Σάββατο, 16 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΗ εμπειρία κέρδισε την …αφέλεια

Η εμπειρία κέρδισε την …αφέλεια

|

Ο Πανναξιακός έκανε το 3χ3 κερδίζοντας τον Αίαντα στον Εύοσμο με 3-0 σετ και ετοιμάζεται για τα παιχνίδια με ΑΕΚ και ΑΟ Θήρας – Χαμένος πόντος για ΑΟ Θήρας εντός έδρας με Ελπίδα – Περίπατος για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό επί Άρη (εκτός) και Μαρκόπουλο (εντός)

 

Εκπλήξεις είχαμε για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος Βόλεϊ της Α1 γυναικών και λίγο πριν τη πρώτη εβδομάδα με διπλές αναμετρήσεις, ήτοι Τετάρτη και Σαββατοκύριακο… Ο Παναθηναϊκός με τη Ρόγκα και πάλι στη σύνθεσή του πέρασε… αέρα από τη Θεσσαλονίκη κερδίζοντας με 3-0 σετ τον Άρη στο υποτιθέμενο ντέρμπι της ημέρας και παρέμεινε στην κορυφή χωρίς να μην έχει χάσει … σετ. Πίσω του οι δύο ομάδες των Κυκλάδων και ο Ολυμπιακός… Ο Πανναξιακός νίκησε με 3-0 τον Αίαντα Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη αλλά τα χρειάστηκε αφού στα δύο από τα τρία σετ έφτασε στην επιτυχία με αντεπίθεση και αρπάζοντας τη μπουκιά από το στόμα των γηπεδούχων. Ο ΑΟ Θήρας αν και βρέθηκε με προβάδισμα 2-0 απέναντι στη νεοφώτιστη Ελπίδα στο ΔΑΠΠΟΣ ξέχασε το βασικό κανόνα του αθλητισμού: ο αγώνας δεν τελειώνει εάν δεν σφυρίζει ο …διαιτητής. Οι φιλοξενούμενες έφεραν τον αγώνα στα ίσα (2-2 σετ) αλλά στο tie break οι αθλήτριες του Οικονόμου ήταν αυτές που πήραν εύκολα τη νίκη και το δίποντο.

Ο Ολυμπιακός στην επιστροφή του Νικολάκη στου Ρέντη ως αντιπάλου με την ομάδα του Μαρκόπουλου, του έδωσε ένα πολύ καλό μάθημα (3-0 σετ) ενώ οι Μακεδόνες μοιάζουν ως η μεγάλη έκπληξη έως τώρα κερδίζοντας και την ΑΕΚ στην Αθήνα και μάλιστα με καθαρό τρίποντο… Και η αγωνιστική ολοκληρώνεται σήμερα με την αναμέτρηση Ηλιούπολη – Θέτιδα όπου οι γηπεδούχοι πρέπει να κερδίσουν…

Η επόμενη αγωνιστική (09/11); Πανναξιακός – ΑΕΚ (15:00), Παναθηναϊκός – Αίαντας Ευόσμου, Ηλιούπολη – Αρης, Ελπίδα Αμπ – Ολυμπιακός, Μακεδόνες – ΑΟ Θήρας και Θέτιδα – Μαρκόπουλο.

Πως είδαν τους αγώνες οι προπονητές μέσω των δηλώσεων τους στο volleyball.gr?

Αίαντας Ευόσμου – Πανναξιακός 0 – 3

Να σημειώσουμε ότι στο πρώτο σετ ο Πανναξικαός προηγήθηκε 12 – 8 και 16-13 για να βρεθεί μία ανάσα από την ήττα (24-22) αλλά οι γηπεδούχοι δεν εκμεταλλεύτηκαν τα τρία συνολικά σετ μπολ που είχαν και έχασαν 28-26. Στο δεύτερο σετ, προηγήθηκαν 18 – 16 ανατρέποντας το 7-3 υπέρ του Πανναξιακού στο ξεκίνημα αλλά δέχτηκαν ένα σερί 9-1 κι όλα τελείωσαν… και στο σετ απλά δεν υπήρχε αντίσταση…

Τα σετ: 26-28, 19-25, 14-25

Ηλίας Ζωλασταθιάδης: «Είμαι πραγματικά εξοργισμένος με τον τρόπο που χάνουμε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι. Ενώ έχουμε μια ομάδα η οποία μπορεί να κάνει μεγάλες νίκες, είναι πραγματικά απίστευτη η αφέλεια που δείχνουμε κάποιες στιγμές»

Γιώργος Ρούσης: «Πήραμε το τρίποντο που θέλαμε και ήταν ο πρώτος στόχος. Δεν πετύχαμε όμως το δεύτερο στόχο μας που ήταν να έχουμε μία σταθερά καλή απόδοση στον αγώνα, καθώς αυτό συνέβη μόνο στο τρίτο σετ. Γενικά είμαι ικανοποιημένος μόνο από τη νίκη και δεν θα πρέπει να δίνουμε δικαιώματα σε τέτοια παιχνίδια»

ΑΟ Θήρας – Ελπίδα Αμπ 3 -2  

Τα σετ: 25-18, 25-21, 24-26, 19-25, 15-10

Απόστολος Οικονόμου: «Συγχαρητήρια στην Ελπίδα που έδειξε μεγαλύτερη μαχητικότητα από μας και πήρε δίκαια το βαθμό. Εμείς δεν διαχειριστήκαμε καλά τον αγώνα ολόκληρη την εβδομάδα και γι’ αυτό αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο, καλές και κακές μέρες. Κρατάμε τους δύο βαθμούς και συνεχίζουμε».

Γιώργος Χρυσομμαλίδης: «Πήραμε έναν σημαντικό βαθμό και δώσαμε συνέχεια στις καλές μας εμφανίσεις. Εύχομαι να συνεχίσουμε έτσι. Συγχαρητήρια στις αθλήτριες μου που έδωσαν τον καλύτερο του εαυτό».

ΑΕΚ – Μακεδόνες 0 – 3

Τα σετ: 12-25, 19-25, 21-25

Δήμος Φιλιππάτος (ΑΕΚ): «Ήταν ένα παιχνίδι που έπρεπε να κερδίσουμε βαθμούς. Ειδικά στο πρώτο σετ κάναμε πολλά ατομικά λάθη και χάθηκε εύκολα το πρώτο σετ. Με τις αλλαγές που έγιναν σε 2ο και 3ο σετ κοντράραμε, λιγοστέψαμε τα λάθη μας, η ομάδα βρηκε καλύτερο ρυθμό και γι αυτό ήμασταν πιο ανταγωνιστικοί.

 

Δυστυχώς η ομάδα έχει συγκεκριμένες επιλογές αυτή τη στιγμή, σήμερα είχαμε και την ατυχία με τη Νούσια (σ.σ γαστρεντερίτιδα) συν ένα μικροτραυματισμό οπότε αναγκαστικά η ομάδα έπαιξε με άλλο σχήμα από αυτό που έχουμε δουλέψει όλη τη βδομάδα στις προπονήσεις. Τα κορίτσια παλεύουν όσο μπορούν και σίγουρα η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση».

Μανώλης Σκουλικάρης:( Μακεδόνες) «Υπήρχε άγχος στην αρχή, αλλά βρήκαμε ρυθμό στο σεερβίς και στην υποδοχή για να κάνουμε εύκολα το 0-2. Στο τρίτο σετ μπήκαμε στο ρυθμό της ΑΕΚ, δεν ήταν ήμασταν τόσο καλοί και δυσκολέψαμε τη ζωή μας, αλλά ευτυχώς στο τέλος βρήκαμε τη συγκέντρωση μας και πήραμε δίκαια θεωρώ τη νίκη».

Ολυμπιακός – Μαρκόπουλο     3-0

Τα σετ : 25-17, 25-20, 25-13

Κοβάτσεβιτς: «Ίσως δεν ήταν το καλύτερο παιχνίδι μας σήμερα, ωστόσο σε ορισμένους τομείς είχαμε πάρα πολύ καλή απόδοση, ειδικότερα στο σέρβις, στο μπλοκ και στην άμυνα. Από την άλλη φέτος δεν έχουμε βρει ακόμα την φόρμα μας στην υποδοχή και γενικότερα το παιχνίδι μας έχει σκαμπανεβάσματα αλλά είμαι σίγουρος ότι όσο περνάει ο χρόνος θα βελτιωνόμαστε όσο το δυνατό περισσότερο. Τα κορίτσια δίνουν το 150% των δυνατοτήτων τους στις προπονήσεις και είναι θέμα χρόνου αυτή η δουλειά που κάνουν να φανεί και στους αγώνες».

Νικολάκης: «Η διαφορά δυναμικότητας είναι μεγάλη. Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε σοβαρός χωρίς λάθη, κάτι που το περιμέναμε καθώς ήταν η πρώτη του εμφάνιση στην έδρα του. Από την άλλη εμείς προσπαθήσαμε, είχαμε μια αξιοπρεπέστατη παρουσία και έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Παράλληλα, βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα. Εμείς οργανωνόμαστε για τα επόμενα παιχνίδι που έπονται, καθώς ακολουθεί μια σειρά με πιο βατούς αγώνες και εκεί θέλουμε να ρίξουμε όλη την προσοχή και την προσπάθειά μας».

Αρης – Παναθηναϊκός    0 – 3

Τα σετ: 15-25, 23-25, 13-25

Δημήτρης Σολκίδης: «Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος, πιο έμπειρος με καλό σερβίς και επικράτησε δίκαια. Εμείς δεν σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων στην υποδοχή, αλλά αφήνουμε πίσω μας αυτό το παιχνίδι και βλέπουμε μπροστά»

Δημήτρης Καζάζης: «Αυτό που κάνουμε αυτή τη στιγμή σε κάθε παιχνίδι είναι να χτίζουμε και να βάζουμε ένα λιθαράκι. Τα κορίτσια ανταποκρίθηκαν. Είμαι ευχαριστημένος»

