Παρασκευή, 22 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΚυκλάδες - Φοίνικας ΟΝΕΧ: Ανώτερος, κέρδισε εύκολα τον ΠΑΟΚ (3-1...

Κυκλάδες – Φοίνικας ΟΝΕΧ: Ανώτερος, κέρδισε εύκολα τον ΠΑΟΚ (3-1 σετ)

|

Ο Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ ήταν απλά καλύτερος. Με όπλο το μπλοκ (11 έναντι 5 του ΠΑΟΚ) και το σερβίς (8 άσσοι έναντι 5 του ΠΑΟΚ), το «Πειρατικό» πήρε εύκολα τη νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ και ξεκίνησε με το δεξί το φετινό πρωτάθλημα της Volley League Ανδρών

Με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε ο Φοίνικας ΟΝΕΧ το 54ο πρωτάθλημα της Volley League καθώς επιβλήθηκε με 3-1 σετ του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της πρεμιέρας, το οποίο άνοιξε κι επίσημα την αγωνιστική σεζόν στη Λίγκα. Με μαέστρο τον Κουβανό Ιερεζουέλο, μεγάλους πρωταγωνιστές τον Σλοβάκο διαγώνιο Πέτερ Μιχάλοβιτς, τον Βραζιλιάνο Κόστα και τον Δημήτρη Τζούριτς, σταθερή υποδοχή και καλή άμυνα της ιταλικής σχολής Φούλβιο Μπερτίνι ο Φοίνικας πήρε καθαρό τρίποντο.

Με το “καλημέρα” οι συριανοόι έδειξαν ικανοί για μεγάλα πράγματα απέναντι στο δικέφαλο που ακόμα έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης.Ο αγώνας  δεν είχε πολλές εναλλαγές στο σκορ ωστόσο το πρώτο σετ ήταν καθοριστικό για την εξέλιξη του.

Στο 1ο σετ ο Φοίνικας ξέφυγε 14-9 με σερί 4-0 από το σερβίς του Ιερεζουέλο, αλλά στο 22-17 ο ΠΑΟΚ απάντησε με τον άσσο του Κουκλίνσκι και τον πόντο του πρώην “πειρατή” Μπράουν. Μείωσε στον πόντο 23-22 με τον Ούντρις αλλά ο Τζούριτς πήρε καθοριστικό πόντο και το σετ τελείωσε με επίθεση του Μιτσάλοβιτς για το 25-23 και το 1ο σετ.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 15-13 στρο 2ο σετ αλλά ο Φοίνικας πέρασε στην αντεπίθεση και με γρήγορη ανάπτυξη και πίεση στο σερβίς έκανε σερί 6-0 και προσπέρασε 19-15. Ο ΠΑΟΚ έπαθε μπλακ άουτ και βγήκε εκτός σετ για να κάνει ο Φοίνικας εύκολα το 2-0 με ρεσιτάλ του Κουβανού πασαδόρου στο σερβίς και άσσο στο φινάλε. Ο δικέφαλος αντέδρασε πιο οργανωμένα στο 3ο σετ, κράτησε από την αρχή προβάδισμα και με αιχμές του Ούντρις, Κουκλίνσκι πήρε το σετ 25-20 με φινάλε μπλοκ του Σωτηρίου.

 Το 4ο σετ ξεκίνησε με αποβολή για ένα σετ του Θάνου Τερζή από τον διαιτητή Μυλωνάκη. Σύμφωνα με την μετάδοση της ΕΡΤ, ο λόγος ήταν πως ο πασαδόρος του δικεφάλου είχε λεκτικό επεισόδιο με φίλαθλο. Στη συνέχεια ο Φοίνικας κλείδωσε το τρίποντο με τα σερβίς των Τζούριτς και Κόστα που οικοδόμησαν μεγάλη διαφορά 11-5 και αργότερα 16-8 χωρίς να υπάρξει αντίδραση. Ο αγώνας τελείωσε με επίθεση του Τζούριτς. 

