Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΓ. Ονάσογλου: "Σταδιακά το επίπεδο του μπάσκετ στις Κυκλάδες ανεβαίνει"

Γ. Ονάσογλου: “Σταδιακά το επίπεδο του μπάσκετ στις Κυκλάδες ανεβαίνει”

|

“…. Οι δύο ομάδες μας, ο ΑΠΑΣ και η Μύκονος, έχουν εκπροσωπήσει μέχρι τώρα επάξια τις Κυκλάδες και πρέπει να είμαστε υπερήφανοι. Είναι ένα νησιώτικο ντέρμπι και θα μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε και ως ένα ντέρμπι «κορυφής». Ανυπομονούμε όλοι…”

Ποιος το λέει και γιατί; Και κυρίως που.  Ο πρόεδρος της ΕΣΚ Κυκλάδων, Γιώργος Ονάσογλου, «φιλοξενήθηκε» πρόσφατα στην εκπομπή «Άμεσο ριπλέι» με την Αθηνά Πατρινού και τη Μαριάννα Αξιοπούλου στο web radio της Ελληνικής Ομοσπονδίας μπάσκετ. Και μίλησε για το σημερινό (29/01) ντέρμπι ΑΠΑΣ τα Φανάρια – ΑΟ Μυκόνου (ώρα έναρξης 18:00 στο ΔΑΚ Νάξου) αλλά και για όλα τα καυτά θέματα που αφορούν το μπάσκετ στις Κυκλάδες…

Για το πώς περιμένουν το κυριακάτικο (29/01) παιχνίδι ΑΠΑΣ – Μύκονος: «Το περιμένουμε κι αυτό με την ίδια ανυπομονησία που περιμέναμε αυτό του 1ου γύρου. Τότε έγινε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, αμφίρροπο, όμορφο, όπου κρίθηκε στο τελευταίο σουτ στην παράταση. Οι δύο ομάδες μας, ο ΑΠΑΣ και η Μύκονος, έχουν εκπροσωπήσει μέχρι τώρα επάξια τις Κυκλάδες και πρέπει να είμαστε υπερήφανοι. Είναι ένα νησιώτικο ντέρμπι και θα μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε και ως ένα ντέρμπι «κορυφής». Ανυπομονούμε όλοι. Έχουμε επαφές με όλα τα νησιά και έχουμε πληροφορίες ότι θα έρθουν στο γήπεδο και φίλοι της Μυκόνου, οπότε νομίζω ότι την Κυριακή στη Νάξο θα έχουμε άλλη μια γιορτή του μπάσκετ. Εφόσον θα μεταδοθεί και σε live streaming από κάποιο κανάλι, νομίζω ότι θα ‘ναι μια καλή ευκαιρία για όλους να το παρακολουθήσουν».

Για το μπασκετικό επίπεδο στις Κυκλάδες: «Πριν ασχοληθώ με την Ένωση, ήμουν στο συμβούλιο του ΑΠΑΣ και επανειλημμένως σε γενικές συνελεύσεις όλων των ομάδων τόνιζα, απ’ την τότε εμπειρία μου της Γ’ Εθνικής με την ομάδα, ότι βλέπω τα δικά μας παιδιά, τα ντόπια παιδιά να έχουν τρομερή βελτίωση είτε συμμετέχοντας στις προπονήσεις της ανδρικής ομάδας, είτε ακόμα και τους αγώνες. Αντίστοιχα, νομίζω ότι αυτή η παρουσία αρκετών ομάδων μας τα τελευταία χρόνια στις εθνικές κατηγορίες έχει συμπαρασύρει τα παιδιά, παρ’ όλες τις δυσκολίες που είχαμε με τον covid και τα λοιπά. Νομίζω ότι σταδιακά το επίπεδο εδώ ανεβαίνει, οι παραστάσεις για τα παιδιά μας είναι πιο “πυκνές” και αποδοτικές».

Για τις δυσκολίες των ομάδων στις Κυκλάδες: «Ο χειμώνας δεν είναι όπως το καλοκαίρι, τα δρομολόγια είναι πολύ λιγότερα. Δυστυχώς και κάποιες ελλείψεις γηπέδων σε νησιά μάς υποχρεώνουν να «κόβουμε» τους ομίλους στα δύο, σε Βορρά και Νότο και αυτό δυστυχώς δε μάς αφήνει να κάνουμε τον αριθμό των αγώνων που θα θέλαμε. Σ’ όλα αυτά πρέπει να προσθέσουμε και το αυξημένο κόστος. Για παράδειγμα, ένα ταξίδι της ΑΕ Σαντορίνης για να έρθει να παίξει στη Νάξο έχει ένα κόστος γύρω στα 2000 ευρώ, λόγω εισιτηρίων, διαμονής, διατροφής. Έχουμε κάποιους παράγοντες που δρουν ανασταλτικά, παρ’ όλα αυτά οι υπεύθυνοι των ομάδων καταβάλουν πολύ μεγάλες προσπάθειες. Έχουμε σύμμαχο σ’ αυτές τις προσπάθειες τον τελευταία ενάμισι χρόνο και την ΕΟΚ και ελπίζω να βρούμε μια λύση, να μετριαστεί ή να εκμηδενιστεί το κόστος, κάτι που θα είναι ένα μεγάλο όφελος για τις ομάδες μας».

Πηγή: basket.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων: 10 χρόνια «ελληνικού ήχου» και συναυλία στην Κέρο

Από τις 20 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2025, το φεστιβάλ γιορτάζει τη δεκαετία του με επτά συναυλίες και αποκορύφωμα τη μυσταγωγική βραδιά στην Κέρο.

