Πέμπτη, 10 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΓια τον αγαπημένο μας Δημήτρη που έφυγε νωρίς

Για τον αγαπημένο μας Δημήτρη που έφυγε νωρίς

|

Την περασμένη Κυριακή 6 Αυγούστου οι βετεράνοι Κορωνίδας και Πανναξιακού ΑΟ τίμησαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο τον Δημήτρη Κεραμιώτη που έφυγε νωρίς από κοντά μας – Νίκη με 5-1 για τον Πανναξιακό, χατ τρικ από τον Κατσάνη, τα άλλα γκολ οι Βουτσίνος, Χασομέρης και Χωριανόπουλος 

Ήταν 19 Σεπτεμβρίου του 2014 όταν έγινε γνωστή αυτή η μεγάλη απώλεια για το Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο. Ο αγαπητός σε όλους Δημήτρης ύστερα από καρδιακό επεισόδιο έφυγε πολύ νωρίς από την ζωή, μόλις στα 51 του χρόνια. Πρώην ποδοσφαιριστής, της Κορωνίδας, του Αγερσανίου, του Πανναξιακού, της ΑΕΚ και πρωτεργάτης στη δημιουργία τμήματος Παλαιμάχων, ο Δημήτρης δε σταμάτησε ποτέ να υπηρετεί αυτό που πραγματικά αγάπησε… το ποδόσφαιρο. Και οι Παλαίμαχοι… η πιο σωστά οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου δεν τον ξέχασαν… Και όπως πέρυσι έτσι και φέτος στο γήπεδο της γενέτειράς του, την Κωμιακή είχαμε ένα ακόμη παιχνίδι ποδοσφαίρου με τον Δημήτρη από εκεί ψηλά να κοιτάζει, να ιδρώνει και να παλεύει να σκοράρει…. Κυριακή 6 Αυγούστου και οι βετεράνοι της Κορωνίδας απέναντι στους ομολόγους του, αυτούς του Πανναξιακού σε ένα … φόρο τιμής στον άνθρωπο που άφησε  δυσαναπλήρωτο κενό όχι μόνο στην οικογένεια του, αλλά και σε ολόκληρη τη κοινωνία της Νάξου.

Δεν ξεχνούν

Έχουμε γράψει στο παρελθόν ότι οι Παλαίμαχοι του Πανναξιακού, δε ξεχνούν αυτούς που έχουν προσφέρει, το ίδιο όμως κάνουν και οι συγχωριανοί του Δημήτρη Κεραμιώτη, που πέρυσι έδωσαν το όνομα του πρόωρα αδικοχαμένου στο γήπεδο της Κωμιακής και φέτος πήραν την πρωτοβουλία να δοθεί και πάλι αυτός ο αγώνας μνήμης.

Τον Δημήτρη όμως δεν τον ξεχνούν ούτε οι συγχωριανοί του, που έδωσαν το βροντερό παρών στις εξέδρες του «Δημήτριος Κεραμιώτης», χειροκροτώντας τις προσπάθειες των Βετεράνων που έπαιζαν σαν έφηβοι.

Ο αγώνας ξεκίνησε μέσα σε έντονα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, με τους παίκτες να αποδίδουν από ένα λουλούδι στη φωτογραφία του Δημήτρη που υπήρχε στο κέντρο του γηπέδου.

Γκολάρες

Βέβαια ένας τέτοιος αγώνας για αυτούς που γνωρίζουν έχει πάντα και ποδοσφαιρικό ενδιαφέρων… Άλλωστε βλέπεις μπροστά σου να ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους παίκτες που στο παρελθόν ήταν ολόκληρο το ποδόσφαιρο της Νάξου.

Μάλιστα πολλοί από αυτούς έδειχνα να χαίρονται ακόμα και τον αγώνα στο ξερό τερέν του γηπέδου της Κωμιακής, μιας και τους έφερνε στο μυαλό τις επικές μάχες σε αυτά τα γήπεδα, τότε που το ποδόσφαιρο ήταν πιο απλό και στηριζόταν περισσότερο στο ταλέντο και την έμπνευση. Και εδώ μας έρχεται στο μυαλό πάλι ο Δημήτρης, καθώς για όλους εμάς που είχαμε την τύχη να τον δούμε να αγωνίζεται, ξέρουμε πολύ καλά τι εστί «Πνευματικός παίκτης».

Πάμε τώρα και στο αγωνιστικό, όπου στο πρώτο μέρος το παιχνίδι ήταν πιο ισορροπημένο, με τον καλύτερα οργανωμένο και προπονημένο Πανναξιακό, παρόλο που είχε αρκετές απουσίες να διατηρεί μία ελαφρά πρωτοβουλία, που μετατράπηκε σε 0-1, χάρη σε «γκολάρα» με σουτ από τον Βουτσίνο.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι και οικοδεσπότες μπορεί να ξεκίνησαν με τη γρήγορη ισοφάριση (1-1) του Χωριανόπουλου, στη συνέχεια ξέμειναν από δυνάμεις. Ο συνήθης ύποπτος Νίκος Κατσάνης με χατ τρικ και ο Αντώνης Χασομέρης διαμόρφωσαν το τελικό 1-5.