Απο τον ΠΑΟΚ που φανηκε κατα διαστήματα,  ξεχώρισαν ο θηριώδης Ούντρις με 23 πόντους και ο Κουκλίνσκι με 10. Απο το δικέφαλο απουσίασαν Πετρέας και Κουμεντάκης.

Διαιτητές: Μυλωνάκης, Βουδούρης, Παρατηρητής: Μπαρμπούνης, Συρίγος, Γραμματεία: Πιρπινιά.

Διακύμανση:

1ο σετ: 8-7, 16-12, 21-15, 25-23

2ο σετ: 7-8, 16-15, 21-16, 25-17

3ο σετ: 5-8, 12-16, 16-21, 20-25

4ο σετ: 8-3, 16-8, 21-13, 25-18

*Οι πόντοι του Φοίνικα ΟΝΕΧ προήλθαν από 7 άσσους, 48 επιθέσεις, 10 μπλοκ και 30 λάθη αντιπάλων και του Π.Α.Ο.Κ. προήλθαν από 5 άσσους, 42 επιθέσεις, 6 μπλοκ και 30 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 3-1 (25-23, 25-17, 20-25, 25-18) σε 109′

Α.Ο. ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΟΝΕΧ (Φούλβιο Μπερτίνι): Μιχάλοβιτς 19 (16/27 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), Ιερεζουέλο 11 (6/7 επ., 4 άσσοι, 1 μπλοκ), Κόστα 11 (8/11 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), Τζούριτς 13 (10/14 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), Φράγκος 9 (6/19 επ., 3 μπλοκ, 65% υπ. – 41% άριστες), Παπαδόπουλος 2 (2/4 επ., 64% υπ. – 36% άριστες) / Καρασαββίδης (λ, 64% υπ. – 44% άριστες), Κωνσταντινίδης (λ), Παπαλεξίου.

Π.Α.Ο.Κ. (Γιάννης Καλμαζίδης): Μπράουν 8 (4/4 επ., 4 μπλοκ), Γουαλς 4 (2/3 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Σωτηρίου 4 (2/12 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 58% υπ. – 25% άριστες), Γάτσης 1 (1/3 επ.), Κουκλίνσκι 10 (8/13 επ., 2 άσσοι, 45% υπ. – 36% άριστες), Ούντρις 23 (23/33 επ.) / Κοκκινάκης (λ, 59% υπ. – 29% άριστες), Τζιουμάκας, Τερζής, Τακουρίδης 3 (2/5 επ., 1 άσσος.).

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

Ερμούπολη, 19.15 ΕΡΤ-3: Α.Ο. Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ – Π.Α.Ο.Κ. 3-1
Διαιτητές: Μυλωνάκης, Βουδούρης, Παρατηρητής: Μπαρμπούνης, Συρίγος, Γραμματεία: Πιρπινιά.

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

Ηράκλειο, 17:00 (L.Str.): Ο.Φ.Η. – Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
Διαιτητές: Αγγελίδης, Καραπουλάκης, Παρατηρητής: Κοκοτσάκης, Επόπτες: Κουνδουράκη, Κανδηλιεράκης, Γραμματεία: Αβραμοπούλου.

Βέροια, 19:00 (L.Str.): Α.Π.Σ. Φίλιππος Βέροιας – Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων
Διαιτητές: Παπαδογούλας, Δανιηλίδου, Παρατηρητής: Αντωνούλης, Επόπτες: Χανός, Βένος, Γραμματεία: Ψάρρα.

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Αγιος Θωμάς Μαρούσι, 16:30 (L.Str.): Παναθηναϊκός Α.Ο. – Α.Ο.Π. Κηφισιάς
Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Πρέντζας, Παρατηρητής: Ράπτης, Επόπτες: Βαρατάσης, Κατερλή, Γραμματεία: Εμμανοηλίδη.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σαντορίνη: Η «ομηρική Ελένη» του τουρισμού πολυτελείας φιλοξενεί για 3η χρονιά το διεθνές συνέδριο

Σαντορίνη: Στο επίκεντρο ο τουρισμός πολυτελείας- τον Οκτώβριο το 3ο συνέδριο για το Luxury tourism

Νάξος: Ο Νευρολόγος Ευάγγελος Κουρεμένος έρχεται (23/08) στο Naxos Medical

Το Naxos Medical υποδέχεται το Σάββατο 23/8 τον Νευρολόγο Ευάγγελο Κουρεμένο για προγραμματισμένα ραντεβού. Προληπτική φροντίδα σε μια εποχή με έντονη πίεση.

