Κυριακή, 6 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΕδώ είναι …Νάξος

Εδώ είναι …Νάξος

|

Ο Πανναξιακός με ψυχωμένους τους Μάκαρη – Καρβούνη και πολύ καλή άμυνα στον Τσαρουχά επικράτησε του Κύδωνα 68 – 55 

Δεύτερο εντός έδρας παιχνίδι του Πανναξιακού για την Γ’ Εθνική μπάσκετ και η έδρα αποδεικνύεται το πιο δυνατό σημείο της ομάδας… Πέμπτη αγωνιστική για τον Νότο και απέναντι στην ομάδα του Δαμιανίδη βρέθηκε ο Κύδωνας Χανίων. Όμως, οι γηπεδούχοι αντέδρασαν σωστά στο δεύτερο ημίχρονο, αντιμετώπισαν με επιτυχία την εκτελεστική δεινότητα του έμπειρου Δημήτρη Τσαρουχά και έφτασαν στη 2η νίκη τους σε ισάριθμα παιχνίδια εντός έδρας, καθότι επικράτησαν 68 – 55 αν και στο ημίχρονο το σκορ ήταν 28 – 26 για τους φιλοξενούμενους.

Στο πρώτο μέρος, η Κρητική ομάδα του Χρήστου Σδράκα εμφανίστηκε διαβασμένη έκλεισε τα περιφερειακά σουτ των γηπεδούχων και εκμεταλλεύτηκε και την αστοχία των παικτών του Δαμιανίδη (κυρίως του Χριστόδουλου) από τη …γραμμή της φιλανθρωπίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη 2η περίοδο οι γηπεδούχοι είχαν 10 από τους 13 πόντους τους με βολές και το παιχνίδι σου έδινε την αίσθηση ότι οι φιλοξενούμενοι έκαναν σκόπιμα φάουλ στον σέντερ του Πανναξιακού, Δημήτρη Χριστόδουλο ώστε να τον στέλνουν στη γραμμή των βολών… Αποτέλεσμα; Να έχουν τον έλεγχο του αγώνα και να έχουν προβάδισμα ακόμη και πέντε πόντων (20-15 και 24-19) στο πρώτο μισό της δεύτερης περιόδου.

Αντίδραση

Στη 3η περίοδο, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 36-32 στο 24ο λεπτό όμως οι Καρβούνης – Μάκαρης είχαν διαφορετική άποψη: 6 συνεχόμενοι πόντοι (τρίποντο και καλάθι και φάουλ) από τους δύο παίκτες έδωσε προβάδισμα στον Πανναξιακό 39-36 στο 25ο λεπτό ενώ λίγο αργότερα το τρίποντο του Πολίτη και ένα καλάθι του Χριστόδουλου έφερε τη διαφορά στο +6 (48-42) και το κλειστό πήρε φωτιά…

Στην 4η περίοδο, οι γηπεδούχοι ανέβασαν ακόμη περισσότερο τη πίεση στην άμυνά τους, εκμεταλλεύτηκαν και την απουσία του Τσαρουχά με 4 φάουλ (σ.α. από τα μέσα της 3ης περιόδου) και η διαφορά ανέβηκε σε διψήφιο αριθμό πόντων (56-44 στο 33) με τους φιλοξενούμενους το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο 35ο λεπτό 59-49 με τον Τσαρουχά (3ποντο)….

Από εκεί και πέρα, το παιχνίδι ήταν στα χέρια του Πανναξιακού, ο Καρβούνης με τρίποντο στα 2.20 πριν την εκπνοή (63-52) ανέβασε τη διαφορά και πάλι σε διψήφιο αριθμό και όλα τελείωσαν… Το τελικό σκορ 68-55 σημειώνει με τρίποντο του Καρβούνη και τα πανηγύρια για την 4η νίκη σε πέντε αγώνες στην κατηγορία ξεκίνησαν.

Τα δεκάλεπτα: 13 – 16, 13-12, 22-14, 20-13

Πανναξιακός ΑΟΝ (Δαμιανίδης): Πολίτης 6 (2), Καρβούνης 14 (3), Καλαβρός, Μαγιντόμπε, Μαγγιώρος, Καραγιαννίδης, Κυριακόπουλος 2, Μάκαρης 13, Ακτύπης – Γουνές 6, Χριστόδουλος 14, Μυλωνάς 2, Παγώνης 13 (1)

Κύδων Χανίων (Σδράκας): Βλαχάκης 2, Υφαντόπουλος, Αλεξίου 2, Παπαμάστορας, Ζανιδάκης 2, Τσαρουχάς 15 (3), Μπαγάκης 1, Κολαρετάκης, Γκιουλής 2, Αδοντάκης 10, Λιονάκης 17, Κοντογιάννης 2

