Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑθλητικάΚυκλάδες - Πάρος; Δύο αθλητικά έργα έτοιμα για χρηματοδότηση

Κυκλάδες – Πάρος; Δύο αθλητικά έργα έτοιμα για χρηματοδότηση

|

Έτοιμα προς χρηματοδότηση δύο σημαντικά έργα για το μέλλον της Πάρου – Το κλειστό γυμναστήρο στην Παροικιά και το γήπεδο ποδοσφαίρου (11χ11) στη Νάουσα – Τι δηλώνει ο Δήμαρχος Πάρου κος Κωβαίος 

“…. Συνεπείς πάντοτε στις δεσμεύσεις μας εργαστήκαμε συλλογικά από κοινού, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πάρου και ο νεοσύστατος Αναπτυξιακός Οργανισμός μας προκειμένου να ωριμάσουμε και να πετύχουμε τη χρηματοδότηση δύο αθλητικών εγκαταστάσεων που αποτελούν για χρόνια αίτημα των δημοτών μας αλλά και δική μας δέσμευση και όραμα ως δημοτική αρχή…” 

Αυτό αναφέρει ανάμεσα στα άλλα, ο Δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος ενώ έβαλε την υπογραφή του ώστε να φύγουν για το αρμόδιο Υπουργείο για χρηματοδότηση δύο σημαντικά έργα όσον αφορά τις αθλητικές υποδομές του νησιού: γήπεδο μπάσκετ στην Παροικιά και γήπεδο ποδοσφαίρου στην Νάουσα… 

Αναλυτικά, το δελτίο ενημέρωσης από το Δήμο Πάρου αναφέρει: 

Ο Δήμος Πάρου υπέβαλε σήμερα 06/07/2022 προς το Υπουργείο Εσωτερικών τις ώριμες μελέτες και τα τεύχη δημοπράτησης για τη χρηματοδότηση δύο εμβληματικών αθλητικών χώρων στη Νάουσα και την Παροικία. Συγκεκριμένα και σε συνέχεια της επίσκεψης του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, κ. Στέλιου Πέτσα στην Πάρο τον περασμένο Ιανουάριο, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πάρου από Κοινού με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Πάρου-Αντιπάρου-Αμοργού ανέλαβαν την υποχρέωση να ωριμάσουν σε πολύ μικρό χρόνο τις απαραίτητες μελέτες προκειμένου να χρηματοδοτηθούν άμεσα τα σχετικά έργα.

gipedo.jpgΠρόκειται για το έργο της Κατασκευής Κλειστού Γυμναστηρίου στη θέση «ΖΕΥΛΑΚΙ» Δ.Δ. Παροικιάς Δ. Πάρου με προϋπολογισμό 3.138.817,28€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Το κλειστό γυμναστήριο πρόκειται να κατασκευαστεί σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Πάρου επιφανείας 12 περίπου στρεμμάτων στη θέση «Ζευλάκι».

Το γυμναστήριο θα έχει εμβαδόν βάσει μελέτης 1.236,67τ.μ. και η δόμηση που πραγματοποιείται είναι 1.500,11τ.μ. Το κτίριο θα τοποθετηθεί στη Βόρεια πλευρά του οικοπέδου ώστε έμπροσθεν του να υπάρχει ικανοποιητικός χώρος στάθμευσης για τους επισκέπτες και μελλοντικά να είναι εφικτή η ανέγερση επιπρόσθετων αθλητικών εγκαταστάσεων (π.χ. κολυμβητήριο) στη νοτιοανατολική άκρη του οικοπέδου. Οι εγκαταστάσεις θα περιλαμβάνουν κλειστό γήπεδο καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, κερκίδες, αποδυτήρια αθλητών, τουαλέτες αθλητών και κοινού.

Επίσης, το κτίριο θα έχει τέσσερις εισόδους, εκ των οποίων οι δύο θα εξυπηρετούν το κοινό και θα οδηγούν στις κερκίδες και στις τουαλέτες κοινού και η μία θα χρησιμοποιείται από τους αθλητές και θα οδηγεί στους χώρους εξυπηρέτησης αυτών και στο χώρο άθλησης. Ο χώρος άθλησης θα έχει άλλες τρεις θύρες, οι οποίες θα χρησιμοποιούνται για την είσοδο αθλητών ΑΜΕΑ αλλά και σαν έξοδοι κινδύνου για τους αθλητές. Επιπροσθέτως, θα υπάρχει ακόμα μια είσοδος ΑΜΕΑ, η οποία θα οδηγεί σε ειδικό WC αλλά και σε κατάλληλο αναβατόριο το οποίο θα καταλήγει σε θέσεις κατάλληλες για ΑΜΕΑ.

Ο κεντρικός χώρος θα έχει ελεύθερο ύψος τουλάχιστον 8.50 μέτρα, ώστε να είναι δυνατή η διεξαγωγή αγώνων καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης. Στη βορειότερη θέση του κτιρίου μπορούν να τοποθετηθούν οι βοηθητικοί και οι Μηχανολογικοί χώροι του κτιρίου.