Καρκίνος Μαστού και Ινοαδένωμα Μαστού: Όσα Πρέπει να Ξέρει Κάθε Γυναίκα

Η σημασία της πρόληψης στον καρκίνο του μαστού

Πάρος: Ομόφωνο «όχι» στην ιδιωτικοποίηση του νερού, τι αναφέρει το σχετικό ψήφισμα (Pdf)

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση «μπαίνει μπροστά» στη διαχείριση του πολύτιμου πόρου – Αντίδραση για τον αποκλεισμό της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. από τον θεσμικό διάλογο.

Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες μοριοδότησης για παιδικούς σταθμούς και ΒΣΟΦ στη Νάξο

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να δουν τα αποτελέσματα και να καταθέσουν ενστάσεις έως τις 26 Αυγούστου.

Δύο εξουθενωμένοι λευκοπελαργοί βρήκαν φροντίδα στην Ίο και στη Νάξο, στο δρόμο για το μεγάλο φθινοπωρινό ταξίδι

Με τη φροντίδα του κτηνιάτρου στην Ίο και τη στήριξη του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου, δύο πελαργοί ανακτούν δυνάμεις για να συνεχίσουν την αποδημία τους

Κουφονήσια: Ανακατασκευάστηκε το πρώην ασθενοφόρο, αποκτά …διοικητικό ρόλο

Με πρωτοβουλία της Ομάδας Αιγαίου και της Τσιμής ΑΕ, το όχημα-δωρεά της Bayer Hellas που για χρόνια εξυπηρετούσε τους κατοίκους, συνεχίζει πλήρως ανανεωμένο τη σημαντική του αποστολή.

Έφυγε από τη ζωή ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, Απόστολος Βεσυρόπουλος

Θλίψη στον πολιτικό κόσμο για τον ξαφνικό θάνατο του βουλευτή Ημαθίας

Ανησυχία στην Τζια: Έξαρση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας με δεκάδες περιστατικά καθημερινά

Περισσότερα από 80 περιστατικά την ημέρα στο Περιφερειακό Ιατρείο – Έχουν ενημερωθεί ΥΠΕ και ΕΟΔΥ.

Αεροδρόμιο – Ιούλιος 2025: 23.000 αφίξεις σε έναν μήνα, νέο ρεκόρ, πίεση για βελτίωση υποδομών

Αύξηση 36% τον Ιούλιο και πάνω από 68.000 επιβάτες στο επτάμηνο – η Νάξος καταρρίπτει κάθε προηγούμενο στατιστικό της τουριστικής κίνησης.

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Συλλήψεις δύο εργαζομένων για την πυρκαγιά στη Νάξο, αυτανάφλεξη η αιτία

Δύο εμπλεκόμενοι με το χώρο του ΧΥΤΑ συνελήφθησαν ενώ βοήθησαν στην κατάσβεση – Ερωτήματα για την εφαρμογή του Νόμου και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.

Ο Μάριο Τότσι αποθεώνει τη Νάξο: «Έτσι πρέπει να είναι οι παραλίες!»

Ο Ιταλός γεωλόγος και παρουσιαστής συγκρίνει Ελλάδα και Ιταλία, βάζοντας τη Νάξο στο κέντρο της ευρωπαϊκής συζήτησης για την πρόσβαση στις παραλίες.

Συνεδριάζει (19/08) η Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, επίκεντρο το νέο λιμάνι στη Σχοινούσα

Στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης (19/08) στο Δημοτικό Κατάστημα, με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη - Ποια είναι