Τρίτη, 29 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΕλλάδα: Μνημόνιο συνεργασίας ΓΓ Αθλητισμού και Safe Water Sports

Ελλάδα: Μνημόνιο συνεργασίας ΓΓ Αθλητισμού και Safe Water Sports

|

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης με την Safe Water Sports για την πρόληψη και την ασφάλεια στις υδάτινες αθλητικές δραστηριότητες

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και ο πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού σωματείου με την επωνυμία «Ελληνική Εταιρεία Προώθησης της Ασφάλειας των αθλημάτων και μέσων αναψυχής στη θάλασσα και στο νερό», με διακριτικό τίτλο «SAFE WATER SPORTS», Παναγιώτης – Μιχαήλ Πασχαλάκης, παρουσία και του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά, υπέγραψαν «Μνημόνιο Συνεργασίας» για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και την ενίσχυση της ασφάλειας σε θέματα που σχετίζονται με το νερό, τη θάλασσα και τις υδάτινες δραστηριότητες αναψυχής.

Η πρόληψη και διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας αθλητή και αθλούμενου, αλλά και του εν γένει ασχολούμενου με την αθλητική δραστηριότητα στο νερό, είναι από τα βασικά θέματα τόσο της «Ατζέντα 2030» του ΟΗΕ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, όσο και της ανάπτυξης του ασφαλή Αθλητικού Τουρισμού.

Στο «Μνημόνιο Συνεργασίας» αναγνωρίζεται ότι:

  • είναι πρωταρχικό ζήτημα η ασφάλεια στη διενέργεια αθλημάτων, δραστηριοτήτων ψυχαγωγίας και αναψυχής στο υδάτινο περιβάλλον
  • έχει σπουδαία σημασία η ευρύτερη ενημέρωση και πληροφόρηση των πολιτών για τα θέματα ασφάλειας στον χώρο των υδάτινων αθλητικών και εν γένει ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, ως παράγοντες που μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση των ατυχημάτων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των αθλούμενων ή/ και συμμετεχόντων.

Συμφωνήθηκε, λοιπόν, η συνεργασία σε ένα κοινό πλαίσιο δράσης που ορίζεται από τους ανωτέρω στόχους, το οποίο περιλαμβάνει:

  • Τη μεταφορά τεχνογνωσίας από τη SAFE WATER SPORTS στη ΓΓΑ, σε σχέση με τις διεθνείς πρακτικές και την ισχύουσα νομοθεσία/κανονισμούς στον τομέα της ασφάλειας στο νερό (κολυμβητήρια, πισίνες κ.λ.π.), στη θάλασσα και στις δραστηριότητες και τα μέσα που αναπτύσσονται στο υδάτινο στοιχείο.
  • Την ανταλλαγή πληροφοριακών δεδομένων που εμπεριέχονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της SAFE WATER SPORTS και στις υπηρεσίες της ΓΓΑ με σκοπό την αποτύπωση των προσφερόμενων υπηρεσιών στο χώρο των υδάτινων δραστηριοτήτων (αθλητικών και ψυχαγωγικών).
  • Την προώθηση των υδάτινων αθλητικών δραστηριοτήτων μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας (Safe Water Sports website & mobile app), αλλά και μέσω άλλων δράσεων, όπως η ενημέρωση και η εκπαίδευση μαθητών, η δημιουργία και η προβολή ειδικών ενημερωτικών video και σποτ στην τηλεόραση, τον κινηματογράφο και στα social media
  • Τη συστηματική καταγραφή και αντιμετώπιση των ατυχημάτων που γίνονται στη θάλασσα και στο νερό (πισίνες, κολυμβητήρια κλπ).
  • Παράλληλες κοινές δράσεις με το καινοτόμο πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά» της ΓΓΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Απόλλων: Ρίχνεται στη “μάχη” για την άνοδο στην Α2 βόλεϊ Γυναικών

Η πρωταθλήτρια Αιγαίου ρίχνεται αύριο στη μάχη του τουρνουά ανόδου, απέναντι σε ομάδες με ισχυρότερο μπάτζετ, διεκδικώντας μια θέση στην Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών (πρόγραμμα)

ΠΑΣ Νάξου: Μεγάλη διάκριση για τον Νικηφόρο Κατσαρά, στις προπονήσεις προεπιλογής της Εθνικής Κ15

Ο ταλαντούχος τερματοφύλακας του ΠΑΣ Νάξου και της Μικτής Ομάδας της ΕΠΣ Κυκλάδων ξεχωρίζει στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της ΕΠΟ.