Διαμαρτυρία

Να σημειώσουμε ότι ο αγώνας ξεκίνησε με 35 λεπτά καθυστέρηση γιατί οι διαιτητές του αγώνα (Σοφιανόπουλος – Τσακαλογιάννης) δεν δέχτηκαν την γιατρό που είχε στο γήπεδο γιατί δεν είχε την κάρτα γιατρού μαζί της με αποτέλεσμα να αναζητηθεί γιατρός από τη διοίκηση του Πανναξιακού ενώ οι Κρητικοί άφησαν να εννοηθεί ότι θα καταθέσουν ένσταση τόσο για το θέμα της καθυστέρησης (σ.σ. για το γιατρό) όσο και για το γεγονός ότι το χρονόμετρο των 24 δευτερολέπτων αρκετά συχνά – όπως υποστηρίζουν – σταματούσε… Και τέλος θεωρούν ότι το τελευταίο καλάθι του Πανναξιακού ήταν εκπρόθεσμο.

Να αναφέρουμε ότι στο ημίχρονο, φίλαθλος του Πανναξιακού είχε την δυνατότητα να κερδίσει μία δωροεπιταγή 100 ευρώ εάν ευστοχούσε σε σουτ από το κέντρο του γηπέδου αλλά οι τρεις προσπάθειες που επιχείρησε ήταν άστοχες, κέρδισε όμως το χειροκρότημα του κοινού.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Α.Π.Α.Σ. Νάξου: Ο Νίκος Φίλιππας φοράει τα χρώματα των Φαναριών

Ο 22χρονος διεθνής forward με ύψος 2.01 μ. προσθέτει ύψος, ποιότητα και μπασκετικό ένστικτο στην ομάδα της Νάξου ενόψει της νέας σεζόν στη National League 1

Σίφνος: Οικογενειακός Παράδεισος και Γαστρονομικός Προορισμός της Καρδιάς μας

Από την κορυφή της παγκόσμιας ταξιδιωτικής λίστας του Travel & Leisure μέχρι το SiFNaThLon 2025, η Σίφνος ενώνει φύση, παράδοση, αυθεντικότητα και αθλητισμό, δείχνοντας τον δρόμο για ένα βιώσιμο και ποιοτικό τουριστικό μέλλον.

Η Ρίκα Μάασε ενισχύει τον Α.Ο. Θήρας, μία διεθνής μεταγραφή με βλέμμα στο μέλλον

Η ταλαντούχα Γερμανίδα διαγώνια, με πλούσια εμπειρία σε Ελλάδα και Ευρώπη, έρχεται στη Σαντορίνη για να δώσει δύναμη και ποιότητα στην επίθεση του Α.Ο. Θήρας για τη σεζόν 2025-2026.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έξι χρόνια διακυβέρνησης και το βλέμμα στο μέλλον

Από τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις και τη στεγαστική πολιτική έως τις παρεμβάσεις στην εργασία και την ασφάλεια, ο Πρωθυπουργός καταγράφει τα επόμενα βήματα διακυβέρνησης

Ο Δημήτρης Μπάκουλης ανοίγει τον Μουσικό Περίβολο στη Νάξο

Μετά τις sold out εμφανίσεις του, ο ταλαντούχος τραγουδοποιός έρχεται την Παρασκευή 11 Ιουλίου για μια μοναδική ατμοσφαιρική συναυλία στο Γυμνάσιο Νάξου – με ελεύθερη είσοδο.

Η Αμοργός καθαρίζει τα μονοπάτια της: Ολοκληρώθηκε η 14η δράση του συλλόγου “Νήσος Αμοργός”

Με τη δύναμη των εθελοντών, καθαρίστηκε πλήρως το μονοπάτι Άγιος Ιωάννης Λευκών – Κάτω Ακρωτήρι Καταπόλων. Έρχεται οργανωμένος περίπατος για την ανάδειξή του.

Απεραθίτικοι σκοποί και τραγούδια της πατινάδας: Ένα βιωματικό μουσικό δρώμενο στην αυλή της Παναγιάς

Την Κυριακή 13 Ιουλίου 2025, η Απείρανθος γεμίζει νότες και μνήμες – Τρεις γενιές μουσικής παράδοσης ζωντανεύουν σε μια βραδιά αφιερωμένη στους σκοπούς της πατινάδας.

