Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΓιάν. Γιαννούλης "Να δείξουμε στα παιδιά τα ωραία του μπάσκετ"

Γιάν. Γιαννούλης “Να δείξουμε στα παιδιά τα ωραία του μπάσκετ”

|

Ο Γιάννης “Γιαν – Γιαν” Γιαννούλης, ο νέος φόργουορντ του ΑΠΑΣ τα Φανάρια αποκαλύπτεται… Μιλάει για την συζήτησή του με τον Ατσαλίνο, για τα δύο καμπ που θα γίνουν Χριστούγεννα και καλοκαίρι στη Νάξο και βέβαια αποκαλύπτει πότε θα σταματήσει το μπάσκετ… 

Πολλές φορές η ζωή, παίζει παιχνίδια με τους ανθρώπους. Σε ένα περίεργο παιχνίδι της μοίρας, πρωταγωνιστής ο Γιάννης Γιαννούλης. Πριν από σχεδόν ένα χρόνο (28/08/2017) o έμπειρος καλαθοσφαιριστής ερχόταν στη Νάξο, παρέα με πλειάδα μεγάλων αστεριών του ελληνικού μπάσκετ και με προπονητή τον Γιάννη Ιωαννίδη για να αντιμετωπίσει την Μικτή Νάξου με σκοπό να ενισχύσουν τον “ιερό αγώνα” για τη συγκέντρωση εσόδων για τα Ειδικά Σχολεία του νησιού της Αριάδνης.

Του Ιωάννη Νοταρά (sportcyclades.gr) 

Μάλιστα, στον συγκεκριμένο αγώνα είχε κλέψει τις εντυπώσεις. Όχι μόνο ήταν το πρώτο βιολί για την ομάδα του “ξανθού” πετυχαίνοντας 29 πόντους, αλλά ήταν και ανίκητος κάτω από τις δύο ρακέτες.

Η μοίρα που προαναφέραμε, τον έφερε μετά από εκείνο το ματς να επιστρέφει στο ΔΑΚ Νάξου, όχι ως “φιλοξενούμενος” αυτή τη φορά, αλλά ως “Ναξιώτης”. Η είδηση της συμφωνίας με τον ΑΠΑΣ “Τα Φανάρια” για τη νέα σεζόν και η συμμετοχή του στο πρωτάθλημα της ΕΣΚ Κυκλάδων έσκασε σαν …βόμβα μεγατόνων όχι μόνο στη Νάξο, αλλά και σε ολόκληρη την μπασκετική Ελλάδα!

Οι υγιείς φίλαθλοι του αθλήματος που μόνο χαρές έχει να επιδείξει στην χώρα μας, είδαν την κίνηση αυτή μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε να μπουν οι βάσεις και μία ακόμη ομάδα από τις Κυκλάδες να επιστρέψει στις εθνικές κατηγορίες μετά από τα περάσματα του Πανναξιακού για δύο συνεχόμενες χρονιές και της ΑΕ Σαντορίνης για μία.

Στους πρωταθλητές Κυκλάδων, όμως, θα βρει κι έναν παλιό του γνώριμο από την πολύπειρη θητεία του στα παρκέ. Ο λόγος για τον Θοδωρή Μάμμο. Τόσο ο Γιαννούλης, όσο και ο Θεσσαλός τεχνικός των Απεραθιτών είχαν ανταμώσει ξανά τη σεζόν 2015-2016 σε μία αδιάφορη, ως προς την βαθμολογία, αναμέτρηση της Β’ εθνικής ανάμεσα στους Αργοναύτες Καλαμαριάς και τους Τιτάνες Παλαμά με τον πρώην σέντερ του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού να φορτώνει το αντίπαλο καλάθι με 40 πόντους και να …ταπεινώνει τον νυν πλέον προπονητή του με ήττα.

