Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΑθλητικάΦοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ: Παραίτηση Χρήστου Καφτηράνη από τη θέση του προέδρου

Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ: Παραίτηση Χρήστου Καφτηράνη από τη θέση του προέδρου

|

“…. Μέσα από το σκοτάδι κάποιοι πλήγωσαν την ομάδα μας, χαμήλωσαν την υπόληψη της στα μάτια προπονητών και επαγγελματιών του χώρου του βόλεϊ και μέσα από μια κρυφή , αλλά εξουσιαστική συμπεριφορά, μετέτρεψαν κάτω από την μύτη μας την ομάδα μας σε «καφενείο μικρού παραγοντισμού», μετατρέποντας τους εαυτούς τους σε ανέκδοτα του χώρου του βόλεϊ, ενώ μετέτρεψαν την ομάδα μας σε χώρο «σύναξης πειραματιζόμενων μάγων» και οι οποίοι,δυστυχώς, θεωρούσαν τους εαυτούς τους ως τους μοναδικούς γνώστες του αθλήματος …”.

Μέρος της ανοιχτής επιστολής με την οποία ο Χρήστος Καφτηράνης υπέβαλλε την παραίτησή του από την προεδρία του Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ. Ο μέχρι σήμερα πρόεδρος της ομάδας βόλεϊ εξηγεί τους λόγους για τους οποίους τον οδήγησαν στην παραίτηση και καταλήγει λέγοντας ” δηλώνω πως δεν ήμουν ούτε κάν φίλαθλος του βόλεϊ. Κλήθηκα να προσφέρω στην ομάδα του νησιού μας. Το έκανα με αγάπη!! Και τώρα ναι… Δηλώνω φίλαθλος του βόλεϊ και οπαδός του Πειρατικού!!”

Αναλυτικά, η επιστολή παραίτησης 

“Με την παρούσα επιστολή μου, θα ήθελα να σας καταθέσω και να αναφερθώ στους λόγους της παραίτησής μου από την διοίκηση του ΤΑΑ της ομάδας βόλεϊ του Φοίνικα Σύρου , που για τρία συνεχόμενα χρόνια μου είχαν εμπιστευτεί τα μέλη και η διοίκηση του ερασιτέχνη. Μπορεί να ακούγεται ή να φαίνεται συνηθισμένο , αφού και προηγούμενοι πρόεδροι έπραξαν το ίδιο και ίσως για τους ίδιους ή περίπου για τους ίδιους λόγους ωστόσο οι λόγοι πρέπει να εξηγηθούν, παρόλο που κατά την προσωπική μου άποψη είναι γνωστοί σε όσους ασχολούνται με το βόλεϊ.

Με βαθιά θλίψη, σήμερα είμαι αναγκασμένος , έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης μου, να υποβάλλω την παραίτηση μου( κάτι που έπρεπε να είχα κάνει ήδη από την αρχή της φετινής αθλητικής χρονιάς) από την Προεδρία του Φοίνικα Σύρου, επειδή δεν κατανόησα και δεν κατάφερα τάχιστα να αντιμετωπίσω με τρόπο που αρμόζει σε μια ιστορική ομάδα, όπως αυτή του Φοίνικα, ένα «ιδιότυπο κέντρο λήψης αποφάσεων» , σχετικά με τη στελέχωση της ομάδας και το οποίο αγνοούσε διαρκώς τα επίσημα όργανα της διοίκησης και δεν είχε καμία νομιμοποίηση από τον βασικό χορηγό της ομάδος, ο οποίος είχε διευκρινίσει εξ αρχής πως , ούτε ιδιοκτήτης είναι ούτε επιθυμία άσκησης διοίκησης επεδίωκε και το οποίο παράκεντρο οδήγησε , δυστυχώς, την ομάδα στην πιο αποτυχημένη χρόνια στην Ιστορία της , χάνοντας έτσι ότι ωραίο είχαμε καταφέρει τα δυο προηγούμενα χρόνια.

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τον Προεδρο της ΟΝΕΧ κύριο Πάνο Ξενοκώστα για την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο μου, την γενναιόδωρη χρηματοδότηση της ομάδας του νησιού μας , χάριν της οποίας υπάρχει η ομάδα, αλλά και να ευχαριστήσω τον κόσμο, οι οποίοι ανιδιοτελώς αγαπούν και στηρίζουν την ομάδα μας όλα αυτά τα χρόνια.