Ευρωπαϊκό κύμα επενδύσεων 5,5 δισ. ευρώ για τα νησιά: Διασυνδέσεις, «πράσινη» ενέργεια και ανανέωση στόλου στο επίκεντρο

Από τη Νάξο μέχρι το Αγαθονήσι και από τη Σίφνο έως την Ικαρία, η νησιωτική Ελλάδα προετοιμάζεται για μια μεγάλη «πράσινη» μετάβαση με τρία νέα ευρωπαϊκά ταμεία που φέρνουν έργα 8 δισ. ευρώ – με έμφαση στις διασυνδέσεις, τις ΑΠΕ και την ακτοπλοΐα.

Γιάννης Πάριος: Το θαλασσινό του ταξίδι με 16 τραγούδια-ανάσα Ελλάδας και καρδιάς (video)

Ο αγαπημένος ερμηνευτής παρουσίασε το νέο του άλμπουμ «Τα Θαλασσινά του Πάριου» με ένα αξέχαστο νησιώτικο γλέντι στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, με αναφορές στον πατέρα του, την καταγωγή του και τις ρίζες της μουσικής του πορείας.

Φινλανδία: Χάκα – Ίντερ Τούρκου, δεν… (Χ)αλιούνται στο 3.85!

Με αντίθετους στόχους αλλά κοινή διάθεση για… συμβιβασμό, η ισοπαλία «παίζει δυνατά» στο μεγάλο ματς της Veikkausliiga ανάμεσα σε Χάκα και Ίντερ Τούρκου.

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Ο παππούς της Σχοινούσας που δεν σταματά να χορεύει – Ο 92χρονος Γιώργος Κωβαίος ξανά στη Γιορτή Φάβας (video)

Με την εγγονή του στο πλευρό, ο Γιώργος Κωβαίος, 92 ετών, συγκίνησε και φέτος στη Γιορτή Φάβας της Σχοινούσας, κρατώντας ζωντανή την ψυχή της παράδοσης (video)

Νάξος – Κωμιακή: «Έφυγε» ο Δημήτρης Ιωάννου Καρούσης, θλίψη για τον αγαπημένο “Τζήμα”

Αποχαιρετισμός σε έναν ήσυχο και αγαπητό συγχωριανό που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του – Το χωριό τον τιμά με συγκίνηση

Αμολήθηκαν τα θηρία να φάνε ακόμα ένα καπετάνιο

Η πρόσκρουση του Champion Jet 3 στην Πάρο φέρνει ξανά στο φως την επικινδυνότητα των λιμανιών και την ανάγκη για θεσμική στήριξη των πλοιάρχων – Όχι άλλο στοχοποίηση των ανθρώπων της θάλασσας

«Εκεί που η θάλασσα είναι ζωή» – Φόρος τιμής στους ναυτικούς της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων (video)

Με αφορμή τη Ναυτική Εβδομάδα, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τιμά με συγκίνηση τους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και αγαπούν τη θάλασσα (video)

Ο θρυλικός Σκοπελίτης: Το πλοίο που δεν ξέχασε ποτέ τις Μικρές Κυκλάδες (video)

Από το 1956 μέχρι σήμερα, ο Σκοπελίτης συνεχίζει να συνδέει ζωές και νησιά, με κάθε καιρό και σε κάθε ανάγκη – ένα συγκινητικό αφιέρωμα στην εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα»

Η Σχοινούσα, η Δονούσα και η Ηρακλειά στο φως του ΣΚΑΪ – Εκεί που «υπάρχει Ελλάδα» (video)

Η εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα» ταξιδεύει ξανά στις Μικρές Κυκλάδες με ζωντανές εικόνες, ιστορίες ανθρώπων και χρώματα Αιγαίου που συγκινούν.

ΔΕΔΔΗΕ: Προσωρινή διακοπή ρεύματος αύριο Τετάρτη 2 Ιουλίου σε περιοχές της Νάξου

Σύντομη διακοπή ρεύματος νωρίς το πρωί σε Άγιο Γεώργιο, Παραλία, Στελίδα και άλλες περιοχές της Χώρας – Μια απαραίτητη τεχνική παρέμβαση για την ασφάλεια του δικτύου.

«Όπου Υπάρχει Ελλάδα»: Η Νάξος στο επίκεντρο της πρώτης εκπομπής του Ιουλίου (video)

Η Ευλαμπία Ρέβη και ο Γιώργος Κουρδής ξεκινούν τον Ιούλιο από τη Νάξο – Τοπία, πολιτισμός, προβλήματα και πρόσωπα στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων. (video)

Ο Κώστας Μακεδόνας στη Νάξο, μία καλοκαιρινή βραδιά γεμάτη συναίσθημα και τραγούδι

Στις 16 Ιουλίου, το Γυμνάσιο Νάξου υποδέχεται τον Κώστα Μακεδόνα και τη Χριστιάνα Γαλιάτσου σε μια συναυλία με άρωμα Ελλάδας και μελωδίες που μιλούν στην ψυχή