοηθήσει τα σωματεία, αλλά παράλληλα και με επιστολές της προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη είχε ζητήσει παράταση, η οποία τότε είχε δοθεί, εξυπηρετώντας έτσι κάποιους συλλόγους να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους, ενώ και όταν η διορία έληξε ζήτησε εκ νέου παράταση.

Η επιστολή που είχε αποσταλεί στις 21/9, ανέφερε: 

«Κύριε Υφυπουργέ

Όπως γνωρίζετε από προσωπική μας επικοινωνία και κυρίως πρόσφατη επαφή με τον Βουλευτή Κυκλάδων κ. Ιωάννη Βρούτση, σας ενημερώνουμε και εγγράφως για την κατάσταση των σωματείων μας που δεν έχουν εγγραφεί ακόμα στο Αθλητικό Μητρώο της ΓΓΑ και παρακαλούμε για την δυνατότητα παράτασης ένταξη τους στο Μητρώο της ΓΓΑ, λόγω της ιδιαιτερότητας του Νομού μας.

Σημειώνουμε ότι τα παρακάτω αναφερόμενα μας δόθηκαν από τα σωματεία χωρίς να έχουμε εξερευνήσει την ορθότητα τους.

 ΑΠΣ ΚΥΘΝΟΥ: Έχει σταλεί ο φάκελος με τα δικαιολογητικά για την Αθλητική Αναγνώριση, λόγω όμως ότι έλειπε μια πρόταση από ένα άρθρο του τροποποιημένου Καταστατικού, απορρίφθηκε. Εντός της επόμενης εβδομάδας θα σταλεί εκ νέου όλος ο φάκελος μαζί με το διορθωμένο άρθρο του Καταστατικού.

 ΑΟ ΣΕΡΙΦΟΥ: Εκκρεμεί η έκδοση του τροποποιημένου Καταστατικού (θα χρειαστεί περίπου 20 με 30 ημέρες ακόμα) για να σταλεί εκ νέου ο φάκελος στην ΓΓΑ για την Αθλητική Αναγνώριση του σωματείου.

ΑΣ ΠΑΝΣΙΦΝΑΙΚΟΣ: Έχει σταλεί ο φάκελος 2 φορές και έχει απορριφθεί. Εκκρεμούν δύο έγγραφα από το Επαρχείο της Μήλου καθώς και η έκδοση του τροποποιημένου Καταστατικού. Θα χρειαστεί περίπου 30 ημέρες ακόμα για να ολοκληρωθεί ο φάκελος με τα δικαιολογητικά και να σταλεί στην ΓΓΑ για την Αθλητική Αναγνώριση.

ΑΟ ΠΑΓΟΣ ΣΥΡΟΥ: Έχει σταλεί ο φάκελος και εκκρεμεί η βεβαίωση της Αθλητικής Αναγνώρισης λόγω εκκρεμότητας με το θέμα του προπονητή.

ΑΟ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΑΓΑΙΑΣ: Αν και έχει όλα τα υπόλοιπα δικαιολογητικά υπάρχει η εκκρεμότητα με το θέμα του προπονητή.

ΑΟ ΠΥΡΓΟΥ ΘΗΡΑΣ: Υπάρχει μία εκκρεμότητα στο θέμα του προπονητή, θα διευθετηθεί το ζήτημα το επόμενο δεκαήμερο.

 ΑΣ ΙΟΥ: Το σωματείο έχει πάρει την Αθλητική Αναγνώριση αλλά απορρίφθηκε η εγγραφή του στο Μητρώο λόγω ενός διαδικαστικού θέματος με το ΑΦΜ του εκπροσώπου του σωματείου στην εφορία. Εκτός απροόπτου, αν δεν υπάρξει καθυστέρηση στην διαδικασία με την εφορία θα διευθετηθεί σύντομα το θέμα.

