Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΕΣΚ Κυκλάδων: Συνειδητή επιλογή των διοικούντων του ΑΠΑΣ να μην κατέβουν...

ΕΣΚ Κυκλάδων: Συνειδητή επιλογή των διοικούντων του ΑΠΑΣ να μην κατέβουν οι έφηβοι

|

“…. Η απουσία του ΑΠΑΣ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ από το final 4 δεν ήταν επιλογή της ΕΣΚΚ συνεπώς αλλά συνειδητή επιλογή των διοικούντων την ομάδα του ΑΠΑΣ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ  προφανώς ως αντίδραση για το γεγονός ότι το final 4 δεν διεξήχθη τις ημέρες που ο ΑΠΑΣ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ επιθυμούσε….”

Μέρος της απάντησης που εξέδωσε η Ενωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Κυκλάδων (ΕΣΚ Κυκλάδων) στην ανακοίνωση που έδωσε στην δημοσιότητα ο ΑΠΑΣ τα Φανάρια σχετικά με τη μη συμμετοχή της ομάδας εφήβων στο Final 4 το οποίο έγινε πριν από δύο εβδομάδες στην Μύκονο…

Καταλήγει δε με την υποσημείωση “Η ΕΣΚΚ θα τηρήσει τα προβλεπόμενα στις προκηρύξεις για την αδικαιολόγητη μη προσέλευση του ΑΠΑΣ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ στους αγώνες του final 4”.

Αναλυτικά αναφέρει στην ανακοίνωσή της 

Δεν μας προκάλεσε έκπληξη η ανακοίνωση του ΑΠΑΣ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ για το final 4 εφήβων (και αυτό είναι το δυσάρεστο της υπόθεσης) καθώς εντάσσεται στη γενικότερη φιλοσοφία των διοικούντων του εν λόγω σωματείου να διαστρεβλώνουν την αλήθεια, να αποποιούνται ευθυνών και να κυνηγούν φαντάσματα.

Ως προς τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση τα γεγονότα και τα δεδομένα μιλούν από μόνα τους.

Μία εβδομάδα πριν το final 4 ο γραμματέας της ΕΣΚΚ κος Μαραγκός ειδοποίησε μεταξύ άλλων τον ΑΠΑΣ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ότι θα αιτηθεί η ΕΣΚΚ  την τροποποίηση του δρομολογίου της seajet προκειμένου να ξεκινήσει το ταχύπλοο της seajet μισή ώρα αργότερα από την Πάρο την Παρασκευή 24/3 ( αντί για 10.20 να ξεκινήσει 10.50) ούτως ώστε να μπορέσει η αποστολή του ΑΠΑΣ να μετακινηθεί στην Πάρο με το Blue Star (προγραμματισμένη ώρα άφιξης στην Πάρο 10.15) και να αλλάξει πλοίο να φύγει με το seajet προς Μύκονο. Τόνισε στους διοικούντες του ΑΠΑΣ και του Α.Ο.Π. ότι αν είτε δεν γίνει δεκτό το αίτημα αλλαγής του δρομολογίου της seajet είτε δεν γίνει το δρομολόγιο της seajet να είναι έτοιμες οι ομάδες να μεταβούν στον Πειραιά και από εκεί μέσω Ραφήνας να είναι στη Μύκονο Παρασκευή 24/3 το βράδυ.

Στις 22/3 ημέρα Τετάρτη και ώρα 16.49 απάντησε η εταιρεία seajet διά του υπευθύνου της Εμπορικής Διεύθυνσης κου Σταθόπουλου ότι δεν είναι εφικτή η αλλαγή της ώρας αναχώρησης του seajet από την Πάρο αλλά προτίθεται η εταιρεία να χορηγήσει δωρεάν εισιτήρια στον ΑΠΑΣ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ για να μεταβούν στη Μύκονο Πέμπτη 23/3 το απόγευμα με το ταχύπλοο της εταιρείας. Στις 18.59 της 22/3 ο γραμματέας της ΕΣΚΚ κος Μαραγκός τηλεφώνησε στον κο Φλώριο Κρητικό του ΑΠΑΣ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ τον ενημέρωσε ότι δεν έγινε δεκτή η αλλαγή της ώρας αναχώρησης του seajet την Παρασκευή 24/3 και δεδομένου του ρίσκου που υπήρχε στην ανταπόκριση του ζήτησε να μεταβούν στη Μύκονο από Πέμπτη 23/3 το απόγευμα με δωρεάν εισιτήρια και με δωρεάν διαμονή την οποία συμφώνησε προηγουμένως να παράσχει ( προς τιμήν του) ο κος Δακτυλίδης του Α.Ο. Μυκόνου . Στις 19.22 της ίδιας ημέρας ο κος Φλώριος Κρητικός τηλεφώνησε στον κο Μαραγκό (μαζί με τον προπονητή της ομάδας σε ανοικτή ακρόαση) και τον ενημέρωσαν ότι δεν μπορούν να φύγουν Πέμπτη 23/3 το απόγευμα γιατί θα πρέπει τα παιδιά να αλλάξουν τα φροντιστήριά τους και δεν γίνεται….

Το ταχύπλοο «Κυρίαρχος» κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή ως γνωστόν εκτελεί τοπικό επιδοτούμενο δρομολόγιο από την  Αγία Άννα της Νάξου προς το Πίσω Λειβάδι της Πάρου με ώρα αναχώρησης από Νάξο στις 09.00 και ώρα άφιξης στην Πάρο 09.20. Το εν λόγω δρομολόγιο φυσικά πραγματοποιήθηκε και την 24/3 και φυσικά το γνώριζαν οι διοικούντες του ΑΠΑΣ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ενώ ο κος Κρητικός το παραδέχτηκε τηλεφωνικώς στον κο Μαραγκό.

