Τετάρτη, 9 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΗμιμαραθώνιος Αθήνας: 3η στα 5 χλμ γυναικών μία 12χρονη (!!!)

Ημιμαραθώνιος Αθήνας: 3η στα 5 χλμ γυναικών μία 12χρονη (!!!)

|

Η 12χρονη αθλήτρια του Παλαιού Φαλήρου, Γλυκερία Σκάρκου ήταν εκείνη που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 5χλμ στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας κερδίζοντας το πιο θερμό χειροκρότημα.

Ημιμαραθώνιος Αθήνας χθες και παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες (υπήρχε και βροχή συν τοις άλλοις) εκατοντάδες ήταν αυτοί που έδωσαν το παρών. Και βέβαια όπως ήταν λογικό δεν έλειψαν οι όμορφες στιγμές. Μία εξ αυτών στον αγώνα των 5χλμ που ήταν ο τελευταίος χρονικά στο πρόγραμμα. Η πρώτη γυναίκα που τερμάτισε δεν ήταν άλλη από την Καρακατσάνη, το λογικό φαβορί… Η αθλήτρια του Μανώλη Χάντζου πέτυχε 17.57 και άφησε δεύερη την Ανθή Κυριακοπούλου (18.05). Η έκπληξη όμως ήρθε από την αθλήτρια που συμπλήρωσε το βάθρο και αυτή ήταν η Γλυκερία Σκάρκου. Η 12χρονη αθλήτρια κέρδισε το θερμό χειροκρότημα όλων αφού με χρόνο 19.52 κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στον αγώνα.

Η νεαρή αθλήτρια του Παναγιώτη Χαραμή έδειξε για μία ακόμη φορά το ταλέντο της και άφησε υποσχέσεις για τη συνέχεια. Μέχρι στιγμής είχε επικρατήσει σε πολλούς αγώνες 1.000μ. σε σημαντικές διοργανώσεις (3ος αγώνας Ιστορικής μνήμης, 4ο Άττικα Run & Fun) και γενικότερα είναι μία ιδιαίτερα υποσχόμενη αθλήτρια για το μέλλον του ελληνικού στίβου στις μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις.

Η 12χρονη αθλήτρια του ΑΟ Παλαιού Φαλήρου, Γλυκερία Σκάρκου, μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε: “Ηταν πολύ ωραίος αγώνας, παρότι ο καιρός δεν ήταν καλός. Δεν το περίμενα ότι θα βγω Τρίτη και χάρηκα πολύ. Του χρόνου θα ξανάρθω, μου άρεσε πολύ”.

Αρωμα Αιγαίου 

Ομως είχαμε και άρωμα …Αιγαίου στους αγώνες. Κι αυτό λόγω ΑΟ Μυκόνου, αλλά και Χίου και Λέρου…  Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι στο πρόγραμμα υπήρχαν αρκετές ακόμη διαδρομές… Στους άνδρες, ο παλιός μας γνώριμος από την αγάπη του για τη Νάξο Κώστας Γκελαούζος (του Παναθηναικός) αθλητής του Χρήστου Παπαχρήστου, μετά τη νίκη του σε Μαραθώνιο και ανώμαλο δρόμο, ήταν και τώρα ο νικητής, τερματίζοντας σε 1:08.30 και βελτιώνοντας κατά 5″ το ρεκόρ διαδρομής που είχε κάνει στην προπέρσινη διοργάνωση.  Ο νεαρός Γιώργος Τάσσης έτρεξε για δεύτερη φορά την απόσταση του Ημιμαραθωνίου και το αποτέλεσμα ήταν ενθαρρυντικό, με 1:09:23 Στην τρίτη θεση ήταν με 1:09:49 ο “παλιός” Χριστόφορος Μερούσης (Από τη Χίο) που θα στοχεύσει σε Μαραθώνιο προς τα τέλη Απριλίου. 

Και στις γυναίκες; Εξαρχής ξεχώρισαν η Ρεμπούλη με την Πετρουλάκη, η οποία μετά τα μισά άρχισε να παίρνει και να αυξάνει το προβάδισμά της. Η Ελευθερία Πετρουλάκη (ΑΟ Μυκόνου) αθλήτρια του Τακη Γερακου, στην πρώτη της εμφάνιση τερμάτισε σε 1:20.01 και ξάπλωσε αμέσως κάτω με τον συναθλητή της Σπυρο Κατσούλη να σπεύδει να την αγκαλιάσει και συγχαρεί. Η Ρεμπούλη τερμάτισε σε 1:20.26 ενώ και πάλι στο βάθρο ανέβηκε η Ντενίζ Δημάκη, με 1:24:21. 