Μέσα από το σκοτάδι κάποιοι πλήγωσαν την ομάδα μας, χαμήλωσαν την υπόληψη της στα μάτια προπονητών και επαγγελματιών του χώρου του βόλεϊ και μέσα από μια κρυφή , αλλά εξουσιαστική συμπεριφορά, μετέτρεψαν κάτω από την μύτη μας την ομάδα μας σε «καφενείο μικρού παραγοντισμού», μετατρέποντας τους εαυτούς τους σε ανέκδοτα του χώρου του βόλεϊ, ενώ μετέτρεψαν την ομάδα μας σε χώρο «σύναξης πειραματιζόμενων μάγων» και οι οποίοι,δυστυχώς, θεωρούσαν τους εαυτούς τους ως τους μοναδικούς γνώστες του αθλήματος .

Το αποτέλεσμα ήταν η ομάδα να αρρωστήσει μέσα από τις ¨δολοπλοκίες¨ συγκεκριμένων προσώπων, οι οποίοι ασκούσαν όπως αποδείχθηκε προσωπικές πολιτικές και επιλογές , με σκοπό να αναδειχθούν οι ίδιοι, χωρίς καμία νομιμοποίηση, σχέδιο και πραγματική αθλητική γνώση. Τα δραματικά αποτελέσματα των επιλογών τους όλοι τα είδαμε στους αγωνιστικούς χώρους.

Λυπάμαι που αντιλήφθηκα αργά την δράση τους , παρότι αρκετοί αγνοί φίλαθλοι μου είχαν προειδοποιήσει.

Για αυτό τον λόγο σήμερα με θάρρος αναλαμβάνω το βάρος της ευθύνης που μου αναλογεί, παραιτούμενος από την διοίκηση της ομάδας , αλλά όχι από φανατικός οπαδός της.
Η Ομάδα μας το αξίζει και πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει.!!

Εύχομαι στην Ομάδα μας να βρει τον δρόμο της, να αποτινάξει αυτά τα άρρωστα βαρίδια από πάνω της και να μας κάνει πάντα περήφανους Συριανούς, ως η ομάδα του νησιού μας και όχι η ομάδα μιας «ιδιότυπης κλίκας», που αποσκοπεί σε εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων και προβολής.

Προσωπικά δηλώνω ότι παραμένω απλός στρατιώτης στην υπηρεσία της ομάδας, με την ελπίδα , ότι στο τέλος θα βρει τη δύναμη και θα απομακρύνει από τους κόλπους της αυτά τα άρρωστα στοιχεία, τα οποία την πλήγωσαν ανεπανόρθωτα.

Δυστυχώς όλες οι παραπάνω συμπεριφορές και οι τακτικισμοί δεν συνάδουν με το πνεύμα του αθλητισμού και του ευ αγωνίζεσθαι και για το λόγο αυτό δεν συνεχίζω και παραιτούμαι, καθώς δεν επιθυμώ να θεωρηθώ συνένοχος και συμμέτοχος με αυτές τις πρακτικές που ποτέ δεν φανταζόμουν ότι μπορούν να υπάρχουν και θα συναντήσω.

Κλείνοντας δηλώνω πως δεν ήμουν ούτε κάν φίλαθλος του βόλεϊ. Κλήθηκα να προσφέρω στην ομάδα του νησιού μας. Το έκανα με αγάπη!! Και τώρα ναι… Δηλώνω φίλαθλος του βόλεϊ και οπαδός του Πειρατικού!!

Για πάντα Φοίνικας!!

Χρήστος Καφτηράνης

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Τήνος, Πάρος και Μήλος, ιδανικές επιλογές για τους Αμερικανούς επισκέπτες

"Μεγαλώνει" το άνοιγμα στην Αμερικανική ήπειρο (Αμερική - Καναδάς) για Τήνο, Πάρο και Μήλο

Εκλογές 2023 – ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς αλλαγή το ψηφοδέλτιο στις Κυκλάδες, έφυγε ο Τσίπρας από τα Δωδεκάνησα

Ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ τα ψηφοδέλτιά του ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου ... Πως διαμορφώνονται σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα

Οι φίρμες ζουν για πάντα, “αντίο” Γιάννη Φλωρινιώτη (video)

Εφυγε από τη ζωή σήμερα (06/06) σε ηλικία 76 ετών ο καλλιτέχνης Γιάννης Φλωρινιώτης (video)

Εκλογές 2023 – Κατ. Μονογυιού: Επισκέψεις σε Ανδρο, Τήνο και Σύρο

Ενόψει των επαναληπτικών εκλογών της 25ης Ιουνίου, περιοδεία της Κατερίνας Μονογυιού - Ποια νησιά επισκέφθηκε

ΔΕΔΔΗΕ: Μία ακόμη πολύωρη διακοπή (07/06) ρεύματος σε περιοχή της Μικρής Βίγλας

Τετάρτη 7 Ιουνίου και έχουμε πολύωρη πρωινή διακοπή ρεύματος στην περίοχή της Μικρής Βίγλας