Ο ΑΠΑΣ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ λοιπόν: 

Α) αρνήθηκε να μετακινηθεί την Πέμπτη 22/3 παραμονή του final 4 ενώ είχε τη δυνατότητα. Να θυμίσουμε ότι υπάρχει απόφαση Γενικής Συνέλευσης της ΕΣΚΚ ότι οι ομάδες πρέπει να καταφθάνουν στον τόπο του final 4 από την παραμονή αλλιώς την ημέρα του final 4 ταξιδεύουν με δικό τους ρίσκο και ευθύνη.

Β) αρνήθηκε ή «ξέχασε» να μεταβεί στην Πάρο με το ταχύπλοο Κυρίαρχος για να προλάβει την ανταπόκριση seajet για Μύκονο.

Γ) δεν μετέβη στον Πειραιά για να φτάσει Μύκονο έστω Παρασκευή βράδυ μέσω Ραφήνας.

Όλες οι υπόλοιπες ομάδες μετέβησαν εγκαίρως στην Μύκονο για το final 4. Η απουσία του ΑΠΑΣ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ από το final 4 δεν ήταν επιλογή της ΕΣΚΚ συνεπώς αλλά συνειδητή επιλογή των διοικούντων την ομάδα του ΑΠΑΣ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ  προφανώς ως αντίδραση για το γεγονός ότι το final 4 δεν διεξήχθη τις ημέρες που ο ΑΠΑΣ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ επιθυμούσε.

Σημειωτέον δε ότι μέχρι λίγες μέρες πριν το final 4 διατείνονταν ότι δεν θα κατεβάσουν την ομάδα λόγω των ημερομηνιών διεξαγωγής του final 4. Πράγματι δεν την κατέβασαν απλά δημιούργησαν ένα σενάριο για να δικαιολογήσουν την απόφαση τους , όμως ευτυχώς ο μπασκετικός κόσμος των Κυκλάδων γνωρίζει. Το δυσάρεστο είναι ότι οι αθλητές του ΑΠΑΣ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ που δεν φταίνε σε τίποτα έχασαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μία γιορτή του μπάσκετ.

Η ΕΣΚΚ θα τηρήσει τα προβλεπόμενα στις προκηρύξεις για την αδικαιολόγητη μη προσέλευση του ΑΠΑΣ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ στους αγώνες του final 4″.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ο Χρήστος Σβάρνας πρώτη μεταγραφή του Πανναξιακού ΑΟΚ

Ο 31χρονος power forward, με εμπειρία σε Προμηθέα, Ραφήνα και Πεύκη, ενισχύει τη ρακέτα της ομάδας της Νάξου για τη νέα σεζόν.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, τι ανέφερε για τους νησιώτες

Από μηδενικό φόρο στους νέους έως 25 ετών και καταργήσεις ΕΝΦΙΑ στα χωριά, μέχρι μείωση ΦΠΑ 30% στα ακριτικά νησιά – Αναλυτικά οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού

Μ. Κουτουλάκης: «Ιστορική μείωση ΦΠΑ 30% στα νησιά έως 20.000 κατοίκους»

Ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής σχολιάζει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μιλά για «μια νέα αρχή» στην ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.

Διάκριση για τη Μαρία Δ. Πρασίνου από τη Δονούσα στο Συνέδριο ORCA 2025

Η νέα ερευνήτρια απέσπασε το Βραβείο Νεανίδων Επιστήμονα ORCA Nathan Cochrane στο Leeds.

«Ευγνωμοσύνη»: Έκθεση γλυπτικής & ζωγραφικής στο Κάστρο της Νάξου

Ο Νίκος Κανάκης και η Χρύσα Δημητροκάλλη παρουσιάζουν έργα με άξονα τον άνθρωπο, τη φύση και τις αξίες της ζωής.

Κατερίνα Μουστάκη: «Δεν αξίζουν αυτά τα παιδιά να κάνουν μάθημα σε σάπια κοντέινερ»

Σκληρή τοποθέτηση της Κατερίνας Μουστάκη για τις συνθήκες στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Νάξου και αιχμές κατά του Αντιδημάρχου Παιδείας Φώτη Μαυρομμάτη.

ΑΠΑΣ Νάξου: Όλα τα παιδιά στο κλειστό – Νέο ξεκίνημα για τις Ακαδημίες

Η ομάδα μπάσκετ της Νάξου γράφει ιστορία, προσφέροντας στις Ακαδημίες της αποκλειστική πρόσβαση στο κλειστό γήπεδο «Δ. Περιστεράκης».

Μύκονος: Εξαρθρώθηκε σπείρα που «χτυπούσε» τουριστικά καταλύματα, “κέρδη” άνω των 200.000 ευρώ (!!!)

Τρεις αλλοδαποί συνελήφθησαν για κλοπές άνω των 200.000 ευρώ – Κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες πολλά από τα κλοπιμαία.

Σαντορίνη: Διακοπή στο δίκτυο ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών

Η διακοπή ρεύματος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7, τη Δευτέρα 8 Και την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου σε αρκετές περιοχές του νησιού

Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης: «Έρχεται η εβδομάδα του Φθινοπώρου που το νησί πάλλεται στον ρυθμό της αγάπης»

Από τις 4 έως τις 12 Οκτωβρίου το νησί της Σαντορίνης ζει ξανά τη μεγάλη γιορτή της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.