gian_8.jpg

Ας αφήσουμεπίσω τοπαρελθόν και ας κοιτάξουμεπια το παρόν και πιο πολύ το μέλλον. Ο “Γιαν-Γιαν”, ο οποίος μέχρι τον περασμένο Μάιο αγωνιζόταν στην ΜΕΝΤ στην Γ’ εθνική στον όμιλο του Βορρά, ενώ τώρα είναι τεχνικός διευθυντής της ομάδας της Τούμπας, ανήκει πλέον στο έμψυχο δυναμικό του ΑΠΑΣ και αδιαμφισβήτητα πρόκειται για την μεγαλύτερη μεταγραφή σε σύλλογο στις Κυκλάδες, αφού το βιογραφικό του …μιλάει από μόνο του. Ο ίδιος 14 ημέρες μετά την επίτευξη της συμφωνίας με τον σύλλογο της ορεινής Νάξου, μίλησε στο “SportCyclades” και τον συνεργάτη μας στην Αθήνα, τον Ιωάννη Νοταρά σε μία συνέντευξη που για ακόμη μία φορά θα συζητηθεί… Ας τον απολαύσουμε λοιπόν!

-Γιάννη, με το άκουσμα της είδησης πως αποφάσισες να συνεχίσεις την καριέρα σου στο τοπικό πρωτάθλημα των Κυκλάδων, πολλοί αναρωτήθηκαν. Τι σε έκανε να πεις το “ναι” στους ανθρώπους του ΑΠΑΣ;

«Κάναμε μια ωραία συζήτηση με το μέλος της διοίκησης, τον Γιώργο τον Ατσαλίνο. Για εμένα δεν ήταν το θέμα αν θα παίξω, ή όχι. Το θέμα είναι επειδή υπάρχουν πολύ καλές βάσεις στη Νάξο με αρκετά παιδιά στις ακαδημίες του ΑΠΑΣ, ο πρωταρχικός μου στόχος που συζητήσαμε ήταν να κάνουμε κάτι καλό για μικρά παιδιά. Κι έτσι έγινε η πρότασή μου να γίνουν δύο camp, ένα τα Χριστούγεννα κι ένα καλοκαιρινό. Εννοείται πως ως παίκτης της ομάδας θα κάνω τα πάντα για εκείνη, αλλά πρωταρχικό είναι για να κάνουμε ένα camp μιας και δεν υπάρχει η δυνατότητα για κάτι τέτοιο, ή να δουν οι νεαροί αθλητές από κοντά κάποιους παίκτες».

-Τι γνωρίζεις σχετικά με το πρωτάθλημα της ΕΣΚ Κυκλάδων στο οποίο θα αγωνίζεσαι από τη νέα σεζόν και τι νομίζεις πως χρειάζεται ώστε ο νομός αυτός να έχει πλέον έναν μόνιμο εκπρόσωπο, ή και παραπάνω στις εθνικές κατηγορίες;

«Αυτή τη στιγμή αυτό που γίνεται με τα νησιά γενικά σε όλη την Ελλάδα είναι πως γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια να καταφέρουν οι άνθρωποι των εκάστοτε συλλόγων να φτάσουν στη Γ’ εθνική, ή και ψηλότερα. Πρέπει να κάνουν κάποιες κινήσεις για να φτάσουν. Γιατί αν το πετύχουν αυτό έτσι μεγαλώνει περισσότερο ο αθλητισμός στο νησί. Είναι πολύ όμορφο για κάποιον αθλητή να ξέρει πως έχει να πάει στη Νάξο, στη Κω, στην Κρήτη. Κι εμείς οι αθλητές θέλουμε να πηγαίνουμε σε αυτά τα όμορφα ταξίδια».

