Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΑθλητικάΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων: Και η ... επόμενη ημέρα για τον στίβο στα...

ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων: Και η … επόμενη ημέρα για τον στίβο στα νησιά μας

|

Αρθρο του αντιπροέδρου της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων, Δημήτρη Πάππα με τίτλο ” Ο κλασικός αθλητισμός την επόμενη ημέρα της πανδημίας” – Δ. Πάππας ” Ειδικά για τους κυκλαδίτες αθλητές, οι αγώνες περιλαμβάνουν πάντα και τη διαδικασία  της πολύωρης μετάβασης και του ταξιδιού και  υπάρχει πάντα μια ιδιαίτερη, γλυκεία προσμονής από τα παιδιά…”.

“…. Γνωρίζουμε ότι δεν είναι εύκολη η επαναφορά των αθλητών στο στάδιο, έχει χαθεί πολύτιμος και κρίσιμος χρόνος προετοιμασίας, έχουν αλλάξει οι ιεραρχήσεις της καθημερινότητας για όλους και εκεί έχουν πολλή δουλειά τα σωματεία και οι προπονητές για να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά που θα να επανέλθουν, θα απολαμβάνουν το αγαπημένο τους άθλημα με ασφάλεια.  Θεωρούμε, ότι η προκήρυξη αγώνων από την ομοσπονδία μας, μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα απαραίτητο για την στοιχειώδη προετοιμασία των αθλητών, είναι κρίσιμη για να μην χαθεί η αγωνιστική περίοδος του 2020. 

Ειδικά για τους κυκλαδίτες αθλητές, οι αγώνες περιλαμβάνουν πάντα και τη διαδικασία  της πολύωρης μετάβασης και του ταξιδιού και  υπάρχει πάντα μια ιδιαίτερη, γλυκεία προσμονής από τα παιδιά. Πλέον όμως στα στάδια υπάρχει χώρος και για τους νέους αθλούμενους, όλων των ηλικιών, αυτούς που ανακάλυψαν την απελευθερωτική διάσταση της άθλησης και του τρεξίματος. Τα σωματεία έχουν την ευθύνη να φέρουν κοντά τους αυτή τη νέα κατηγορία αθλουμένων και να τους εντάξουν στη μεγάλη οικογένεια του στίβου και του δρομικού κινήματος… ” . 

Αυτά αναφέρει ανάμεσα στα άλλα σε άρθρο του ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων, Δημήτρη Πάππα με τίτλο ” Ο κλασικός αθλητισμός την επόμενη ημέρα της πανδημίας”…  Και με δεδομένο ότι μπαίνουμε σε μία διαδικασία ετοιμότητας ενόψει της επιστροφής στη δράση και του κλασικού αθλητισμού, λογικό είναι όλοι να μοιάζουν ανυπόμονοι, περισσότερο από ποτέ, ώστε να πατήσουν και πάλι το πόδι τους, στο ταρτάν, στον αγωνιστικό χώρο, στο χορτάρι.. 

4477525c-ea00-4c99-9359-d66f3372493c-840x630.jpeg

Ας δούμε τι αναφέρει αναλυτικά στο σχετικό άρθρο… 

“Είναι γεγονός ότι η καθημερινότητα μας λόγω της πανδημίας του Covid-19 και των περιοριστικών και λοιπών μέτρων έχει υποστεί δομικές αλλαγές.  Απλές, καθημερινές λειτουργίες ρουτίνας πλέον υπακούουν  σε διαδικασίες πρωτόγνωρες για όλους μας, όπως είναι η αποστολή μηνύματος ανά «σκοπό εξόδου».

Μαζί με τους άλλους σοβαρούς λόγους για έξοδο από το σπίτι, όπως είναι η επίσκεψη στο φαρμακείο, στο σούπερ μάρκετ ή για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, η πολιτεία συμπεριέλαβε στον γνωστό πλέον κωδικό X6 και την  ατομική σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χρόνους.

