Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΚαλύτερος νέος κολυμβητής για το 2022 ο δικός μας Βασίλης Σοφικίτης

Καλύτερος νέος κολυμβητής για το 2022 ο δικός μας Βασίλης Σοφικίτης

|

Υψιστη διάκριση για τη Νάξο και δη τις Τρίποδες

Ενα δικό της παιδί στη κορυφή του Ολύμπου. Ο λόγος για τον 18χρονο Βασίλη Σοφικίτη (γιος του Δημήτρη και της Μαρίας) ο οποίος και ψηφίστηκε από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας ως ο καλύτερος νέος αθλητής για το 2022

Καλύτερη στιγμή του νεαρού Ναξιώτη; Βρέθηκε στο βάθρο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Νέων στη Λίμα του Περού, όπου κατέκτησε την 3η θέση στα 400 μέτρα μικτής κολύμβησης. Τερμάτισε με 4:19:60 που είναι ο καλύτερος χρόνος της καριέρας του, ενώ μερικές εβδομάδες νωρίτερα είχε κατακτήσει την ίδια θέση στο πρωτάθλημα Ευρώπης..

Τιμήθηκε από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ τώρα μιλώντας στο περιοδικό της Ομοσπονδίας ανέφερε:

«Είναι μεγάλη τιμή και συγκίνηση για μένα που η ΚΟΕ με ανέδειξε ως τον καλύτερο νέο κολυμβητή του 2022. Το 2022 ήταν για μένα μία χρονιά σταθμός για την κολυμβητική μου πορεία, μία νέα αφετηρία και ένα δυνατό κίνητρο να βάλω μεγαλύτερους και δυσκολότερους στόχους.

Το 2022 είχα την τιμή να εκπροσωπήσω την Ελλάδα σε δύο πολύ σημαντικές διορθώσεις, στο Πανευρωπαϊκό και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων. Κατάφερα να κατακτήσω από ένα χάλκινο μετάλλιο σε κάθε διοργάνωση. Αυτή όμως η τεράστια επιτυχία ήταν  αποτέλεσμα μιας ομαδικής δουλειάς και συνεργασίας.

Με καθοδηγητές τον Άκη Οικονόμου και τον Νίκο Φλεριανό, αλλά και όλους όσους πλαισίωναν το κλιμάκιο της Εθνικής, δουλέψαμε σε πολύ καλές συνθήκες στα κολυμβητήρια του ΟΑΚΑ.

Το λιγότερο λοιπόν που μπορώ να πω είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους με βοήθησαν και σε αυτούς που με ανέδειξαν ως τον καλύτερο νέο κολυμβητή το 2022.

Το κολύμπι είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μου και το έχω αγαπήσει, αλλά για να φτάσω σε αυτό το επίπεδο σίγουρα έχω κάνει θυσίες και έχω στερηθεί κάποιες προσωπικές μου απολαύσεις. Άξιζε όμως τον κόπο γιατί αυτά που έχω πάρει μέχρι τώρα από το κολύμπι είναι υπέροχα, μοναδικά και θα με συνοδεύουν σε όλη μου τη ζωή.

Σε λίγες μέρες αποχαιρετούμε το 2022. Κρατάω μαζί μου όλες αυτές τις πολύτιμες εμπειρίες που απέκτησα και με σκληρή και ομαδική δουλειά βάζουμε τους νέους μας στόχους για το 2023, που σίγουρα θα είναι δυσκολότεροι, ψηλότεροι και πιο απαιτητικοί.

Θα ευχηθώ σε όλη την κολυμβητική οικογένεια να έχουμε μία χρονιά με υγεία πάνω απ’ όλα για όλους μας και στους συναθλητές μου εύχομαι καλή επιτυχία στους στόχους που έχει βάλει ο καθένας τη νέα χρονιά.

Από τις εμπειρίες μου μέχρι τώρα θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα στους μικρότερους νέους κολυμβητές. Να αγαπήσετε το κολύμπι, να συνεχίσετε να δουλεύετε και να είστε σίγουροι πως με σκληρή δουλειά μία μέρα, αργά ή γρήγορα, το κολύμπι θα σας ανταποδώσει πολλαπλάσια όλες τις θυσίες και τις στερήσεις που έχετε κάνει.

Καλή Χρονιά σε όλους μας!»


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κατ. Γιαννακά: “Οι Μικρές Κυκλάδες και τα «χρυσά» τιμολόγια νερού!”

Έως και εξαπλάσιες αυξήσεις στους λογαριασμούς – αντιδράσεις από κατοίκους, επιχειρηματίες και το Κίνημα Δημοκρατίας

Στις 16 Οκτωβρίου η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τις Μονάδες Ανακύκλωσης Κω και Καλύμνου μέσω ΣΔΙΤ

Έργο άνω των 110 εκατ. ευρώ – Οφέλη, χρηματοδότηση και επόμενα βήματα

ΚΕΔΕ: «Κόκκινη γραμμή» η μεταφορά των ΥΔΟΜ στο Κτηματολόγιο

Ομόφωνη απόφαση αντίθεσης από το Διοικητικό Συμβούλιο – Σαφές μήνυμα Κυρίζογλου

Μάντσεστερ Σίτι – Νάπολι: «Κερδίζουν» τα γκολ στο 1.75!

