Τρίτη, 6 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάFinal 4 - ΑΟ Θήρας: Το χαμένο πρώτο σετ από τον Ολυμπιακό,...

Final 4 – ΑΟ Θήρας: Το χαμένο πρώτο σετ από τον Ολυμπιακό, του στοίχησε την πρόκριση στον τελικό

|

Ο ΑΟ Θήρας πάλεψε – είχε τη συμπαράσταση 100 και πλέον οπαδών του που έκαναν το ταξίδι από τη Σαντορίνη –  αλλά λύγισε από τον Ολυμπιακό καθώς ηττήθηκε με 3-0 σετ από την ομάδα του Πειραιά και έμεινε εκτός τελικού στο Κύπελλο Βόλει Γυναικών στην Κοζάνη.

Ο Ολυμπιακός τα “βρήκε σκούρα” μόλις για ένα σετ, το πρώτο, απέναντι στον ΑΟ Θήρας, τον οποίο νίκησε με 3-0 σετ και πήρε το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου βόλεϊ γυναικών (απόψε στις 19:00). Το πρώτο πήγε στον Πανιώνιο, ο οποίος με συνοπτικές διαδικασίες κέρδισε την Θέτιδα με 3-0 σετ και φτάνει στον πρώτο τελικό της ιστορίας του.

Οι “ερυθρόλευκες” μάλιστα στο πρώτο σετ χρειάστηκε να κάνουν ένα απίθανο comeback, αφού βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 17-11 (και 20-15), όμως με αντεπίθεση διαρκείας κατάφεραν να κάνουν το 1-0 φτάνοντας πρώτες στα 25 πόντους (25-23).

Στη συνέχεια το σύνολο του Λορέντσο Μιτσέλι δεν άφησε κανένα περιθώριο στις παίκτριες της ομάδας από τη Σαντορίνη, “πάτησε” πάνω στο πόσο επηρεασμένος παρουσιάστηκε ο ΑΟ Θήρας στο δεύτερο και το τρίτο σετ και έτσι πανηγύρισε μία μεγάλη πρόκριση.

Πλέον η προσπάθεια διάκρισης της ομάδας από τη Σαντορίνη, επικεντρώνεται στα πλέι οφ του πρωταθλήματος, όπου ο Α.Ο. Θήρας ξεκινάει από την 3η θέση και φιλοδοξεί να φτάσει ακόμη πιο ψηλά.

«Ήταν ένα παιχνίδι που περιμέναμε ότι θα ήταν δύσκολο και εμείς παίξαμε καλά» δήλωσε αρχικά ο Ιταλός προπονητής Ματέο Φρέσκι και συνέχισε: «Αντέξαμε σε αρκετά σημεία την πίεση του Ολυμπιακού, ειδικά στο πρώτο σετ αλλά όταν το χάσαμε, πέσαμε ψυχολογικά. Αυτό πρέπει να καταφέρουμε να διορθώσουμε, να μπορούμε να επιστρέφουμε όταν βρισκόμαστε πίσω στο σκορ. Τώρα ρίχνουμε το βάρος μας στα πλέι οφ και πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη μας».

Τα σετ: 23-25, 14-25, 18-25

Διακύμανση:
1ο σετ: 8-3, 16-10, 21-17, 23-25
2ο σετ: 6-8, 8-16, 12-21, 14-25
3ο σετ: 7-8, 12-16, 17-21, 18-25

ΑΟ ΘΗΡΑΣ (Ματέο Φρέσκι): Μπέτσεβα 4 (4/15 επ., 43% υπ. – 13% άριστες), Μιχάλιεβιτς 9 (7/27 επ., 2 μπλοκ), Μόσερ 12 (10/30 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 52% υπ. – 14% άριστες), Δημητριάδη 5 (5/11 επ.), Χριστοδούλου 4 (1/4 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), Παπαγεωργίου 4 (4/6 επ.) / Ξηντάρα (λ, 44% υπ. – 6% άριστες), Σαουλίδου (λ), Αδαμοπούλου, Μπιέρια.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Λορέντσο Μιτσέλι): Νίζετιχ 5 (4/15 επ., 1 μπλοκ, 55% υπ. – 25% άριστες), Εμμανουηλίδου 6 (2/4 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ), Φαριόλ 10 (6/7 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ), Κούμπουρα 18 (17/39 επ., 1 άσσος), Αμπντεραχίμ 16 (14/26 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 40% υπ. – 40% άριστες), Ντι Ιούλιο 2 (1/1 επ., 1 άσσος) / Αρτακιανού (λ, 56% υπ. – 16% άριστες), Σαμπάτη (λ), Καλαντάτζε 2 (2/5 επ.).

