Κυριακή, 3 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΕλλάδα: Επιθυμία πρωταγωνιστικού ρόλου στην ανάπτυξη των Urban Sports

Ελλάδα: Επιθυμία πρωταγωνιστικού ρόλου στην ανάπτυξη των Urban Sports

|

Το Υφυπουργείο Αθλητισμού ηγείται κοινοπρακτικής πρότασης, για την ανάπτυξη των Urban Sports, σε πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – Κατατέθηκε το πλάνο “TRIC-US” για ηλικίες 6-25 ετών, που θα αναπτυχθεί σε Ηράκλειο, Φρανκφούρτη, Μάλαγα και Αϊντχόβεν

Σε ένα ακόμα αθλητικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με αντικείμενο τον μαζικό αθλητισμό και την καινοτομία στον τομέα των υποδομών, δήλωσε συμμετοχή το Υφυπουργείο Αθλητισμού, αναλαμβάνοντας ως επικεφαλής κοινοπραξίας την εκπόνηση και κατάθεση πρότασης.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος της ΕΕ, η ΓΓΑ πρότεινε προς έγκριση το διετές πλάνο «TRIC-US» (“Triggering Recreational Sports In Cities using Urban Sports”), το οποίο αποσκοπεί στην ενθάρρυνση και την υποστήριξη της διοργάνωσης και ανάπτυξης των Urban Sports στην Ευρώπη.

Στην προσέγγιση των νέων με καινοτόμο τρόπο και ψηφιακές αλληλεπιδράσεις, ώστε να ενισχυθεί το επίπεδο συμμετοχής τόσο στα «αστικά αθλήματα» (parkour, skateboard κ.ά.), τα οποία είτε θα κάνουν ντεμπούτο είτε αναμένεται να ενταχθούν και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όσο και στα θαλάσσια σπορ.

Συμπράττοντες φορείς στην ελληνική πρόταση είναι η Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα για την Καινοτομία στον Αθλητισμό (EPSI), στην οποία προσφάτως η ΓΓΑ εντάχθηκε ως μέλος και η ολλανδική εταιρία CityLegends, η οποία δραστηριοποιείται στη διάδοση των Urban Sports στο ευρύ κοινό και στους νέους ηλικίας 6-25 ετών.

Επιπλέον, στην πρόταση του Υφυπουργείου Αθλητισμού, έχουν δηλώσει συμμετοχή τέσσερις ευρωπαϊκές πόλεις (Ηράκλειο Κρήτης, Μάλαγα, Φρανκφούρτη και Αϊντχόφεν), στις οποίες σχεδιάζεται να διοργανωθούν εκδηλώσεις Urban και Water Sports, σεμινάρια εκμάθησης, συνεντεύξεις Τύπου, αγώνες επίδειξης και δωρεάν δοκιμαστικά για ηλικίες 6-25 ετών.

f12.png

Η ανάπτυξη ενός σύγχρονου προγράμματος Urban Sports για επαγγελματίες αθλητές, η ανάδειξη μικρών αθλητικών εγκαταστάσεων αναψυχής στους χώρους εκδηλώσεων των συμμετεχουσών πόλεων, η ενθάρρυνση και υποστήριξη των προσπαθειών των επαγγελματιών αθλητών να προωθήσουν τα αθλήματά τους και να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των τοπικών κοινοτήτων και η ψηφιακή αλληλεπίδραση μεταξύ νέων, αθλητών και προπονητών, αποτελούν τους βασικούς πυλώνες της ελληνικής πρότασης.

Σήμερα που οι ατομικές ανάγκες και προτιμήσεις, όσον αφορά τον αθλητισμό εξελίσσονται ταχέως, το Υφυπουργείο Αθλητισμού υλοποιεί για άλλη μια φορά την κυβερνητική δέσμευση για εξωστρέφεια. Αφουγκράζεται τις διεθνείς συγκυρίες στο πεδίο του αθλητισμού και επιχειρεί να δώσει την ευκαιρία στους αθλητικούς οργανισμούς να αναπτύξουν και να προωθήσουν νέες μορφές άθλησης και σωματικής άσκησης, μέσω της προσαρμογής   των   υποδομών   και  της   προσφοράς εναλλακτικών αθλητικών δραστηριοτήτων.

