Πέμπτη, 3 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΕλλάδα: Ο Ολυμπιακός στον τελικό... 2-0 την Θέτιδα

Ελλάδα: Ο Ολυμπιακός στον τελικό… 2-0 την Θέτιδα

|

Χωρίς να συναντήσει δυσκολίες, ο Ολυμπιακός νίκησε εκτός έδρας την Θέτιδα Βούλας με 3-0 σετ – Με τη δεύτερη νίκη του προκρίθηκε στον τελικό και ζητάει το 7ο συνεχόμενο πρωτάθλημα 

Ο βελτιωμένος Ολυμπιακός σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι των ημιτελικών, νίκησε με 3-0 σετ τη Θέτιδα στο κλειστό της Βούλας και με 2-0 νίκες προκρίθηκε στους τελικούς της Volleyleague γυναικών. Οι «ερυθρόλευκες» θα διεκδικήσουν το 7ο συνεχόμενο πρωτάθλημά τους με αντίπαλο τον νικητή του ζευγαριού Πανναξιακός – ΑΟ Θήρας.

Ο Μπράνκο Κοβάτσεβιτς ξεκίνησε το παιχνίδι με διαγώνια τη Χουντ και ακραία την Βλαχάκη, ο Ολυμπιακός πήρε κεφάλι στο σκορ με 5-8 και σταδιακά μεγάλωνε τη διαφορά για το 13-25. Στο δεύτερο σετ, η Θέτιδα προηγήθηκε με 13-8, όμως οι αθλήτριες της ομάδας του Πειραιά εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη της Θέτιδας, ισοφάρισαν σε 13-13, η Ζακχαίου τελείωσε κρίσιμες επιθέσεις και έγινε το 0-2 σετ με 20-25. Στο τρίτο σετ ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος και ο Γιάννης Νικολάκης σταδιακά άλλεξε όλη την ομάδα και έδωσε χρόνο συμμετοχής στις νεαρές αθλήτριες της ομάδας και κέρδισαν το χειροκρότημα από τον κόσμο που γέμισε το «Γ. Γεννηματάς».

Στο 6-8 του τρίτου σετ, η Δρακουλίδου γύρισε τον αστράγαλό της και τη θέση της στη πάσα πήρε η Σουλιώτη. Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, ο ταμίας της Θέτιδας Βούλας Χάρης Ζηκάκης βράβευσε την MVP της 21ης αγωνιστικής Ιωάννα Γκουντιμένκο.

Γιάννης Νικολάκης (ΑΣΠ Θέτις): «Αν ήταν να κλέψουμε κάτι, αυτό θα ήταν στο πρώτο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός ήρθε σήμερα αποφασισμένος να προκριθεί στον τελικό και εμείς δεν είχαμε ενέργεια. Συγχαρητήρια στην ομάδα μου για όλη τη φετινή χρονιά. Αυτό το ταξίδι τελείωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με νίκες επί μεγάλων ομάδων και την σταθεροποίηση στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Για εμάς ήταν μία ονειρεμένη σεζόν και εύχομαι να συνεχίσει ο σύλλογος και του χρόνου να βάλει τις βάσεις για να είναι η Θέτιδα στα μεγάλα σαλόνια για πολλά χρόνια. θα συζητήσω με την ομάδα, από τις δύο πλευρές υπάρχει ικανοποιηση. Σε τρεις μέρες αναχωρώ για την Εθνική Κύπρου και στη συνέχεια να απολαύσουμε όλοι αυτό το ταξίδι».

Μπράνκο Κοβάτσεβιτς (Ολυμπιακός ΣΦΠ): «Παίξαμε πολύ καλύτερα και δεν μπορούμε να την συγκρίνουμε με το πρώτο παιχνίδι. Το σερβίς και μπλοκ-άμυνα ήταν καλύτερα σήμερα, όπως και άλλα στοιχεία στο παιχνίδι μας. Το περιμέναμε ότι μετά το κύπελλο θα ήμασταν σε μέτρια κατάσταση, όμως θεωρώ πως δεν ήταν ανάγκη να ξεκινήσουν τα ημιτελικά τρεις μέρες μετά το final-4, αλλά έτσι είναι».

Διαιτητές: Κυριοπούλου, Βελώνης

Τα σετ: 0-3 (13-25, 20-25, 18-25)

*Οι πόντοι της Θέτιδας προήλθαν από 7 άσσους, 26 επιθέσεις, 5 μπλοκ και 13 λάθη αντιπάλων και του Ολυμπιακού προήλθαν από 10 άσσους, 40 επιθέσεις, 9 μπλοκ και 16 λάθη αντιπάλων.

