Τετάρτη, 23 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΚατάρ - Μουντιάλ 2022: Η Βραζιλία το πρώτο φαβορί για τον τίτλο

Κατάρ – Μουντιάλ 2022: Η Βραζιλία το πρώτο φαβορί για τον τίτλο

|

Στις 20 Νοεμβρίου η σέντρα. Πρώτο φαβορί η Βραζιλία για την κατάκτηση του τροπαίου στο Μουντιάλ  – Νεϊμάρ ή Μέσι για τη Χρυσή Μπάλα

 

Η Βραζιλία αναμένεται να κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο για έκτη φορά στο τουρνουά που ξεκινά στις 20 Νοεμβρίου στο Κατάρ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters που προέβλεψε με επιτυχία την τελευταία φορά τους πρωταθλητές το 2010.

Η παγκόσμια έρευνα με 135 αναλυτές που παρακολουθούν το ποδόσφαιρο σε όλο τον κόσμο συμφώνησε με τα προγνωστικά της στοιχηματικής αγοράς ότι η Βραζιλία θα θριάμβευε για πρώτη φορά από το 2002.

Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες περίμεναν να κερδίσει η Βραζιλία, ενώ το 30% μοιράστηκε ισομερώς μεταξύ Γαλλίας και Αργεντινής. Η Γερμανία, η Αγγλία και το Βέλγιο σημείωσαν υψηλό μονοψήφιο σκορ.

«Η Βραζιλία έχει μεγάλες πιθανότητες αυτή τη φορά με το βάθος και την ποικιλία στην επίθεση της σε συνδυασμό με την πείρα του [μέσου] Κασεμίρο και του Τιάγκο Σίλβα στα μετόπισθεν», δήλωσε ο Γκαρίμα Κάπουρ, οικονομολόγος στην Elara Capital στη Βομβάη.

Το ταλέντο της Βραζιλίας ήταν εξέχον στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, με τους Νεϊμάρ και Βινίσιους Τζούνιορ, οι οποίοι έχουν σημειώσει λαμπρό ξεκίνημα στη σεζόν των Παρί ΣΖ και Ρεάλ αντιστοίχως, σε συνδυασμό με το δίδυμο τερματοφυλάκων Άλισον και Έντερσον να λάμπουν επίσης.

«Αποθέτουμε μια πιθανότητα 17% στη Βραζιλία να κερδίσει το τουρνουά, η οποία μεταφράζεται σε πιθανότητες πέντε προς ένα», έγραψε ο Πίτερ Ντίξον, επικεφαλής αναλυτής κινδύνου για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική στη Fitch Solutions στο Λονδίνο.

Ο κ. Ντίξον ανέδειξε δεύτερη τη Γερμανία με 11% (8 προς 1) και τρίτη τη Γαλλία με 8% (11 προς 1).

Οι υπολογισμοί του διαφέρουν από τις αποδόσεις των bookmakers, οι οποίες έχουν την Αγγλία ως τρίτο φαβορί σε σύγκριση με την πιθανότητα 4% του κ. Ντίξον, κυρίως επειδή οι αποδόσεις των γραφείων στοιχημάτων υπολογίζονται με βάση το ποσό που θα χρειαστούν να πληρώσουν και όχι τις πιθανότητες.

Οι προβλέψεις τα προηγούμενα χρόνια χρησιμοποιούσαν επίσης ποσοτικά μοντέλα ενώ άλλοι χρησιμοποιούσαν απλούστερες μεθόδους όπως εικασίες και δεισιδαιμονίες.

Η EA Sports – δημιουργός του franchise gaming της FIFA και η οποία έχει προβλέψει σωστά τους νικητές των τριών προηγούμενων Παγκοσμίων Κυπέλλων προσομοιώνοντας και τους 64 αγώνες στο παιχνίδι της – είπε ότι η Αργεντινή θα σήκωνε το τρόπαιο.

Η Αργεντινή, αήττητη από την ήττα από τη Βραζιλία τον Ιούλιο του 2019, πλησιάζει στο ρεκόρ της Ιταλίας με το μεγαλύτερο αήττητο σερί για οποιαδήποτε ομάδα στο διεθνές ποδόσφαιρο.

Σχεδόν το 50% των απαντήσεων προήλθε από την Ευρώπη, ακολουθούμενη από τη Βόρεια Αμερική και την Ασία με περίπου 15% η καθεμία. Οι προβλέψεις της Νότιας Αμερικής ήταν λίγο πάνω από το 10% και οι υπόλοιποι ήταν από την Αφρική, την Αυστραλία ή τη Νέα Ζηλανδία.

