Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΚυκλάδες: Η επίσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας έβγαλε είδηση, επιστρέφει το Aqua Jewel

Κυκλάδες: Η επίσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας έβγαλε είδηση, επιστρέφει το Aqua Jewel

|

Η χθεσινή συνάντηση στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανάμεσα στους αρμόδιους φορείς και τον πρόεδρο της ΕΣΠ Κυκλάδων έφερε στην επιφάνεια τα προβλήματα μετακίνησης των ομάδων εντός του Νομού  Κυκλάδων – Οι δεσμεύσεις που έπεσαν στο τραπέζι από τους εκπροσώπους των ακτοπλοϊκών εταιριών όσον αφορά τις αλλγές στα δρομολόγια και η επιστροφή του Aqua Jewel από την Πορτογαλία όπως ανακοινώθηκε… 

Λύσεις στα πιο σημαντικά προβλήματα των ακτοπλοϊκών μετακινήσεων των ομάδων από τις Κυκλάδες απέφερε η χθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μεταξύ του Υπουργού, του προέδρου της ΕΠΣ Κυκλάδων, και όλων των αρμοδίων φορέων.

Του Σπύρου Μάκαρη (sportcyclades.gr) 

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων κ. Ειρηναίος Φρέρης, ανέλαβε μία σημαντική πρωτοβουλία που δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά του Κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου, η οποία εκ του αποτελέσματος έφερε κομβικής σημασίας αποφάσεις που αν εφαρμοστούν θα λύσουν σημαντικά θέματα που ταλαιπωρούν τις ομάδες, ειδικά των Δυτικών Κυκλάδων.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, ο αρχηγός του Λιμενικούς σώματος, οι Βουλευτές κ.κ.. Μανίος και Συρίγος και εκπρόσωποι της Blue Star Ferries, Hellenic Sea Ways και Sea Jets, άκουσαν με προσοχή τα όσα τους είπε ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ, ο οποίος τους έκανε μία πλήρη αναφορά σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής και τη δυναμική του Κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου, επικεντρώνοντας βέβαια στα προβλήματα των μετακινήσεων, τα οποία αποτελούν τον σημαντικότερο ανασταλτικό παράγοντα στην διεξαγωγή των πρωταθλημάτων.

Παροντες στη συνάντηση ήταν και ο Δήμαρχος Κύθνου κ. Σταμάτης Γαρδέρης, ο πρόεδρος της ομάδας, κ. Γιώργος Λαρετζάκης, όπως και εκπρόσωποι του ΑΟ Σερίφου (κ. Γεροντάρης) και του Παμμηλιακού (κ. Κυπραίος).

Δεσμεύσεις

Η σημαντικότερη απόφαση που θα έχει άμεση εφαρμογή λύνει το πρόβλημα που ουσιαστικά λίγο έλειψε την περσινή σεζόν να «τινάξει στον αέρα» το πρωτάθλημα. Και αυτό βέβαια δεν είναι άλλο από την διακοπή των δρομολογίων του “Άρτεμις” για τις Δυτικές Κυκλάδες, όπου για ένα μήνα έφερε «συμφόρεση» στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.

Μετά από αίτημα του κ. Φρέρη, ο εκπρόσωπος της εταιρίας κ. Κάτσαρης δεσμεύθηκε για την συνέχιση των δρομολογίων και κατά την περίοδο, που το πλοίο θα βγει σε αναγκαστική ακινησία, καθώς θα αντικατασταθεί με άλλο πλοίο της εταιρίας.

Επίσης, ο εκπρόσωπος της Hellenic Seaways ζήτησε από την ΕΠΣ Κυκλάδων ένα πλάνο των αγωνιστικών προκειμένου να προχωρήσει σε μόνιμες αλλαγές στα ήδη υπάρχοντα δρομολόγια, τα οποία μέχρι χθες άλλαζαν μόνο μετά από αιτήματα ομάδων και της ΕΠΣΚ.