Αυτό έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς αθλούμενους όλων των ηλικιών να συνεχίσουν την καθημερινή άσκηση τους και σε ένα μεγάλο μέρος συμπολιτών μας, έστω και προσχηματικά, σαν μια αποδεκτή αφορμή εξόδου από το σπίτι να γνωρίσουν «τι είναι αυτό το τρέξιμο που σαγηνεύει πλήθος ανθρώπων». Ίσως ο κορονοϊος, έκανε και ένα καλό, ενδεχομένως ανέβασε το ποσοστό των ενηλικών αθλουμένων στη χώρα μας, το οποίο δυστυχώς είναι το χαμηλότερο στην Ευρώπη, 7% στην Ελλάδα έναντι ποσοστού πάνω από 50% στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης.

 Η πρόσφατη τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στον πρωθυπουργό και  τον Υφυπουργό Αθλητισμού σχετικά με την επανεκκίνηση των αθλητικών δραστηριοτήτων αναφέρεται μεταξύ άλλων και στη «δυνατότητα άθλησης σε εξωτερικούς χώρους».

Με αυτό ως δεδομένο οι άνθρωποι του στίβου θεωρούν ότι τις επόμενες ημέρες τα στάδια θα είναι από τους πρώτους αθλητικούς χώρους που θα ανοίξουν, με κανόνες και περιορισμούς, για να υποδεχτούν αθλητές και αθλούμενους στα κουλουάρ τους.

 Γνωρίζουμε ότι δεν είναι εύκολη η επαναφορά των αθλητών στο στάδιο, έχει χαθεί πολύτιμος και κρίσιμος χρόνος προετοιμασίας, έχουν αλλάξει οι ιεραρχήσεις της καθημερινότητας για όλους και εκεί έχουν πολλή δουλειά τα σωματεία και οι προπονητές για να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά που θα να επανέλθουν, θα απολαμβάνουν το αγαπημένο τους άθλημα με ασφάλεια.  Θεωρούμε, ότι η προκήρυξη αγώνων από την ομοσπονδία μας, μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα απαραίτητο για την στοιχειώδη προετοιμασία των αθλητών, είναι κρίσιμη για να μην χαθεί η αγωνιστική περίοδος του 2020.  Ειδικά για τους κυκλαδίτες αθλητές, οι αγώνες περιλαμβάνουν πάντα και τη διαδικασία  της πολύωρης μετάβασης και του ταξιδιού και  υπάρχει πάντα μια ιδιαίτερη, γλυκεία προσμονής από τα παιδιά.

Πλέον όμως στα στάδια υπάρχει χώρος και για τους νέους αθλούμενους, όλων των ηλικιών, αυτούς που ανακάλυψαν την απελευθερωτική διάσταση της άθλησης και του τρεξίματος. Τα σωματεία έχουν την ευθύνη να φέρουν κοντά τους αυτή τη νέα κατηγορία αθλουμένων και να τους εντάξουν στη μεγάλη οικογένεια του στίβου και του δρομικού κινήματος.

Ο κλασικός αθλητισμός, δηλαδή τα αγωνίσματα του στίβου και τα δρομικά αγωνίσματα αποτελούν τη βάση του αθλητισμού. Παρόλα’ αυτά, δεν έχει την προβολή, τις οικονομικές απολαβές και την αναγνωρισιμότητα που  απολαμβάνουν τα ομαδικά αθλήματα. Οι εγγενείς ιδιότητες του όμως, δηλαδή ο ατομικός χαρακτήρας και η δυνατότητα δράσης του σε ανοικτό χώρο του σταδίου αποτελούν μια πρώτης τάξης ευκαιρία να  γίνει γνωστός σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΠΝΟ: Δεμένα πλοία για 48 ώρες, νησιά αποκλεισμένα ακόμη και για επτά ημέρες

Η ΠΝΟ ζητεί την κατάρτιση και υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας - Πρόβλημα με νησιά που ελέω δρομολογίων θα μείνουν χωρίς επικοινωνία για αρκετές ημέρες

Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Εκκληση για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας

Ανθρωπιστική βοήθεια σε Τούρκους και Σύριους από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Νάξου

