Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΑθλητικάΧαμόγελα μετά την ολοκλήρωση της 1ης Περιφερειακής Μαθητιάδας

Χαμόγελα μετά την ολοκλήρωση της 1ης Περιφερειακής Μαθητιάδας

|

Απόλυτα πετυχημένη η διεξαγωγή της 1ης Περιφερειακής Μαθητιάδας Αθλητισμού και Πολιτισμού, το διήμερο 22-23 Μαΐου, στο Δημοτικό Αθλητικό κέντρο Καλλιπάτειρα της Ρόδου

Η 1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού που  συνδιοργανώθηκε από τη Περιφερειακή Διεύθυνση Α/βαθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, το Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου (ΔΟΠΑΡ), την ΠΝΑΙ, υπό την συνολικότερη αιγίδα του Δήμου Ρόδου αποτελεί παρελθόν… Αποτέλεσε πρωτοποριακή μαθητική διοργάνωση τόσο ως προς τον αριθμό των συμμετεχόντων μαθητών-αθλητών και των συνοδών τους και ως προς το περιεχόμενο, δεδομένου ότι συνδυάζει τον αθλητισμό με τον πολιτισμό.

Κατά την διάρκεια της τελετής έναρξης, ο Δήμαρχος Ρόδου κος Φώτης Χατζηδιάκος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, τονίζοντας τα παρακάτω:

«Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια, υποδεχόμαστε και φιλοξενούμε στην πόλη μας, εδώ στο Αθλητικό Κέντρο Ρόδου Καλλιπάτειρα την 1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού. Ένα μεγάλο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός που υλοποιείται για πρώτη φορά, έχοντας όμως ιδιαίτερη σημασία αφού ο χαρακτήρας της εκδήλωσης είναι πρωτίστως εκπαιδευτικός μιας και οι συμμετέχοντες είναι μικροί συμπολίτες μας».

Στη συνέχεια ο κος Χατζηδιάκος αναφέρθηκε στο κεντρικό νόημα της διοργάνωσης και τους στόχους που υπηρετεί λέγοντας τα εξής:

«Το κεντρικό σύνθημα αυτής της μεγάλης μαθητικής γιορτής εύστοχα επιλέχτηκε από τους διοργανωτές να είναι η φράση «Χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης». Είμαστε απόλυτα σύμφωνοι με αυτή την στόχευση, διότι προτεραιότητα μίας τέτοιας εκδήλωσης είναι να μυήσει τους μαθητές στις οικουμενικές και πανανθρώπινες αξίες του Ολυμπισμού και του Ελληνισμού. Αξίες με απαρχές στην βαθιά αρχαιότητα, όπως η ευγενής άμιλλα ,η χαρά της άσκησης του σώματος και του πνεύματος, η συμμετοχή και ο εθελοντισμός».

Κλείνοντας το χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Ρόδου κος Χατζηδιάκος δήλωσε βέβαιος ότι η συμμετοχή των παιδιών σε εκδηλώσεις πολιτισμού και άθλησης συμβάλει τα μέγιστα στην γενικότερη καλλιέργεια, δίνοντας εφόδια όχι μόνο για επαγγελματική ανέλιξη αλλά και για την κοινωνική προσφορά και παρουσία.

«Μέσω της άθλησης, θα επιτευχθεί η διεύρυνση των πνευματικών τους οριζόντων, πέραν της ατομικής εξειδίκευσης που σήμερα αποτελεί προϋπόθεση επαγγελματικής αποκατάστασης. Με όχημα λοιπόν τις εμπειρίες και την ευγενή άμιλλα που καλλιεργείται μέσα από τον αθλητισμό θα διαθέτουν επαρκή εφόδια όχι μόνο στην επαγγελματική τους διαδρομή αλλά και στην προσωπική τους ζωή, την κοινωνική τους παρουσία και προσφορά».

Σκοποβολή

Παράλληλα, το τριήμερο 19-21 Μαΐου διεξήχθη ο Διεθνής αγώνας Σκοποβολής «Mediterranean Extreme Open 2017» στο Δημοτικό Σκοπευτήριο «Καλαμώνα». Συνδιοργανωτές ήταν ο Σκοπευτικός Όμιλος του νησιού, ο Δήμος Ρόδου και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Πρόκειται για ένα αγώνα που η υλοποίηση του στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία , όχι μόνο από πλευράς συνθηκών διεξαγωγής που ήταν άρτιες αλλά και αριθμού συμμετοχών από 11 διαφορετικών χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Σε ότι αφορά τις υποδομές και τους αγωνιστικούς στίβους ο Σκοπευτικός Όμιλος του νησιού με τη στήριξη του Δήμου, κατάφερε να ολοκληρώσει όλες τις εργασίες, που αφορούσαν τόσο την επιμήκυνση των υπαρχόντων σταδίων όσο και την ολική ανακατασκευή τους.