Πολλή σημαντική ήταν και η συζήτηση σχετικά με το δρομολόγιο του Σαββάτου, το οποίο μπορεί αν συνδέσει τις Δυτικές Κυκλάδες με την Πάρο και θα λύσει πολλά προβλήματα.

Όσον αφορά την sea jets, ο εκπρόσωπος της κ. Καβαλιερος, δεσμεύθηκε ότι, όπου είναι απαραίτητο η εταιρία του είναι διατεθειμένη να συμβάλει στην ομαλή μετακίνηση των αθλητών και να κάνει τις όποιες αλλαγές είναι εφικτές.

Ίσως μία από τις ομάδες που αντιμετωπίζουν το σημαντικότερο πρόβλημα να είναι ο ΑΠΣ Κύθνου, καθώς υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα δρομολόγια και η ομάδα του νησιού μπαίνει σε μεγάλα έξοδα κάθε φορά που έχει κάποιον αγώνα, δεδομένου ότι, λόγω απουσίας γηπέδου, δίνει όλα τα παιχνίδια εκτός έδρας (θα έχει έδρα την Σέριφο).

Τόσο ο υπουργός κ. Σαντορινιός, όσο και ο κ. Κάτσαρης, προχώρησαν σε μία σημαντική δέσμευση, καθώς όπως τόνισαν ότι, αίτημα καταθέσει ο ΑΠΣ Κύθνου, αυτό θα γίνει δεκτό.

Ένα ακόμα θετικά στοιχείο που προέκυψε από τη συνάντηση ήταν η γνωστοποίηση ότι, στην ενδοκυκλαδική γραμμή επιστρέφει το aqua jewel, το οποίο θα αντικαταστήσει το ταχύπλοο Andros Jet που πραγματοποιεί στη παρούσα φάση αυτά τα δρομολόγια, πράγμα που σημαίνει την πιο ομαλή διεξαγωγή τους. Να σημειώσουμε ότι το Aqua Jewel ναυλώθηκε από την Atlanticoline, το φετινό καλοκαίρι εκτελεί δρομολόγια στις πορτογαλικές Αζόρες, έχει διατηρήσει το όνομά του και αναμένεται να επιστρέψει… 

Σημαντικό ρόλο στην ομαλή διεξαγωγή παίζει και το δρομολόγιο του Αδαμάντιος Κοραής, το οποίο συνδέει την Κύθνο με τα άλλα νησιά του συμπλέγματος των Δυτικών Κυκλάδων. Και πάνω σε αυτό υπήρξε ακόμα μία σημαντική και ελπιδοφόρα είδηση, καθώς από την εταιρία ZANTE, στην οποία ανήκει το πλοίο έγινε γνωστό ότι υπάρχει η σκέψη για τη συνέχιση της σύνδεσης και κατά τους χειμερινούς μήνες.

Attika group

Λίγο πριν τη συνάντηση στο Υπουργείο Ναυτιλίας, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων επισκέφθηκε τα γραφεία της Attika Group προκειμένου να συναντηθεί με το υψηλόβαθμο στέλεχος κ. Σακέλλης. Στη συνάντηση τέθηκε από τον κ. Φρέρη μία πλήρη εικόνα για τις μετακινήσεις που πραγματοποιούν τα Κυκλαδίτικα σωματεία, με τον ίδιο να αναφέρεται και στα σωματεία του Μπάσκετ και του Βόλεϊ.

Ένα αίτημα που κατέθεσε στη συνάντηση ο πρόεδρος, ήταν το δρομολόγιο του Σαββάτου από την Σαντορίνη προς τη Νάξο, το οποίο έχει σταματήσει, με αποτέλεσμα να δημιουργεί αρκετά προβλήματα στις ομάδες της Σαντορίνης και την ομαλή διεξαγωγή του 3ου ομίλου.