Προγνωστικά για την πρεμιέρα του Champions League με βάση το Μάντσεστερ – Στοίχημα με G/G

ONEX: Επενδυτικό πρόγραμμα 14 εκατ. ευρώ για την ανασυγκρότηση των Ναυπηγείων Σύρου

Νέο πενταετές σχέδιο με άξονες Ασφάλεια – Περιβάλλον – Ανταγωνιστικότητα

Ερώτηση της Κατερίνας Μονογυιού για μείωση ΦΠΑ στις Κυκλάδες

Η Βουλευτής Κυκλάδων ζητά από τον Υπουργό Οικονομικών επανεξέταση των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά

Οι “Κάλπηδες” του Στρατή Μυριβήλη ανεβαίνουν στη Νάξο

Η θεατρική ομάδα «Πτωχαλαζόνες» παρουσιάζει μια ξεκαρδιστική παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο «Ι. Καμπανέλλης»

Νάξος: Το “Methyres – Wine Symposium” επιστρέφει για 3η χρονιά στο Avaton 1739

Οίνος, γεύσεις και πολιτισμός με φόντο το ηλιοβασίλεμα - Πότε; Που;

Υπόθεση …Νερό: Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Δονούσας ζητά επανεξέταση της τιμολογιακής πολιτικής και δίκαιες χρεώσεις

Μετά την Ηρακλειά και τα Κουφονήσια, διαμαρτύρεται και η Δονούσα για τις αυξήσεις - Τι ζητούν οι επαγγελματίες

Κύπελλο Ελλάδος: Πάλεψε η ΕΛΛΑΣ Σύρου αλλά ηττήθηκε (4-2) από τον Ατρόμητο, περιμένει εκτός έδρας το Αιγάλεω

Οι Συριανοί έδειξαν χαρακτήρα και πέτυχαν δύο γκολ, αποσπώντας το χειροκρότημα – Τιμήθηκε ο Μιχάλης Λυγνός πριν τη σέντρα

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αμοργό: Αντίδραση σε λιμενικά και οδικά έργα με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο Νικόλαος Γαβαλάς, εκ μέρους περιβαλλοντικών συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών, καταγγέλλει την καταστροφική επίδραση αναπτυξιακών έργων στην Αμοργό και ζητά παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Minoan Lines: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηράκλειο–Μήλος–Πειραιάς μέχρι το 2028

«Στολίδια για το Ηράκλειο» τα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας – Στόχος η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία

Γυμνάσιο Σκαδού: 22 μαθητές φέτος δίνουν ζωή στο σχολείο της Ορεινής Νάξου

Από το παλιό δημοτικό του Σκαδού στο σύγχρονο Γυμνάσιο: Ένα σχολείο που κρατά ζωντανή την εκπαίδευση στα ορεινά χωριά της Νάξου

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Νάξος – Αύγουστος 2025: περισσότερες αφίξεις, Ισχυρότερο το σύνολο του καλοκαιριού (πίνακες)

Στο λιμάνι της Νάξου οι επιβάτες αυξήθηκαν 5,2% τον Αύγουστο σε σχέση με πέρυσι, ενώ το τρίμηνο Ιουνίου–Αυγούστου έκλεισε με +6,5% συνολικά. Τι δείχνει η δεκαετία.

Χώρα Νάξου: «Πάγωσε» το αίτημα κατοίκων για αλλαγή κυκλοφοριακού στη Μικρασιατών Προσφύγων

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων για επικίνδυνες συνθήκες, ο Δήμος Νάξου απάντησε αρνητικά στο αίτημα αλλαγής κατεύθυνσης της ημικεντρικής οδού.

Νάξος: “Στάση” Σινούκ για παραλαβή ασθενούς από άλλο νησί, πριν αναχωρήσει για Αττική

Το είδαμε κι αυτό... Ελικόπτερο Σινούκ έμεινε στη Νάξο για αρκετά λεπτά περιμένοντας το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ ώστε να παραλάβει άλλο ασθενή και να τον μεταφέρει στην Αττική

Με την Ιωάννα Συνοδινού από την Αμοργό, η νέα σύνθεση του Δ.Σ. του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας

Με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Γιάννη Βρούτση, ανανεώθηκε η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Ε.Φ., με συμμετοχή του παλαίμαχου μπασκετμπολίστα Σταύρου Ελληνιάδη και της φοιτήτριας Μαρούσας Σιδέρη.

Ηρακλειά: Με έναν μαθητή ξεκίνησε το Δημοτικό Σχολείο, δύο στο νηπιαγωγείο, τη Δευτέρα (15/09) ο αγιασμός (video)

Η νέα σχολική χρονιά βρίσκει τη μικρή Ηρακλειά με μόλις τρία παιδιά σε σχολική τάξη – Ο πρόεδρος της κοινότητας Δημήτρης Γαβαλάς μιλά για τη μοναξιά του ενός μαθητή και τις προκλήσεις της νησιωτικότητας (video)