*Οι πόντοι του ΑΟ Θήρας προήλθαν από 2 άσσους, 31 επιθέσεις, 5 μπλοκ και 17 λάθη αντιπάλων και του Ολυμπιακού προήλθαν από 5 άσσους, 46 επιθέσεις, 8 μπλοκ και 16 λάθη αντιπάλων.

Το πρόγραμμα του φάιναλ-4

Ημιτελικοί – Παρασκευή 21 Μαρτίου 2025

17.00, EΡΤSPORTS-2: Α.Σ.Π. Θέτις – Γ.Σ. Πανιώνιος 0-3 (20-25, 13-25, 21-25)

20.00, EΡΤSPORTS-2: Α.Ο. Θήρας – Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 0-3 (23-25, 14-25, 18-25)

Τελικός – Σάββατο 22 Μαρτίου 2025

19.00, (ΕΡΤ-2): Πανιώνιος Γ.Σ.Σ. – Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
Διαιτητές: Μουλά Λ., Κυριοπούλου, Επόπτες: Ψύχου, Σταυρίδου, Τσάλεντζ ρέφερι: Βασιλειάδης, Παρατηρητής αγώνα: Μιχελινάκης, Γραμματείες: Πασπαλά, Παναγιωτίδου, Αναπληρωματικός διαιτητής: Αντωνόπουλος.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πρεμιέρα του Δήμου Θήρας στην έκθεση Τουρισμού Arabian Travel Market 2025

Η Σαντορίνη κέντρισε το ενδιαφέρον των διεθνών τουριστικών αγορών στο Ντουμπάι – Ενισχυμένη εξωστρέφεια και στρατηγικές επαφές

Κως – Λιμάνι: Οδηγός «πάρκαρε»… στη θάλασσα

Ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς η πτώση οχήματος στα βράχια – Άμεση η επέμβαση του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής

Μητρόπολη Παροναξίας: Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Ειρήνης και Εφραίμ

Με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Παροναξίας και πλήθους πιστών οι λατρευτικές εκδηλώσεις στον Δαμαλά και τη Γαλήνη

Νάξος – Περιβάλλον και κοινωνία: Μία εβδομάδα δράσεων για τη βιώσιμη ανάπτυξη

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ενώνει δυνάμεις με πανεπιστήμια και οργανώσεις για την περιβαλλοντική εκπαίδευση, τους καθαρισμούς ακτών και την καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης.

Amorgos Trail Challenge 2025: Η καρδιά του ορεινού τρεξίματος χτυπά στην Αμοργό

Για 8η χρονιά, η Αμοργός υποδέχεται αθλητές και φίλους της φύσης σε μια μοναδική εμπειρία ορεινού τρεξίματος που αναδεικνύει τον αθλητισμό, τον εθελοντισμό και τη φιλοξενία του νησιού

Νάξος – Φιλώτι: Αντίο με σεβασμό και αγάπη στον Τάσο Τζιώτη, άνθρωπο του μέτρου και της προσφοράς

Ο Φιλωτίτης που δεν είπε ποτέ κακή κουβέντα, μόνο έδινε—με τα χέρια, με την καρδιά, με την ψυχή του. Μια απώλεια που βαραίνει την κοινότητα, μια μορφή που δεν ξεχνιέται.

Τήνος – Τριήμερο Πίστης και συγκίνησης: Προσκυνήματα, μνημόσυνο και ξωκλήσια γεμάτα χάρη

Από το Ιωβηλαίο στον Άγιο Ιωσήφ και το μνημόσυνο του Πάπα Φραγκίσκου έως την καρδιακή λειτουργία στον Άγιο Γεώργιο στον Καράδο – Η Τήνος τίμησε την πίστη με σεμνότητα και ευλάβεια.

Πάρος: Πρόληψη και ετοιμότητα ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Σύσκεψη του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πάρου

Νάξος: Αφιξη και παραμονή του “Elysium” στον Αγιο Προκόπιο

Μια μοναδική θαλάσσια εμπειρία πολυτέλειας, ευεξίας και εξερεύνησης αγκυροβολεί στη Νάξο, προσφέροντας στιγμές χαλάρωσης και περιπέτειας στο νησί.