Όσο αφορά το οικονομικό σκέλος και τις εκπτώσεις, η εταιρία έδειξε την πρόθεση της ν βοηθήσει τα σωματεία, συνεχίζοντας να παρέχει χαμηλά εισιτήρια, ενώ κατόπιν σχετικού αιτήματος που θα καταθέσει η ΕΠΣ Κυκλάδων θα μπορέσει ν παρακαμφθεί η διαδικασία των αιτημάτων που αποστέλλουν τα σωματεία και η όλη διαδικασία να γίνεται αυτόματα.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Διήμερη συνάντηση για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Νάξου στον Πύργο Μπαζαίου

Ειδικοί επιστήμονες, φορείς και πολίτες συνδιαμορφώνουν τις προτάσεις για το μέλλον του νησιού – 31 Μαΐου & 1 Ιουνίου 2025 (πρόγραμμα)

Γιάν. Βρούτσης: “Γιορτάζει η Μύκονος, πανηγυρίζει ο αθλητισμός των Κυκλάδων !”

Θερμή υποδοχή του Α.Ο. Μυκόνου στο Υφυπουργείο Αθλητισμού για την ιστορική άνοδο στην Basket League – Ο πρώτος Κυκλαδίτικος σύλλογος στην κορυφαία κατηγορία

Άνδρος: 68χρονη έπεσε με το αυτοκίνητό της στη θάλασσα και ανασύρθηκε νεκρή

Η γυναίκα από το Γαύριο έχασε τη ζωή της καθώς το όχημά της κατέληξε στη θάλασσα από ύψος 25 μέτρων ενώ προσπαθούσε να παρκάρει

Υπουργείο Ναυτιλίας – Κικίλιας: “2,5 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του κεντρικού λιμανιού της Τήνου”

Βασίλης Κικίλιας από Τήνο: «Δημοπρατείται έργο (master plan) 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για την αναβάθμιση του κεντρικού λιμένα της Τήνου»

Νάξος: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τους Παιδικούς Σταθμούς και τον Β.Σ.Ο.Φ. του Δήμου για το σχολικό έτος 2025-2026

Αιτήσεις εγγραφών και επανεγγραφών από τις 12 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου – Για πρώτη φορά πλήρης λειτουργία βρεφικού τμήματος στον Β.Σ.Ο.Φ.

Μάρκος Καφούρος: “Απαραίτητη η άμεση αποκατάσταση του κτιρίου της Δ.Ο.Υ Θήρας”

Σε προβληματική κατάσταση το κτίριο που στεγάζει τη Δ.Ο.Υ και το Τελωνείο Θήρας – Απαιτούνται άμεσα μέτρα και η προσωρινή μεταστέγαση των υπηρεσιών

Εθελοντική αιμοδοσία: Λίγες σταγόνες αίμα, μια θάλασσα ελπίδας

Στα μικρά νησιά γεννιούνται τα μεγάλα θαύματα της ανθρωπιάς. Ξεκινά αύριο Σάββατο η 70η εθελοντική αιμοδοσία από την τράπεζα αίματος Σαντορίνης

Δεύτερο Πανελλήνιο Βραβείο για τον Νικόλα Ρουγκάλα, με παραμύθι αφιερωμένο στον θείο του Δημήτρη Ήμελλο

Ο μαθητής από τη Νάξο διακρίθηκε στον 14ο Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό Λογοτεχνίας «Το Δέντρο της Σοφίας» με το παραμύθι «Σώμα και Αίμα»

ΔΕΔΔΗΕ: Πρωινή διακοπή ρεύματος σε Νότια Νάξο, Σχοινούσα, Ηρακλειά

Πότε και που θα έχουμε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος ... Η ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ

“Γιορτή Μητέρας”: 6+1 Ταινίες με την μητέρα στο επίκεντρο

Έφτασε η Γιορτή της Μητέρας και επειδή ο κινηματογράφος ξέρει να πιάνει την καρδιά της μάνας -στην τρυφερότητα, στην αφοσίωση, στη σιωπή της- διαλέξαμε 6 + 1 ταινίες όπου η μητέρα βρίσκεται στο επίκεντρο της ιστορίας. Οπότε σινεφίλ και μη, πάμε να δούμε.

