Τρίτη, 15 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΚυκλάδες: Η ΕΛΛΑΣ Σύρου πέρασε από τη Νάξο και ... Πρωταθλήτρια

Κυκλάδες: Η ΕΛΛΑΣ Σύρου πέρασε από τη Νάξο και … Πρωταθλήτρια

|

Κι έχουμε πρωταθλήτρια.. .Η ΕΛΛΑΣ Σύρου τρεις αγωνιστικές πριν από τη λήξη του πρωταθληματος κερδίζοντας στη Νάξο, τον Πανναξιακό ΑΟ με 1-0 είναι η νέα πρωταθλήτρια στην ΕΠΣ Κυκλάδων …  

Μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπυ των Κυκλάδων η Ελλάς Σύρου αφού κατάφερε να καταβάλλει την αντίσταση του συνδιεκδηκητή Πανναξιακού μέσα στη Νάξο με σκορ 1-0  (ημ 0-0) και να κατακτήσει και μαθηματικά το Πρωτάθλημα Κυκλάδων. Υπολείπονται τρεις αγωνιστικές για τη λήξη, η ΕΛΛΑΣ έχει προβάδισμα δύο νικών, έχει την ισοβαθμία και η ομάδα της Νάξου δεν μπορεί να καλύψει αυτή τη διαφορά καθότι έχει δύο αγώνες να δώσει λόγω και του ρεπό που πρέπει να κάνει.. Οπότε; Ας αρχίσουν οι χοροί και η ομάδα της Σύρου ήδη σκέφτεται τους αγώνες μπαράζ ανόδου με αντιπάλους πρωταθλήτριες ομάδες από Αττική και Αιγαίο.. 

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν περισσότερο θέληση και πάθος στον αγωνιστικό χώρο και επικράτησαν δίκαια του νωθρού και αγχωμένου Πανναξιακού. Οι γηπεδούχοι είχαν την εδαφική υπεροχή στο Α’ Ημίχρονο χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν την μεγάλη φάση στα καρέ του Παπαδόπουλου.

Στον αντίποδα οι φιλοξενούμενοι με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς περίμεναν τις αντεπιθέσεις για να “τρέξουν” σε ανοιχτό γήπεδο.

Πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι είχαμε στο 4ο λεπτό όταν από γύρισμα του Περιάλη στο ύψος της μικρής περιοχής, ο Ανεβλαβής με προβολή απομάκρυνε σε κόρνερ προ του επερχόμενου Παυλόπουλου.

Οι γηπεδούχοι που είχαν την κατοχή “ισοφάρισαν” τις ευκαιρίες όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Κόντη η μπάλα προσέκρουσε στο τοίχος παίρνοντας αντίθετη τροχιά από την κίνηση του γκολκίπερ Παπαδόπουλου και κατάληξε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι.

Στο υπόλοιπο του Α΄ Ημιχρόνου το σκηνικό δεν άλλαξε με τον Πανναξιακό να διατηρεί την κατοχή αλλά να μην μπορεί να γίνει απειλητικός για την εστία του Παπαδόπουλου.

Στο 40′ της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι πετυχαίνουν γκολ μετά από εκτέλεση φάουλ του Μανουδάκη που ακυρώθηκε , σωστά , αφού υπήρξε επιθετικό φάουλ του Κολλιάκου στην έξοδο που επιχείρησε ο Σιμηστήρας μέσα στην μικρή περιοχή.

Στο Β’ Ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν …”φουριόζοι” κι έχασαν τεράστια ευκαιρία στο 46′ με τον Παναγιώτη Ραμπαβίλα να βρίσκεται σε θέση τετ-α-τετ αλλά το πλασέ του απέκρουσε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων Βαγγέλης Σιμηστήρας.

Δυο λεπτά αργότερα η Ελλάς Σύρου χάνει μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όταν ο Κολιάκος βρέθηκε μόνος του την μικρή περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ.

Με τον χρόνο να κυλά ο Πανναξιακός έδειχνε περισσότερο αγχωμένος , μονότονος και προβλέψιμος όσον αφορά στο δημιουργικό κομμάτι, ενώ οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο έχοντας ως εφαλτήριο την άριστη αμυντική τους λειτουργία.

Στο 82′ οι γηπεδούχοι θα μείνουν με 10 παίχτες καθώς ο Ζανελλάρη μετά από χαμένη φάση είχε αψιμαχία με ποδοσφαιριστές των φιλοξενουμένων που έκαναν ζέσταμα εκτός γηπέδου και θα δεχτεί την κόκκινη κάρτα του διαιτητή Κορώνια.