ΑΣΠ ΘΕΤΙΣ (Νικολάκης): Αργυροπούλου 5 (2/13 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 39% υπ.), Γεωργιάδου 2 (2/4 επ.), Γκουντιμένκο 4 (1/3 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Δρακουλίδου 3 (3/5 επ.), Κωνσταντίνου 11 (8/20 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ, 35% υπ.), Τέιλορ 9 (7/2 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ) / Ξηντάρα (λ, 42% υπ.), Απλαδά, Γαλανού 2 (2/5 επ.), Σουλιώτη 1 (1/1 επ.), Στυλιανού, Χαριτωνίδη 1 (1 άσσος).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ (Κοβάτσεβιτς): Βλαχάκη 9 (8/12 επ., 1 άσσος, 50% υπ.), Έμοντς 6 (5/10 επ., 1 άσσος, 33% υπ.), Ζακχαίου 14 (8/11 επ., 3 άσσοι, 3 μπλοκ), Λαμπρούση 8 (3/11 επ., 2 άσσοι, 3 μπλοκ), Χουντ 15 (12/25 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ, 17% υπ.), Χριστοδούλου 6 (4/4 επ., 2 άσσοι) / Κονόμι (λ, 83% υπ.), Κοκκινάκη (λ), Νομικού, Κωνσταντινίδου Λ., Μιλιντίγιεβιτς, Κωνσταντινίδου Α.
 

Volleyleague Γυναικών – Πλέι οφ – Πρώτοι ημιτελικοί

Τετάρτη 10 Απριλίου

Ολυμπιακός ΣΦΠ – ΑΣΠ Θέτις (1-0 νίκες) 3-2 (22-25, 25-15, 18-25, 25-23, 15-11)

ΑΟ Θήρας – Πανναξιακός ΑΟΝ (0-1 νίκες) 2-3 (17-25, 25-20, 14-25, 25-23, 14-16)

Πλέι οφ – Δεύτεροι ημιτελικοί

Σάββατο 13 Απριλίου

ΑΣΠ Θέτις – Ολυμπιακός ΣΦΠ (0-2 νίκες) 0-3 (13-25, 20-25, 18-25)

ΔΑΚ Νάξου 19.00: Πανναξιακός ΑΟΝ – ΑΟ Θήρας (1-0 νίκες)

Τρίτο παιχνίδι – Τετάρτη 17 Απριλίου (Αν χρειαστεί)

ΔΑΠΠΟΣ 19.30: ΑΟ Θήρας – Πανναξιακός ΑΟΝ

Με πληροφορίες και φωτογραφία από την επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας (volleyball.gr) 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Tinos Cup 2025: Παιδιά, πάθος και ρεκόρ συμμετοχών!

Με εντυπωσιακή συμμετοχή και νέες προσθήκες, το 13ο τουρνουά ανέδειξε την Τήνο σε πυλώνα αθλητικής και πολιτιστικής εξωστρέφειας.

Σαντορίνη – Καμάρι: Νησιώτικο γλέντι προς τιμήν Του Αγίου Παγκρατίου

Ο Παγκράτιος Πολιτιστικός & Περιβαλλοντικός Σύλλογος Καμαρίου σας προσκαλεί σε μια βραδιά γιορτής με ζωντανή μουσική, παραδοσιακούς ρυθμούς και νησιώτικο κέφι – Τρίτη 9 Ιουλίου, Κεντρική Πλατεία Καμαρίου.

Σαντορίνη – ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπή στο δίκτυο ηλεκτροδότησης – Που και πότε

Διακοπή ρεύματος στη Σαντορίνη, σε διάφορες περιοχές λόγω τεχνικών εργασιών στο δίκτυο από τον ΔΕΔΔΗΕ

Σίκινος – Β. Μαράκης: “Το λιμάνι που περιμέναμε – Ξεκινά η επέκταση τον Σεπτέμβριο” (video)

Ο Δήμαρχος Σικίνου Βασίλης Μαράκης μιλά για την πολυαναμενόμενη επέκταση του λιμανιού και τις εξελίξεις σε βασικά ζητήματα του νησιού

Φλόγες στη Ραφήνα: Εκκενώσεις, άνεμοι και ανεξέλεγκτη πορεία προς τα Σπάτα

Μάχη με τον χρόνο και τους ανέμους δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις – Κάτοικοι εκκενώνουν σπίτια, η Μαραθώνος έχει κοπεί στα δύο και το 112 ήχησε ξανά

Γ. Καρνέζης: “Οι σκέψεις μου για το μέλλον των Κούρων στη Χώρα της Νάξου”

Και η απάντηση στη δημοσίευση στη Naxos Press της πολιτικού του κόμματος Κίνημα Δημοκρατίας, κ. Κατερίνας Γιαννακά

Πανναξιακός ΑΟ: Ασημένιος ξανά ο Σωτήρης Γεντέκος, στο βάθρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κ20

Ο 17χρονος αθλητής του Πανναξιακού Α.Ο. κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στη σφυροβολία με εξαιρετική επίδοση στις Σέρρες

Τήνος: Αναστάτωση με τη παρουσία για 3η ημέρα τουρκικών αλιευτικών κοντά στην ακτή (!!!)

