Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023
ΑρχικήΑθλητικάΕΣΚ Κυκλάδων: Συνειδητή επιλογή των διοικούντων του ΑΠΑΣ να μην κατέβουν...

ΕΣΚ Κυκλάδων: Συνειδητή επιλογή των διοικούντων του ΑΠΑΣ να μην κατέβουν οι έφηβοι

|

“…. Η απουσία του ΑΠΑΣ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ από το final 4 δεν ήταν επιλογή της ΕΣΚΚ συνεπώς αλλά συνειδητή επιλογή των διοικούντων την ομάδα του ΑΠΑΣ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ  προφανώς ως αντίδραση για το γεγονός ότι το final 4 δεν διεξήχθη τις ημέρες που ο ΑΠΑΣ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ επιθυμούσε….”

Μέρος της απάντησης που εξέδωσε η Ενωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Κυκλάδων (ΕΣΚ Κυκλάδων) στην ανακοίνωση που έδωσε στην δημοσιότητα ο ΑΠΑΣ τα Φανάρια σχετικά με τη μη συμμετοχή της ομάδας εφήβων στο Final 4 το οποίο έγινε πριν από δύο εβδομάδες στην Μύκονο…

Καταλήγει δε με την υποσημείωση “Η ΕΣΚΚ θα τηρήσει τα προβλεπόμενα στις προκηρύξεις για την αδικαιολόγητη μη προσέλευση του ΑΠΑΣ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ στους αγώνες του final 4”.

Αναλυτικά αναφέρει στην ανακοίνωσή της 

Δεν μας προκάλεσε έκπληξη η ανακοίνωση του ΑΠΑΣ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ για το final 4 εφήβων (και αυτό είναι το δυσάρεστο της υπόθεσης) καθώς εντάσσεται στη γενικότερη φιλοσοφία των διοικούντων του εν λόγω σωματείου να διαστρεβλώνουν την αλήθεια, να αποποιούνται ευθυνών και να κυνηγούν φαντάσματα.

Ως προς τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση τα γεγονότα και τα δεδομένα μιλούν από μόνα τους.

Μία εβδομάδα πριν το final 4 ο γραμματέας της ΕΣΚΚ κος Μαραγκός ειδοποίησε μεταξύ άλλων τον ΑΠΑΣ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ότι θα αιτηθεί η ΕΣΚΚ  την τροποποίηση του δρομολογίου της seajet προκειμένου να ξεκινήσει το ταχύπλοο της seajet μισή ώρα αργότερα από την Πάρο την Παρασκευή 24/3 ( αντί για 10.20 να ξεκινήσει 10.50) ούτως ώστε να μπορέσει η αποστολή του ΑΠΑΣ να μετακινηθεί στην Πάρο με το Blue Star (προγραμματισμένη ώρα άφιξης στην Πάρο 10.15) και να αλλάξει πλοίο να φύγει με το seajet προς Μύκονο. Τόνισε στους διοικούντες του ΑΠΑΣ και του Α.Ο.Π. ότι αν είτε δεν γίνει δεκτό το αίτημα αλλαγής του δρομολογίου της seajet είτε δεν γίνει το δρομολόγιο της seajet να είναι έτοιμες οι ομάδες να μεταβούν στον Πειραιά και από εκεί μέσω Ραφήνας να είναι στη Μύκονο Παρασκευή 24/3 το βράδυ.

Στις 22/3 ημέρα Τετάρτη και ώρα 16.49 απάντησε η εταιρεία seajet διά του υπευθύνου της Εμπορικής Διεύθυνσης κου Σταθόπουλου ότι δεν είναι εφικτή η αλλαγή της ώρας αναχώρησης του seajet από την Πάρο αλλά προτίθεται η εταιρεία να χορηγήσει δωρεάν εισιτήρια στον ΑΠΑΣ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ για να μεταβούν στη Μύκονο Πέμπτη 23/3 το απόγευμα με το ταχύπλοο της εταιρείας. Στις 18.59 της 22/3 ο γραμματέας της ΕΣΚΚ κος Μαραγκός τηλεφώνησε στον κο Φλώριο Κρητικό του ΑΠΑΣ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ τον ενημέρωσε ότι δεν έγινε δεκτή η αλλαγή της ώρας αναχώρησης του seajet την Παρασκευή 24/3 και δεδομένου του ρίσκου που υπήρχε στην ανταπόκριση του ζήτησε να μεταβούν στη Μύκονο από Πέμπτη 23/3 το απόγευμα με δωρεάν εισιτήρια και με δωρεάν διαμονή την οποία συμφώνησε προηγουμένως να παράσχει ( προς τιμήν του) ο κος Δακτυλίδης του Α.Ο. Μυκόνου . Στις 19.22 της ίδιας ημέρας ο κος Φλώριος Κρητικός τηλεφώνησε στον κο Μαραγκό (μαζί με τον προπονητή της ομάδας σε ανοικτή ακρόαση) και τον ενημέρωσαν ότι δεν μπορούν να φύγουν Πέμπτη 23/3 το απόγευμα γιατί θα πρέπει τα παιδιά να αλλάξουν τα φροντιστήριά τους και δεν γίνεται….