Γιορτή

Βέβαια αυτά που ενώνουν τους παλαίμαχους μεταξύ τους είναι πάρα πολλά και δεν θα μπορούσαν παρά να εκμεταλλευτούν αυτή τη συγκυρία για να βρεθούν και να τα πουν. Άλλωστε η καλή παρέα ήταν κάτι που χαρακτήριζε και τον Δημήτρη Κεραμιώτη εκτός των γηπέδων και αυτό το γνωρίζουν καλά όλοι οι ποδοσφαιρικοί που ήταν φίλοι του.

Οι Κωμιακήτες μάλιστα φιλοξένησαν άριστα τους Πανναξιακούς, καθώς μετά το τέλους του αγώνα, υπήρχαν πλούσια κεράσματα από τοπικά προϊόντας και γι αυτούς που ήθελαν να συνεχίσουν υπήρξε τραπέζι με άφθονα κρέατα και το περιβόητο Κωμιακήτικο κρασί.

Διαιτητής ήταν ο Γιώργος Νεοκοσμίδης

Με την Κορωνίδα των πολλών συνωνυμιών αγωνίστηκαν οι: Χωριανόπουλος Αλ. | Μ.|Γ.|Δ.|Μ.| και Γιωρ. Του Ιωαν.,  Φρατζέσκος Π. | Ν., Κουφόπουλος Γ., Αλιμπέρτης Δ. | Δ του Αν., Κρητικός,  του Ι., Αλιμπέρτης Δ. του Α.,  Κορρές Π. και Μιμ., Φραγκουλόπουλος Μ.

Με τον Πανναξιακό αγωνίστηκαν οι: Περιστεράκης, Τσιμπλάκης Γ., Φάρκωνας, Κατσάνης, Κατσούλης, Βουτσίνος, Μαρούλης, Βασαλάκης Α., Βαθρακοκοίλης Χ., Βαθρακοκοίλης Μ., Χασομέρης, Κακλαμάνος, Τσακωνιάτης, Μαϊτός


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Καύσωνας σαρώνει τη χώρα – Στους 38°C η Νάξος, 42,1°C στο Κρανίδι (πίνακας)

Ακραίες θερμοκρασίες καταγράφηκαν την Τετάρτη 9 Ιουλίου – Πάνω από 37°C σε 125 περιοχές σύμφωνα με το meteo.gr – Δείτε πού «έβρασαν» οι Κυκλάδες

Σε πύρινο κλοιό ο Ωρωπός: Εκκενώθηκε το Ασπροχώρι – Σε ετοιμότητα η Μαλακάσα

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στον Ωρωπό – Εκκενώθηκαν σπίτια, απειλείται η δομή φιλοξενίας στη Μαλακάσα – Ενεργοποιήθηκε το 112, πάνω από 140 πυροσβέστες στο πεδίο

«Στη Σκιά του Ζα»: Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2025 από τον Σύλλογο Φιλωτιτών Νάξου

Συναυλίες, αφιερώματα, εκδηλώσεις παράδοσης και ιστορίας στο Φιλώτι – Ένα καλοκαίρι γεμάτο τέχνη και συγκίνηση στην καρδιά της Νάξου

Πάρος: Το καλύτερο νησί στον κόσμο για το 2025, διεθνής θρίαμβος για τις Κυκλάδες

Το κορυφαίο ταξιδιωτικό περιοδικό Travel + Leisure ανέδειξε την Πάρο στην 1η θέση παγκοσμίως – Σημαντικές διακρίσεις και για άλλους ελληνικούς προορισμούς

Στοπ σε κρίσιμα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης, σε αβεβαιότητα η νησιωτική ανάπτυξη

Μεγάλες περικοπές στο σχέδιο "Ελλάδα 2.0" αφήνουν εκτός δεκάδες υποδομές σε υγεία, ενέργεια και παιδική μέριμνα – Πλήγμα για νησιά και τοπικές κοινωνίες

“Εξοικονομώ” με νέα μορφή από το 2026: Με συμμάχους τους παρόχους ρεύματος

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επεξεργάζεται ριζικές αλλαγές στα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης – Πάνω από 300.000 ωφελούμενα νοικοκυριά, ESCO μοντέλο και Κάρτα Δικαιούχου φέρνουν νέα εποχή στο «Εξοικονομώ».