Α.Σ. ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 2020: Το σωματείο έχει πάρει την Αθλητική Αναγνώριση αλλά λόγω μίας εκκρεμότητας ενός εγγράφου από δικηγόρο, δεν έχει εγγραφεί ακόμα στο Αθλητικό Μητρώο της ΓΓΑ. Είναι θέμα ημερών να ολοκληρωθεί η διαδικασία της εγγραφής του σωματείου στο Μητρώο.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι τα υπόλοιπα 17 σωματεία που συμμετέχουν στις διοργανώσεις της Ένωσης μας, περιόδου 2022-2023, έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους στο Αθλητικό Μητρώο της Γ.Γ.Α».

Η επιστολή που είχε αποσταλεί στις 26/10, ανέφερε: 

Σας ενημερώνουμε ότι τέσσερα (4) σωματεία μας δεν μπόρεσαν τελικά να αιτηθούν ή να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους στο Αθλητικό Μητρώο της Γ.Γ.Α. έως τις 23/10/2022 που έληγε η προθεσμία.

 Συγκεκριμένα:

Ο Α.Ο. ΠΥΡΓΟΥ (ΚΩΔ. ΓΓΑ ΞΜ95) έλαβε την Αθλητική Αναγνώριση στις 21/10/2022 (αρ. πρωτ. 498408) αλλά δεν κατόρθωσε να υποβάλλει αίτηση στο Αθλητικό Μητρώο, ενώ τα σωματεία ΑΣ ΠΑΝΣΙΦΝΑΙΚΟΣ, ΑΟ ΣΕΡΙΦΟΥ & ΑΟ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΑΓΑΙΑΣ (ΚΩΔ. ΓΓΑ ΛΦ74) αν και έχουν αιτηθεί την Αθλητική Αναγνώριση τους στη Γ.Γ.Α. δεν κατόρθωσαν να τη λάβουν ώστε να προχωρήσουν εμπρόθεσμα και στην εγγραφή τους στο Αθλητικό Μητρώο.

Παρακαλούμε όπως δοθεί μια μικρή παράταση στα ανωτέρω σωματεία μας για να μπορούν να συμμετέχουν στα Πρωταθλήματα της Ένωσης μας.

Σας αναφέρουμε τον αρ. πρωτοκόλλου της αίτησης των τριών (3) σωματείων μας για την Αθλητική Αναγνώριση.

Α.Ο. ΣΕΡΙΦΟΥ 504424
Α.Σ. ΠΑΝΣΙΦΝΑΙΚΟΣ 505836
Α.Ο. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΑΓΑΙΑΣ 512585 

Με πληροφορίες από τη σελίδα sportCyclades.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Τζώρτζια Αργυροπούλου: “Εφυγε” από τη ζωή η σύντροφος του Μανώλη Γλέζου

Σε ηλικία 79 ετών έφυγε πριν από λίγο από τη ζωή η "Τζώρτζια", το στήριγμα του Μανώλη Γλέζου...

ΠΑΣΟΚ: Με Σαλτερή, Πολυχρονάκο και Χάλαρη από Νάξο, η “σκιώδης” κυβέρνηση

Ο Νίκος Ανδρουλάκης προχώρησε σε αλλαγές στους τομείς του Κινήματος και Σαλτερή - Πολυχρονάκος και Χάλαρης ανέλαβαν σημαντικούς τομείς

Πάρος: Επίσκεψη Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων και Προϊσταμένου του ΚΕΔΑΣΥ Νάξου

Επίσκεψη της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων και του Προϊσταμένου του ΚΕΔΑΣΥ Νάξου στην Πάρο

Νάξος – Λιμενικό Σώμα: Η ανακοίνωση για τον θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για τον αιφνίδιο θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα...

Νάξος – “Σώστε τις παραλίες”: Τα ευρήματα της αυτοψίας στη παραλία του Αγίου Προκοπίου (photos)

Ποια είναι τα ευρήματα από την πρώτη αυτοψία για το 2025 στην παραλία του Αγίου Προκοπίου. Ποιες προτάσεις κατατέθηκαν προς αρμόδιους (photos)

Εμμ. Λιανόπουλος: «Ο προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος είναι απαραίτητος, πρέπει να γίνεται μετά από ώριμη σκέψη» (video)

