Παρασκευή, 20 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΚυκλάδες: Ματαίωση του 5ου Διεθνούς Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος Άνδρου

Κυκλάδες: Ματαίωση του 5ου Διεθνούς Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος Άνδρου

|

Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους ματαιώθηκε ο 5ος αγώνας Andros Trail Race

“…. Μία από τις συνέπειες της πανδημίας είναι η παγκόσμια οικονομική ύφεση που ήδη πλήττει τη χώρα μας και είναι σίγουρο ότι δεν άφησε ανεπηρέαστους τους αγώνες δρόμου. Από την πρώτη στιγμή, η απόφαση της Διοργάνωσης να πραγματοποιήσει τον 5ο Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος Άνδρου, στα τέλη του Σεπτέμβρη 2021, ήταν ένα μεγάλο στοίχημα προκειμένου να μπορέσουμε να κρατήσουμε την ποιότητα του αγώνα σε ψηλό επίπεδο με τις συμμετοχές πιθανά μειωμένες και την απομάκρυνση, ή τη μείωση παροχών από υποστηρικτές και χορηγούς. Έτσι, η οικονομική στήριξη από χορηγούς, καθώς όλοι δικαιώς είναι συγκρατημένοι και φειδωλοί δεν ήρθε στο βαθμό που χρειαζόμασταν….”

Μέρος από την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι διοργανωτές του 5ου Andros Trail Race και με την οποία έκαναν γνωστούς του λόγους για τους οποίους ματαιώθηκε η διοργάνωση.  

«Η Διοργάνωση βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ακυρώσει τον 5ο Andros Trail Race. Οι λόγοι που μας οδηγούν σε αυτή την απόφαση και μάλιστα ύστερα από ένα μήνα από την έναρξη εγγραφών είναι πολλοί.

Μία από τις συνέπειες της πανδημίας είναι η παγκόσμια οικονομική ύφεση που ήδη πλήττει τη χώρα μας και είναι σίγουρο ότι δεν άφησε ανεπηρέαστους τους αγώνες δρόμου. Από την πρώτη στιγμή, η απόφαση της Διοργάνωσης να πραγματοποιήσει τον 5ο Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος Άνδρου, στα τέλη του Σεπτέμβρη 2021, ήταν ένα μεγάλο στοίχημα προκειμένου να μπορέσουμε να κρατήσουμε την ποιότητα του αγώνα σε ψηλό επίπεδο με τις συμμετοχές πιθανά μειωμένες και την απομάκρυνση, ή τη μείωση παροχών από υποστηρικτές και χορηγούς.

Έτσι, η οικονομική στήριξη από χορηγούς, καθώς όλοι δικαιώς είναι συγκρατημένοι και φειδωλοί δεν ήρθε στο βαθμό που χρειαζόμασταν.

Παράλληλα, οι μετρήσεις δείχνουν ότι η διασπορά του κορονοϊού συνεχίζεται σε πανελλήνιο επίπεδο, με το ιικό φορτίο να αυξάνεται κατά το μήνα Αύγουστο και την επιδημιολογική κατάσταση να χτυπάει καμπανάκι. Θεωρούμε ότι προέχει πάνω απ’ όλα η προάσπιση της δημόσιας υγείας και η προστασία της κοινωνίας, της οποίας αποτελούμε ενεργό και αναπόσπαστο κομμάτι. Δεν θα θέλαμε σε καμιά περίπτωση ένα αθλητικό γεγονός το οποίο δίνει χαρά, ζωή και υγεία στον κόσμο να στιγματιστεί ως μέσο διασποράς του ιού.

Τέλος, και σύμφωνα με τις προδιαγραφές που επέβαλε το Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Γενικής Γραμματείας αθλητισμού, που ανακοινώθηκε στις 13 Αυγούστου (βλ. συν.αρχείο) ο αγώνας δεν θα μπορούσε να διεξαχθή με τους όρους, το πνευμα και το χαρακτήρα του αγώνα μας.

