Κυριακή, 17 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΈλενα Ξενάκη: Από το Σαγκρί Νάξου στην κορυφή του κόσμου με την...

Έλενα Ξενάκη: Από το Σαγκρί Νάξου στην κορυφή του κόσμου με την Εθνική Πόλο (video)

|

Η καρδιά της Νάξου χτυπάει δυνατά στο παγκόσμιο στερέωμα του γυναικείου πόλο, και ο λόγος έχει όνομα: Έλενα Ξενάκη.

Λίγες ημέρες μετά τη συγκλονιστική νίκη της Εθνικής Ομάδας Πόλο Γυναικών, η 28χρονη πολίστρια από το Σαγκρί Νάξου βρέθηκε στο στούντιο του ΣΚΑΪ και μίλησε  στους «Δεκατιανούς» (Πιτταράς – Γρηγοριάδης) με ειλικρίνεια για τον θρίαμβο, τις θυσίες, και τα όνειρα που την οδήγησαν στην κορυφή του κόσμου – και στην αναγνώριση ως MVP του τελικού.

«Δεν το έχουμε ακόμα συνειδητοποιήσει. Κάθε μέρα βλέπω φωτογραφίες, βίντεο, μηνύματα, και νιώθω υπερηφάνεια για όλες μας», λέει με συγκίνηση.

Από τις πισίνες της Βουλιαγμένης στις λίστες των κορυφαίων του κόσμου

Η Έλενα Ξενάκη γεννήθηκε στις 5 Ιουλίου 1997 και είναι κόρη του Στέλιου Ξενάκη και της Μαίρης Βούλγαρη, μιας από τις πρώτες Ελληνίδες πολίστριες που άνοιξαν δρόμους σε εποχές που ο γυναικείος αθλητισμός δεν είχε βήμα, ούτε φωνή.

«Δεν ζήσαμε σαν κανονικοί έφηβοι. Όμως αυτές οι στιγμές μάς ανταμείβουν», δηλώνει η Έλενα, υπενθυμίζοντας πως πίσω από το χρυσό μετάλλιο υπάρχουν χρόνια προπόνησης, πόνος, επιμονή και προσωπικές θυσίες.

Από το 2011 μέχρι το 2021 αγωνίστηκε στον ΝΟ Βουλιαγμένης, κατακτώντας πρωταθλήματα και κύπελλα Ελλάδας, ενώ η διεθνής της καριέρα είναι απλώς εντυπωσιακή:

🏅 Χρυσά, ασημένια και χάλκινα μετάλλια σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες
MVP και πρώτη σκόρερ σε διεθνείς διοργανώσεις
🌍 Συμμετοχές σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα με σταθερή παρουσία στην ελίτ

«Η Εθνική μας δεν έχει ούτε μια σταθερή πισίνα για προπόνηση»

Με ειλικρίνεια αλλά και παρρησία, η Έλενα έστειλε μήνυμα στην Πολιτεία, καλώντας τον Πρωθυπουργό να στηρίξει την Εθνική Ομάδα με ένα δικό της προπονητικό κέντρο.

«Προπονούμαστε κάθε μέρα σε διαφορετικό κολυμβητήριο, χωρίς ξεκούραση. Δεν έχουμε σπίτι. Ζητάμε ένα κολυμβητήριο μόνο για τις εθνικές ομάδες».

Η δήλωσή της υπενθυμίζει με ηχηρό τρόπο ότι πίσω από τα μετάλλια, υπάρχει έλλειψη υποδομών, χρηματοδότησης και στοιχειώδους στήριξης. Παρά τη λαμπρή επιτυχία, «η βασίλισσα είναι… γυμνή», όπως λέει χαρακτηριστικά.

 

 

Από τη Νάξο στις καρδιές όλων μας

Η Έλενα Ξενάκη εκπροσωπεί την Ελλάδα της υπερηφάνειας, της προσπάθειας και της αφοσίωσης. Μια αθλήτρια με ρίζες, αξίες και σεμνότητα που εμπνέει.

«Μας συγκίνησε», είπαν οι παρουσιαστές της εκπομπής, όπως συγκίνησε και όλη την Ελλάδα, βλέποντας μια κοπέλα από ένα χωριό της Νάξου να ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί του κόσμου, κρατώντας τη γαλανόλευκη.

Βιογραφικά Στοιχεία

  • Όνομα: Έλενα Ξενάκη

  • Ημ. Γέννησης: 5 Ιουλίου 1997

  • Τόπος καταγωγής: Σαγκρί Νάξου

  • Γονείς: Στέλιος Ξενάκης – Μαίρη Βούλγαρη

  • Αδερφός: Νίκος Ξενάκης

  • Ομάδα: Εθνική Ελλάδας, πρώην ΝΟ Βουλιαγμένης

#ΈλεναΞενάκη #ΧρυσήΕλλάδα #Νάξος #ΠόλοΓυναικών #ΕθνικήΟμάδα #MVP #ΟλυμπιακοίΑγώνες #NaxosProud #ΝάξιαΨυχή #GreekWaterPolo


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Φάρος του Αλυκού: Ρεκόρ επισκεψιμότητας και τζίρου τον Δεκαπενταύγουστο

Tο ιστορικό εστιατόριο στον Αλυκό της Νάξου «έσπασε το φράγμα» φέτος και επιβεβαίωσε τη θέση του στην κορυφή της γαστρονομίας του νησιού.

