Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΓ. Βρούτσης: "Το ποδόσφαιρο θα συνεχίσει να υπηρετεί τον κοινωνικό του ρόλο"

Γ. Βρούτσης: “Το ποδόσφαιρο θα συνεχίσει να υπηρετεί τον κοινωνικό του ρόλο”

|

Ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης. στη σκιά του αδόκητου χαμού του Τζόρτζ Μπάλντοκ, άνοιξε τις σημερινές εργασίες της 31ης Γενικής Συνέλευσης της ECA (Ευρωπαϊκή Ένωση Επαγγελματικών Ομάδων Ποδοσφαίρου)

Στη σκιά του αδόκητου χαμού του διεθνή μας ποδοσφαιριστή, Τζόρτζ Μπάλντοκ, για τον οποίο –όπως και για όλους τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου που χάθηκαν στο 2024- κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, απηύθυνε χαιρετισμό στην 31η Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επαγγελματικών Ομάδων Ποδοσφαίρου (ECA), που ολοκληρώνεται σήμερα στην Αθήνα.

Πρόκειται για την πολυπληθέστερη έως τώρα Γενική Συνέλευση της ECA, η οποία πλέον αριθμεί 717 συλλόγους/μέλη (18 εκ των οποίων από τα ελληνικά πρωταθλήματα).
Συμμετείχαν περισσότεροι από 400 εκπρόσωποι ομάδων όλων των ευρωπαϊκών λιγκών, επιπλέον περισσότεροι από 100 ειδικοί καλεσμένοι, συμπεριλαμβανομένων του προέδρου, Αλεξάντερ Τσέφεριν, του γενικού γραμματέα Θεόδωρου Θεοδωρίδη και στελεχών της UEFA, του προέδρου της CAF, Δρ. Πατρίς Μοτσέμπε, του γενικού γραμματέα της FIFA, Ματίας Γκράφστρομ, πρώην ποδοσφαιριστών και διακεκριμένων ομιλητών.

Ο κ. Βρούτσης, ο οποίοςείχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Τσέφεριν και τον πρόεδρο της ECA -και ιδιοκτήτη της Παρί Σ.Ζ.- Νασέρ Ελ Κελαϊφί, άνοιξε τις σημερινές εργασίες της Γενικής Συνέλευσης αναφερόμενος στο σοκ της απώλειας του Τζόρτζ Μπάλντοκ, εκφράζοντας ειλικρινή συλλυπητήρια.

Ο Υπουργός, κατόπιν, υπογράμμισε την ικανοποίησή του που η Ένωση επέλεξε την Αθήνα για να πραγματοποιήσει τις εργασίες της Γενικής της Συνέλευσης, ευχαρίστησε για τη συνεισφορά της ECA σε αποκαταστάσεις γηπέδων σε πυρόπληκτες περιοχές μας και στην ομιλία του αναφέρθηκε εκτενώς στο Ευρωπαϊκό Αθλητικό Μοντέλο, που υποστηρίζει και η Ελλάδα στον χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα τις σπουδαίες ευρωκατακτήσεις του Ολυμπιακού την περσινή σεζόν:

«Το Ευρωπαϊκό Αθλητικό Μοντέλο, έτσι όπως αυτό ορίζεται από την κεντρική πολιτική των Υπουργών Αθλητισμού της ΕΕ, σέβεται και ενισχύει την διασύνδεση της εμπορικής επιτυχίας του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, αλλά ρητά το συνδέει με τις αξίες που προάγει το ποδόσφαιρο,  από τις γειτονιές, τους δρόμους και τις πλατείες ως τα υψηλά στρώματά του!

Αυτή είναι η υπεροχή του ποδοσφαίρου, η τεράστια κοινωνική αλυσίδα της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής παραγωγής!

Υποστηρίζουμε τον κεντρικό ρόλο που διαδραματίζει η UEFA, ως υπεύθυνος φορέας για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, επιβλέποντας το ποδοσφαιρικό οικοσύστημα. Συνεργαζόμαστε στενά μαζί της.

Είναι εντυπωσιακό να βλέπεις τη συλλογική αποφασιστικότητα όλων των ενδιαφερομένων υπό την ηγεσία της UEFA – και με την ισχυρή υποστήριξη από εσάς, τα μέλη της ECA– για να παραμείνουμε πιστοί στο ανθρωποκεντρικό Ευρωπαϊκό Αθλητικό Μοντέλο.

Βασιζόμαστε σε οργανισμούς, όπως η Ένωσή σας, για να μπορέσουμε όλοι μαζί να προστατεύσουμε τις αρχές του Ευρωπαϊκού Αθλητικού Μοντέλου, προασπίζοντας και τις αρχές του Ολυμπισμού!

Υπενθυμίζω ότι μόλις τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, με κοινή δήλωση των Υπουργών Αθλητισμού της ΕΕ, υπογραμμίζαμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη οι ετήσιες επιδόσεις στα εγχώρια πρωταθλήματα να συνεχίσουν να αποτελούν τα κριτήρια πρόσβασης σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το πρόσφατο σχέδιο εργασίας της ΕΕ για τον αθλητισμό 2024-2027, που εγκρίθηκε τον Μάιο του τρέχοντος έτους, καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προετοιμάσει ένα νέο όραμα πολιτικής για την ενίσχυση του ευρωπαϊκού αθλητισμού και την προώθηση του Ευρωπαϊκού Μοντέλου Αθλητισμού.

Εκ μέρους της Ελλάδας, είμαι ιδιαίτερα πρόθυμος να δω την ισορροπία μεταξύ διασυλλογικών και εθνικών ποδοσφαιρικών διοργανώσεων να κατοχυρώνεται μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε πλήρη σύμπλευση μαζί σας»!

Στη συνέχεια ο κ. Βρούτσης ανέπτυξε στους συμμετέχοντες τις νομοθετικές παρεμβάσεις της Κυβέρνησης για την προάσπιση της ασφάλειας στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, καθώς και τη μεγάλη μεταρρύθμιση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας “E- Kouros”, παραθέτοντας τα στοιχεία του ποδοσφαίρου στη χώρα μας.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κατ. Γιαννακά: “Οι Μικρές Κυκλάδες και τα «χρυσά» τιμολόγια νερού!”

Έως και εξαπλάσιες αυξήσεις στους λογαριασμούς – αντιδράσεις από κατοίκους, επιχειρηματίες και το Κίνημα Δημοκρατίας

Στις 16 Οκτωβρίου η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τις Μονάδες Ανακύκλωσης Κω και Καλύμνου μέσω ΣΔΙΤ

Έργο άνω των 110 εκατ. ευρώ – Οφέλη, χρηματοδότηση και επόμενα βήματα

ΚΕΔΕ: «Κόκκινη γραμμή» η μεταφορά των ΥΔΟΜ στο Κτηματολόγιο

Ομόφωνη απόφαση αντίθεσης από το Διοικητικό Συμβούλιο – Σαφές μήνυμα Κυρίζογλου

Μάντσεστερ Σίτι – Νάπολι: «Κερδίζουν» τα γκολ στο 1.75!

Προγνωστικά για την πρεμιέρα του Champions League με βάση το Μάντσεστερ – Στοίχημα με G/G

ONEX: Επενδυτικό πρόγραμμα 14 εκατ. ευρώ για την ανασυγκρότηση των Ναυπηγείων Σύρου

Νέο πενταετές σχέδιο με άξονες Ασφάλεια – Περιβάλλον – Ανταγωνιστικότητα

Ερώτηση της Κατερίνας Μονογυιού για μείωση ΦΠΑ στις Κυκλάδες

Η Βουλευτής Κυκλάδων ζητά από τον Υπουργό Οικονομικών επανεξέταση των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά

Οι “Κάλπηδες” του Στρατή Μυριβήλη ανεβαίνουν στη Νάξο

Η θεατρική ομάδα «Πτωχαλαζόνες» παρουσιάζει μια ξεκαρδιστική παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο «Ι. Καμπανέλλης»