Καταγγελίες για τουρκικά σκάφη σε απόσταση αναπνοής από τις ακτές – Η επίσημη θέση του Λιμενικού για τη μεταφορά κλωβών από τη Μάλτα

Η Βάνα Πεφάνη στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης στη Νάξο

Μια συγκινητική επίσκεψη και μια ξεχωριστή επανένωση με το σκηνικό της «Έβδομης Ημέρας της Δημιουργίας»

AEGEAN 600: Ο διεθνής αγώνας ιστιοπλοΐας που κάνει το Αιγαίο παγκόσμια σκηνή

Από τις 6 έως τις 12 Ιουλίου, η καρδιά της παγκόσμιας ιστιοπλοΐας χτυπά στην Ελλάδα – Ένας αγώνας 605 ναυτικών μιλίων ανάμεσα σε νησιά-σύμβολα του ελληνικού καλοκαιριού

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Blue Star Ferries: Ακινητοποιημένα αύριο τα πλοία στο Νότιο Αιγαίο λόγω καιρικών συνθηκών

Δυσμενείς καιρικές συνθήκες φέρνουν ακυρώσεις σε όλα τα κυριακάτικα δρομολόγια των Blue Star Naxos, Myconos, Delos και Paros – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ταξιδιώτες

Νάξος: Ο Νέστορας Νέστορας, ο νέος MasterChef 2025, ξεκινά μαγειρικό ταξίδι στο “Avaton 1739”

Ο μεγάλος νικητής του φετινού διαγωνισμού μαγειρικής ξεκινά συνεργασία με το εστιατόριο "Avaton 1739" στο εμβληματικό Κάστρο της Νάξου.

Ουρές για μια αλλαγή εισιτηρίου στο λιμάνι της Νάξου, η κακοκαιρία φέρνει ταξιδιωτικό… μποτιλιάρισμα

Η απαγόρευση απόπλου λόγω των θυελλωδών ανέμων φέρνει αναστάτωση σε εκατοντάδες επισκέπτες που σχηματίζουν ουρές στα πρακτορεία της Νάξου για να αλλάξουν τα δρομολόγιά τους

Ρευματοκλοπές σε τουριστικά νησιά: Ξενοδοχεία, καφέ και σούπερ μάρκετ «φούσκωσαν» το ταμείο τους σε βάρος όλων

Eκατοντάδες παραβάσεις σε Κρήτη, Ρόδο, Νάξο, Μύκονο, Σαντορίνη και άλλα νησιά – Ηλεκτρική ενέργεια αξίας άνω του 1 εκατ. ευρώ κλάπηκε από επιχειρήσεις υψηλής κατανάλωσης

Ακυρώνονται τα δρομολόγια των HighSpeed 3 και 4 λόγω κακοκαιρίας

Η Hellenic Seaways ενημερώνει για την αναστολή των δρομολογίων της Κυριακής 29 Ιουνίου και τις προσωρινές αλλαγές στη ροή του προγράμματος των ταχυπλόων

Algérie Ferries: Καθησυχαστική ανακοίνωση για την κράτηση του “El Venizelos” στη Μασσαλία

Η εταιρεία ξεκαθαρίζει ότι οι θερινές διαδρομές δεν επηρεάζονται – Πρόκειται για προγραμματισμένο τεχνικό έλεγχο.

BLUE STAR 1: Με καθυστέρηση και αλλαγές το αποψινό δρομολόγιο, χωρίς προσέγγιση στην Ανάφη

Λόγω του απαγορευτικού απόπλου, το πλοίο αναχωρεί τελικά στις 22:00 από Πειραιά, με τροποποιημένες ώρες άφιξης και χωρίς στάση στην Ανάφη

Fast Ferries: Λόγω καιρικών συνθηκών “δεμένα” αύριο τα πλοία…

Δυσμενείς καιρικές συνθήκες καθηλώνουν τα πλοία της Fast Ferries και το ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ – Αναλυτικά τα ακυρωμένα δρομολόγια για την Κυριακή 29 Ιουνίου

Ο παππούς της Σχοινούσας που δεν σταματά να χορεύει – Ο 92χρονος Γιώργος Κωβαίος ξανά στη Γιορτή Φάβας (video)

Με την εγγονή του στο πλευρό, ο Γιώργος Κωβαίος, 92 ετών, συγκίνησε και φέτος στη Γιορτή Φάβας της Σχοινούσας, κρατώντας ζωντανή την ψυχή της παράδοσης (video)