Εκδήλωση Κλασικής Μουσικής στην Παναγία Εκατονταπυλιανή για τα 100 χρόνια του Συλλόγου Παρίων – Αντιπαρίων

Με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλινίκου και του κουαρτέτου εγχόρδων «Αέναο», τιμήθηκε η ιστορία και η προσφορά του Συλλόγου «Η Εκατονταπυλιανή»

ΕΕΕΕΚ Νάξου: Καταγγελίες για ακατάλληλες εγκαταστάσεις, απαντήσεις on camera από τον Φώτη Μαυρομμάτη (video)

Στο προσκήνιο οι συνθήκες φοίτησης μαθητών με αναπηρία στη Νάξο – Τι καταγγέλλει η αντιπολίτευση, τι απαντά ο αντιδήμαρχος Παιδείας. (video)

Νάξος: Πρόσκληση στους κατόχους voucher για εγγραφή στους δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς

Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων: Ανακοίνωση – Πρόσκληση για εγγραφές με voucher στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και τις Δομές ΚΔΑΠ

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νάξος – Χαλκί: Συνελήφθησαν δύο άνδρες για κλοπή της Ελληνικής σημαίας από το Μνημείο Ηρώων

Σοβαρό περιστατικό προσβολής συμβόλων – Στα χέρια της Αστυνομίας οι δράστες - Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Αμοργός – Γιορτή Ξεροτήγανου: Απόψε (02/09) ένα γλυκό έθιμο που έγινε θεσμός

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου η Αιγιάλη γεμίζει με άρωμα μελιού, κανέλας και μουσικής (αφίσα)

Αρχαία Αρκεσίνη στην Αμοργό: Από την Πρωτοκυκλαδική περίοδο έως το Ενετικό Καστέλι

Από τις πρώτες ιδιότυπες πόλεις των Κυκλάδων μέχρι το μεσαιωνικό κάστρο, μια μοναδική ιστορική διαδρομή πάνω σε λείψανα αιώνων.

Τήνος: Ομόφωνο ψήφισμα για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Παναγιώτη Κροντηρά, το Δημοτικό Συμβούλιο Τήνου ζητά από την κυβέρνηση την πλήρη αξιοποίηση της ευρωπαϊκής οδηγίας 2022/542 για τη στήριξη της νησιωτικότητας.

Ιταλία – Ισπανία: Μεγάλο ντέρμπι στη Λεμεσό, προβάδισμα για τη «Ρόχα»

Η μάχη της 4ης αγωνιστικής στο Eurobasket 2025 αναμένεται συναρπαστική – Η Ισπανία δείχνει να βρίσκει ρυθμό και ποντάρει στη «βαριά φανέλα» της.

Εκτακτο: Τροχαίο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Νάξου

Αυτοκίνητο κατέληξε σε τάφρο στον δρόμο Χώρας – Αεροδρομίου. Σώα η οδηγός, νέα ερωτήματα για το οδικό δίκτυο της Νάξου.

Νάξος: Η «Αξιώτισσα» απαντά για το επεισόδιο με τους Βρετανούς τουρίστες – «Έσκισαν το αυτοκόλλητο, δεχόμαστε απειλές»

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας Γιάννης Βάσιλας δίνει τη δική του εκδοχή: οι τουρίστες αποχώρησαν αφού πρώτα προκάλεσαν, ενώ μετά το δημοσίευμα της Daily Mail η επιχείρηση καταγγέλλει μπαράζ συκοφαντιών και απειλών.

Νάξος: Συλλήψεις για παράνομη θήρα – Θανάτωσαν 5 άγρια ζώα εκτός κυνηγετικής περιόδου

Δύο άτομα, 26 και 59 ετών, συνελήφθησαν για θήρευση χωρίς άδεια και κατοχή παράνομου εξοπλισμού.

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

Νάξος – Δαμαριώνας: “Γιώργος Μπίλης: Ο καλλιτέχνης που τραγούδησε τη ζωή” (video)

Μια βραδιά μνήμης και αγάπης στον Δαμαριώνα για τον άνθρωπο της παρέας και της μουσικής. (video)

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ντροπή για το επεισόδιο στη Νάξο – Οι Εβραίοι πολίτες είναι ασφαλείς στην Ελλάδα»

Σαφή θέση υπέρ των βρετανών τουριστών πήρε ο υπουργός Υγείας, καταδικάζοντας το περιστατικό αντισημιτισμού και μιλώντας για επιλεκτικές «ευαισθησίες» στην ελληνική κοινωνία.

ΑΑΔΕ: Πρόστιμα και 48ωρο «λουκέτο» σε επιχειρήσεις νησιών (Πάρος) για φοροδιαφυγή

Εντατικοί έλεγχοι σε Ρόδο, Πάρο, Χανιά, Ύδρα, Κέρκυρα και Πειραιά αποκάλυψαν περισσότερες από 400 παραβάσεις για μη έκδοση αποδείξεων.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Νάξος: Τραυματισμός καβοδέτη στο λιμάνι, εξήλθε αυθημερόν από το Κέντρο Υγείας

εργατικό ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης κατά την πρόσδεση πλοίου στο λιμάνι της Νάξου, με 30χρονο καβοδέτη να τραυματίζεται ελαφρά.

Ρωγμές στο ελληνικό τουριστικό θαύμα: Η Σαντορίνη χάνει έδαφος, η κλιματική κρίση πιέζει

Μετά τα 21,7 δισ. ευρώ που απέφερε ο τουρισμός το 2024, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με υπερφόρτωση υποδομών, λειψυδρία, στεγαστικό χάος και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.