Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΕμεινε στη ...Νάξο

Εμεινε στη …Νάξο

|

Με το μυαλό στη …Νάξο και το σώμα στο παρκέ ο Πανναξιακός ηττήθηκε με σκορ 61 – 48 από το Μαρούσι για την 6η αγωνιστική του 2ου Ομίλου στο Νότο της Γ’ Εθνικής 

Με το μυαλό στη …Νάξο και το σώμα στο παρκέ ο Πανναξιακός ηττήθηκε με σκορ 61-48 από το Μαρούσι στο κλειστό του Αγίου Θωμά στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του δεύτερου ομίλου του Νότου για το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής μπάσκετ ανδρών.

Του Ιωάννη Νοταρά 

Η ήττα αυτή είναι η δεύτερη (εκτός έδρας) για την ομάδα του Δημήτρη Δαμιανίδη έπειτα από αυτή προ δύο εβδομάδων από τον Σπόρτιγκ (56-52) στο κλειστό των Πατησίων. Από την άλλη πλευρά οι «κιτρινόμαυροι» του Κώστα Κεραμιδά πήραν το τέταρτο ροζ φύλλο για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι  Και οι δύο ομάδες πλέον έχουν από 10 βαθμούς στην βαθμολογία, με το Μαρούσι να υπερτερεί λόγω της νίκης του.

Σε ένα γήπεδο που γνώρισε μεγάλες πιένες στις αρχές της δεκαετίας του 2000 όπου το Μαρούσι μεγαλούργησε εντός και εκτός συνόρων με αποκορύφωμα την κατάκτηση του κυπέλλου Σαπόρτα στις 17 Απριλίου του 2001 απέναντι στην γαλλική Σαλόν (σκορ 74-72) στο τελικό της Βαρσοβίας, οι γηπεδούχοι πάτησαν γκάζι από το τζάμπολ με τους φιλοξενούμενους να μην έχουν μπει καθόλου στο πνεύμα του παιχνιδιού και να κινδυνεύουν με συντριβή κυρίως στο πρώτο ημίχρονο.

Καζακίδης 

Κορυφαίοι εκ των νικητών ήταν ο Βαγγέλης Μπαλάφας με 17 πόντους στο ενεργητικό του με τρία τρίποντα και ο Γρηγόρης Ραλλάτος με 12 πόντους τους 8 εκ των οποίων στο πρώτο ημίχρονο. Από τους Ναξιώτες ξεχώρισαν ο Κώστας Ακτύπης – Γουνές με 15 πόντους, τους μισούς εκ των οποίων στο τέταρτο δεκάλεπτο και ο Σπύρος Μάκαρης που πήρε την ομάδα του στις πλάτες του στην έναρξη της τρίτης περιόδου.

Μοναδικός απόντας από τον Πανναξιακό ήταν ο Θοδωρής Καζακίδης. Ο νεαρός γκαρντ ταλαιπωρείται με θλάση στους προσαγωγούς και στους κοιλιακούς από την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος και ο προπονητής του προτίμησε να τον αφήσει στη Νάξο, προκειμένου να συνεχίσει το πρόγραμμα της αποθεραπείας του. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «NaxosPress» ο Καζακίδης θα ξεκινήσει από αύριο προπόνηση σε χαλαρούς ρυθμούς και σε μια εβδομάδα θα μπει κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα.

Αγώνας 

Στον καθαρά αγωνιστικό τομέα της αναμέτρησης, το Μαρούσι αποδείχθηκε «κακός» οικοδεσπότης και με το καλημέρα έδειξε ποιος θα είναι το αφεντικό στην αναμέτρηση. Τέσσερις προσωπικοί πόντοι του Ραλλάτου κι ένα τρίποντο του Σουρλή έκαναν το 7-0 δεύτερο λεπτό, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Μαγιντόμπε που έπαιρνε τις επιθετικές πρωτοβουλίες πέτυχε το πρώτο καλάθι της ομάδας του (7-2). Οι γηπεδούχοι συνέχισαν με το πόδι στο γκάζι και εκμεταλλευόμενοι την σωρεία λαθών των αντιπάλων τους έφτασαν την διαφορά στην μέγιστη τιμή της (+13) στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (19-6) με εκπληκτικό κάρφωμα του Παπαδημητρίου έπειτα από κλέψιμο της μπάλας.

Οι φωνές του γκαρντ του Πανναξιακού, του Παύλου Καρβούνη προς τους συμπαίκτες του «τι κάνουμε ρε …παιδιά», δεν εισακούστηκαν κι ενώ αρχικά οι Ναξιώτες μείωσαν στους 10 (20-10) για τέσσερα λεπτά τα δυτάκια και των δύο μπασκετών ήταν ανέπαφα. Τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ο Μπαλάφας έλυσε τον γόρδιο δεσμό. Πρώτα με γκολ φάουλ και στη συνέχεια τρίποντο έκανε το 26-10. Δύο εύστοχες βολές του Σκιαθίτη και ένα δίποντο του Μπαλάφα έκαναν το 30-10. Ο Καρβούνης με πέντε συνεχόμενους πόντους του έκανε το 30-16, αλλά ένα νέο τρίποντο του νεαρού Στασινού από την γωνία ανενόχλητος έγραψε το 36-16 σκορ πρώτου ημιχρόνου.