Στο 5αρι που ακολούθησε, η βροχή είχε κάνει ήδη την εμφάνισή της.  Ο Δήμος Μαγγίνας (ΑΟ Μυκόνου) τερμάτισε πρώτος με διαφορά, σε 15.38. Στη δεύτερη θέση ήταν ο Μανκο ακολουθούμενος από τον Κώστα Πούλιο που όμως έτρεχε ανεπίσημα. Στις γυναίκες όπως αναφέραμε και νωρίτερα η Καρακατσάνη ήταν αυτή που επικράτησε ενώ στα 3 χιλιόμετρα, ήταν επίσης όπως και πέρυσι πρώτη η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου (ΓΣ Κηφισιας) σε 10.02 Η μόλις 13 ετών Ηλιάνα Χατζηπαναγιώτη τερμάτισε 2η σε 10.52 και για λίγα μέτρα μπροστά από τη Ζωή Ανδρικοπούλου και την Ισαβέλλα Κοτσαχείλη. Ο Μάρκος Γκούρλιας (Εθνικός Αλεξανδρούπολης) τερμάτισε εύκολα και αναμενόμενα πρώτος στο 3αρι, σε 9.04. Πιο μετά, σχεδόν στο νήμα ο Δημόπουλος κέρδισε τον Ματζιάρ.

Μετά τα 3χλμ και πριν τους τερματισμούς του Ημιμαραθωνίου έγινε και αγώνας 1χλμ παιδιών Δημοτικού με μεγάλη συμμετοχή και τη Θεοδώρα Δεδεγκίκα (Παναθηναικός) να τερματίζει πρώτη απ΄όλους.
Αμέσως μετά έγινε στην ίδια διαδρομή αγώνας Special Olympics όπου κι εκεί η συμμετοχή ήταν μεγάλη και το χειροκρότημα του κόσμου θερμό για την προσπάθεια όλων! Επίσης, πριν την εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου, 3 αθλητές σε τροχήλατα (Γιώργος Ζουμπουρλής, Αντώνης Παππάς και Ελπίδα Μπαρδάκη) ξεκίνησαν τον δικό τους αγώνα.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα stivoz.com και φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ… 

Η φωτογραφία της 12χρονης Σκάρκου είναι από την Eurokinissi

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πάρος: Το καλύτερο νησί στον κόσμο για το 2025, διεθνής θρίαμβος για τις Κυκλάδες

Το κορυφαίο ταξιδιωτικό περιοδικό Travel + Leisure ανέδειξε την Πάρο στην 1η θέση παγκοσμίως – Σημαντικές διακρίσεις και για άλλους ελληνικούς προορισμούς

Στοπ σε κρίσιμα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης, σε αβεβαιότητα η νησιωτική ανάπτυξη

Μεγάλες περικοπές στο σχέδιο "Ελλάδα 2.0" αφήνουν εκτός δεκάδες υποδομές σε υγεία, ενέργεια και παιδική μέριμνα – Πλήγμα για νησιά και τοπικές κοινωνίες

“Εξοικονομώ” με νέα μορφή από το 2026: Με συμμάχους τους παρόχους ρεύματος

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επεξεργάζεται ριζικές αλλαγές στα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης – Πάνω από 300.000 ωφελούμενα νοικοκυριά, ESCO μοντέλο και Κάρτα Δικαιούχου φέρνουν νέα εποχή στο «Εξοικονομώ».

Ανδρος – «Όταν ξεκίνησα, η θάλασσα ήταν ακόμα ζωντανή»: Ο ψαράς Δημήτρης Ζάννες αφηγείται τη ζωή του

Ο Ανδριώτης ψαράς Δημήτρης Ζάννες μιλά για την αγάπη του για τη θάλασσα, την κρίση στην αλιεία και τον ρόλο του αλιευτικού τουρισμού σε ένα επάγγελμα που σβήνει σιωπηλά.

ΑΠΑΣ Νάξου στον 1ο Όμιλο της “National League 1”, ποιοι είναι οι αντίπαλοί (πίνακας)

Ανακοινώθηκαν οι όμιλοι της National League 1 για τη σεζόν 2025-2026 – Δυνατές ομάδες και υψηλό επίπεδο στον γεωγραφικό όμιλο της Νάξου

ΚΟΚ – Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους: 3.959 παραβάσεις σε μία εβδομάδα

Σαρωτικοί έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. και αυστηροποίηση των ποινών με τον νέο ΚΟΚ – Στο Νότιο Αιγαίο 374 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους

Γιώργος Πρίντεζης στην Ηρακλειά: Ο θρύλος του μπάσκετ δείπνησε στο εμβληματικό “Αράκλεια”

Μετά το AegeanBall Festival, ο Πρίντεζης χαλάρωσε στις Μικρές Κυκλάδες, απολαμβάνοντας τις γεύσεις του Γιάννη Γαβαλά σε ένα από τα κορυφαία εστιατόρια του Αιγαίου.