Νάξος: Το “Methyres – Wine Symposium” επιστρέφει για 3η χρονιά στο Avaton 1739

Οίνος, γεύσεις και πολιτισμός με φόντο το ηλιοβασίλεμα - Πότε; Που;

Υπόθεση …Νερό: Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Δονούσας ζητά επανεξέταση της τιμολογιακής πολιτικής και δίκαιες χρεώσεις

Μετά την Ηρακλειά και τα Κουφονήσια, διαμαρτύρεται και η Δονούσα για τις αυξήσεις - Τι ζητούν οι επαγγελματίες

Κύπελλο Ελλάδος: Πάλεψε η ΕΛΛΑΣ Σύρου αλλά ηττήθηκε (4-2) από τον Ατρόμητο, περιμένει εκτός έδρας το Αιγάλεω

Οι Συριανοί έδειξαν χαρακτήρα και πέτυχαν δύο γκολ, αποσπώντας το χειροκρότημα – Τιμήθηκε ο Μιχάλης Λυγνός πριν τη σέντρα

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αμοργό: Αντίδραση σε λιμενικά και οδικά έργα με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο Νικόλαος Γαβαλάς, εκ μέρους περιβαλλοντικών συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών, καταγγέλλει την καταστροφική επίδραση αναπτυξιακών έργων στην Αμοργό και ζητά παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Minoan Lines: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηράκλειο–Μήλος–Πειραιάς μέχρι το 2028

«Στολίδια για το Ηράκλειο» τα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας – Στόχος η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία

Γυμνάσιο Σκαδού: 22 μαθητές φέτος δίνουν ζωή στο σχολείο της Ορεινής Νάξου

Από το παλιό δημοτικό του Σκαδού στο σύγχρονο Γυμνάσιο: Ένα σχολείο που κρατά ζωντανή την εκπαίδευση στα ορεινά χωριά της Νάξου

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Νάξος – Αύγουστος 2025: περισσότερες αφίξεις, Ισχυρότερο το σύνολο του καλοκαιριού (πίνακες)

Στο λιμάνι της Νάξου οι επιβάτες αυξήθηκαν 5,2% τον Αύγουστο σε σχέση με πέρυσι, ενώ το τρίμηνο Ιουνίου–Αυγούστου έκλεισε με +6,5% συνολικά. Τι δείχνει η δεκαετία.

Χώρα Νάξου: «Πάγωσε» το αίτημα κατοίκων για αλλαγή κυκλοφοριακού στη Μικρασιατών Προσφύγων

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων για επικίνδυνες συνθήκες, ο Δήμος Νάξου απάντησε αρνητικά στο αίτημα αλλαγής κατεύθυνσης της ημικεντρικής οδού.

Νάξος: “Στάση” Σινούκ για παραλαβή ασθενούς από άλλο νησί, πριν αναχωρήσει για Αττική

Το είδαμε κι αυτό... Ελικόπτερο Σινούκ έμεινε στη Νάξο για αρκετά λεπτά περιμένοντας το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ ώστε να παραλάβει άλλο ασθενή και να τον μεταφέρει στην Αττική

Με την Ιωάννα Συνοδινού από την Αμοργό, η νέα σύνθεση του Δ.Σ. του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας

Με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Γιάννη Βρούτση, ανανεώθηκε η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Ε.Φ., με συμμετοχή του παλαίμαχου μπασκετμπολίστα Σταύρου Ελληνιάδη και της φοιτήτριας Μαρούσας Σιδέρη.

Ηρακλειά: Με έναν μαθητή ξεκίνησε το Δημοτικό Σχολείο, δύο στο νηπιαγωγείο, τη Δευτέρα (15/09) ο αγιασμός (video)

Η νέα σχολική χρονιά βρίσκει τη μικρή Ηρακλειά με μόλις τρία παιδιά σε σχολική τάξη – Ο πρόεδρος της κοινότητας Δημήτρης Γαβαλάς μιλά για τη μοναξιά του ενός μαθητή και τις προκλήσεις της νησιωτικότητας (video)