Δεύτερο ημίχρονο 

Θεαματική και πλούσια θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η τρίτη περίοδος. Οι δύο ομάδες έπαιξαν πολύ καλά κυρίως επιθετικά με τον κόσμο που είχε παραβρεθεί στο γήπεδο να ευχαριστιέται να βλέπει μπάσκετ. Η είσοδος του Σπύρου Μάκαρη στο παρκέ και η παρουσία του Δημήτρη Χριστόδουλου κάτω από το αντίπαλο καλάθι έφερε τον Πανναξιακό να μειώνει αρχικά 36-22. Οι «κυανόλευκοι» του Δημήτρη Δαμιανίδη σοβαρεύτηκαν. Πίεσαν στην άμυνα και εκμεταλλευόμενοι την χαλαρότητα των γηπεδούχων ψαλίδισαν κι άλλο την διαφορά. Δίποντο του Μαγιντόμπε στον αιφνιδιασμό και δύο τρίποντα των Μάκαρη και Καρβούνη τρία λεπτά πριν το τέλος της περιόδου έκαναν το 46-32. Νέο τρίποντο από τον Μαγιντόμπε και μια εύστοχη βολή του Μάκαρη έγραψαν το 48-36 σκορ τρίτης περιόδου.

Στον ίδιο ρυθμό και το τελευταίο δεκάλεπτο. Εκεί όμως για τον Πανναξιακό …κτύπησε ο Ακτύπης! Ο φόργουορντ των Ναξιωτών σκόραρε με όλους τους τρόπους. Με καλάθι και φάουλ 4:50 πριν το φινάλε έκανε το 55-43, με μία στις δύο ελεύθερες βολές το 57-44, με δίποντο το 57-46 και ένα απίστευτο καλάθι μπροστά από τον Ραλλάτο το 59-48. Το τελικό 61-48 σημείωσε ο Πολυχρονόπουλος 48 δευτερόλεπτο πριν ακουστεί η κόρνα της γραμματείας.

Τα δεκάλεπτα: 19-6, 36-16 48-36, 61-48.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:  Κυριακόπουλος, Καρπάνος.

ΜΑΡΟΥΣΙ (Κεραμιδάς): Ξύδας 5, Στασινός 3 (1), Πολυχρονόπουλος 2, Βαλαβάνης, Ραλλάτος 12, Μπαλάφας 17 (4), Σκιαβίτης 2, Γεωργίου 7 (1), Κανέλλης 2, Σουρλής 7 (1), Καπετάνιος, Παπαδημητρίου 4.

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ (Δαμιανίδης): Πολίτης, Καρβούνης 11 (2), Καλαβρός, Μαγιντόμπε 9 (1), Μαγγιώρος, Καραγιάννης, Κυριακόπουλος, Μάκαρης 8 (1), Ακτύπης – Γουνές 15 (1), Χριστόδουλος 5, Μυλωνάς, Παγώνης.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αεροδρόμια: Η εικόνα της επιβατικής κίνησης τον Ιανουαρίου, – 33% η Σαντορίνη λόγω εργασιών

Με το “δεξί” η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας - Πως κινήθηκαν τα αεροδρόμια στο Αιγαίο - Από τη Μυτιλήνη έως τη Ρόδο και τη Σαντορίνη

Βασ. Φλεριανός: Η απόφαση για την ακύρωση του δρώμενου της Παρασκευής και το κάλεσμα διασκέδασης

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βασίλης Φλεριανός σε ανάρτησή του εξηγεί την απόφαση για την ακύρωση του δρώμενου της Παρασκευής των Αποκριών ...

Taste Atlas: Ποια ελληνικά πιάτα με αυγά βρίσκονται στη λίστα με τα 50 καλύτερα στον κόσμο;

Η ελληνική κουζίνα αναδείχτηκε φέτος η καλύτερη στον κόσμο, αφήνοντας πίσω της την ιταλική και άλλες διάσημες κουζίνες

Το τέλος του κινηματογράφου που ξέραμε – Σενάρια, ταινίες και ερμηνείες με… τεχνητή νοημοσύνη!

Σε ποια φιλμ εφαρμόζεται ήδη, ποιες είναι οι αντιδράσεις και γιατί το θέμα της τεχνολογίας απασχολεί από τα Όσκαρ μέχρι το 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

SuperLeague: “Τυφώνας” από γκολ στο 1.85 με επίκεντρο το “Γ. Καραϊσκάκης”

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: «Τυφώνας» από τέρματα στο 1.95!