Ο καρδιολογικός έλεγχος θα πρέπει να γίνεται για όλους του πολίτες ανεξαρτήτως ηλικίας ακόμα και για μικρά παιδιά

Αμοργός – Κέντρο Υγείας: Επέστρεψε και έπιασε δουλειά, η γιατρός Αναστασία Κιοσσέ

Η Γενική Ιατρός Κιοσσέ Αναστασία επιστρέφει στο Κέντρο Υγείας Αμοργού! - Με ποιο .. καθεστώς θα εργάζεται

Νάξος – Δημοτική Επιτροπή: Συνεδρίαση Πρωτοπριλιά με θέμα το δίκτυο πεζοπορικού τουρισμού

Πρώτη Απριλίου και συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με οκτώ θέματα

Νάξος: Ενα ακόμη ξενοδοχείο παίρνει .. πράσινο φως

Επενδύσεις: "Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο στη Νάξο - Που βρίσκεται; τι αλλάζει;

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Δεγαϊτας

Ενας νέος άνθρωπος - ο Στέλιος Δεγαίτας - έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής σε ηλικία μόλις 63 ετών

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Δεγαϊτας

Ενας νέος άνθρωπος - ο Στέλιος Δεγαίτας - έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής σε ηλικία μόλις 63 ετών

Νάξος – Εγγαρές: Εφυγε από τη ζωή η Ελενα Κοντοπίδη, αύριο (26/03) η εξόδιος ακολουθία

Σε ηλικία 45 ετών έφυγε από τη ζωή η Ελενα Κοντοπίδη, σύζυγος του γιατρού Δημήτρη Μπάκαλου - Αύριο (26/03) η εξόδιος ακολουθία στις Εγγαρές

Νάξος: Παιδική Χαρά Αγ. Μηνά ή, αλλιώς, “γήπεδο εκρήξεων”…

Παιδική Χαρά Αγ. Μηνά: Ή, αλλιώς, «γήπεδο εκρήξεων»… Το σπασμένο τζάμι και η πετρούκλα μες στο σπίτι…

Νάξος – Σκαδό: Πένθος με την απώλεια του Νίκου Φάρκωνα

Φτωχότερη από σήμερα η τοπική κοινωνία του Σκαδού Νάξου - Πότε θα γίνει η εξόδιος ακολουθία του Νίκου Φάρκωνα

Νάξος – Αεροδρόμιο: Ανανεωμένο ανοίγει …πύλες την Δευτέρα 31 Μαρτίου (Photos)

Το Αεροδρόμιο "Απόλλων" της Νάξου ανοίγει τις.. πόρτες από την Δευτέρα 31 Μαρτίου - Τα έργα που γίνονται κι έρχονται (Photos)

“HighSpeed 3”: θα ενώνει καθημερινά τον Πειραιά με την Κρήτη μέσω Κυκλάδων

Τα δρομολόγια του HIGHSPEED 3 στην γραμμή Ηράκλειο-Κυκλάδες-Πειραιά (πίνακας)

Εκτακτο – Αμοργός: Ισχυρός σεισμός 4.5 R με μικρό εστιακό βάθος

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στο γνωστό ρήγμα Ανύδρου πιο κοντά όμως στην Σαντορίνη - Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 5,6 χιλιόμετρα

Νάξος – Σπ. Παπαδόπουλος: “Πολλοί λένε πως το τρέξιμο είναι προπόνηση, για μένα είναι ψυχανάλυση”

Κυριακάτικη ψυχοθεραπεία - Ο Σπύρος Παπαδόπουλος μοιράζεται τις σκέψεις του για το τρέξιμο στην επαρχεία και δη στη Νάξο

Προεδρική Φρουρά- Εύζωνας: Ο Ναξιώτης Δημήτρης Μουστάκης μιλάει για την εμπειρία του

"Έρχονται όσοι θέλουν, μένουν όσοι μπορούν": Ο Δημήτρης Μουστάκης από τη Νάξο και το Φιλώτι μιλάει για την εμπειρία του στην Προεδρική Φρουρά

Νάξος – Λιμενικό Σώμα: Η ανακοίνωση για τον θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για τον αιφνίδιο θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα...