Δευτέρα, 30 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΓ. Βρούτσης: Ερχονται επετειακά νομίσματα για τις επιτυχίες του 2004

Γ. Βρούτσης: Ερχονται επετειακά νομίσματα για τις επιτυχίες του 2004

|

Παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, σύσσωμη η αθλητική κοινότητα, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Αθλητισμού, σε μία ξεχωριστή εκδήλωση, η οποία επιφύλασσε πολλές εκπλήξεις, λόγω της συμπλήρωσης της διπλής επετείου των 20 χρόνων από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών/ Παραολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας και την κατάκτηση του Euro από την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου.
«Το 2004 ήταν μια χρονιά που σήκωσε την Ελλάδα ψηλά», δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε αναφερόμενος στα δύο εμβληματικά γεγονότα που σημειώθηκαν στον Αθλητισμό, 20 χρόνια πριν «στην άρτια διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων και βέβαια στον μοναδικό θρίαμβο της Εθνικής Ελλάδος. Το 2024, ως μία χρονιά Ολυμπιακών Αγώνων, είναι μία ευκαιρία να ξεδιπλώσουμε και ως κυβέρνηση το συνολικό μας σχέδιο για τον αθλητισμό. Η σύνδεση μεταξύ εκπαίδευσης και αθλητισμού, στην οποία τόσο πιστεύω, επιβεβαιώνεται τώρα και μέσα από τη θεσμική ανακατανομή και βέβαια την αναβάθμιση του χαρτοφυλακίου του Υφυπουργού Αθλητισμού σε Αναπληρωτή Υπουργό. Πιστεύω ότι και αυτό από μόνο του στέλνει ένα ξεχωριστό μήνυμα για την προτεραιότητα την οποία αποδίδει η Ελληνική Κυβέρνηση και εγώ προσωπικά στη σημασία του αθλητισμού. Είναι πολύ ωραία αυτή η εικόνα, της αθλητικής οικογένειας ενωμένης. Ο αθλητισμός ενώνει. Ο αθλητισμός δεν διχάζει. Και αυτή η κυβέρνηση θα εξακολουθεί να υπηρετεί αυτή την αποστολή ανάδειξης του αθλητισμού συνολικά στη χώρα. Με έργα και όχι με λόγια.»
Εμβληματικές προσωπικότητες από το χώρο του Αθλητισμού, Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες, oι Legends του 2004, διακεκριμένοι αθλητές, υπουργοί, υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς και υπηρεσιακοί του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού,η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του «Αθήνα 2004», Γιάννα Αγγελοπούλου καθώς και εκπρόσωποι από όλους τους φορείς του Αθλητισμού, που παραβρέθηκαν στο Υπουργείο για την εκδήλωση, άκουσαν από τα χείλη του Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα να ανακοινώνει ότι: «Λίγες μέρες πριν κλείσει το 2023, ο αγαπητός υπουργός κ. Βρούτσης, μου απηύθυνε μία επιστολή, όπου μου γνωστοποίησε ότι το 2024 συμπληρώνονται 20 χρόνια, από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας και από την κατάκτηση του Euro από την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου. Με αφορμή αυτά τα δύο εμβληματικά ορόσημα του Αθλητισμού, μου πρότεινε την έκδοση επετειακών, συλλεκτικών νομισμάτων από την Τράπεζα της Ελλάδος. Η Τράπεζα της Ελλάδος θεωρεί πάντοντε υποχρέωσή της να συμβάλλει στην έκδοση συλλεκτικών νομισμάτων που προβάλλουν σημαντικές πολιτιστικές, ιστορικές και αθλητικές επετείους της χώρας. Και δεν είναι τυχαίο ότι τα ολυμπιακά νομίσματα της Επιτροπής «Αθήνα 2004» αλλά και πρόσφατα το νομισματικό πρόγραμμα για την επέτειο των 200 χρόνων από την εθνική ανεξαρτησία της χώρας μας, τυπώθηκαν στο νομισματοκοπείο της Τράπεζας τη Ελλάδος. Στο πλαίσιο αυτό η Τράπεζα της Ελλάδος σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών και με τη σύμφωνη γνώμη του, αποφάσισε να ικανοποιήσει το αίτημα του Υπουργού Αθλητισμού κ. Βρούτση και να εκδώσει δύο ασημένια συλλεκτικά νομίσματα, επιμελημένης κοπής σε ειδική συσκευασία για να συμβάλει στη συλλογική μνήμη αυτών των δύο σημαντικών γεγονότων του 2004.»
Ο κ. Βρούτσης από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον κ. Στουρνάρα, τονίζοντας πως: «Είναι σημαντικό να τιμήσουμε και να διατηρήσουμε, τα δύο αυτά εμβληματικά ορόσημα για τον Αθλητισμό, που σημειώθηκαν το 2004, ζωντανά στο διηνεκές. Η Ελλάδα είναι η μήτρα του Ολυμπισμού, η γενέτειρα των ιδεωδών του, και οφείλουμε να μεταδίδουμε τις αθλητικές μας μνήμες στις επόμενες γενιές».
Γ. Βρούτσης: Το 2024 είναι επετειακή χρονιά, ολυμπιακή, αλλά θα είναι και η χρονιά των μεγάλων μεταρρυθμίσεων για τον ελληνικό αθλητισμό
Στο καλωσόρισμά του ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, αναφέρθηκε επίσης στις μεταρρυθμίσεις που  έχουν δρομολογηθεί για το 2024 στον Αθλητισμό, όπως το φιλόδοξο σχέδιο με την πλήρη ψηφιοποίηση του αθλητικού οικοσυστήματος μέσω της πλατφόρμας e-Kouros, τον χωροταξικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη του Αθλητισμού, καθώς και τον νέο αθλητικό νόμο και την κωδικοποίηση της αθλητικής νομοθεσίας.
Αναλυτικά ο χαιρετισμός του κ. Βρούτση
«Σας καλωσορίζω στο Υπουργείο μας, εδώ που ο Αθλητισμός και η Παιδεία συμπορεύονται για ένα καλύτερο μέλλον της νέας γενιάς και της Πατρίδας μας!
Σας καλωσορίζω στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Αθλητισμού, για το 2024, μία Ολυμπιακή χρονιά, κατά την οποία ανοίγονται νέες προοπτικές για όλους μας, αθλητές, παράγοντες, Πολιτική Ηγεσία.
Εδώ στο σπίτι όλων σας, στο Υπουργείο Αθλητισμού, χαίρομαι πολύ να σας βλέπω συγκεντρωμένους, τους Ολυμπιονίκες και τους Παραολυμπιονίκες μας, πολλούς επιφανείς πρωταθλητές μας, τους εμβληματικούς διεθνείς μας του Euro 2004, τα μέλη των Εθνικών Αθλητικών μας Κέντρων, τις διοικήσεις των Επαγγελματικών Λιγκών και των Ομοσπονδιών μας, τους εργαζόμενους μας που αποτελούν την ψυχή της Υπηρεσίας μας!
Το 2023 ήταν μία χρονιά ορόσημο για τον Αθλητισμό μας σε πολιτικό επίπεδο. Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναισθανόμενος τη μεγάλη δυναμική και τον αντίκτυπο των αξιών που απορρέουν από τον Αθλητισμό στην κοινωνία, αναβάθμισε το χαρτοφυλάκιο, και σήμερα βρίσκεται εδώ μαζί μας, κοντά στην αθλητική οικογένεια.
Το 2024 είναι μία επετειακή χρονιά, καθώς φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από τη διοργάνωση τον Ολυμπιακών Αγώνων και Παραολυμπιακών 2004, αλλά και 20 χρόνια από τον θρίαμβο της κατάκτησης του Euro 2004.
Εδώ μαζί μας είναι η πρωτεργάτης εκείνων των αξέχαστων στιγμών, η πρόεδρος της Οργανωτικής «Αθήνα 2004», και οι μεγάλοι πρωταγωνιστές των δύο εμβληματικών αθλητικών μας στιγμών:
οι Ολυμπιονίκες, οι Παραολυμπιονίκες μας, οι Legends του 2004 αλλά και πολλοί διακεκριμένοι αθλητές μας που διαχρονικά κατέθεσαν την ψυχή τους και τίμησαν το εθνόσημο.
Το 2024 θα είναι και η χρονιά των μεγάλων μεταρρυθμίσεων για τον ελληνικό αθλητισμό, με κορυφαία αυτή της πλήρους ψηφιακής του αποτύπωσης μέσω της πλατφόρμας e-Kouros, όπως και της κωδικοποίησης του αθλητικού νόμου και της εφαρμογή του χωροταξικού αθλητισμού, με τις καινοτόμες συνεργασίες του Υπουργείου με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο».

Η Πρόεδρος του «Αθήνα 2004», Γιάννα Αγγελοπούλου που ήταν παρούσα στην εκδήλωση, χαιρέτισε την πρωτοβουλία και δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Νιώθω μεγάλη χαρά αλλά και κάποια συγκίνηση, που βρίσκομαι εδώ σήμερα. Γιατί ανάμεσά σας βλέπω πρόσωπα με τα οποία μας συνδέουν πολλά. Οι κόποι, οι αγωνίες, οι χαρές που ζήσαμε μαζί πριν 20 χρόνια. Μας συνδέει προπάντων εκείνο το αίσθημα περηφάνειας που μας πλημμύρισε όλες και όλους τότε, όταν έσβησαν τα φώτα της γιορτής και συνειδητοποιήσαμε τι είχαμε καταφέρει. Οι αθλητές, οι εθελοντές, εμείς της οργανωτικής επιτροπής, οι Έλληνες όλοι μαζί.
Φέτος είναι μια ξεχωριστή χρονιά. Είναι χρονιά ολυμπιακή, η χρονιά των αγώνων στο Παρίσι. Και ταυτόχρονα είναι η 20η επέτειος των αγώνων της Αθήνας, που η διεθνής ολυμπιακή επιτροπή τους χαρακτήρισε αξέχαστους. Και πολλοί στην διεθνή ολυμπιακή οικογένεια τους χαρακτηρίζουν και σήμερα, ως τους καλύτερους όλων των εποχών.
Να το θυμηθούμε, λοιπόν, και να το ξανανιώσουμε εκείνο το αίσθημα της περηφάνειας. Το αξίζουμε. Και το χρειαζόμαστε.
-Να θυμηθούμε , πρώτα απ’ όλα, αυτό που το 2004 απέδειξε. Πως όταν εμείς οι Έλληνες πιστέψουμε σε έναν στόχο, πεισμώσουμε και βάλουμε τα δυνατά μας, και βουνά μπορούμε να κινήσουμε. Ποιος στον κόσμο πίστευε τότε πως μια μικρή χώρα, η μικρότερη που ανέλαβε ποτέ την διοργάνωση ολυμπιακών αγώνων, θα τα έβγαζε πέρα; Ποιος πίστευε ότι θα φθάναμε καν στην τελετή έναρξης; Την θυμόμαστε, την ζήσαμε αυτή τη δυσπιστία. Και είδαμε μετά την έκπληξη και τον θαυμασμό στα μάτια όλων. Ήταν ένα τεράστιο κεφάλαιο Εθνικής Αυτοπεποίθησης η επιτυχία των αγώνων. Και πρέπει να συνεχίσουμε να το αξιοποιούμε, να το επενδύουμε αυτό το κεφάλαιο. Για να θυμίζουμε, και στον εαυτό μας τον ίδιο, ότι αποδειχθήκαμε καλύτεροι από ότι μας νόμιζαν. Καλύτεροι απ’ ότι κι εμείς οι ίδιοι καμιά φορά πιστεύουμε.
-Να θυμηθούμε πως το 2004 έβγαλε στην επιφάνεια την καλύτερη εκδοχή του συλλογικού μας εαυτού. Οι αθλητές ξεπέρασαν τις επιδόσεις τους. Το ελληνικό δημόσιο ξεπέρασε τους συνηθισμένους αργόσυρτους ρυθμούς του. Χιλιάδες άνθρωποι προσέφεραν εθελοντικά τον χρόνο και τον κόπο τους, με μόνη ανταμοιβή το καμάρι του εθελοντή. Εκατομμύρια άνθρωποι ξεβολεύτηκαν αδιαμαρτύρητα και συμπεριφέρθηκαν υποδειγματικά, με συνείδηση ενεργού πολίτη, στην διάρκεια των αγώνων.
Από την καρδιά μου, εύχομαι μια καλή χρονιά για τον ελληνικό αθλητισμό. Καλή επιτυχία προπάντων στις αθλήτριες και τους αθλητές που ετοιμάζονται για το Παρίσι. Να δείτε τα χρυσά σας όνειρα να πραγματοποιούνται. Και να μας κάνετε ξανά να δακρύσουμε και να φωνάξουμε «Εθνική Ελλάδος γειά σου»!
Μια δημιουργική και επιτυχημένη χρονιά για όλους!»
Ο εκπρόσωπος των διεθνών τροπαιούχων και αρχηγός της θρυλικής εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου, Θοδωρής Ζαγοράκης από την πλευρά του τόνισε: «Επειδή γνωρίζω την ευαισθησία του Πρωθυπουργού για τον Αθλητισμό και πόσο τον αγαπάει, θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για την τιμή που μας κάνει η Πολιτεία με την έκδοση των επετειακών νομισμάτων, αλλά και για το γεγονός ότι βρίσκεται σήμερα κοντά μας σε αυτή την εκδήλωση. Φυσικά και τον Υπουργό Αθλητισμού κ. Βρούτση για την προσωπική σχέση που απέκτησε μέσα σε ένα μήνα με όλους τους αθλητές, όλων των αθλημάτων, κάτι που αναγνωρίζουν όλοι και τη χαρά που μας δίνει να αισθανόμαστε το υπουργείο σπίτι μας. Επίσης κα Αγγελοπούλου δεν μπορώ να μην αναφέρω τη χαρά μας για το γεγονός ότι δώσαμε το έναυσμα το 2004 ώστε οι Ολυμπιακοί Αγώνες να έχουν την τεράστια επιτυχία που είχαν».
Την πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας να επενδύσει στα αθλητικά σχολεία διαβεβαίωσε ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης μαζί με τις ευχές του. Την ευχή να είναι η Ελλάδα στην κορυφή και το 2024, έδωσαν από την πλευρά τους οι πρόεδροι της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής,  Σπύρος Καπράλος και Γιώργος Καπελάκης αντίστοιχα.   
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Υφυπουργοί (Παιδείας) Ζέτα Μακρή και Ιωάννα Λυτρίβη, οι γενικοί γραμματείς, Γιώργος Μαυρωτάς (Αθλητισμού) και Γιώργος Βούτσινος (Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης), ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς.
Παραβρέθηκαν, επίσης εκπρόσωποι από: την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ), τον Σύλλογο  Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ), την Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ΕΣΟΑ), την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (ΕΠΕ), τον  Σύλλογο Ελλήνων Παραολυμπιονικών (ΣΕΠ), τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία (ΔΟΑ), την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝ.ΟΑ), τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), τις 63 Ομοσπονδίες, τις επαγγελματικές λίγκες (Super League 1 και 2, Basket League, Volley League), τα 17 Εθνικά Αθλητικά Κέντρα (ΕΑΚ), τον Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ), τη Διαρκή Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας (ΔΕΑΒ), την Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας (ΕΠΑΘΛΑ), την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ), το BeActiveHellas, τις Οργανωτικές Επιτροπές του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις και του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος, τον Σύλλογο Εργαζομένων του Υπουργείου Αθλητισμού κ.α.
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα η οποία ταξίδεψε από τη Νάξο (παραγωγής τοπικού παραδοσιακού ζαχαροπλαστείου), ευλόγησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος Κύριλος και ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος, Θωμάς Συνοδινός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Στέφανος Γκίκας: “Εργαζόμαστε συστηματικά για την θεσμική αναγνώριση της έννοιας της νησιωτικότητας”

Εθνικό Συνέδριο για τη Νησιωτικότητα – Διάλογος Πολιτείας, Αυτοδιοίκησης και Κοινωνίας για μια Ολοκληρωμένη Θαλάσσια και Νησιωτική Στρατηγική

ΔΕΔΔΗΕ: Χωρίς ρεύμα την Τρίτη περιοχές της Νάξου, τι ώρα και πού θα γίνει διακοπή

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος στις περιοχές Στελίδα, Άγιος Προκόπιος, Γλυφάδα και Πάγκοι Χώρας Νάξου λόγω τεχνικών εργασιών — Τι πρέπει να γνωρίζουν οι κάτοικοι

Σαντορίνη – Ε.Π.Τ.Α.: Στις 6 Ιουλίου, ενώνουμε δυνάμεις κατά των τροχαίων ατυχημάτων

Ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και δράσεις στην πλατεία Εμπορείου, γιατί η πρόληψη είναι στο χέρι μας. Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους, μικρούς και μεγάλους. 

MTC Group: Ο τουρισμός στην Ελλάδα το 2026 – Στρατηγικές προσαρμογής μετά τις γεωπολιτικές αναταράξεις

Έκθεση της MTC GROUP καταγράφει τις γεωπολιτικές προκλήσεις, τη σημασία της εικόνας προορισμού και την ανάγκη επανατοποθέτησης της Ελλάδας στον διεθνή τουριστικό χάρτη

Εστία Πύργου Καλλίστης: Καλοκαίρι πολιτισμού στον Πύργο Σαντορίνης

Η “Εστία Πύργου Καλλίστης” προσκαλεί σε ένα πολυσύνθετο πρόγραμμα εκδηλώσεων. Μουσική, λόγος, εικαστικά, παιδικό θέατρο και παράδοση από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο σχολείο που δίνει δεύτερες ευκαιρίες

Το Εσπερινό Λύκειο Νάξου προσφέρει γνώση, υποστήριξη και έμπνευση για όσους θέλουν να προχωρήσουν μπροστά – Οι εγγραφές για το 2025-2026 ξεκίνησαν

Πολιτική Προστασία: Επαγρύπνηση για τις πυρκαγιές στα νησιά των Κυκλάδων

Την ώρα που τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου βγαίνουν από την ενεργειακή απομόνωση, η Περιφέρεια καλεί πολίτες και παραγωγούς σε ετοιμότητα για την προστασία των δασών – Απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές NATURA λόγω ισχυρών ανέμων

Ιντερ – Φλουμινένσε: Μάχη πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με over στα γκολ

Οι «νερατζούρι» αντιμετωπίζουν τη σκληροτράχηλη Φλουμινένσε στους «16» της διοργάνωσης – Όλα ανοιχτά στη Σάρλοτ και ποντάρουμε στα γκολ

Η Σχοινούσα, η Δονούσα και η Ηρακλειά στο φως του ΣΚΑΪ – Εκεί που «υπάρχει Ελλάδα» (video)

Η εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα» ταξιδεύει ξανά στις Μικρές Κυκλάδες με ζωντανές εικόνες, ιστορίες ανθρώπων και χρώματα Αιγαίου που συγκινούν.