Μυτιλήνη: Νεκρή μετανάστρια μέσα σε βάρκα που ήρθε από τις τουρκικές ακτές

Στη βάρκα επέβαιναν και άλλοι 18 πρόσφυγες και μετανάστες που εντοπίστηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος

Κων. Καζάκος: “Μεγάλωσα με τον Καμπανέλλη μέσα στο σπίτι μας” (video)

Ο Κωνσταντίνος Καζάκος έρχεται στη Νάξο με τη θεατρική παράσταση "Αγουρα Κεράσια" και μιλάει στο Νίκο Σκορδιαλό για θέατρο, τηλεόραση και τον .. Καμπανέλλη (video)

Πρόταση Ημέρας: Η Μαριέττα Γαλάνη μας προτείνει Ζουμερό κέικ λεμόνι με φρέσκο ξινοτύρι Πιτταρά

Ζουμεροό κέικ 🍰 🍋🍋🍋🍋 λεμόνι με φρέσκο ξινοτύρι Πιτταρά - Η πρόταση ημέρας από την αγαπητή σεφ Μαριέττα Γαλάνη

Naxos Medical: Ιατρείο 24/02) από τον γιατρό ρευματολόγο Κωνσταντίνο Γεωργανά

Πότε και πως μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με τον γιατρό ρευματολόγο Κωνσταντίνο Γεωργανά στο Naxos Medical

Πανναξιακός ΑΟΚ: Σήμερα (23/02) έχει ντέρμπι .. ανόδου με Μελίσσια (video)

Δείτε που μπορείτε να παρακολουθήσετε το ντέρμπι του ΔΑΚ Νάξου μεταξύ Πανναξιακού ΑΟΚ - Μελίσσια (video)

Ολυμπιακός: Ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι από τη Νάξο γεννιέται στον “Θρύλο”

Ποιος είναι ο 13χρονος που φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού και κάνει τα πρώτα του βήματα

Κυκλάδες (Σαντορίνη – Αμοργός): Παγώνουν οι κρατήσεις, τι λένε οι αρμόδιοι

Μείωση 15% από τους tour operators και 50% από τους μεμονωμένους τουρίστες - Τι λένε σε Σαντορίνη - Αμοργό και Πάρο

Νάξος – Αεροδρόμιο: Τον Μάρτιο θα κλείσει για τρεις εβδομάδες λόγω εργασιών αναβάθμισης

Οι εργασίες καλά κρατούν στο αεροδρόμιο της Νάξου - Ερχεται αναστολή λειτουργίας λόγω εργασιών στο διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης για δια πλάτυνση

Η μεγάλη απόδραση: 27.000 σολομοί το «έσκασαν» από ιχθυοτροφείο

Οι περιβαλλοντολόγοι εκφράζουν ανησυχία για τις επιπτώσεις στο οικοσύστημα.

Κακοκαιρία “Coral”: Η Νάξος ξύπνησε με 0 βαθμούς θερμοκρασία και αίσθηση ψύχους στους – 4

Πως ξύπνησαν σήμερα (21/02) οι Κυκλάδες - Με αίσθηση ψύχους στους -4 βαθμούς η Απείρανθος και Κωμιακή... Πως είναι οι υπόλοιπες Κυκλάδες

Νάξος: Παγετός στο δρόμο προς Κεραμωτή, προσοχή στους οδηγούς (video)

Ορεινή Νάξος.. Χιόνισε τα ξημερώματα του Σαββάτου, η θερμοκρασία στους μηδέν βαθμούς και παγετός στο δρόμο. Προσοχή (video)

Άκης Τσελέντης: “Ας ελπίσουμε ότι πιθανή εκροή λάβας τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες να είναι ήπια “

"Μπορεί τα τελευταία δύο 24ωρα να βιώσατε μια δραστική μείωση των σεισμών, αυτοί όμως εξακολουθούν να συμβαίνουν με μεγέθη που δεν τους καταλαβαίνετε."

Sea Jets: Σε Σχοινούσα και Ηρακλειά φέτος θα δούμε το “Champion Jet 3” (pinakas)

To "Champion Jet 3" αναλαμβάνει να καλύψει τις δρομολογιακές ανάγκες του καλοκαιριού σε Σχοινούσα - Ηρακλειά ενώνοντας με Νάξο και Κουφονήσια (πίνακας)

Σαντορίνη – Λέκκας: Δύο τα σενάρια “Σταδιακή αποκλιμάκωση ή σεισμός 6 Ρίχτερ”

Επίσκεψη Λέκκα - Ευελπίδου στην Σαντορίνη - Οι συζητήσεις, οι διαπιστώσεις και τα δύο βασικά σενάρια που υπάρχουν στο τραπέζι από ΕΚΠΑ

Κυκλάδες: Οι Ασφαλιστικές εξαιρούν τον .. σεισμό από ανανεώσεις συμβολαίων (!!!)

Οι ασφαλιστικές εξαιρούν τον… σεισμό από τις ανανεώσεις συμβολαίων σε νησιά των Κυκλάδων - Ποια νησιά είναι στο επίκεντρο