-Τα Φανάρια με την έλευση τη δική σου, την παραμονή όλου σχεδόν του περυσινού ρόστερ και την έλευση παικτών εγνωσμένης αξίας, σίγουρα δεν πάει μόνο για το πρωτάθλημα στις Κυκλάδες, αλλά και για το βήμα παραπάνω, αυτό της ανόδου στην Γ’ εθνική. Ποιο θεωρείς πως είναι το κλειδί στην υπόθεση αυτή;

«Χρειάζονται κάποιοι παίκτες με εμπειρία και να μην έχουν άγχος. Να τα έχουν ζήσει ξανά αυτά, γιατί υπάρχουν σίγουρα κάποιοι αθλητές από τη Νάξο, ή σε άλλα νησιά γηγενείς παίκτες που δεν το έχουν ζήσει αυτό. Εκτιμώ πως αυτό έφταιγε τα προηγούμενα χρόνια και δεν μπορούσε μία ομάδα από τις Κυκλάδες να σταθεί πολλά χρόνια στις εθνικές κατηγορίες».

gian_6.jpg

-Στην επίσημη ανακοίνωση της απόκτησής σου από τον ορεινό σύλλογο της Νάξου γίνεται λόγος πως επίκειται να διοργανωθούν την περίοδο των Χριστουγέννων και στα τέλη Ιουνίου, δύο μπασκετικά-αθλητικά camp για μικρούς και μεγάλους, που θα αποτελέσουν μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού στη Νάξο! Θα ήθελες να μας πεις δυο λόγια για αυτό;

«Σε συνεργασία με τον προπονητή της ομάδας, τον Θοδωρή Μάμμο θα έρθω στο νησί με μία ομάδα καταξιωμένων προπονητών που έχουν ειδικότητα στις μικρές ηλικίες, ώστε να μπορέσουμε να τους δείξουμε κάποια βασικά και πάνω από όλα να τους εξηγήσουμε πως στο μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι. Να τους δείξουμε την ομορφιά του αθλήματος και σίγουρα να παίξουμε μαζί με τα μικρά παιδιά, όπως κάνω και με τα δικά μου. Θέλουμε να δείξουμε την αγάπη για το μπάσκετ».

-Και μία προσωπική ερώτηση. Ένας πρώην συμπαίκτης σου στον Παναθηναϊκό και νυν συνεργάτης του Δημήτρη Ιτούδη στον πάγκο της ΤΣΣΚΑ, ο Ντάριλ Μίντλετον σταμάτησε στα 47. Είδαμε  στα φετινά μπαράζ της ανόδου, έναν γνώριμο στα ελληνικά γήπεδα, τον Παναγιώτη Παναγιωταράκο στα 44 να συνεχίζει. Εμείς πόσο θα χαιρόμαστε να βλέπουμε ακόμη στα παρκέ τον “Γιαν-Γιαν”;

«Εγώ κάθε Μάιο έλεγα σταματάω, κάθε Σεπτέμβριο και Οκτώβριο με …έτρωγαν τα ζωνάρια μου. Και τώρα θέλω να παίξω και τώρα παίζω με τους φίλους μου. Το μπάσκετ είναι η ζωή μου. Όποτε είμαι αγχωμένος, όποτε έχω νεύρα. Για εμένα το μπάσκετ είναι ο μοναδικός τρόπος για να ξεφύγω από τα προβλήματα της καθημερινότητας».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Η Ένωση Γονέων Πάρου κρούει τον κώδωνα: Σοβαρά προβλήματα σε Γυμνάσιο Παροικίας και Δημοτικό Αγκαιριάς

Με επιστολή προς τον Δήμο, ζητούνται άμεσες παρεμβάσεις σε καθαριότητα, φθορές και εξοπλισμό, ώστε η σχολική χρονιά να ξεκινήσει με αξιοπρέπεια.

Στη Δράμα κάνει πρεμιέρα σήμερα το ντοκιμαντέρ «Σμύριδα, μάρμαρο και αμπέλι» με επίκεντρο τη Νάξο (video)

Η μικρού μήκους ταινία του Ορέστη Ρούσκα καταγράφει ιστορίες ανθρώπων που αντιστέκονται στον υπερτουρισμό και δείχνουν τον δρόμο για έναν βιώσιμο τουρισμό στο νησί.

