Πέμπτη, 28 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΕλλάδα - Ευρωπαϊκό Στίβου: Δεύτερο χρυσό (στα 20 χιλιόμετρα βάδην) για την...

Ελλάδα – Ευρωπαϊκό Στίβου: Δεύτερο χρυσό (στα 20 χιλιόμετρα βάδην) για την Ντρισμπιώτη

|

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη ήταν συγκλονιστική και έκανε το double στο Ευρωπαϊκό Στίβου στο Μόναχο, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο και στα 20 χλμ. βάδην, 93 ώρες μετά την πρώτη θέση που κατέλαβε και στα 35 χλμ. 

Πρωταθλήτρια Ευρώπης για μία ακόμα φορά αναδείχθηκε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, η οποία ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στα 20 χλμ. βάδην στο Ευρωπαϊκό στίβου στο Μόναχο με χρόνο 1:29:03, λίγες ημέρες (93 ώρες μετά) μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου και στα 35χλμ. βάδην. 

Η Ντρισμπιώτη έγραψε ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που έκανε double σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, με τη χώρα μας να φτάνει έτσι, τα 33 μετάλλια στη διοργάνωση.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης επέλεξε να μπει και στη μικρότερη απόσταση, προκειμένου να βιώσει μια ακόμη σπουδαία εμπειρία, που τελικά της χάρισε το δεύτερο μετάλλιο.

Η πρωταθλήτριά μας ένιωθε καλά σωματικά και αποφάσισε μαζί με τον προπονητή της Ναπολέων Κεγαλόπουλο να πάρει μέρος στον αγώνα, κυρίως για να τον απολαύσει, δίχως κανένα άγχος. Η Ντρισμπιώτη διανύει μία εξαιρετική σεζόν, η οποία κορυφώθηκε με την κατάκτηση του double.

Την ίδια στιγμή η Χριστίνα Παπαδοπούλου τερμάτισε στην 12η θέση, ενώ θυμίζουμε πως τη φετινή σεζόν αντιμετωπίζει έναν τραυματισμό, ο οποίος δεν της επιτρέπει να κυνηγήσει τους χρόνους που θα ήθελε.

Δεύτερη τερμάτισε η Καταρίνα Ζιεμπλό με χρόνο 1:29:20, ενώ την τρίτη θέση κατέκτησε η Γερμανίδα Σάσκια Φάιγκε σε 1:29:25.

Έχει αξία το γεγονός ότι μετά την κατάκτηση του χρυσού στα 35χλμ ο προπονητής της Ναπολέων Κεφαλόπουλος στις δηλώσεις του είχε τονίσει ότι η Αντιγόνη θα έπρεπε να ξεκουραστεί και να πάρει ένα ρεπό, όμως η Αντιγόνη φαίνεται πώς είχε άλλη άποψη. Όχι μόνο αγωνίστηκε αλλά πραγματοποίησε μία εξωφρενική εμφάνιση, γράφοντας το όνομα της με χρυσά γράμματα στην ιστορία του αγωνίσματος.

Με την εμφάνιση της η Ντρισμπιώτη αποδεικνύει με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι η βιολογική ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός και ότι η επιμονή και η σκληρή δουλειά είναι ο οδηγός για να επιτύχεις όλα όσα έχεις ονειρευτεί. 

Κάποτε αμφισβητήθηκε, τα παράτησε, όμως οι δυσκολίες την έκαναν δυνατότερη και επέστρεψε για να αναγκάσει άπαντες να υποκλιθούν στο μεγαλείο της!

Η τακτική της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια από τα πρώτα χιλιόμετρα της κούρσας προσπάθησε να ακολουθήσει το προπορευόμενο γκρουπ των 11 αθλητριών, στο 4ο χλμ. ακολουθούσε σε απόσταση επτά δευτερολέπτων, όμως από το 5ο «κόλλησε» με τις υπόλοιπες αθλήτριες.  Μετά το 8ο χλμ. η Ουκρανή, Λουντμίλα Ολιανόβσκα έκανε αλλαγή στο ρυθμό και στο 9ο χλμ. η Ντρισμπιώτη ήταν σε απόσταση επτά δευτερολέπτων από την προπορευόμενη αθλήτρια.