Με αριθμητικό πλεονέκτημα και την ψυχολογία με το μέρος τους οι φιλοξενούμενοι 3 λεπτά αργότερα κατάφεραν να πετύχουν το τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση όταν ο Παυλόπουλος κυνήγησε μια βαθιά μπαλιά και με αριστουργηματική “λόμπα” πρόλαβε την έξοδο του Σιμηστήρα γράφοντας το 0-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Στο υπόλοιπο του παιχνιδιού δεν επιφύλασσε εκπλήξεις και το σφύριγμα της λήξης βρήκε ποδοσφαιριστές , τεχνική ηγεσία και διοίκηση των φιλοξενουμένων να πανηγυρίζουν μαζί με τους 50 φίλους της ομάδας που ταξίδεψαν από τη Σύρο την μεγάλη νίκη της Ελλάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το τέλος του αγώνα οι παίκτες και των δυο ομάδων έφυγαν αγκαλιασμένοι από το γήπεδο ενώ οι φίλοι των γηπεδούχων χειροκρότησαν τους αθλητές της Ελλάς Σύρου δείχνοντας αθλητικό πολιτισμό.

Διαιτητής: Κορώνιας | Βοηθοί: Κουλοχέρης – Τσελεπίδης

Πανναξιακός (Μαυρομμάτης): Σιμηστήρας, Καράϊ, Ανεβλαβής, Μανδηλαράς, Κωστόπουλος, Λουβερδής, Σέμε,Ζανελλάρη, Κόντη (52′ Πιτταράς), Πρεβόλης (75′ Βαθρακοκοίλης), Καλαβρός

Ελλάς Σύρου (Βουτσίνος): Παπαδόπουλος, Λαλάς (90′ Μαραγκός), Κολλιακός, Οικονομόπουλος, Αργυρός, Μανουδάκης, Μπούνας (88′ Λούσας), Μπακατσέλος (90′ Μπαλόπηττας), Παυλόπουλος, Ραμπαβίλας (79′ Συριανός), Περιάλης.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από την ιστοσελίδα sportcyclades.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Τραγωδία στην Κύθνο: 87χρονος Ελβετός τουρίστας πέθανε πάνω σε σκάφος στον Μέριχα

Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης από το πλήρωμα και ιατρούς του νησιού, ο ηλικιωμένος τουρίστας κατέληξε – Προανάκριση από τη Λιμενική Αρχή Κύθνου

Φολέγανδρος: Ανθρώπινες ιστορίες και αυθεντική ομορφιά στην εκπομπή “Όπου Υπάρχει Ελλάδα” (video)

Η Ευλαμπία Ρέβη και ο Γιώργος Κουρδής συνεχίζουν το ταξίδι τους στη Φολέγανδρο, σήμερα Τρίτη 15 Ιουλίου στις 14:45 στον ΣΚΑΪ, μέσα από μοναδικά πορτρέτα κατοίκων, παραδόσεων και φυσικής γοητείας.

Δωδεκάνησα: Ξεκινά το μεγάλο έργο ανακύκλωσης σε Κω και Κάλυμνο μέσω ΣΔΙΤ

Η 23η Σεπτεμβρίου σηματοδοτεί την πρώτη φάση του διαγωνισμού για την υλοποίηση δύο υπερσύγχρονων μονάδων ανακύκλωσης και ανάκτησης αποβλήτων – Πρωτοβουλία-ορόσημο για το περιβάλλον στα Δωδεκάνησα

HELLENiQ ENERGY: Μείωση τιμών καυσίμων σε 12 ακριτικά νησιά, ανάμεσά τους, Αμοργός, Σέριφος και Σίκινος

Με κοινωνική ευαισθησία και χωρίς τυμπανοκρουσίες, η HELLENiQ ENERGY μέσω της ΕΚΟ μειώνει το κόστος των καυσίμων σε δυσπρόσιτα νησιά, ενισχύοντας τους κατοίκους και τον τουρισμό.

Υποβολή ενδιαφέροντος έως 31 Ιουλίου για σεμινάρια τεχνικού ασφαλείας στις Κυκλάδες

Σεμινάρια με φυσική παρουσία για εργοδότες που επιθυμούν να ασκούν οι ίδιοι τα καθήκοντα Τεχνικού Ασφαλείας – Διεξαγωγή σε Μήλο, Σύρο, Πάρο, Σίφνο και άλλα νησιά ανάλογα με τη συμμετοχή

Συγχαρητήρια Γιάννη Κρητικού στον νέο Γενικό Γραμματέα Παιδείας, Γιάννη Παπαδομαρκάκη

Μια θερμή δήλωση στήριξης και υπερηφάνειας για έναν άξιο εκπαιδευτικό με πολύχρονη προσφορά στα Δωδεκάνησα και το Νότιο Αιγαίο

Λορέττα Γαΐτη: «Το Μουσείο Γαΐτη-Σίμωση είναι ο φόρος τιμής μου στους γονείς μου και στην Ίο που αγάπησαν»

Η αρχιτέκτονας Λορέττα Γαΐτη αφηγείται πώς η προσωπική της πρωτοβουλία και η βαθιά οικογενειακή σύνδεση με την Ίο οδήγησαν στη δημιουργία ενός μουσείου που κρατά ζωντανή την κληρονομιά δύο σπουδαίων δημιουργών.

