Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΓια τον αγαπημένο μας Δημήτρη που έφυγε νωρίς

Για τον αγαπημένο μας Δημήτρη που έφυγε νωρίς

|

Την περασμένη Κυριακή 6 Αυγούστου οι βετεράνοι Κορωνίδας και Πανναξιακού ΑΟ τίμησαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο τον Δημήτρη Κεραμιώτη που έφυγε νωρίς από κοντά μας – Νίκη με 5-1 για τον Πανναξιακό, χατ τρικ από τον Κατσάνη, τα άλλα γκολ οι Βουτσίνος, Χασομέρης και Χωριανόπουλος 

Ήταν 19 Σεπτεμβρίου του 2014 όταν έγινε γνωστή αυτή η μεγάλη απώλεια για το Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο. Ο αγαπητός σε όλους Δημήτρης ύστερα από καρδιακό επεισόδιο έφυγε πολύ νωρίς από την ζωή, μόλις στα 51 του χρόνια. Πρώην ποδοσφαιριστής, της Κορωνίδας, του Αγερσανίου, του Πανναξιακού, της ΑΕΚ και πρωτεργάτης στη δημιουργία τμήματος Παλαιμάχων, ο Δημήτρης δε σταμάτησε ποτέ να υπηρετεί αυτό που πραγματικά αγάπησε… το ποδόσφαιρο. Και οι Παλαίμαχοι… η πιο σωστά οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου δεν τον ξέχασαν… Και όπως πέρυσι έτσι και φέτος στο γήπεδο της γενέτειράς του, την Κωμιακή είχαμε ένα ακόμη παιχνίδι ποδοσφαίρου με τον Δημήτρη από εκεί ψηλά να κοιτάζει, να ιδρώνει και να παλεύει να σκοράρει…. Κυριακή 6 Αυγούστου και οι βετεράνοι της Κορωνίδας απέναντι στους ομολόγους του, αυτούς του Πανναξιακού σε ένα … φόρο τιμής στον άνθρωπο που άφησε  δυσαναπλήρωτο κενό όχι μόνο στην οικογένεια του, αλλά και σε ολόκληρη τη κοινωνία της Νάξου.

Δεν ξεχνούν

Έχουμε γράψει στο παρελθόν ότι οι Παλαίμαχοι του Πανναξιακού, δε ξεχνούν αυτούς που έχουν προσφέρει, το ίδιο όμως κάνουν και οι συγχωριανοί του Δημήτρη Κεραμιώτη, που πέρυσι έδωσαν το όνομα του πρόωρα αδικοχαμένου στο γήπεδο της Κωμιακής και φέτος πήραν την πρωτοβουλία να δοθεί και πάλι αυτός ο αγώνας μνήμης.

Τον Δημήτρη όμως δεν τον ξεχνούν ούτε οι συγχωριανοί του, που έδωσαν το βροντερό παρών στις εξέδρες του «Δημήτριος Κεραμιώτης», χειροκροτώντας τις προσπάθειες των Βετεράνων που έπαιζαν σαν έφηβοι.

Ο αγώνας ξεκίνησε μέσα σε έντονα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, με τους παίκτες να αποδίδουν από ένα λουλούδι στη φωτογραφία του Δημήτρη που υπήρχε στο κέντρο του γηπέδου.

Γκολάρες

Βέβαια ένας τέτοιος αγώνας για αυτούς που γνωρίζουν έχει πάντα και ποδοσφαιρικό ενδιαφέρων… Άλλωστε βλέπεις μπροστά σου να ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους παίκτες που στο παρελθόν ήταν ολόκληρο το ποδόσφαιρο της Νάξου.

Μάλιστα πολλοί από αυτούς έδειχνα να χαίρονται ακόμα και τον αγώνα στο ξερό τερέν του γηπέδου της Κωμιακής, μιας και τους έφερνε στο μυαλό τις επικές μάχες σε αυτά τα γήπεδα, τότε που το ποδόσφαιρο ήταν πιο απλό και στηριζόταν περισσότερο στο ταλέντο και την έμπνευση. Και εδώ μας έρχεται στο μυαλό πάλι ο Δημήτρης, καθώς για όλους εμάς που είχαμε την τύχη να τον δούμε να αγωνίζεται, ξέρουμε πολύ καλά τι εστί «Πνευματικός παίκτης».