Παράλληλα ο Σκοπευτικός Όμιλος Ρόδου δεν επιμελήθηκε μόνο τις εγκαταστάσεις αλλά και τον απαραίτητο εξοπλισμό, που απαιτείται για τελεστούν αγώνες των 30 σταδίων όπως ο συγκεκριμένος.

Ουσιαστικά ο Διεθνής αγώνας Σκοποβολής «Mediterranean Extreme Open 2017» αποτέλεσε επανάληψη του ανάλογου πετυχημένου εγχειρήματος του 2011, όταν διοργανώθηκε το παγκόσμιο πρωτάθλημα όπλων χειρός με συμμετοχή 1500 αθλητών με αντίστοιχο αριθμό συνοδών.

Κατά την απονομή βραβείων του αγώνα ο Δήμαρχος Ρόδου κ Χατζηδιάκος απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό λέγοντας τα εξής:

«Ο Δήμος Ρόδου στήριξε έμπρακτα ακόμη μια διεθνή διοργάνωση. Από κοινού με τον Σκοπευτικό Όμιλο Ρόδου κατορθώσαμε να καταστήσουμε πλήρως λειτουργικό το Σκοπευτήριο Καλαμώνα. Ένα χώρο που δικαίως όπως ανέφεραν ο Πρόεδρος του ΣΚΟΡ κ Ιωάννης Χαρίτος και ο Δ/ντης των Αγώνων κ Κώστας Χαλκιόπουλος, διεκδικεί θέση ανάμεσα στα μεγαλύτερα σκοπευτήρια της Ευρώπης. Άλλωστε οι εγκαταστάσεις του σκοπευτηρίου Καλαμώνα έχει συνολική έκταση 80 στρεμμάτων, 34 στάδια και χώρο στάθμευσης για πάνω από 300 αυτοκίνητα και κτιριακές εγκαταστάσεις.

Χαιρετίζω το σύνολο των 200 αθλητών μετά των συνοδών τους από 7 χώρες και είμαι βέβαιος για ότι θα ακολουθήσουν και άλλες μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις στο νησί μας.

Η παρουσία όλων σας, μας γεμίζει χαρά και ιδιαίτερη τιμή. Σήμερα μαζί με τον κρότο από όπλα των αθλητών ένα ακόμα ηχηρό μήνυμα έρχεται να επιβεβαιώσει ότι αυτό νησί μπορεί να σηκώσει τα πάντα, φτάνει να υπάρχει συνεργασία και σωστή κοινή ….στόχευση.!!! »

Τέλος ο κ Χατζηδιάκος ενημέρωσε κατ’ ιδίαν τους κκ Χαρίτο και Χαλκιόπουλο, ότι ήδη ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ Γιώργος Πόκκιας έχει υποβάλει στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ Αποστόλου, σχετικό αίτημα παραχώρησης του Σκοπευτηρίου στον «Καλαμώνα» στο Δήμο. Ο Δήμαρχος κ Χατζηδιάκος διευκρίνισε δε, ότι σύμφωνα με διαβεβαιώσεις που έλαβε η διαδικασία θα ολοκληρωθεί άμεσα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Super Jet: Ανεκτέλεστα δρομολόγια σήμερα και αύριο

Δεμένο θα παραμείνει λόγω καιρικών συνθηκών το Super Jet στον Πειραιά

Golden Star Ferries: Προχώρησε στην αγορά του “Gotlandia II”

Η Golden Star Ferries προχώρησε στην αγορά του GOTLANDIA II - Το κόστος αγοράς και πότε θα το δούμε στα νερά των Κυκλάδων

Νάξος – Smart Island: Ξεκινούν οι καινοτόμες υπηρεσίες σε λιμάνια και πλοία

Ο χάρτης των μικρομεταφορών αλλάζει στην Ελλάδα-Καινοτόμες υπηρεσίες σε λιμάνια, πλοία και νησιά, με drones - Αρχή από Νάξο

Ανάφη: Διαμάχη για την εύρεση ή όχι καρχαρία – καλικάντζαρου

Ο πρώτος καρχαρίας – καλικάντζαρος στη Μεσόγειο ή πλαστικό παιχνίδι; Επιστημονική διαμάχη για εύρημα στην Ανάφη