Υπενθυμίζεται ότι, τους τρεις τελευταίους μήνες, η ΓΓΑ έχει συμμετάσχει σε μια σειρά ευρωπαϊκών προτάσεων:

ως επικεφαλής διακρατικής κοινοπραξίας, προς το Erasmus+ με θέμα «Εφαρμογή κανόνων χρηστής διακυβέρνησης στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο», σε συνεργασία με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, το Υπουργείο Νεότητας και Αθλητισμού της Ρουμανίας και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το πρόγραμμα «OLYMPIA», για τον αθλητισμό ως μέσο ενσωμάτωσης και κοινωνικής ένταξης των προσφύγων και τη δράση «ΜUST», για τις ευρωπαϊκές ανταλλαγές και την κινητικότητα του προσωπικού στον αθλητισμό, σε συνεργασία με την EPSI.

Δελτίο Τύπου

 

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελίδες του naxospress.gr

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις μέσα από την πλατφόρμα του google news…

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Symi On The Rocks: Το σπιτάκι του ψαρά που έγινε viral φαντασίωση του ελληνικού καλοκαιριού

Ένα λευκό σπίτι πάνω στα βράχια στη Σύμη έγινε παγκόσμια φαντασίωση – από τους influencers του Instagram μέχρι τους ρομαντικούς ταξιδιώτες που αναζητούν γαλήνη.

Η λαβή Χάιμλιχ μπορεί να σώσει μια ζωή – Δες πώς (video)

Μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού εκπαιδεύουν το κοινό στη σωστή εφαρμογή της λαβής Χάιμλιχ – Μαθήματα και οδηγίες διαθέσιμα στο www.samarites.gr

Attica Group: Εκπτώσεις για τους νέους φοιτητές – Ταξίδια με έκπτωση έως 50% για την πρώτη μετακίνηση

Μέχρι 31 Οκτωβρίου 2025, ο Όμιλος Attica στηρίζει τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών με σημαντικές εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια – Ισχύει και για τους συνοδούς τους.

Δήμος Τήνου: Μήνυση κατά ΔΕΔΔΗΕ για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές ρεύματος

Αντιδράσεις, ζημιές και απελπισία στην Τήνο – Εικόνες ντροπής με κατοίκους και επιχειρήσεις στο σκοτάδι για ώρες, μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού.

Μιτάτοι: Πέτρινοι φύλακες της παράδοσης στην Κρήτη και τη Νάξο (video)

Στο Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO Ψηλορείτη και στη Νάξο, οι μιτάτοι στέκουν ως ζωντανά σύμβολα κτηνοτροφικής σοφίας και βιώσιμης ζωής. Είναι ώρα να τα προστατεύσουμε και να τα αναδείξουμε.

Νάξος: Νεανικός αγώνας ανοιχτής θάλασσας από το ExcellenSeas στο Πυργάκι (video)

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη για δεύτερη χρονιά ο αγώνας κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας από τον μη κερδοσκοπικό φορέα ExcellenSeas στο νότιο άκρο της Νάξου – Υποτροφίες σε μαθητές ακριτικών νησιών.

Το μέλλον του νερού στα χέρια της επιστήμης – Το έργο WATERWISE σε 6 περιοχές της Ελλάδας

Πανεπιστήμια και εταιρείες τεχνολογίας ενώνουν δυνάμεις για την ανάπτυξη ενός «έξυπνου» μοντέλου διαχείρισης νερού με βάση το υδατικό αποτύπωμα κάθε περιοχής

Πανναξιακός ΑΟΚ: Κρατάει το βασικό κορμό, μένουν οι Μάκαρης, Προδρόμου, Αρτσάνος, Κρανιάς

Ο Πανναξιακός «χτίζει» πάνω στην εμπειρία και τη σταθερότητα – Τέσσερις βασικοί παίκτες συνεχίζουν για τη νέα σεζόν στη National League 2.