Εκλογές 2023 – “Αξίζουμε Καλύτερα”: Η Μαρία Βίκτωρος – Πρίντεζη στο πλευρό Πολυκρέτη

Η δημοτική παράταξη "Αξίζουμε Καλύτερα" Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της Μαρίας Βίκτωρος - Πρίντεζη

Εκλογές 2023: Debate για … πέντε την 15η Ιουνίου

Συμφωνία για ντιμπέιτ στις 15 Ιουνίου με την συμμετοχή των πέντε πολιτικών αρχηγών - Τι ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου

EKAB: Νάξος, Μύκονος, Πάρος, Σύρος, Σαντορίνη με ένα ασθενοφόρο σε 24ωρη βάση

Υποστελεχωμένα τα νησιά και από ασθενοφόρα – Ποια νησιά στις Κυκλάδες έχουν μόνο ένα σε 24ωρη βάρδια

Νάξος – Μικρές Κυκλάδες: “Κάνουμε” κουπιές για καλό σκοπό

Ξεκινάει σήμερα (06/06) ο γύρος των Μικρών Κυκλάδων από τη Νάξο - Ποιος την διοργανώνει ...

Στοίχημα – Ισπανία (μπάσκετ): Προβάδισμα Ρεάλ αλλά βλέπουμε τον ..τρίποντο Γκάι

Η πρόταση της Foxbet.gr ... :Επιτακτική ανάγκη η νίκη για τη Μινέιρο, δεν πείθει η Σάντος

Ταβέρνες σε Νάξο και Ηρακλειά ανάμεσα στις καλύτερες της Ελλάδας

Τα 33 κορυφαία εστιατόρια και ταβέρνες παραδοσιακής κουζίνας στην Ελλάδα - Ποιες είναι στις Κυκλάδες

“Ακριβή μου ξαπλώστα”: Το κόστος σε Νάξο, Κέα και Σίφνο… (video)

Ακρίβεια: Ακόμη και στο Σούνιο… έφτασαν 90 ευρώ οι ξαπλώστρες (video)

Σαντορίνη: 37χρονος έπεσε από εξώστη στο Ημεροβίγλι

Νεκρός 37χρονος που έπεσε από εξώστη στο Ημεροβίγλι - Τα κάγκελα υποχώρησαν και ο 37χρονος έπεσε από μεγάλο ύψος στο κενό

Νάξος – Μάιος: Οι κρατήσεις που δεν … εμφανίστηκαν και ο σωστός προγραμματισμός για οικονομικά εισιτήρια (video)

Μιχ. Κρητικός και Στ. Καπίρης μιλούν στο Mega για τις... ναξιώτικες προσδοκίες για το καλοκαίρι! (video)

SeaJets: Από αύριο (02/06) το Speedrunner Jet στη γραμμή Μύκονο – Πάρο – Νάξο

Τι αλλάζει από αύριο Παρασκευή 2 Ιουνίου στα δρομολόγια της Sea Jets με επίκεντρο το Speedrunner Jet και το Champion Jet 1

HIGHSPEED 4: Από σήμερα (01/06) ενώνει τον Πειραιά με Παροναξία – Κουφονήσια – Αμοργό

Ξεκινάει σε λίγο (09:00) το HighSpeed 4 από τον Πειραιά για Πάρο - Νάξο - Κουφονήσια - Αμοργό - Πότε πιάνει Ανάφη

Μπαίνει το “Ανεμος” στις Δυτικές Κυκλάδες στα τέλη Ιουνίου

Από την Δευτέρα 26 Ιουνίου ξεκινάει τα δρομολόγια του το επιβατηγό οχηματαγωγό ΑΝΕΜΟΣ της Aegean Sea Lines, για τις Κυκλάδες. - Οι εκπτώσεις

Τήνος: Ακούμπησαν “Αικατερίνη Π” και “Champion Jet 1”, παραμένουν στο λιμάνι

Δεν υπάρχουν τραυματίες μόνο μικρές υλικές ζημιές - Καθυστερεί η αναχώρησή τους έως ότου επιθεωρηθούν και πάρουν βεβαίωση αξιοπλοΐας

Διεθνής ο Ναξιώτης ποδοσφαιριστής Γιάννης Μαργαρίτης

Ντεμπούτο απόψε του Γιάννη Μαργαρίτη στο Παγκόσμιο Κύπελλο Socca της Γερμανίας

Νάξος: “Παραδόθηκε” ο δρόμος στην έξοδο του λιμανιού

Νωρίτερα και παρά την βροχή παραδόθηκε ο δρόμος στην έξοδο του λιμανιού της Νάξου - Τέλος η αμφιδρόμηση στην Παπαβασιλείου