Πάμε τώρα και στο αγωνιστικό, όπου στο πρώτο μέρος το παιχνίδι ήταν πιο ισορροπημένο, με τον καλύτερα οργανωμένο και προπονημένο Πανναξιακό, παρόλο που είχε αρκετές απουσίες να διατηρεί μία ελαφρά πρωτοβουλία, που μετατράπηκε σε 0-1, χάρη σε «γκολάρα» με σουτ από τον Βουτσίνο.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι και οικοδεσπότες μπορεί να ξεκίνησαν με τη γρήγορη ισοφάριση (1-1) του Χωριανόπουλου, στη συνέχεια ξέμειναν από δυνάμεις. Ο συνήθης ύποπτος Νίκος Κατσάνης με χατ τρικ και ο Αντώνης Χασομέρης διαμόρφωσαν το τελικό 1-5.

Γιορτή

Βέβαια αυτά που ενώνουν τους παλαίμαχους μεταξύ τους είναι πάρα πολλά και δεν θα μπορούσαν παρά να εκμεταλλευτούν αυτή τη συγκυρία για να βρεθούν και να τα πουν. Άλλωστε η καλή παρέα ήταν κάτι που χαρακτήριζε και τον Δημήτρη Κεραμιώτη εκτός των γηπέδων και αυτό το γνωρίζουν καλά όλοι οι ποδοσφαιρικοί που ήταν φίλοι του.

Οι Κωμιακήτες μάλιστα φιλοξένησαν άριστα τους Πανναξιακούς, καθώς μετά το τέλους του αγώνα, υπήρχαν πλούσια κεράσματα από τοπικά προϊόντας και γι αυτούς που ήθελαν να συνεχίσουν υπήρξε τραπέζι με άφθονα κρέατα και το περιβόητο Κωμιακήτικο κρασί.

Διαιτητής ήταν ο Γιώργος Νεοκοσμίδης

Με την Κορωνίδα των πολλών συνωνυμιών αγωνίστηκαν οι: Χωριανόπουλος Αλ. | Μ.|Γ.|Δ.|Μ.| και Γιωρ. Του Ιωαν.,  Φρατζέσκος Π. | Ν., Κουφόπουλος Γ., Αλιμπέρτης Δ. | Δ του Αν., Κρητικός,  του Ι., Αλιμπέρτης Δ. του Α.,  Κορρές Π. και Μιμ., Φραγκουλόπουλος Μ.

Με τον Πανναξιακό αγωνίστηκαν οι: Περιστεράκης, Τσιμπλάκης Γ., Φάρκωνας, Κατσάνης, Κατσούλης, Βουτσίνος, Μαρούλης, Βασαλάκης Α., Βαθρακοκοίλης Χ., Βαθρακοκοίλης Μ., Χασομέρης, Κακλαμάνος, Τσακωνιάτης, Μαϊτός


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ξηρασία και πλημμύρες: Το διπλό «στοίχημα» της Ίου και των Κυκλάδων απέναντι στην κλιματική κρίση

Μελέτη του WWF Ελλάς για την Ίο αποκαλύπτει τις σοβαρές πιέσεις που ασκούν η ξηρασία και τα πλημμυρικά φαινόμενα, προτείνοντας λύσεις βασισμένες στη φύση.

Ferryhopper – Καλοκαίρι 2025: Η Νάξος στην κορυφαία τριάδα των ελληνικών προορισμών (πίνακες)

Με εντυπωσιακή άνοδο στην επιβατική κίνηση, η Νάξος κατέκτησε την τρίτη θέση στις προτιμήσεις ταξιδιωτών για το φετινό καλοκαίρι, επιβεβαιώνοντας τη θέση της ως «αστέρι» των Κυκλάδων.

Φουρνά Ευρυτανίας: Από τον κίνδυνο ερήμωσης, στον πρώτο γάμο!

Ο πρώτος γάμος μετά από δέκα χρόνια, οι νέες οικογένειες και τα σχολεία που ξαναγεμίζουν παιδιά φέρνουν πίσω την ελπίδα στο ορεινό χωριό

Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Συνεδρίαση (16/09) με επίκεντρο το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων

Στην ημερήσια διάταξη σημαντικά θέματα όπως η κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων, προμήθειες για σχολεία και υπηρεσίες, αλλά και αναμορφώσεις προϋπολογισμού.