Ερχεται απαλλαγή από ΦΠΑ για περισσότερους επαγγελματίες

Απαλλαγή από ΦΠΑ για περισσότερους - Από τις 10.000 ευρώ ακαθάριστα έσοδα σχεδιάζεται να φτάσει στις 15.000 - Το νέο όριο θα ισχύσει από τον Ιούλιο

Αμοργός: Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

Στο πλαίσιο του Διάπλου της Ομάδας Αιγαίου 2025, προσφέρονται δωρεάν εξετάσεις για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

Το “Βήμα της Νάξου” ανήκει στη νέα γενιά! (video)

Οι μαθητές " του ΓΕΛ Νάξου "Μανώλης Γλέζος" καταπιάνονται" με καίρια ζητήματα που τους απασχολούν

Γ. Βρούτσης: Τίμησε την πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ιστιοπλοΐα, Ερμιόνη Γκίκα

Ο αναπληρωτής Υπ. Αθλητισμού Ι. Βρούτσης τίμησε την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ερμιόνη Γκίκα

Ζάκυνθος: Η Έλενα Ξυδιά με το πιάνο της στο Ναυάγιο (video)

Σε μια ακτή που η φύση έχει σμιλέψει ένα από τα πιο μαγευτικά τοπία του πλανήτη, η Έλενα Ξυδιά αφήνει το πιάνο της να αφηγηθεί μια ιστορία με νότες (video)

ΠΝΑΙ – Σαντορίνη: Δεκαεπτά (17) δράσεις για την τουριστική προώθηση

Πολυεπίπεδες διαφημιστικές δράσεις ύψους άνω των 550.000 ευρώ σε Ευρώπη, Αμερική και online πλατφόρμες – Στόχος η ενίσχυση της παγκόσμιας εικόνας του νησιού.

Βατικανό – Κονκλάβιο: Η διαδικασία εκλογής νέου Πάπα, 7 Μαϊου η πρώτη ημέρα

Στις 7 Μαΐου ξεκινά η διαδικασία για την ανάδειξη νέου Ποντίφικα - Όλο το τελετουργικό της μυστικής ψηφοφορίας στην Καπέλα Σιστίνα, από το «extra omnes» μέχρι τον λευκό καπνό και το «habemus papam»

Τήνος – “Κοινό Τηνίων”: Παραίτηση του δημοτικού συμβούλου Πέτρου Κουσουνάδη, ποιος ο λόγος;

Σε εφαρμογή της αρχής της εναλλαγής, ο Π. Κουσουνάδης υπέβαλε την παραίτησή του από το Δημοτικό Συμβούλιο Τήνου.

Νάξος – Αστυνομία: Σύλληψη έξι ατόμων για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Συνελήφθησαν στη Νάξο από Αστυνομικούς του ΑΤ Νάξου έξι άτομα για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Νάξος: Καλό ταξίδι …Γιώργο, σου άξιζε ένα καλύτερο μέρος να ζήσεις

Μία φίλη και μέλος της Φιλοζωϊκής Νάξου αποχαιρετά με έναν ιδιαίτερο τρόπο μία γάτα που έφυγε... Διαβάστε το λόγο...

Νάξος – Βασ. Κόκκοτας: Αντίο στο φίλο και συνεργάτη Βαγγέλη Γαλατερό

Ο πρώην Δήμαρχος Νάξου, Βασίλης Κόκκοτας αποχαιρετά το φίλο και συνεργάτη του στον Δήμο Νάξου Βαγγέλη Γαλατερό

Αλλοίωση αποτελέσματος στο Πανναξιακός – Θύελλα (1-1): Δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στο 90’!

Σε φάση εντός περιοχής, ο Μανούσος της Θύελλας έκανε ξεκάθαρο χέρι, με τον διαιτητή να υποδεικνύει φάουλ εκτός περιοχής — παρότι το σημείο της παράβασης ήταν ξεκάθαρα μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Aegean Airlines: Πτήση προς Ρόδο πήγε .. Κω, δεν προσγειώθηκε στη Νάξο

προβλήματα στις αεροπορικές πτήσεις της Aegean Airlines και Olympic Air λόγω κακών καιρικών συνθηκών

Blue Star Ferries – Πρωτομαγιά: Δεμένα τα πλοία, το “Blue Star Naxos” θα ταξιδέψει λίγο πριν τα μεσάνυχτα

Απεργία των πλοίων την Πρωτομαγιά με βάση την απόφαση της ΠΝΟ - Πως θα κινηθούν τα πλοία της Blue Star Ferries;

Αμοργός – Νέα Πνοή: Κίνδυνος απαξίωσης της περιουσίας από το Π.Δ. 129/2025

Ο κίνδυνος απώλειας οικοδομησιμότητας στους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων προκαλεί αναστάτωση και έντονες αντιδράσεις στην Αμοργό - Δελτίο Τύπου από την παράταξη "Νέα Πνοή"

Κυκλάδες: Κατασκευαστικά παράδοξα σε Πάρο – Σέριφο προκαλούν αντιδράσεις

Δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις σε νησιά των Κυκλάδων οι οποίες προκάλεσαν τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών

Νάξος: “Fast & Furious” στις Αμμοθίνες της Πλάκας

Επεισόδιο με όχημα μέσα σε προστατευόμενη περιοχή Natura 2000 στη Νάξο – Καταγγελία πολιτών και άμεση παρέμβαση της Αστυνομίας