Μύκονος: Στάση εργασίας (28/03) από όλους τους εργαζόμενους

Κινητοποιήσεις στη Μύκονο με αφορμή την επίθεση κατά του αρχαιολόγου Μ. Ψαρρού - Και οι εκπαιδευτικοί στο πλευρό των εργαζομένων

Στοίχημα – Euro 2024: Προβάδισμα νίκης αλλά με under για την Ελλάδα

Μπαίνει με το... δεξί στην «OPAP Arena» η Ελλάδα, διπλό στο 2.15 η Γαλλία - Η πρόταση από την Foxbet.gr

Σαντορίνη: Στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου για την 25η Μαρτίου 1821 το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φηρών

Και αυτή τη φορά το σχολείο μας με την αντιπροσωπευτική ομάδα των μαθητών/τριών και την συνοδεία του Εκπαιδευτικού Προσωπικού του σχολείου ηγήθηκε της μαθητικής παρέλασης στην πρωτεύουσα του νησιού

Σαντορίνη: Συγχαρητήρια από τον ΔΑΠΠΟΣ στην ομάδα του Πανθηραϊκού

"...ευελπιστούμε να σας καμαρώσουμε στον τελικό της διοργάνωσης..."

Βίβλος: Αυτοψία από τη δημοτική Αρχή για θέματα ασφάλειας του Γυμνασίου

Δημήτρης Λιανός και Ηλίας Ορφανός βρέθηκαν χθες στις Τρίποδες όπου είδαν τα προβλήματα που αφορούν υποδομές στο Γυμνάσιο Βίβλου

Blue Star Ferries: Ερχονται βραδινά δρομολόγια προς Παροναξία – Σαντορίνη με το “Blue Star Chios”

Για την περίοδο του Πάσχα το Blue Star Chios αναλαμβάνει βραδινό δρομολόγιο με ώρα άναχώρησης 23:30 από Πειραιά ...

Blue Star Ferries: Σε ακινησία το “Naxos”, σε βραδινό δρομολόγιο από Μεγάλη Τρίτη ο “Διαγόρας”

Νέα δεδομένα αυτές τις ημέρες στη γραμμή της Παροναξίας - To Blue Star Paros για ένα μήνα θα καλύψει το κενό του Naxos και έρχεται ο Διαγόρας στα νησια μας

Super Jet: Ξεκίνησε, το πρώτο δρομολόγιο για την φετινή χρονιά… (video)

Με τον cpt Μιχάλη Μακρή στο τιμόνι του, το ταχύπλοο Super Jet ξεκίνησε σήμερα (23/03) το πρώτο του δρομολόγιο για τη φετινή χρονιά (video)

Γέρικα αλλά ασφαλή σκαριά στο Αιγαίο

Ο μέσος όρος ηλικίας των πλοίων της ελληνικής ακτοπλοΐας πλησιάζει τα 31 χρόνια – Που ταξιδεύει το γηραιότερο πλοίο στο Αιγαίο

Ενδοκυκλαδικά – Caldera Vista: Με το …καλημέρα ανεκτέλεστα δρομολόγια

Ανεκτέλεστα μέχρι νεοτέρας τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια του Caldera Vista

Blue Star Ferries: Εκτακτη δρομολόγηση (25/03) του “Διαγόρα” για Σαντορίνη

Ο "Διαγόρας" το πρωί του Σαββάτου (25/03) θα πάρει το δρόμο για Σαντορίνη σε έκτακτη δρομολόγηση

Η Νάξος στους προορισμούς του κρουαζιερόπλοιου “Gemini” που μεταφέρει εργαζόμενους εξ αποστάσεως

Ήρθε η πρώτη 3ετής κρουαζιέρα στον κόσμο! Απευθύνεται και σε ταξιδιώτες με εργασία εξ αποστάσεως Πότε και που θα βρίσκεται στην Ελλάδα

“Πρέβελης”: Επιστρέφει στα δρομολόγια με έκτακτη προσέγγιση στο Ηράκλειο

Το απόγευμα της Τρίτης αναχωρεί το "Πρέβελης" - Πως διαμαρφώνεται το δρομολόγιό του

Εκτακτη δρομολόγηση (23/03) του “Διονύσιος Σολωμός”

Το βράδυ της Πέμπτης (23/03) το "Διονύσιος Σολωμός" θα φύγει για Σίφνο - Μήλο και επιστροφή

Μέλανες: Ψήφισμα για την απώλεια του Αντωνίου Πολυκρέτη

Η ενορία των Αγίων Αποστόλων και οι Μέλανες θρηνούν για την απώλεια του Αντώνιου Πολυκρέτη