Κ. Τσίγκας: 242 πυρκαγιές σε 4 ημέρες – «Ο μηχανισμός έφτασε στα όριά του»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος περιγράφει το δύσκολο πενθήμερο με εκατοντάδες μέτωπα φωτιάς και δεκάδες συλλήψεις για εμπρησμούς.

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Αποχωρεί το Ελ Νίνιο, έρχεται η Λα Νίνια: Προειδοποίηση μετεωρολόγων

Το ψυχρό καιρικό φαινόμενο φέρνει ανατροπές στα παγκόσμια μοτίβα – Στην Ευρώπη συνδέεται με ψυχρότερους χειμώνες

Παροναξία – Υδρολογικό Ετος 2025: Σταθερά κάτω από τον μέσο όρο τα ύψη υετού (πίνακες)

Σύμφωνα με το NaxosWeather, η υδρολογική χρονιά 2024-25 ολοκληρώνεται με χαμηλά επίπεδα βροχοπτώσεων σε Νάξο και Πάρο, εντείνοντας την ανησυχία για το μέλλον.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.

Δονούσα: Πεζοπορία στον Φάρο της Καλοταρίτισσας για την Παγκόσμια Ημέρα Φάρων

Μια ξεχωριστή πρόσκληση από την Κοινότητα Δονούσας για να γνωρίσουμε το βορειότερο άκρο του νησιού μέσα από μια μοναδική διαδρομή.

Με ένα πρόβατο στην αγκαλιά: Η εικόνα που συγκίνησε όλη την Ελλάδα (video)

Ο 33χρονος Ολσιέν Μουτσομπέγκα έσωσε ζώα μέσα από τις φλόγες και έγινε σύμβολο ανθρωπιάς και ελπίδας

Ρόδος – Κρεμαστή: Τέσσερις άνθρωποι εκσφενδονίστηκαν από το «ταψί» (video)

Από τη γιορτή στον πανικό – Συλλήψεις για το σοβαρό ατύχημα σε λούνα παρκ

Ο κρυμμένος θησαυρός του Χαϊδαρίου: Ο Βοτανικός Κήπος Διομήδους (video)

Ένας παράδεισος 1.860 στρεμμάτων, με περισσότερα από 550 είδη φυτών, λίγα μόλις λεπτά από το κέντρο της Αθήνας

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Χρήστος Σπανός: «Προσπαθώ να χτίσω μια γέφυρα επικοινωνίας με τη Νάξο» (video)

Ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε στο νησί για τη συναυλία της κόρης του Μαρίνας Σπανού, μιλά για τη δουλειά του, τις συνεργασίες του και την καταγωγή του από τον Κυνίδαρο (video)

Νάξος – Ταυτόχρονη άφιξη Blue Star Naxos και Blue Star Delos έφερε χιλιάδες επιβάτες και οχήματα (video)

Εντυπωσιακοί ελιγμοί, ασφυκτική κίνηση και δοκιμασία για τις υποδομές – Σε πλήρη εγρήγορση το Λιμεναρχείο Νάξου και η Δημοτική Αστυνομία. (video)

Συναγερμός στο «Ιονίς», Μπλακ άουτ με 183 επιβάτες, πλέει με μία μηχανή προς το Λαύριο

Βλάβη προκάλεσε προσωρινή ακινητοποίηση του πλοίου μεταξύ Κέας και Μακρονήσου – Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις του Λιμενικού.

Αγ. Προκόπιος Νάξου: Όταν οι αμμοθίνες γίνονται… πάρκινγκ και η Natura απλώς κοιτά

Η οργισμένη ανάρτηση του Λεωνίδα Μαγκανάρη για την καταστροφή στον Άγιο Προκόπιο φέρνει ξανά στο φως το ετήσιο δράμα των προστατευόμενων περιοχών που γονατίζουν κάτω από τις ρόδες και την αδιαφορία.

Νέος γύρος συγκέντρωσης στα σούπερ μάρκετ: Εξαγορές που αλλάζουν τον χάρτη

Από τη «Μασούτης» και την «Κρητικός» μέχρι τη Retail & More και τον «Γαλαξία» – Το 2025 διαμορφώνει νέες ισορροπίες στο οργανωμένο λιανεμπόριο

Νάξος – Μενδώνη για Πορτάρα: “θα τοποθετηθεί νέα περίφραξη και θα μπουν κάμερες ασφαλείας”

Περιστατικά βανδαλισμών και έλλειψης σεβασμού σε μνημεία φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη για παιδεία, ευαισθητοποίηση και προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Νάξος – Κεραμωτή: Μια βραδιά μνήμης και συγκίνησης για την Ειρήνη Κονιτοπούλου – Λεγάκη (photos)

Ο Σύλλογος Κεραμιωτών Νάξου τίμησε την αξεπέραστη φωνή της νησιώτικης μουσικής με μια εκδήλωση γεμάτη ήχους, αναμνήσεις και αγάπη