Για την πρόσβαση των επισκεπτών προβλέπεται χώρος στάθμευσης πλησίον του κτιρίου , ενώ η περιμετρική μονόδρομη οδός επιτρέπει την ανεμπόδιστη κίνηση των οχημάτων ώστε να μην δημιουργείται κυκλοφοριακή σύγχυση και να μην δεσμεύεται άδικα ελεύθερος χώρος για τη δημιουργία κίνησης αναστροφής των οχημάτων.

Τέλος, στη νοτιοδυτική άκρη του κτιρίου δημιουργείται χώρος μικρότερου ύψους για τη στέγαση του  κυλικείου και την τοποθέτηση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.

Το δεύτερο έργο αφορά τη δημιουργία της κατασκευής γηπέδου ποδοσφαίρου στην περιοχή Κάμπος-Αγροκήπιο Νάουσας με προϋπολογισμό 1.597.988,00 € (με ΦΠΑ).

Αρχικά θα γίνει η απαραίτητη διαμόρφωση του εδάφους ώστε να δημιουργηθεί η απαραίτητη υπόβαση προς την επίστρωση του χλοοτάπητα. Θα γίνει εκσκαφή και δημιουργία υπόβασης αποτελούμενη από σκύρα οδοστρωσίας. Έπειτα αφού γίνει επιδιόρθωση των ρύσεων, εφαρμόζεται θερμό ασφαλτόμιγμα και ακολουθεί τοποθέτηση προκατασκευασμένων καναλιών απορροής ομβρίων.

Στη συνέχεια γίνεται η τοποθέτηση του χλοοτάπητα επί της διαμορφωμένης επιφανείας με μεταφορά αυτού εντός του γηπέδου σε ρολά και τοποθέτησή του εγκάρσια του διαμήκους άξονα του γηπέδου αφού έχει προηγηθεί η διαδικασία τεντώματος και εξομάλυνσης των ρολών ώστε να μην υπάρχουν ανωμαλίες ή «σκαλοπάτια» στον αγωνιστικό χώρο.

Τέλος, γίνεται η γραμμογράφηση του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου µε λωρίδες συνθετικού χλοοτάπητα λευκού χρώματος (ιδίων ακριβώς προδιαγραφών κατά τα λοιπά µε εκείνες του υπόλοιπου συνθετικού χλοοτάπητα), πλάτους και διαστάσεων σύμφωνα µε όσα καθορίζονται από τον ισχύοντα κανονισμό FIFA, η πλήρωση του συνθετικού χλοοτάπητα, διάστρωση χαλαζιακής άµµου και ελαστικών µικροσφαιριδίων καθώς και η τοποθέτηση του αθλητικού εξοπλισμού του γηπέδου όπως εστίες ποδοσφαίρου και πάγκοι διαιτητών.

Ο Δήμαρχος Πάρου, κ. Μάρκος Κωβαίος υπογράφοντας τα δύο σχετικά τεχνικά δελτία έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Συνεπείς πάντοτε στις δεσμεύσεις μας εργαστήκαμε συλλογικά από κοινού, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πάρου και ο νεοσύστατος Αναπτυξιακός Οργανισμός μας προκειμένου να ωριμάσουμε και να πετύχουμε τη χρηματοδότηση δύο αθλητικών εγκαταστάσεων που αποτελούν για χρόνια αίτημα των δημοτών μας αλλά και δική μας δέσμευση και όραμα ως δημοτική αρχή. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γι’ αυτήν την εξέλιξη και εντός των προσεχών ημερών θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες της χρηματοδότησης. Η ενίσχυση του αθλητισμού και των υποδομών του παραμένουν μια σταθερή και συνεχή επιδίωξη της δημοτικής μας αρχής”.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νοσοκομείο Νάξου: Ηρθε (4ος) παιδιάτρος, οι επόμενες κινήσεις

Αναλαμβάνει δράση ένας ακόμη (4ος) Παιδίατρος - Η εικόνα του Νοσοκομείου και οι επόμενοι που έρχονται

Κέα – ΟΤΑ Awards 2023: Η τηλεμετρία διακρίθηκε με το 1ο βραβείο

Η τηλεμετρία της Κέας διακρίθηκε με το 1ο βραβείο

Ναξιακά Γράμματα: Νέο τεύχος (47ο), η κυκλαδική ναοδομία στο προσκήνιο

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος (47) των "Ναξιακών Γραμμάτων" - Τι περιλαμβάνει

Πειραιάς: Σύλληψη τριών στελεχών ταχύπλοου λόγω πτώσης ναυτικών στην θάλασσα

ρεις συλλήψεις διέταξε η Εισαγγελία Πειραιά μετά την πτώση δύο ναυτών στη θάλασσα - Εατελούσαν εργασίες καθαρισμού στο SpeedRunner Jet