Σέριφος: 87χρονη ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από την παραλία Συκαμιά

Η άτυχη γυναίκα διακομίστηκε στο Πολυδύναμο Ιατρείο του νησιού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της – Προανάκριση από το Λιμεναρχείο

Γενική Συνέλευση στον Κυνηγετικό Σύλλογο Νάξου την Κυριακή 13 Ιουλίου

Στο επίκεντρο της ετήσιας συνέλευσης οι διοικητικοί και οικονομικοί απολογισμοί, ο προϋπολογισμός 2025 και η πρόταση για έκτακτη εισφορά υπέρ φιλοθηραματικών δράσεων

Σαντορίνη – 9 Ιουλίου 1956: Ο φονικός σεισμός και το τσουνάμι που σημάδεψαν το Αιγαίο

69 χρόνια από τον σεισμό μεγέθους έως 7,8 Ρίχτερ στην Αμοργό – 54 νεκροί, 100 τραυματίες και κύματα άνω των 20 μέτρων στη Σαντορίνη - Η ανάρτηση της κας Νομικού

Τζεφ Μπέζος: After wedding party στη Νάξο με την Λόρεν Σάντσεζ, η «έξυπνη» αγάπη του για το νησί

Μετά τον χλιδάτο γάμο των 48 εκατομμυρίων στη Βενετία, ο ιδρυτής της Amazon και η εκρηκτική σύζυγός του επιλέγουν τη Νάξο για το after wedding ταξίδι τους, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη σχέση του δισεκατομμυριούχου με το νησί και τα φιλόδοξα σχέδιά του για το «smart island» των Κυκλάδων.

Νάξος – Κωμιακή: «Έφυγε» ο Δημήτρης Ιωάννου Καρούσης, θλίψη για τον αγαπημένο “Τζήμα”

Αποχαιρετισμός σε έναν ήσυχο και αγαπητό συγχωριανό που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του – Το χωριό τον τιμά με συγκίνηση

Aperto – Cucina Italiana: Η αυθεντική ιταλική εμπειρία ήρθε στη Νάξο με την υπογραφή του κορυφαίου pizzaiolo Νίκου Σωτηρόπουλου

Ένα νέο γαστρονομικό σημείο στην καρδιά της Νάξου που ενώνει την ιταλική φινέτσα με τη δημιουργικότητα του Έλληνα pizzaiolo που διακρίθηκε δύο φορές ως ο καλύτερος της χώρας και στους 50 κορυφαίους της Ευρώπης.

Κατ’ Οίκον Νοσηλευτική Φροντίδα στη Νάξο από τη Φραντζέσκα Λαγογιάννη

Με επιστημονική γνώση, σεβασμό και ολιστική προσέγγιση, η Φραντζέσκα Λαγογιάννη προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες νοσηλείας στο σπίτι, σε όλη τη Νάξο.

Νάξος: Αλλαγές στην κυκλοφορία σε Χώρα, Αγία Άννα, Άγιο Προκόπη και Πλάκα, “εμφάνιση” του e-naxios

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοινώνει τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την τουριστική περίοδο – Δωρεάν στάθμευση και έλεγχος τροφοδοσίας στα παραλιακά μέτωπα

Εκρηκτική αύξηση επιβατών στο λιμάνι Νάξου τον Ιούνιο (πίνακας)

Οι αριθμοί αυξάνονται, οι υποδομές όμως όχι. Η Νάξος «ασφυκτιά» και χρειάζεται λύση τώρα.

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Μενδώνη για Κούρους Μελάνων: “Θα γίνει πιλοτική μεταφορά του ενός κούρου”

Οι κάτοικοι της Νάξου αντιστέκονται στην απομάκρυνση των αρχαίων αγαλμάτων από το Φλεριό, ενώ το Υπουργείο Πολιτισμού υπερασπίζεται μια μεταφορά που δημιουργεί ερωτήματα και αντιδράσεις.

Γ. Καρνέζης: “Οι σκέψεις μου για το μέλλον των Κούρων στη Χώρα της Νάξου”

Και η απάντηση στη δημοσίευση στη Naxos Press της πολιτικού του κόμματος Κίνημα Δημοκρατίας, κ. Κατερίνας Γιαννακά

Σίκινος – Β. Μαράκης: “Το λιμάνι που περιμέναμε – Ξεκινά η επέκταση τον Σεπτέμβριο” (video)

Ο Δήμαρχος Σικίνου Βασίλης Μαράκης μιλά για την πολυαναμενόμενη επέκταση του λιμανιού και τις εξελίξεις σε βασικά ζητήματα του νησιού