Η νίκη της Ισπανίας στο τουρνουά του 2010 στη Νότια Αφρική ήταν η τελευταία έρευνα του Reuters που προέβλεψε σωστά τον νικητή. Οι οικονομολόγοι απέτυχαν να προβλέψουν τον τέταρτο τίτλο της Ιταλίας το 2006 και τους δύο τελευταίους που κέρδισαν η Γερμανία και η Γαλλία.

Εάν η Γαλλία διατηρήσει το τρόπαιο, θα γίνει πρώτη μετά τη Βραζιλία το 1962.

Η συνεχής αποτυχία της Αγγλίας να κατακτήσει το τρόπαιο για πρώτη φορά από το 1966 δεν αποθάρρυνε το 5% των όσων ερωτήθηκαν να δηλώσουν ότι θα το καταφέρει φέτος.

«Έχοντας αποτύχει να οικοδομήσει τη δυναμική που οδήγησε το έθνος στον τελικό του Euro 2020, οι αιώνιες αποτυχίες της Αγγλίας δεν μπορούν παρά να ελπίζουν να ξεπεράσουν τους 16 τελευταίους αυτή τη φορά», δήλωσε ο Άιζακ Ματσέγκο, οικονομολόγος της Nedbank στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Η Δανία ήταν στην κορυφή της λίστας των αουτσάιντερ.

Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες ήταν μοιρασμένοι ανάμεσα στον Λιονέλ Μέσι και τον συμπαίκτη του στην Παρί, Νεϊμάρ, για τον νικητή της Χρυσής Μπάλας – που απονέμεται στον καλύτερο παίκτη. Ο Αργεντινός μαέστρος την κέρδισε για τελευταία φορά πριν από οκτώ χρόνια στη Βραζιλία.

Ένας άλλος παίκτης της Παρί, ο Κιλιάν Εμπαπέ, επιλέχθηκε ως ο πιο πιθανός να πετύχει τα περισσότερα γκολ για να κερδίσει το βραβείο του Χρυσού Παποτσιού.

Το Κατάρ φέρεται να έχει ξοδέψει περίπου 220 δισεκατομμύρια δολάρια για τη διοργάνωση του τουρνουά – σχεδόν δεκαπέντε φορές περισσότερα από το δεύτερο πιο ακριβό – αλλά το 41% ​​των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν θα είχε μακροπρόθεσμο οικονομικό αντίκτυπο.

Σχεδόν το ίδιο ποσοστό δήλωσε ότι θα ήταν καθαρά θετικό ενώ το 21% δήλωσε ότι θα ήταν αρνητικό.

Πηγή: Reuters


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Καστράκι: Φώκια Monachus monachus εκβράστηκε νεκρή, τι συνέβη;

Φώκια Monachus monachus εκβράστηκε νεκρή στο Καστράκι Νάξου – Πνίγηκε μπλεγμένη σε πετονιές, η πιθανότερη αιτία

Νάξος – Παναγία Αργοκοιλιώτισσα: Πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων

Παρασκευή 25 Απριλίου... Η Νάξος γιορτάζει .. Παναγία Αργοκοιλιώτισσα - Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Κικίλιας: Το 50% που χάνεται από τα Λιμενικά Ταμεία θα αναπληρωθεί με χρηματοδότηση από το “Πράσινο Ταμείο”

Η Πολιτεία δεν μπορεί να παρέμβει στον ελεύθερο ανταγωνισμό, αλλά έχει άλλα όπλα στη φαρέτρα της, που δεν θα επιτρέψουν την στρέβλωση του ανταγωνισμού

Κυκλάδες: Πώς βρέθηκαν 155 επιβάτες του «Blue Star Μύκονος» να ταξιδεύουν για Πειραιά με εισιτήριο για Σύρο;

Οι επιβάτες αρνήθηκαν να αποβιβαστούν και ήθελαν να συνεχίσουν για Πειραιά, μολονότι το εισιτήριό τους είχε δηλωμένο τελικό προορισμό τη Σύρο

Ελλάδα – Μητσοτάκης: Κάθε Νοέμβριο επιστροφή ενός ενοικίου σε ενοικιαστές

Με εισοδηματικά κριτήρια η επιστροφή του ενοικίου - Θα δοθούν επιπλέον 500 εκατομμύρια στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων - Στο 1 δισ. το ύψος των μόνιμων μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός

Σαντορίνη – Αμπέλι: Εκπέμπει SOS, τρόπος αντίδρασης

Το κρασί Σαντορίνης εκπέμπει SOS: Φόβοι ότι η παραγωγή μπορεί να μηδενιστεί

Σαντορίνη: Ανοιχτό κάλεσμα από τη Θύελλα Καμαρίου για το ντέρμπι τίτλου στη Νάξο με τον Πανναξιακό ΑΟ

Δωρεάν εισιτήρια και κάλεσμα συμμετοχής στον ”ΤΕΛΙΚΟ” με τον Πανναξιακό από την Θύελλα Καμαρίου

Νάξος: Φιλοξενεί στο ΔΑΚ “Δημήτρης Περιστεράκης” το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Εφήβων (πρόγραμμα)

Η Νάξος φιλοξενεί στο ΔΑΚ "Δημήτρης Περιστέρακης" το 52ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Εφήβων (δείτε πρόγραμμα)

Στοίχημα: Συνδυασμός νίκης Παναθηναϊκού και γκολ στο Σίτι – Αστον Βίλα

Η πρόταση της ημέρας μέσα από συνδυασμό μπάσκετ (Euroleague) και ποδόσφαιρο (Premier League).

Νάξος: Πωλείται οικόπεδο έκτασης 750 m2 στο Χαλκί

Πωλητήριο σε ακίνητο (οικόπεδο) στην Κοινότητα Χαλκίου και κοντά στον δρόμο προς Μονή - Εκταση και τιμή, πληροφορίες εντός

Αμοργός: Με πυροτεχνήματα και λουλούδια, η υποδοχή του “Express Skopelitis” (video)

Αργά το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (15/04) το Express Skopelitis μετά από σαράντα και πλέον ημέρες έφτασε στα Κατάπολα - δείτε την υποδοχή από τους κατοίκους (video)

Νάξος: Ενα ακόμη ξενοδοχείο 4 αστέρων “έρχεται” στο νησί

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο

Πρέβελης: Το πλοίο που αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο κανένα άλλο

Το "Πρέβελις" βρίσκεται στην Ελευσίνα, έτοιμο για το τελευταίο του ταξίδι προς τη Τουρκία και μία αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ανάφη μοιράζεται τις σκέψεις της για το πλοίο

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο τραπεζικός Νίκος Ι. Μαργαρίτης

Εφυγε από τη ζωή ο Νίκος Ι. Μαργαρίτης - Η κηδεία θα γίνει την Τετάρτη 10:30 στο νεκροταφείο Ζωγράφου στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης

Φιλώτι: Εφυγε από τη ζωή ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Λεωνίδας Ανωμερίτης

Ο ΣΦΕΑ αποχαιρετά τον συναγωνιστή του Λεωνίδα Δ. Ανωμερίτη - Μεγάλη Πέμπτη η κηδεία του στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Νάξος – Airbnb: Εσοδα σε ετήσια βάση που αγγίζουν και τα 33.000 ευρώ (!!!)

Σύμφωνα με στοιχεία από το τελευταίο 12μηνο, νησιωτικοί προορισμοί, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, προσφέρουν τα υψηλότερα έσοδα στην Ελλάδα, με ετήσιο τζίρο ανά καταχώρηση που ξεπερνά τις 43.000 ευρώ.

Naxos Vibe: Οι σεισμοί στη περιοχή της Σαντορίνης και η “απάντηση” της Νάξου

Πώς οι Σεισμοί στη Σαντορίνη Επηρέασαν τις Κρατήσεις και Πώς η Νάξος Απαντά με Μια Δυνατή Σεζόν

Αμοργός- Χοζοβιώτισσα: Ένας μοναχός, ένα παιδί, μια εικόνα χίλιες λέξεις

Πολύς κόσμος επιλέγει τους Ιερούς χώρους των μοναστηριών για να ζήσει τις μέρες της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα σιωπηλά και ήρεμα όπως ακριβώς αρμόζει στη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης.

Νάξος – Γ. Βρούτσης: πρωινός καφές με τους Μανωλά – Σιόβα

Ο Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης βρίσκεται στη Νάξο και απολαμβάνει τον πρωινό του καφέ με τους Κώστα Μανωλά και Δημήτρη Σιόβα