Λιμάνι Πάρου: Ο Αύγουστος των ρεκόρ – 366.812 επιβάτες και 40.710 οχήματα έκαναν… απόβαση!

Η τουριστική «καρδιά» της Πάρου χτύπησε δυνατά, με το λιμάνι να καταγράφει ιστορικά υψηλά σε επιβάτες και οχήματα, επιβεβαιώνοντας τη διαρκή άνοδο του νησιού.

Νάξος – Απόλλωνας: 109 πράσινα χελωνάκια ξεκίνησαν το πρώτο τους ταξίδι στο Αιγαίο (video)

Μια μαγική στιγμή για κατοίκους και επισκέπτες, με τη συμβολή όλων στην προστασία των μικρών Chelonia mydas. (video)

Νάξος: Εκδοση ψηφίσματος και ομόφωνη στήριξη στον δήμαρχο Καισαριανής και τα μέλη του ΔΣ

Το ΔΣ Νάξου & Μικρών Κυκλάδων ζητά ανάκληση της δίωξης, κατάργηση της «διάταξης Βορίδη» και ενίσχυση των δήμων με προσωπικό και χρηματοδότηση.

Σίφνος: Πρώτη στην Ελλάδα για την καλύτερη σχέση ποιότητας – τιμής, σύμφωνα με τη The Sun

Διεθνής διάκριση για το νησί του Τσελεμεντέ, που αναδείχθηκε κορυφαία επιλογή για αυθεντικές εμπειρίες και ποιοτικές υπηρεσίες σε προσιτές τιμές.

Hermoupolis Heritage: Πολίτες έβαψαν και καθάρισαν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης

Μια εθελοντική πρωτοβουλία που δείχνει πως η αγάπη για την πόλη ξεκινά από τις μικρές, καθημερινές πράξεις φροντίδας.

Ισραηλινή επίθεση στη Ντόχα: Επικίνδυνη κλιμάκωση με στόχο στελέχη της Χαμάς

Σφοδρές διεθνείς αντιδράσεις για την επιχείρηση στην πρωτεύουσα του Κατάρ – Βαριές κατηγορίες περί «μαφιόζικης τακτικής» από αναλυτές.

Ευχαριστήριο των γονέων – κηδεμόνων Αγγιδιών προς το ΚΤΕΛ Νάξου

Με λόγια συγκίνησης οι οικογένειες εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους για την ασφαλή και συνεπή μεταφορά των παιδιών στα σχολεία.

Ενοικιάζεται δυάρι νεόδμητο στο Καστράκι Νάξου

Πλήρως εξοπλισμένο διαμέρισμα με θέα θάλασσα και βουνό, διαθέσιμο από 1 Σεπτεμβρίου 2025 έως 30 Ιουνίου 2026

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

Ι. Μητρόπολη Παροναξίας: «Η Μονή Τιμίου Σταυρού Σαγκρίου δεν είναι χώρος εκδηλώσεων αλλά ιερός τόπος λατρείας»

Με σκληρή ανακοίνωση, η Μητρόπολη Παροναξίας απαντά σε δημοσιεύματα για το Φεστιβάλ Νάξου, θέτοντας ζήτημα σεβασμού της ιστορικότητας και ιερότητας της Μονής.

Το «Τσικάλι» της Νάξου: Εκεί όπου το μαγειρείο γίνεται εμπειρία

Σπιτικά φαγητά, ντόπιες πρώτες ύλες και η τέχνη του σεφ Διομήδη Ανέστη σε ένα μαγειρείο που μυρίζει Ελλάδα και θαλασσινή αύρα Αιγαίου.

Μ. Κουτουλάκης: «Ιστορική μείωση ΦΠΑ 30% στα νησιά έως 20.000 κατοίκους»

Ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής σχολιάζει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μιλά για «μια νέα αρχή» στην ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.