Η Ισπανίδα, Μαρία Πέρεθ ακολούθησε το ρυθμό της Ολιοβάνσκα, με τις αποστάσεις στον όμιλο των 11 αθλητριών προοδευτικά να ανοίγουν. Η Πέρεζ αποφάσισε να κάνει νέα αλλαγή και να αποσπαστεί, περνώντας το 10χλμ σε 45:02 και την Ντρισμπιώτη να περνά 10η σε 45:14.  Πριν από το 11ο χλμ. δέχθηκε ποινή, μένοντας εκτός αγώνα για τρία λεπτά, δημιουργώντας νέα δεδομένα, με την Ελληνίδα αθλήτρια να περνά σε εκείνο το σημείο 8η σε 49:38, αλλά μόλις έξι δευτερόλεπτα πίσω από τις πρωτοπόρες.

Στο 12ο χλμ. η Ντρισμπιώτη είχε πιάσει ξανά το προπορευόμενο γκρουπ, με επτά αθλήτριες να περνούν σε 54:05 και από το 13ο χλμ. η Ντρισμπιώτη βρέθηκε στην κορυφή της κούρσας. Ο τελικός συνεχίστηκε κάτω από βροχή και υγρασία που έκανε πιο δύσκολο το έργο των αθλητριών. Μαζί ήρθε και νέα αλλαγή στο ρυθμό, από τη Γερμανίδα, Σάσκια Φέιγκε, χωρίς ουσιαστικά να αλλάξει κάτι και την Ντρισμπιώτη να βαδίζει σταθερά για τη διεκδίκηση ενός μεταλλίου.

Στο δρόμο για το 15ο χλμ. η Φέιγκε έκανε νέα αλλαγή με την Ουκρανή, Ολιανόβσκα και την Πολωνή, Καταρζίνα Ζντζιέλμπο να προσπαθούν να ακολουθήσουν. Στο 15ο χλμ. η Φέιγκε πέρασε σε 1ώ.07:21 και η Ντρισμπιώτη 4η σε 1ώρ.07:24.  Η Ντρισμπιώτη χαμογελαστή, «κόλλησε» ξανά πολύ γρήγορα πίσω στην κορυφή, μαζί με τις Φέιγκε και την Ζντζιέλμπο με την αγωνία να κορυφώνεται.

Μετά το 160χλμ. οι πέντε πρώτες αθλήτριες βρίσκονταν σε διαφορά 10 δευτερολέπτων, με την Ντρισμπιώτη να έχει βάλει τις βάσεις για κάτι πολύ σπουδαίο. Μετά το 17ο χλμ. η Ντρισμπιώτη έκανε την καθοριστική αλλαγή και στο 18ο χλμ πέρασε 1η με 1ώρ.20:27,  πήρε διαφορά τεσσάρων δευτερολέπτων από την Ζντζιέλμπο, η μόνη που προσπάθησε να ακολουθήσει.

Όμως η Ντρισμπιώτη δεν πιανόταν, κράτησε διαφορά επτά δευτερολέπτων στο 19ο χλμ. και δίνοντας τη δική της περάσταση μέσε στη βροχή τερμάτισε πρώτη με νέο ατομικό ρεκόρ σε 1ώρ.29:03.

Τα περάσματα της Ντρισμπιώτη

5ο 22:36 (12η)
6o 27:09 (8η)
7ο 31:44 (8η)
8ο 36:22 (8η)
9ο 40:46 (11η)
10ο 45:14 (10η)
11ο 49:38 (8η)
12ο 54:05 (1)
13ο 58:32 (1)
14ο 1ώρ.03:02 (6η)
15ο 1ώρ.07:24 (4η)
16ο 1ώρ.11:48 (3η)
17ο 1ώρ.16:07 (1η)
18ο 1ώρ.20:27 (1η)
19η 1ώρ.24:44 (1η)
20ή 1ώρ.29:03 (1η)

Με πληροφορίες από το protothema.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

9ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου «Η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη» – Ένα μουσικό ταξίδι στη λαϊκή μας παράδοση

Από τον γραφικό κόλπο του Κινίου ξεκινά η φετινή διοργάνωση με αφιερώματα, εκθέσεις και συναυλίες – Είσοδος ελεύθερη.

ΚΚΕ ΤΕ Νοτίων Κυκλάδων: «Η δωρεάν μετακίνηση σωματείων περιορίζεται μόνο στις άγονες γραμμές»

Κριτική στην κυβέρνηση για το μέτρο στήριξης των ερασιτεχνικών σωματείων – «Πρόκειται για μισό μέτρο που δεν καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες».

Λίπωμα: Πότε είναι αθώο και πότε χρειάζεται αφαίρεση

Η διάγνωση γίνεται κυρίως με κλινική εξέταση. Σε σπάνιες περιπτώσεις το λίπωμα μπορεί να εξελιχθεί σε λιποσάρκωμα, που είναι κακοήθης όγκος.