Το Andros Trail Race είναι πάνω απ όλα ένα κοινωνικό και πολιτιστικό γεγονός και ως τέτοιο δεν μπορεί να αποστειρωθεί. Η επαφή με τους εθελοντές, τα αγκαλιάσματα, ο συνωστισμός των δρομέων ειδικά στην αφετηρία, το κοινό που χειροκροτεί, η διάδραση μεταξύ της τοπικής κοινωνίας και των αθλητών αλλά και των συνοδών τους είναι αυτό που έκανε τον αγώνα της Άνδρου δημοφιλή και επιτυχημένο στην κοινότητα του ορεινού τρεξίματος. Χωρίς αυτά η διοργάνωση του Andros Trail Race δεν θα είναι η ίδια.

Με όλα αυτά τα δεδομένα και μεθ ωρίμου σκέψεως η Διοργάνωση αποφάσισε να μην πραγματοποιήσει τον αγώνα.

Ελπίζουμε σύντομα να ξεπεράσουμε την υγειονομική κρίση και να ανταμώσουμε στον αγαπημένο μας αγώνα ξανά.

Για τους αθλητές που είχαν ήδη τακτοποιήσει την οικονομική τους υποχρέωση, έχουμε φροντίσει την επιστροφή των χρημάτων εντός 15 ημερών από τη σημερινή ανακοίνωσή της ματαίωσης του 5ου Andros Trail Race .

Σας ευχαριστούμε όλους για την υποστήριξή και τη θερμή ανταπόκριση σας».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πρωκτολογικές παθήσεις: Συμπτώματα, διάγνωση και σύγχρονες λύσεις

Μεταξύ των συνηθέστερων πρωκτολογικών προβλημάτων συγκαταλέγονται οι αιμορροΐδες, η ραγάδα πρωκτού, τα περιεδρικά συρίγγια και αποστήματα, τα κονδυλώματα, καθώς και η κύστη κόκκυγος

Νέα θλιβερή πρωτιά για την Ελλάδα

Πρώτη η Ελλάδα στην Ευρώπη σε παιδιά - με μορφωμένους γονείς- που μεγαλώνουν μέσα στη στέρηση

Θεσμοθετήθηκε το Μεταβατικό Πλαίσιο Εναέριας Διάσωσης και Αεροδιακομιδών

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση ρυθμίζονται τεχνικές προδιαγραφές, χρόνοι ετοιμότητας, συνεργασίες με αερομεταφορείς και εμπλοκή ΕΚΑΒ και Πυροσβεστικής

Αμοργός – Σεισμός: “Ήρεμη η εικόνα”, λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Η δόνηση σημειώθηκε νότια-νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης, με εστιακό βάθος 15,6 χλμ – Δεν αλλάζει η εικόνα ύφεσης στην περιοχή, επισημαίνουν οι σεισμολόγοι

Νέος κάδος ανακύκλωσης μπαταριών στην Παλάδα Τήνου, Μικρές κινήσεις, μεγάλη προστασία

Ο Δήμος Τήνου ενισχύει τις υποδομές ανακύκλωσης με στόχο ένα καθαρότερο και πιο βιώσιμο νησί

Εκτακτο: Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στο ρήγμα Ανύδρου

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός σημειώθηκε 13 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού

Όταν τα Raptor συνάντησαν τη Νάξο – Μια τριήμερη εξόρμηση γεμάτη περιπέτεια και Κυκλαδίτικη ψυχή

Με 18 οχήματα και 70 μέλη, το Raptor Club Greece εξερεύνησε τις ομορφιές της Νάξου σε ένα μοναδικό Summer Tour γεμάτο εικόνες, προκλήσεις και φιλοξενία

Αμοργός – Κατάπολα: Η Γιορτή του Ψαρά, μία νύχτα με φως, θάλασσα και παράδοση

Το Σάββατο 21 Ιουνίου στα Κατάπολα, η Αμοργός τιμά τους ανθρώπους της θάλασσας με μουσική, ψυχή και την υπογραφή του Amorgorama

Σφοδρή διαμαρτυρία του Δήμου Κύθνου προς τον ΣΚΑΪ για δυσφημιστική εκπομπή

«Δημόσιος λιθοβολισμός ενός ολόκληρου νησιού» – Η επιστολή του Δήμου για τον τρόπο παρουσίασης της Κύθνου στην εκπομπή «Όπου υπάρχει Ελλάδα»