@ Δυστυχώς δεν παρέχονται πλέον στατιστικά στοιχεία από τα παιχνίδια…

Αποτελέσματα και βαθμολογία μπορείτε να δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του paon.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στον ΧΥΤΑ Νάξου (video)

Η έγκαιρη επέμβαση απέτρεψε την εξάπλωση της πυρκαγιάς παρά τους δυνατούς ανέμους (video)

Νάξος: Νεκρή χελώνα Caretta caretta από χτύπημα προπέλας

Λίγες μέρες μετά τις θετικές ειδήσεις για φωλιές χελωνών στο νησί, ένα νέο περιστατικό υπενθυμίζει την ανάγκη προστασίας τους

Νάξος – Ο Αγγειοχειρουργός Γιώργος Σφυρόερας τη Δευτέρα 18 Αυγούστου στο “Naxos Medical”

Ο Επίκουρος Καθηγητής Γεώργιος Σφυροέρας διαθέσιμος για ραντεβού – Εξειδικευμένες εξετάσεις και θεραπείες

Το ΕΚΠΑ σύμβουλος της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για την προστασία της Καλντέρας Σαντορίνης

Ερευνητικό έργο έξι μηνών για την ανάλυση κατολισθητικών κινδύνων και την εφαρμογή μέτρων πρόληψης σε σημεία υψηλής διακινδύνευσης

«Η Αμοργός που έζησα», παρουσίαση του βιβλίου του Νικολάου Σίμου από τον “Σημωνίδη’

Κυριακή 17 Αυγούστου η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμοργού υποδέχεται την πολύτιμη μαρτυρία ζωής και μνήμης ενός γνήσιου Αμοργιανού

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Κάτω Κουφονήσι: Ένας ναός κρυμμένος στη γη, φάρος πίστης κάθε Δεκαπενταύγουστο και ο “Σκοπελίτης” (video)

Από την εποχή της τουρκοκρατίας έως σήμερα, η παράδοση και η αγάπη των κατοίκων κρατούν ζωντανή τη γιορτή της Παναγίας, με τον «Σκοπελίτη» να τιμά κάθε χρόνο το μικρό εκκλησάκι. (video)

Πάρος – Κατερίνα Μονογυιού: Στην Παναγία Εκατονταπυλιανή εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων

Με κατάνυξη και συγκίνηση στους λαμπρούς εορτασμούς της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Πάρο.

Η Νάξος τιμά τον Ιάκωβο Καμπανέλλη μέσα από τη ματιά του Μανόλη Σέργη

Παρουσίαση του βιβλίου Μελέτες Ναξιακής Λαογραφίας τ. Ε΄ – Μια γέφυρα ανάμεσα στη θεατρική δημιουργία και τη λαογραφία.

Κωμιακή: Φωτιά δίπλα στο Δημοτικό Σχολείο σβήστηκε άμεσα

Η γρήγορη επέμβαση κατοίκων και Πυροσβεστικής απέτρεψε τραγωδία ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου.

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Τραγωδία στη Σαντορίνη: 45χρονος από τη Μεσοποταμία Καστοριάς βρέθηκε νεκρός σε πισίνα ξενοδοχείου

Ο άνδρας εργαζόταν εποχικά στο νησί – Οι αρχές ερευνούν τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Χρήστος Σπανός: «Προσπαθώ να χτίσω μια γέφυρα επικοινωνίας με τη Νάξο» (video)

Ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε στο νησί για τη συναυλία της κόρης του Μαρίνας Σπανού, μιλά για τη δουλειά του, τις συνεργασίες του και την καταγωγή του από τον Κυνίδαρο (video)

Ρεκόρ αφίξεων τον Ιούλιο στη Νάξο: +7,2% οι επιβάτες – Στο «κόκκινο» το λιμάνι και οι υποδομές

Τα στοιχεία του Λιμεναρχείου δείχνουν νέα άνοδο στην επιβατική και οδική κίνηση, αλλά και αυξανόμενη πίεση σε λιμάνι και οδικό δίκτυο, επηρεάζοντας την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών.

Νάξος – Ταυτόχρονη άφιξη Blue Star Naxos και Blue Star Delos έφερε χιλιάδες επιβάτες και οχήματα (video)

Εντυπωσιακοί ελιγμοί, ασφυκτική κίνηση και δοκιμασία για τις υποδομές – Σε πλήρη εγρήγορση το Λιμεναρχείο Νάξου και η Δημοτική Αστυνομία. (video)

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Συναγερμός στο «Ιονίς», Μπλακ άουτ με 183 επιβάτες, πλέει με μία μηχανή προς το Λαύριο

Βλάβη προκάλεσε προσωρινή ακινητοποίηση του πλοίου μεταξύ Κέας και Μακρονήσου – Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις του Λιμενικού.

Θυρανοίξια στο ανακαινισμένο μοναστηριακό συγκρότημα των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων στο Γλινάδο Νάξου

Παρουσία του Βουλευτή Κυκλάδων Μάρκου Καφούρου και πλήθους πιστών – Συγχαρητήρια σε Μητρόπολη, Τοπική Αυτοδιοίκηση και εθελοντές