ΑΔΜΗΕ: Έξι διασυνδέσεις 6 δισ. ευρώ βάζουν τέλος στην ενεργειακή απομόνωση των νησιών

Ο ΑΔΜΗΕ φέρνει επανάσταση στο ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας, συνδέοντας Κρήτη, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και ΒΑ Αιγαίο με το ηπειρωτικό σύστημα, ενώ ενισχύει τη συνεργασία Ελλάδας–Ιταλίας και την ασφάλεια της Πελοποννήσου

Blue Star Ferries: Ακινητοποιημένα αύριο τα πλοία στο Νότιο Αιγαίο λόγω καιρικών συνθηκών

Δυσμενείς καιρικές συνθήκες φέρνουν ακυρώσεις σε όλα τα κυριακάτικα δρομολόγια των Blue Star Naxos, Myconos, Delos και Paros – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ταξιδιώτες

Νάξος – ΕΠΑΛ: Ο Ιορδάνης Κυριακίδης και ο Νικήτας Θεολογίτης αφήνουν πίσω τους μία τεράστια παρακαταθήκη

Μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες αφοσίωσης στην Τεχνική Εκπαίδευση, οι δύο διευθυντές συνταξιοδοτούνται, αφήνοντας πίσω τους ένα σχολείο ανοιχτό στη γνώση, στην καινοτομία και στις αξίες της τοπικής κοινωνίας.

Νάξος: Ο Νέστορας Νέστορας, ο νέος MasterChef 2025, ξεκινά μαγειρικό ταξίδι στο “Avaton 1739”

Ο μεγάλος νικητής του φετινού διαγωνισμού μαγειρικής ξεκινά συνεργασία με το εστιατόριο "Avaton 1739" στο εμβληματικό Κάστρο της Νάξου.

Νάξος – Τρίποδες: “Sea Breeze”, μια νέα επιχείρηση με άρωμα καθαριότητας

Στηρίζουμε τη νέα προσπάθεια στο χωριό μας – Ένα καθαριστήριο με επαγγελματισμό, αγάπη και ρίζες στον τόπο

Ουρές για μια αλλαγή εισιτηρίου στο λιμάνι της Νάξου, η κακοκαιρία φέρνει ταξιδιωτικό… μποτιλιάρισμα

Η απαγόρευση απόπλου λόγω των θυελλωδών ανέμων φέρνει αναστάτωση σε εκατοντάδες επισκέπτες που σχηματίζουν ουρές στα πρακτορεία της Νάξου για να αλλάξουν τα δρομολόγιά τους

Ρευματοκλοπές σε τουριστικά νησιά: Ξενοδοχεία, καφέ και σούπερ μάρκετ «φούσκωσαν» το ταμείο τους σε βάρος όλων

Eκατοντάδες παραβάσεις σε Κρήτη, Ρόδο, Νάξο, Μύκονο, Σαντορίνη και άλλα νησιά – Ηλεκτρική ενέργεια αξίας άνω του 1 εκατ. ευρώ κλάπηκε από επιχειρήσεις υψηλής κατανάλωσης

Λυσιστράτη στη Νάξο: Όταν το θέατρο γίνεται υπόθεση όλων (video)

Ο σκηνοθέτης Θανάσης Αντωνίου μιλά για την τέχνη, την ελευθερία και το κοινό όραμα του θεάτρου.

Ακυρώνονται τα δρομολόγια των HighSpeed 3 και 4 λόγω κακοκαιρίας

Η Hellenic Seaways ενημερώνει για την αναστολή των δρομολογίων της Κυριακής 29 Ιουνίου και τις προσωρινές αλλαγές στη ροή του προγράμματος των ταχυπλόων

Πάρος: Αποχαιρετισμός με δάκρυα για την Πρεσβυτέρα Ευαγγελία Βιώνη – Ανουσάκη

Σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα η εξόδιος ακολουθία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Νάουσα – Συγκλονιστικά λόγια από τον Μητροπολίτη Λεοντοπόλεως

Algérie Ferries: Καθησυχαστική ανακοίνωση για την κράτηση του “El Venizelos” στη Μασσαλία

Η εταιρεία ξεκαθαρίζει ότι οι θερινές διαδρομές δεν επηρεάζονται – Πρόκειται για προγραμματισμένο τεχνικό έλεγχο.