Μέχρι 50% έκπτωση στα ακτοπλοϊκά για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Πρωτοβουλία στήριξης από τα Υπουργεία Παιδείας και Ναυτιλίας για τη διευκόλυνση της επιστροφής των εκπαιδευτικών στον τόπο διαμονής τους μετά το πέρας της σχολικής χρονιάς

Συνεχής Ενημέρωση: Μεγάλη Πυρκαγιά στην Ορεινή Νάξο, επίκεντρο τη Ράχη του Προφήτη Ηλία στη Μονή (video)

Εναέρια και επίγεια μέσα μάχονται με τις φλόγες στη ράχη της Μονής – Από όχημα που πήρε φωτιά η πιθανή αιτία της πυρκαγιάς (video)

Κόρωνος (Λυώνας) – Αντώνης Παπακωνσταντής: Έφυγε ξαφνικά, αλλά θα μείνει για πάντα δίπλα μας

Μια συγκινητική αποχαιρετιστήρια ανάρτηση του Γιώργου Κουφόπουλου για τον αγαπημένο φίλο, συνοδοιπόρο και πρώην πρόεδρο του συλλόγου

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στον Κυνίδαρο

Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις – Συνδρομή από υδροφόρες των ΟΤΑ για την κατάσβεση της δασικής πυρκαγιάς

“O Χαρχαλιάς”: Η νέα ταβέρνα στη Μέση Ποταμιά που μαγειρεύει με καρδιά και μνήμες

Στην πράσινη καρδιά της Νάξου, μια αυθεντική ταβέρνα σερβίρει γεύσεις που μυρίζουν πατρίδα, με σεβασμό στην τοπική παράδοση και ζεστή φιλοξενία που σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου.

Στέλλα Τσουνέλλη – Φουτάκογλου: Η τελευταία κεντήστρα της παράδοσης στη Χώρα της Νάξου

Από τη Μικρά Ασία στη Νάξο, η κυρία Στέλλα υφαίνει με βελόνα και νήμα τις μνήμες, τις ρίζες και την ψυχή ενός τόπου που δεν ξεχνά.

Νάξος: Όταν τα σκουπίδια… μιλούν, μήνυμα με σακούλες σε ασυνείδητο οδηγό

Παρκάρισμα "καρφί" δίπλα στους κάδους και η πιο ευφάνταστη απάντηση των κατοίκων: δύο σακούλες σκουπιδιών στο καπό αυτοκινήτου. Νάξος, έχεις ταλέντο!

Europa Nostra: Διεθνής διάκριση για τον Πύργο “Κάμπονες 1615” στη Νάξο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ένα ζωντανό σύμβολο πολιτιστικής αναγέννησης και βιώσιμης αποκατάστασης από τις Κυκλάδες ανάμεσα στα κορυφαία παραδείγματα ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς για το 2025

Guardian: Η παραλία στο Καστράκι της Νάξου ανάμεσα στις τρεις καλύτερες της Ευρώπης για το 2025

Διπλή διάκριση για την Ελλάδα – Το Καστράκι Νάξου και η Φακίστρα Πηλίου ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς για ήλιο, θάλασσα και αυθεντική απόλαυση

Κάλεσμα αλληλεγγύης από τη Νάξο για την Παλαιστίνη, συγκέντρωση την Κυριακή στην παραλία

Η Πρωτοβουλία Πολιτών για την Παλαιστίνη συμμετέχει στο πανελλαδικό κάλεσμα «March to Gaza» με συγκέντρωση στις 8μμ, Κυριακή 15 Ιουνίου, στην κεντρική πλατεία παραλίας Νάξου

Ηρώ Μουκίου: «Στη Νάξο βρήκα ξανά τη γαλήνη, όπως στη ζωγραφική και τη θάλασσα»

Η αγαπημένη ηθοποιός μιλά στον Νίκο Σκορδιαλό για τον ρόλο της στη σειρά «Άγιος Έρωτας», την επιστροφή της στην τηλεόραση, την αγάπη της για τη ζωγραφική και τη βαθιά σχέση της με την πίστη και τη νέα γενιά.