Νάξος – Φιλώτι: Αντίο με σεβασμό και αγάπη στον Τάσο Τζιώτη, άνθρωπο του μέτρου και της προσφοράς

Ο Φιλωτίτης που δεν είπε ποτέ κακή κουβέντα, μόνο έδινε—με τα χέρια, με την καρδιά, με την ψυχή του. Μια απώλεια που βαραίνει την κοινότητα, μια μορφή που δεν ξεχνιέται.

Καλοκαιρινή εξόρμηση Raptor Club Greece στη Νάξο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Για πρώτη φορά οι ιδιοκτήτες των εντυπωσιακών pick-up επιλέγουν Κυκλάδες και ξεκινούν από τη Νάξο, με ένα τριήμερο χαλάρωσης, εξερεύνησης και απολαυστικής οδήγησης

Στ. Φουτάκογλου: Το περίπτερο της πλατείας πρώην Δημαρχείου, που φεύγει σιωπηλά (!!!)

Μνήμες, άνθρωποι, ιστορίες δεκαετιών γύρω από ένα μικρό περίπτερο που αποτέλεσε σταθερό σημείο αναφοράς για γενιές Χωραϊτών - Η τοποθέτηση του Στράτου Φουτάκογλου

Νάξος: Μία εικόνα που προκαλεί δέος, πραγματικότητα ή όχι;

Ένα βιομηχανικής κλίμακας έργο απειλεί το φυσικό, πολιτιστικό και κοινωνικό κεφάλαιο της Νάξου και των Κυκλάδων, με επιπτώσεις που ξεπερνούν την ενεργειακή "ανάπτυξη" - Δύο ομιλίες σήμερα και αύριο. Που; Πότε;

Το “Highspeed 3” αλλάζει το τοπίο στις θαλάσσιες συγκοινωνίες Κρήτης – Κυκλάδων;

Η Hellenic SeaWays ενισχύει τη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Ηράκλειο με το ταχύπλοο "Highspeed 3", φέρνοντας νέο ανταγωνισμό και πιθανές μειώσεις τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. (πίνακας δρομολογίων)

Εκτακτο: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της πόλης Νάξου

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της πόλης Νάξου σήμερα Δευτέρα 5 Μαϊου

Β. Φλεριανός: Ξεκινά το έργο που περίμενε μια ολόκληρη γενιά

Με χρηματοδότηση 2,28 εκατομμυρίων ευρώ, η Νάξος αποκτά επιτέλους το ενιαίο Αθλητικό Κέντρο που αξίζει στους αθλητές, τους συλλόγους και τη νεολαία της - Η τοποθέτηση του Βασίλη Φλεριανού

Νάξος – 2ο Γυμνάσιο: Η Μιχαηλία-Ευαγγελία Γρατσία διακρίθηκε στον Πανελλήνιο διαγωνισμό φυσικής “Αρίσταρχος”

Η Μιχαηλία-Ευαγγελία Γρατσία κατέκτησε το 3ο βραβείο στη Β΄ Φάση του διαγωνισμού φυσικής "Αρίσταρχος" φέρνοντας περηφάνια στη σχολική μας κοινότητα

Νάξος: Επιτέλους, τελειώνει της χερσαίας ζώνης, ας αναλογιστούν… «νηστεύσαντες καί μή νηστεύσαντες», τις ευθύνες που τους αναλογούν

Φτάνουμε στο τέλος της διαδρομής.. Το 3Α που πέφτει και οι ..στάσεις έως να ολοκληρωθεί ένα έργο σημαντικό για τη πόλη της Νάξου

Γιάννης Βρούτσης: “Η παραμελημένη Νάξος μπαίνει στον αθλητικό χάρτη της χώρας” (video)

Το έργο χαρακτηρίζεται κομβικής σημασίας για την αθλητική κοινότητα της Νάξου, καθώς αναμένεται να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες των τοπικών αθλητικών σωματείων