Το ταχύπλοο «Κυρίαρχος» κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή ως γνωστόν εκτελεί τοπικό επιδοτούμενο δρομολόγιο από την  Αγία Άννα της Νάξου προς το Πίσω Λειβάδι της Πάρου με ώρα αναχώρησης από Νάξο στις 09.00 και ώρα άφιξης στην Πάρο 09.20. Το εν λόγω δρομολόγιο φυσικά πραγματοποιήθηκε και την 24/3 και φυσικά το γνώριζαν οι διοικούντες του ΑΠΑΣ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ενώ ο κος Κρητικός το παραδέχτηκε τηλεφωνικώς στον κο Μαραγκό.

Ο ΑΠΑΣ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ λοιπόν: 

Α) αρνήθηκε να μετακινηθεί την Πέμπτη 22/3 παραμονή του final 4 ενώ είχε τη δυνατότητα. Να θυμίσουμε ότι υπάρχει απόφαση Γενικής Συνέλευσης της ΕΣΚΚ ότι οι ομάδες πρέπει να καταφθάνουν στον τόπο του final 4 από την παραμονή αλλιώς την ημέρα του final 4 ταξιδεύουν με δικό τους ρίσκο και ευθύνη.

Β) αρνήθηκε ή «ξέχασε» να μεταβεί στην Πάρο με το ταχύπλοο Κυρίαρχος για να προλάβει την ανταπόκριση seajet για Μύκονο.

Γ) δεν μετέβη στον Πειραιά για να φτάσει Μύκονο έστω Παρασκευή βράδυ μέσω Ραφήνας.

Όλες οι υπόλοιπες ομάδες μετέβησαν εγκαίρως στην Μύκονο για το final 4. Η απουσία του ΑΠΑΣ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ από το final 4 δεν ήταν επιλογή της ΕΣΚΚ συνεπώς αλλά συνειδητή επιλογή των διοικούντων την ομάδα του ΑΠΑΣ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ  προφανώς ως αντίδραση για το γεγονός ότι το final 4 δεν διεξήχθη τις ημέρες που ο ΑΠΑΣ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ επιθυμούσε.

Σημειωτέον δε ότι μέχρι λίγες μέρες πριν το final 4 διατείνονταν ότι δεν θα κατεβάσουν την ομάδα λόγω των ημερομηνιών διεξαγωγής του final 4. Πράγματι δεν την κατέβασαν απλά δημιούργησαν ένα σενάριο για να δικαιολογήσουν την απόφαση τους , όμως ευτυχώς ο μπασκετικός κόσμος των Κυκλάδων γνωρίζει. Το δυσάρεστο είναι ότι οι αθλητές του ΑΠΑΣ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ που δεν φταίνε σε τίποτα έχασαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μία γιορτή του μπάσκετ.

Η ΕΣΚΚ θα τηρήσει τα προβλεπόμενα στις προκηρύξεις για την αδικαιολόγητη μη προσέλευση του ΑΠΑΣ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ στους αγώνες του final 4″.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΑΟ Θήρας: Η Βραζιλιάνα Natalia Fernandes Silva φοράει τα …γαλάζια

Η Βραζιλιάνα ακραία Natalia Fernandes Silva η πρώτη ξένη του ΑΟ Θήρας για τη περίοδο 2023 - 24

Αμοργός – Amorgorama: Ερχεται (09-10/06) η 2η γιορτή του Ψαρά

Η Γιορτή του Ψαρά συναντά το Amorgorama στις 9 και 10 Ιουνίου - Η πρόσκληρη

Πάρος: To ζαχαροπλαστείο που μοιάζει με μουσείο Αρχαίων Γλυπτών

Με αναπάντεχο design και γλυκά στις βιτρίνες που μοιάζουν με εφήμερα γλυπτά, το ζαχαροπλαστείο Tserki έχει γίνει το νέο τοπόσημο του δημοφιλούς κυκλαδίτικου νησιού.