Ανδρος – «Όταν ξεκίνησα, η θάλασσα ήταν ακόμα ζωντανή»: Ο ψαράς Δημήτρης Ζάννες αφηγείται τη ζωή του

Ο Ανδριώτης ψαράς Δημήτρης Ζάννες μιλά για την αγάπη του για τη θάλασσα, την κρίση στην αλιεία και τον ρόλο του αλιευτικού τουρισμού σε ένα επάγγελμα που σβήνει σιωπηλά.

Ο Ζαν Τάμπακ στα εγκαίνια του Rizes Gastro Taverna στη Σαντορίνη

Ο πρωταθλητής του NBA και προπονητής παγκόσμιου κύρους τίμησε με την παρουσία του μια ξεχωριστή γαστρονομική βραδιά

ΑΠΑΣ Νάξου στον 1ο Όμιλο της “National League 1”, ποιοι είναι οι αντίπαλοί (πίνακας)

Ανακοινώθηκαν οι όμιλοι της National League 1 για τη σεζόν 2025-2026 – Δυνατές ομάδες και υψηλό επίπεδο στον γεωγραφικό όμιλο της Νάξου

Νάξος – Μητρόπολη Παροναξίας: Λαμπρός εορτασμός της Αγίας Κυριακής στη Μέση

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους άρτους και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής

Τζεφ Μπέζος: After wedding party στη Νάξο με την Λόρεν Σάντσεζ, η «έξυπνη» αγάπη του για το νησί

Μετά τον χλιδάτο γάμο των 48 εκατομμυρίων στη Βενετία, ο ιδρυτής της Amazon και η εκρηκτική σύζυγός του επιλέγουν τη Νάξο για το after wedding ταξίδι τους, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη σχέση του δισεκατομμυριούχου με το νησί και τα φιλόδοξα σχέδιά του για το «smart island» των Κυκλάδων.

Νάξος – Κωμιακή: «Έφυγε» ο Δημήτρης Ιωάννου Καρούσης, θλίψη για τον αγαπημένο “Τζήμα”

Αποχαιρετισμός σε έναν ήσυχο και αγαπητό συγχωριανό που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του – Το χωριό τον τιμά με συγκίνηση

Aperto – Cucina Italiana: Η αυθεντική ιταλική εμπειρία ήρθε στη Νάξο με την υπογραφή του κορυφαίου pizzaiolo Νίκου Σωτηρόπουλου

Ένα νέο γαστρονομικό σημείο στην καρδιά της Νάξου που ενώνει την ιταλική φινέτσα με τη δημιουργικότητα του Έλληνα pizzaiolo που διακρίθηκε δύο φορές ως ο καλύτερος της χώρας και στους 50 κορυφαίους της Ευρώπης.

Κατ’ Οίκον Νοσηλευτική Φροντίδα στη Νάξο από τη Φραντζέσκα Λαγογιάννη

Με επιστημονική γνώση, σεβασμό και ολιστική προσέγγιση, η Φραντζέσκα Λαγογιάννη προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες νοσηλείας στο σπίτι, σε όλη τη Νάξο.

Νάξος: Αλλαγές στην κυκλοφορία σε Χώρα, Αγία Άννα, Άγιο Προκόπη και Πλάκα, “εμφάνιση” του e-naxios

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοινώνει τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την τουριστική περίοδο – Δωρεάν στάθμευση και έλεγχος τροφοδοσίας στα παραλιακά μέτωπα

Εκρηκτική αύξηση επιβατών στο λιμάνι Νάξου τον Ιούνιο (πίνακας)

Οι αριθμοί αυξάνονται, οι υποδομές όμως όχι. Η Νάξος «ασφυκτιά» και χρειάζεται λύση τώρα.

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Νάξος – Κατερίνα Καινούργιου: Ρομαντικό ηλιοβασίλεμα και η ξακουστή πατάτα στο τραπέζι της

Η παρουσιάστρια περνά τις διακοπές της στο νησί των Κυκλάδων με τον Παναγιώτη Κουτσουμπή, απολαμβάνοντας τα τοπικά εδέσματα, τη γαλήνη του τοπίου και τις συγκινήσεις μετά το φινάλε της σεζόν.

Μενδώνη για Κούρους Μελάνων: “Θα γίνει πιλοτική μεταφορά του ενός κούρου”

Οι κάτοικοι της Νάξου αντιστέκονται στην απομάκρυνση των αρχαίων αγαλμάτων από το Φλεριό, ενώ το Υπουργείο Πολιτισμού υπερασπίζεται μια μεταφορά που δημιουργεί ερωτήματα και αντιδράσεις.

Γ. Καρνέζης: “Οι σκέψεις μου για το μέλλον των Κούρων στη Χώρα της Νάξου”

Και η απάντηση στη δημοσίευση στη Naxos Press της πολιτικού του κόμματος Κίνημα Δημοκρατίας, κ. Κατερίνας Γιαννακά