Δημήτρης Μπορούσας: «Το απόλυτο αντρικό wellness είναι μια φυσιολογική σεξουαλική ζωή»

Ο χειρουργός ουρολόγος-ανδρολόγος μιλά για τις νέες προκλήσεις της ανδρικής υγείας, τη σημασία της πρόληψης και τον ρόλο της σεξουαλικής ζωής στην ισορροπία σώματος και ψυχής.

Αλυκό Νάξου: Σε αναμονή έναρξης για τη κατεδάφιση του ξενοδοχείου-«φαντάσματος»

Μετά από μισό αιώνα εγκατάλειψης, το αυθαίρετο συγκρότημα των 8.800 τ.μ. κηρυγμένο κατεδαφιστέο από το 2022, μπαίνει σε τροχιά κατεδάφισης – Προβλέπεται αναδάσωση και αποκατάσταση του τοπίου.

Σύρος: Αναχώρησε για τη Γάζα το πλοίο της ελληνικής αποστολής «Οξυγόνο» (video)

Με χειροκροτήματα και συγκίνηση αποχαιρέτησε η Σύρος το βράδυ της Κυριακής (14/09) το σκάφος του Global Sumud Flotilla που κατευθύνεται στη Γάζα για να σπάσει τον αποκλεισμό.

Πανναξιακός ΑΟΚ: Νέα προσθήκη ο 27χρονος γκαρντ Τζανής Ταφίλη

Η ομάδα της Νάξου ολοκλήρωσε τις μεταγραφές της με τον έμπειρο γκαρντ, που έχει αγωνιστεί σε Πεύκη, Πικέρμι, Κηφισιά και Ολυμπιακό.

ΕΝΦΙΑ – Κυκλάδες: Τι ισχύει για τους οικισμούς σε Σαντορίνη και Μύκονο …

Από το 2026 οι κάτοικοι σε χωριά έως 1.500 κατοίκους θα δουν τον ΕΝΦΙΑ μειωμένο κατά 50% και από το 2027 πλήρη απαλλαγή. Τι ισχύει για Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αντίπαρο, Μύκονο και Σαντορίνη.

Παρασκευή Σαλαβγιά στα Κατάπολα: «Τέλος στο τέλειο, υποδοχή στην αποδοχή»

Η νεαρή σύμβουλος αναπηρίας και δημιουργός του ντοκιμαντέρ «Ένας κόσμος, δύο όψεις» μιλά στις 16 Σεπτεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Καταπόλων για τη δύναμη της διαφορετικότητας.

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Στη Δράμα κάνει πρεμιέρα σήμερα το ντοκιμαντέρ «Σμύριδα, μάρμαρο και αμπέλι» με επίκεντρο τη Νάξο (video)

Η μικρού μήκους ταινία του Ορέστη Ρούσκα καταγράφει ιστορίες ανθρώπων που αντιστέκονται στον υπερτουρισμό και δείχνουν τον δρόμο για έναν βιώσιμο τουρισμό στο νησί.

Κακαβιά: Συνελήφθη 37χρονη με ένταλμα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Νάξου

Η γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας, εντοπίστηκε στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων

Κωμιακή: «Έφυγε» η «Κούλα του Σταματοβασίλη» που σημάδεψε με την παρουσία της το χωριό

Συγκινητικό αντίο στην Κυριακή Πρεβενιού, από τον Γιώργο Κρητικό μέσα από τα social media

Minoan Lines: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηράκλειο–Μήλος–Πειραιάς μέχρι το 2028

«Στολίδια για το Ηράκλειο» τα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας – Στόχος η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία

Νάξος: “Στάση” Σινούκ για παραλαβή ασθενούς από άλλο νησί, πριν αναχωρήσει για Αττική

Το είδαμε κι αυτό... Ελικόπτερο Σινούκ έμεινε στη Νάξο για αρκετά λεπτά περιμένοντας το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ ώστε να παραλάβει άλλο ασθενή και να τον μεταφέρει στην Αττική

Γυμνάσιο Σκαδού: 22 μαθητές φέτος δίνουν ζωή στο σχολείο της Ορεινής Νάξου

Από το παλιό δημοτικό του Σκαδού στο σύγχρονο Γυμνάσιο: Ένα σχολείο που κρατά ζωντανή την εκπαίδευση στα ορεινά χωριά της Νάξου