Νάξος: Σε λειτουργία το ΚΕΠ Νάξου, ετοιμάζονται σε Δρυμαλία και Μικρές Κυκλάδες

Παραδόθηκε στους πολίτες το ΚΕΠ στη Χώρα – Με εντατικούς ρυθμούς προχωράνε οι εργασίες στα υπόλοιπα σε Δρυμαλία και Μικρές Κυκλάδες - Τι δήλωσε ο Δήμαρχος Δημήτρης Λιανός

Μήλος – Εστίαση & Καταλύματα: Σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση το δίμηνο Ιούνιο – Ιούλιο

Στη Μήλο οι μεγαλύτερες αυξήσεις εσόδων τουρισμού το δίμηνο Ιούνιο – Ιούλιο – Εκτός λίστας η Νάξος – Το ρεκόρ της Μυκόνου

Market Pass: Ξεκινούν οι πληρωμές, χρήματα τη Παρασκευή στους λογαριασμούς

Market Pass: Ξεκινούν οι πληρωμές – Σήμερα Δευτέρα (25/9) εκπνέει η πρώτη προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Εκλογές – Κίνημα “Σώστε τις παραλίες της Νάξου”: Ανοιχτή επιστολή προς υποψηφίους

Κίνημα “Σώστε τις παραλίες της Νάξου” και "παρέμβαση" ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών - Ανοιχτή επιστολή με ερωτήσεις όπου ζητούν απαντήσεις από τους υποψήφιους των συνδυασμών

Σύρος – AnimaSyros: Ξεκινάει αύριο το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων

Ξεκινάει στις 26 Σεπτεμβρίου με το πλουσιότερο πρόγραμμα στην ιστορία του, φιλοξενώντας δημιουργούς από 53 χώρες και σχεδόν 300 ταινίες

Εκλογές – ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: Η Νάξος ψήφισε (και πάλι) Αχτσιόγλου

Και τη 2η Κυριακή (24/09) η Νάξος έστειλε το δικό της μήνυμα... Πως ψήφισε η πόλη της Νάξου και το Φιλώτι

Naxos Medical: Κάτι νέο έρχεται στη καθημερινότητα της Νάξου

Το Naxos Medical κι επίσημα ανοίγει τις πύλες του .. Εγκαίνια απόψε (23/09, 20:00) στη πόλη της Νάξου

ΕΑΣ Νάξου – Στ. Βαθρακοκοίλης: ” Ξεκινάω να διαθέτω τη ντομάτα μου στα 2 ευρώ (αντί στο 1,10)” (video)

Δ. Καπούνης και Στ. Βαθρακοκοίλης στο Mega: «Δεν βρίσκουμε ζωοτροφές, οι τιμές θα ανεβαίνουν και θα έχουμε προβλήματα!» (video)

Νάξος – Μικρή Βίγλα: Μίνι – Περιπέτεια για 40χρονη χειρίστρια αετοσανίδας

Μίνι - Περιπέτεια για 40χρονη χειρίστρια αετοσανίδας στην Μικρή Βίγλα - Τι έγινε

Ναυμαχία Σαλαμίνας: Ο ρόλος της Νάξου στην πιο σημαντική ναυμαχία της Αρχαιότητας

Ποιος ο ρόλος της Νάξου στη ναυμαχία της Σαλαμίνας; Η παρουσία του τριήραρχου Δημόκριτου

Νάξος – Δ. Λιανός: Ξεκινάει η υλοποίηση του τοπικού πολεοδομικού σχεδίου

Η ανακοίνωση του Δημάρχου Δημήτρη Λιανού σχετικά με το τοπικό πολεοδομικό σχέδιο στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Πάρος: Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 70χρονο

Σχηματισμός δικογραφίας για θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην Πάρο

Συνελήφθη διοικητής ΑΤ σε νησί των Κυκλάδων – Ζητούσε 30.000 από επιχειρηματία

Συνελήφθη διοικητής Αστυνομικού Τμήματος στις Κυκλάδες – Ζητούσε 30.000 από επιχειρηματία για να μην κάνει ελέγχους - Με προυπηρεσία σε Μύκονο και Κουφονήσια

Naxos Wildlife Protection: Τρίτη φωλιά με χελωνάκια, αυτή τη φορά στη Μικρή Βίγλα

Νάξος 2023 και μια ακόμη φωλιά -η τρίτη- με νεογέννητα χελωνάκια εντοπίστηκε, αυτή τη φορά στην Μικρή Βίγλα

Μ. Πολυκρέτη για το τριήμερο που ξεκινάει σήμερα: “Να τιμήσουμε τις ρίζες μας” (video)

«Γροικώ, Θωρώ, Ανoιώθω»: Πολιτιστικό τριήμερο στο Κτήμα Κάμπονες Νάξου - Ti αναφέρει η κα Μαρία Πολυκρέτη (video)

Κρήτη: Ταλαιπωρία για τους επιβάτες του “Ελευθέριος Βενιζέλος”

Με πέντε περίπου ώρες καθυστέρηση ξεκίνησε από τον Πειραιά το επιβατηγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λόγω μηχανικής βλάβης