Νάξος – Baco SeaSide: Φέρνει ρυθμό στη νύχτα, ο τόνος από τον Νικόλα Λιασκώνη

Ζωντανή μουσική δίπλα στη θάλασσα, με ξεχωριστά live και αγαπημένους καλλιτέχνες – Την Τετάρτη 7 Μαΐου ο Νικόλας Λιασκώνης με την παρέα του δίνουν ραντεβού στο baco!

Νάξος – Κινητοποίηση στη ΔΟΥ: Διαμαρτυρία επαγγελματιών για το ψηφιακό πελατολόγιο (video)

Επιχειρηματίες και επαγγελματίες από τη Νάξο διαμαρτύρονται για ένα μέτρο που χαρακτηρίζουν άδικο και ανεφάρμοστο – «Επιβαρύνει αδικαιολόγητα τις μικρές επιχειρήσεις», δηλώνει ο Κ. Φαρκώνας.

Νάξος – Φιλώτι: Αντίο με σεβασμό και αγάπη στον Τάσο Τζιώτη, άνθρωπο του μέτρου και της προσφοράς

Ο Φιλωτίτης που δεν είπε ποτέ κακή κουβέντα, μόνο έδινε—με τα χέρια, με την καρδιά, με την ψυχή του. Μια απώλεια που βαραίνει την κοινότητα, μια μορφή που δεν ξεχνιέται.

Κουφονήσι: Μπαίνει νέο πλοίο; από 3 Ιουνίου το πρωινό δρομολόγιο του Blue Star Naxos

Ενημέρωση από τον ΣΤΕΚ για τις φετινές συνδέσεις, τις ανησυχίες των επαγγελματιών και τις επερχόμενες ανακοινώσεις της Hellenic Seaways – Blue Star Ferries σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Κουφονησίου

Στ. Φουτάκογλου: Το περίπτερο της πλατείας πρώην Δημαρχείου, που φεύγει σιωπηλά (!!!)

Μνήμες, άνθρωποι, ιστορίες δεκαετιών γύρω από ένα μικρό περίπτερο που αποτέλεσε σταθερό σημείο αναφοράς για γενιές Χωραϊτών - Η τοποθέτηση του Στράτου Φουτάκογλου

Τάβλι – 11ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα: Ο Παναγιώτης “Βράχος” Σορώκος νέος πρωταθλητής!

Το κονκλάβιο στο Βατικανό μπορεί να περιμένει – στη Νάξο έχουμε νέο βασιλιά του τάβλι και το όνομά του γράφτηκε με ζάρια και μαεστρία!

Νάξος: Ο Προφήτης Ηλίας “ζητά βοήθεια” – Ένα μνημείο κινδυνεύει να σωπάσει

Ο ιστορικός ναός στην Παλιά Χώρα στέκει πληγωμένος από τον χρόνο και τη σιωπή, καθώς οι προσπάθειες αποκατάστασής του παραμένουν στάσιμες για πάνω από μία δεκαετία.

Διήμερο Πολιτισμού στη Νάξο με τα “Αξοπατήματα” και το 5ο Γυμνάσιο Κοζάνης

Η μουσική, ο χορός και τα έθιμα ενώνουν Κοζάνη και Νάξο σε ένα γιορτινό διήμερο πολιτιστικών ανταμωμάτων

Δονούσα – Μια νησίδα μνήμης και ταυτότητας: Παρουσιάζεται το Ιστορικό Αρχείο του νησιού

Αφηγήσεις, φωτογραφίες, ντοπιολαλιά και γενεαλογικά ίχνη συνθέτουν το πολιτιστικό αποτύπωμα της Δονούσας, μέσα από ένα ψηφιακό αρχείο που τιμά το χθες και εμπνέει το αύριο.

Καλοκαιρινή εξόρμηση Raptor Club Greece στη Νάξο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Για πρώτη φορά οι ιδιοκτήτες των εντυπωσιακών pick-up επιλέγουν Κυκλάδες και ξεκινούν από τη Νάξο, με ένα τριήμερο χαλάρωσης, εξερεύνησης και απολαυστικής οδήγησης

Νάξος: Μία εικόνα που προκαλεί δέος, πραγματικότητα ή όχι;

Ένα βιομηχανικής κλίμακας έργο απειλεί το φυσικό, πολιτιστικό και κοινωνικό κεφάλαιο της Νάξου και των Κυκλάδων, με επιπτώσεις που ξεπερνούν την ενεργειακή "ανάπτυξη" - Δύο ομιλίες σήμερα και αύριο. Που; Πότε;