Καρνάγια: Τα ξύλινα ναυπηγεία που σβήνουν, μαζί τους μια Ελλάδα που χάνεται

Από τα 300 καρνάγια που λειτουργούσαν κάποτε στη χώρα, λιγότερα από 70 επιβιώνουν σήμερα – Μια συγκινητική προσπάθεια να σωθεί η τέχνη που ταυτίστηκε με τη θάλασσα και την ελευθερία.

Νάξος – Κεραμωτή: Σήμερα το τελευταίο αντίο στην Σοφία Φυρογένη

Η Κεραμωτή Νάξου αποχαιρετά μια αγαπημένη μορφή της τοπικής κοινωνίας – Αντί στεφάνου, δωρεά στον Ιερό Ναό από τον Σύλλογο Κεραμωτής

Λειψοί: Το πλωτό ασθενοφόρο που σώζει ζωές στα Δωδεκάνησα

Μέσα σε μόλις 35 ημέρες, το πλωτό ασθενοφόρο των Λειψών έκανε 7 επιτυχείς διακομιδές μειώνοντας τον χρόνο αναμονής από 6 σε 2 ώρες – Το όραμα έγινε πράξη.

Νάξος – Κατερίνα Καινούργιου: Ρομαντικό ηλιοβασίλεμα και η ξακουστή πατάτα στο τραπέζι της

Η παρουσιάστρια περνά τις διακοπές της στο νησί των Κυκλάδων με τον Παναγιώτη Κουτσουμπή, απολαμβάνοντας τα τοπικά εδέσματα, τη γαλήνη του τοπίου και τις συγκινήσεις μετά το φινάλε της σεζόν.

Απίστευτο: Πήδηξε από τον καταπέλτη του “Champion Jet 3” στην Πάρο

ναστάτωση στο λιμάνι της Παροικιάς όταν 24χρονος ημεδαπός πήδηξε από τον καταπέλτη πλοίου κατά τον απόπλου – Παρενέβη το Λιμενικό, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός

Αποκαλύφθηκε σκάνδαλο 40 εκατ. ευρώ στο μεταφορικό ισοδύναμο, έγκαιρη παρέμβαση Παππά έσωσε το Δημόσιο

Χάρη σε διοικητικούς ελέγχους και αποφασιστικές κινήσεις, απετράπη καταβολή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε ύποπτες αιτήσεις επιχειρήσεων – Η συντριπτική πλειονότητα από την Κρήτη

Σέριφος: 87χρονη ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από την παραλία Συκαμιά

Η άτυχη γυναίκα διακομίστηκε στο Πολυδύναμο Ιατρείο του νησιού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της – Προανάκριση από το Λιμεναρχείο

Εκρηκτική αύξηση επιβατών στο λιμάνι Νάξου τον Ιούνιο (πίνακας)

Οι αριθμοί αυξάνονται, οι υποδομές όμως όχι. Η Νάξος «ασφυκτιά» και χρειάζεται λύση τώρα.

Νάξος: Πέντε «κρυμμένες» παραλίες για ήσυχες (!!!) αποδράσεις

Από τον εξωτικό Πάνορμο μέχρι τη μυστική Χαβάη, ανακαλύψτε πέντε μοναδικές ακτές της Νάξου που προσφέρουν αυθεντική νησιωτική εμπειρία, μακριά από την πολυκοσμία.

Νάξος – Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου: Αντίο στον Στέλιο Ζαφειρόπουλο, ένα δάσκαλο με ψυχή και φως

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου Νάξου αποχαιρετά με συγκίνηση τον αγαπημένο εκπαιδευτικό και επιστήμονα, που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στη μαθητική και τοπική κοινότητα.

Στασιμότητα στην επιβατική και οχηματική κίνηση στο λιμάνι Νάξου το πρώτο εξάμηνο του 2025

Οριακή πτώση στους επισκέπτες και τα οχήματα φέτος, με έντονη πτώση τον χειμώνα αλλά θετικά σημάδια από την άνοιξη και μετά (πίνακας)

Νάξος – Ορφέας Παπαδόπουλος: Από την υποκριτική στο τατουάζ και… στην Παναγία των Παρισίων (video)

Ο γνωστός ηθοποιός και tattoo artist μιλά αποκλειστικά στο Naxospress για την τέχνη, τη ζωή του στη Νάξο, τα παράξενα τατουάζ και τη νέα του θεατρική πρόκληση

Γιώργος Πρίντεζης στην Ηρακλειά: Ο θρύλος του μπάσκετ δείπνησε στο εμβληματικό “Αράκλεια”

Μετά το AegeanBall Festival, ο Πρίντεζης χαλάρωσε στις Μικρές Κυκλάδες, απολαμβάνοντας τις γεύσεις του Γιάννη Γαβαλά σε ένα από τα κορυφαία εστιατόρια του Αιγαίου.