Ορκίζεται σήμερα (28/05) η Βουλή των …δύο ημερών

Ορκίζεται σήμερα η Βουλή που προέκυψε από τις εκλογές της 21ης Μαϊου - Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Υπηρεσιακού Πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά

Στοίχημα – Αγγλία: Προβάδισμα λόγω έδρας για τους “χωριάτες” της Βίλα

Το κίνητρο της Άστον Βίλα και η αντίδραση της «Μπάρτσα»... Η πρόταση από την Foxbet.gr

Εκλογές 2023 – Τουρκία: Δεύτερος γύρος σήμερα με ξεκάθαρο φαβορί

Ο Ερντογάν επιδιώκει να σφραγίσει τη νίκη στον δεύτερο γύρο εκλογών

Στα Κύθηρα ψαρεύουν οι Τούρκοι αλιείς (!!!)

Μέχρι τα Κύθηρα έφτασαν τουρκικά αλιευτικά για να ψαρέψουν

Πανελλαδικές 2023: Αντίστροφη μέτρηση για 90.000 υποψηφίους

Ξεκινάει τη Δευτέρα η αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλαδικές... Οι αλλαγές, το χρονοδιάγραμμα και το πέρας μαθημάτων στο Γυμνάσιο

Εκλογές 2023: Εκτός Βουλής έμεινε συνολικά το 16,01% των κομμάτων

Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων των εκλογών της 21ης Μαΐου στο 100% των εκλογικών τμημάτων. Οι συγκρίσεις με τα ποσοστά του 2019.

“Η Νάξος δια μέσου των αιώνων”: Αναβολή λόγω εκλογών και πάει Νοέμβριο

Το Ζ΄ Πανελλήνιο Συνέδριο «Η Νάξος δια μέσου των αιώνων» λόγω εκλογών μετατίθεται σε νέα ημερομηνία .. Πότε θα γίνει

Έφυγε από τη ζωή ο Άκης Δημητροκάλλης

Σε ηλικία 75 ετών, ο Άκης Δημητροκάλλης – με καταγωγή από το Γλινάδο Νάξου – έφυγε από τη ζωή – Στο κοιμητήριο Ζωγράφου η τελευταία του κατοικία

Sea Jets: Ξεκινούν δρομολόγια αύριο (26/05) τα “Sifnos Jet” και “Champion Jet 1”

Δύο ακόμη ταχύπλοα της SeaJets σε δρομολόγια στις Κυκλάδες

Express Skopelitis: Ξεκίνησε δρομολόγια και προς την Σαντορίνη

Από την περασμένη Κυριακή (21/05) και κάθε Κυριακή το Express Skopelitis επισκέπτεται την Σαντορινη από την Αμοργό ...

“Νήσος Ρόδος”: Παίρνει και πάλι σήμερα το δρόμο για Πάρο – Σαντορίνη

Μία ακόμη εκτός .. προγράμματος αναχώρηση του "Νήσος Ρόδος" προς Πάρο - Σαντορίνη

Blue Star 1: Από την 1η Ιουλίου στην απογευματινή γραμμή Πάρος – Νάξος -Ιος- Σαντορίνη

Χαρά Ευαγγέλια - Το Blue Star 1 πιάνει δουλειά στις Κυκλάδες από την 1η Ιουλίου - Θα πιάνει και Ανάφη αλλά και Σύρο

Εκλογές 2023 – Γ. Βρούτσης: Ισχυρός και στις φετινές εκλογές, από ρεκόρ σε ρεκόρ

Ο Γιάννης Βρούτσης για μια ακόμη εκλογική νίκη βγήκε νικητής.. Τα ρεκόρ στις Κυκλάδες... Και οι σκέψεις από την Ελένη Μουστάκη

Ηρακλειά: Οταν η δασκάλα έχει τη κόρη της μοναδική μαθήτρια στο δημοτικό σχολείο

Σχολείο στην Ηρακλειά: Δασκάλα έχει την κόρη της μοναδική μαθήτρια στο δημοτικό όπου διδάσκει

Blue Star Naxos: Αλλαγή ώρας στην σημερινή (19/05) του αναχώρηση

Με μία ώρα καθυστέρηση θα αναχωρήσει το Blue Star Naxos από τον Πειραιά... Πως αλλάζει το δρομολόγιό του

Διακοπή κυκλοφορίας στο δρόμο Καλαμούρια – Ορκός

Και στη περιοχή του Ορκού, στο δρόμο Καλαμούρια - Ορκός έχουμε διακοπή κυκλοφορίας - Το χρονοδιάγραμμα

New York Post: Προτείνει Σίφνο και Νάξο ως ιδανικές επιλογές για το φετινό καλοκαίρι

«Η Ελλάδα αποτελούσε ανέκαθεν τουριστικό προορισμό τόσο για τον πλούσιο πολιτισμό της όσο και για την απόλυτη χαλάρωση» γράφει η New York Post