Προς Πώληση: Παραδοσιακή Κατοικία – Ανεμόμυλος στον Άγιο Αρσένιο Νάξου

Χαρακτηριστική κατοικία σε μοναδική τοποθεσία, με ανεξάρτητο ξενώνα, άμεση πρόσβαση σε παραλίες και εντυπωσιακή θέα προς θάλασσα και Χώρα Νάξου.

Εντατικοί έλεγχοι πυρασφάλειας στα πλοία με εντολή Κικίλια

Διπλοί ετήσιοι έλεγχοι στα επιβατικά-οχηματαγωγά πλοία που εκτελούν δρομολόγια Ελλάδας–Ιταλίας, με ενίσχυση των μέτρων ενεργητικής και παθητικής πυρασφάλειας.

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Ο Tom Hanks στη Νάξο: Στιγμές απλότητας, χαμόγελα και μια σέλφι στην Απείρανθο

Ο χολιγουντιανός σταρ επισκέφθηκε τη Νάξο την Τετάρτη 30 Ιουλίου, ανακαλύπτοντας τη μαγεία του Σαγκρίου και της Απειράνθου – Ένα γεύμα, μια σέλφι και πολλές όμορφες αναμνήσεις

Νάξος: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων βάζει “όρια” στην Πορτάρα, τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων βάζει “όρια” στην Πορτάρα – Τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση - Όταν ο σεβασμός δεν είναι αυτονόητος, η προστασία γίνεται μονόδρομος

Κυκλάδες: Γυρίζουν την πλάτη στα «χρυσά» νησιά, “χαμένη” και η Αμοργός, σταθερή η Νάξος

Υψηλές τιμές και οικονομική πίεση στρέφουν Έλληνες και ξένους σε εναλλακτικούς, οικονομικότερους προορισμούς

Hellenic Seaways: Το “HIGHSPEED 4” αντικαθιστά το “HELLENIC HIGHSPEED”, ποιος ο λόγος;

Αλλαγή πλοίου στη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Κατάπολα – Επιστροφή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Seaways

Hellenic Highspeed: Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Από το απόγευμα του Σαββάτου παραμένει ακινητοποιημένο το πλοίο – Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Η Κέα λέει «όχι» στην τουριστική υπερβολή, το νησί αντέχει μέχρι 1.000 ακόμη κλίνες

Ο Δήμος Κέας ζητά επίσημη απαγόρευση για τα Σύνθετα Τουριστικά Καταλύματα – Στο τραπέζι το ζήτημα της φέρουσας ικανότητας και της ταυτότητας του νησιού

Πανελλαδικές 2025: «Πνοή» επιτυχίας για τους μαθητές της Νάξου

Μαθητές και μαθήτριες του φροντιστηρίου «ΠΝΟΗ» στη Νάξο διακρίνονται στις Πανελλαδικές εξετάσεις – Πού πέρασαν και τι βαθμούς συγκέντρωσαν

Τρεις Καπετάνιοι, μία θάλασσα, μία φωτογραφία από τα Κουφονήσια που λέει όσα δεν ειπώθηκαν ποτέ

Μια ξεχωριστή στιγμή στα Κουφονήσια με φόντο το Αιγαίο και την αθόρυβη καθημερινή ηρωικότητα τριών αυθεντικών ναυτικών, που έγιναν συνώνυμα με την ασφάλεια, τη συνέχεια και το φιλότιμο στα νησιά μας.

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Καταργείται ο δεύτερος γύρος, εκλογές τον Νοέμβριο, Νέο όριο το 42% για εκλογή Δημάρχου

Η κυβέρνηση φέρνει ριζικές αλλαγές στον εκλογικό νόμο για δήμους και περιφέρειες – Τέλος ο δεύτερος γύρος, λιγότεροι υποψήφιοι και αλλαγές στη σταυροδοσία.