Φόρτωμας: Σύνδεση της Τήνου με την Καβάλα σε ετήσια βάση

Φόρτωμας: "Η ένταξη της Τήνου και των Κυκλάδων σε μια τόσο σημαντική ακτοπλοϊκή γραμμή δημιουργεί νέες προοπτικές για τα νησιά μας"

Κέα: Στην τελική ευθεία η αποκατάσταση του λιμανιού στο Βουρκάρι με χρηματοδότηση 359.600 €

Μετά από τέσσερα χρόνια προσπαθειών, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για το έργο που θα αναβαθμίσει τις λιμενικές υποδομές και θα ενισχύσει την ασφάλεια και την τουριστική ανάπτυξη του νησιού.

Μεγάλη φωτιά στο Λαύριο, εκκενώσεις μέσω 112, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο

Η πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Παλιοκαμάριζα, καίει χαμηλή βλάστηση και κινητοποίησε επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Παρουσίαση του βιβλίου «Οδοιπορικό στη Νάξο» του Τάσου Αναστασίου

Ο Ιστορικός Όμιλος Νάξου «Αρσός» και η Πολιτιστική Εταιρεία «Αρχιπέλαγος» διοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στον πολιτιστικό και περιηγητικό πλούτο της Νάξου.

Νέα ακτοπλοϊκή εποχή για την Τήνο, απευθείας σύνδεση με τη Βόρεια Ελλάδα και το Λαύριο

Μετά την Κρήτη, η Τήνος αποκτά απευθείας ακτοπλοϊκή γραμμή με τη Βόρεια Ελλάδα, ενισχύοντας την τουριστική ανάπτυξη και την προσβασιμότητα του νησιού 365 ημέρες τον χρόνο

Ηρακλειά: Μαρία Αναματερού στο Φεστιβάλ «Φάνης Γαβαλάς»

Στις 28 Αυγούστου, το φεστιβάλ «Φάνης Γαβαλάς» στην Ηρακλειά ζωντανεύει με τη μελωδική φωνή της Μαρίας Αναματερού υπό το ανοιχτό ουρανό του Αιγαίου.

Πάρος: Επιμνημόσυνη δέηση και αποκαλυπτήρια προτομής του Μεγάλου Ευεργέτη Φραγκίσκου Ι. Βελέντζα

Την Κυριακή 31 Αυγούστου, ο Δήμος Πάρου και η Κοινότητα Κώστου τιμούν τον Φραγκίσκο Ι. Βελέντζα με δέηση και αποκαλυπτήρια της προτομής του.

Εκτακτο: Τροχαίο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Νάξου

Αυτοκίνητο κατέληξε σε τάφρο στον δρόμο Χώρας – Αεροδρομίου. Σώα η οδηγός, νέα ερωτήματα για το οδικό δίκτυο της Νάξου.

Νάξος: Συμμορία διαρρηκτών με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθη 33χρονος

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξάρθρωσαν κύκλωμα που «χτυπούσε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα – Δώδεκα οι εξιχνιασμένες κλοπές.

Ασφυξία στο λιμάνι της Νάξου – Μαζική επιστροφή εκδρομέων και το διαχρονικό ζήτημα των υποδομών

Με χιλιάδες ταξιδιώτες να επιστρέφουν, η Νάξος βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με το αδιαχώρητο στο λιμάνι και την ανάγκη για νέο σύγχρονο λιμενικό έργο.

Ψήφισμα της Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τον θάνατο του Ιωάννη Σκάρκου

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με συγκίνηση τον πρώην πρόεδρο και ενεργό μέλος της, Ιωάννη Σκάρκο πότε και που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Νάξος – “Σώστε τις παραλίες”: Μετά από μισό αιώνα κατεδαφίζεται το αυθαίρετο ξενοδοχείο στο Αλυκό Νάξου

Ένα εμβληματικό έργο αποκατάστασης ξεκινά: η φύση παίρνει πίσω τον χώρο που της ανήκει

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Νάξος: Νέα προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 25 Αυγούστου

Από τις 05:00 έως τις 07:00 το πρωί – Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με διακοπές ηλεκτροδότησης στο νησί

Ρωγμές στο ελληνικό τουριστικό θαύμα: Η Σαντορίνη χάνει έδαφος, η κλιματική κρίση πιέζει

Μετά τα 21,7 δισ. ευρώ που απέφερε ο τουρισμός το 2024, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με υπερφόρτωση υποδομών, λειψυδρία, στεγαστικό χάος και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.