Στοίχημα – Euroleague: Παρά τις απουσίες ο Ολυμπιακός σκοράρει …

Αλμπα Βερολίνου εναντίον Ολυμπιακού και ... Η πρόταση από τον Koubanezos.gr

Νάξος: Προσπάθεια ώστε οι δρόμοι να μείνουν ανοιχτοί

Από τις πρώτες πρωινές ώρες τα μηχανήματα Δήμου και Περιφέρειας στη "μάχη" για να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι στην ορεινή Νάξο

Συρία – Τουρκία: Ξεπέρασαν τους 8.000 οι νεκροί

Μάχη με τον χρόνο - Συρροή ξένων σωστικών συνεργείων προς ενίσχυση των τουρκικών

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας

Συγκέντρωση και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τουρκία και τη Συρία από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Συρία: Επί 17 ώρες επτάχρονη προστάτευε το αδελφάκι της (video)

7χρονη στα συντρίμμια κατοικίας στη Συρία προστάτευε το κεφάλι του αδελφού της επί 17 ώρες (Video&Photos)

“Αντώνης Τρίτσης”: Στις Κυκλάδες έργα ύψους 11,4 εκατ. ευρώ

Οι Κυκλάδες στο επίκεντρο της Επιτροπής Αξιολόγησης του Προγράμματος ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ, με έργα συνολικού προϋπολογισμού 11,4 εκατ. ευρώ»

Κλειστά τα σχολεία σήμερα (08/02) σε Σύρο, Τήνο, Κέα και Νάξο

Σε ποια νησιά (και δήμους) είναι κλειστά τα σχολεία σήμερα Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου

Στους -2 βαθμούς ξύπνησε σήμερα (08/02) η Νάξος

Με το χιόνι να προσπαθεί να στρωθεί ακόμη και στη πόλη της Νάξου, η εικόνα που αντικρύζουν οι πολίτες στο ξημέρωμα της 8ης Φεβρουαρίου

Σίφνος: Η προσέγγιση του “Ανεμος” στο λιμάνι και η επιβίβαση της ιερής εικόνας του Αγίου Συμεών

Στο λιμάνι των Καμαρών βρέθηκε σήμερα το πλοίο "Ανεμος" που έρχεται από τη Φινλανδια και έχει προορισμό τον Πειραιά - Η παράδοση που θέλει την εικόνα του Αγίου Συμεών να επιβιβάζεται στο πλοίο (photo)

EOES 2023: Τα παιδιά του ΓΕΛ Νάξου πήραν το πρώτο βραβείο και πάνε Λετονία

Η τριάδα των μαθητών της Νάξου (ΓΕΛ "Μανώλης Γλέζος") έκαναν το καθήκον τους, κέρδισαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό (EOES 2023) και θα διεκδικήσουν το μετάλλιο στην Λετονία

Γιατί στη Νάξο είναι ωραία και τον χειμώνα

Επιλέγουμε τη Νάξο, το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, που δεν χάνει την ζωντάνια του τον χειμώνα, για την πρώτη εξόρμηση-αστραπή του 2023

Ρομαντική επιστροφή σε μία άλλη εποχή της Νάξου

Το τετράγωνο στο τέλος της χερσαίας ζώνης Νάξου όπως δεν το έχετε ξαναδεί ...

Blue Star Naxos: Αύριο Σάββατο αντί για τη Κυριακή επιστρέφει από Αμοργό

Η "Μπάρμπαρα" φέρνει αλλαγές στα δρομολόγια... Τι συμβαίνει με το Blue Star Naxos

Η κακοκαιρία “δένει” τα πλοία την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου – Αλλαγές στα δρομολόγια

Η "Μπάρμπαρα" θα κρατήσει δεμένα τα πλοία την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου

Εκτακτο: Κλειστά τα σχολεία σε Νάξο και Μικρές Κυκλάδες

Η "Μπάρμπαρα" κλείνει αύριο Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου τις σχολικές μονάδες σε Νάξο και Μικρές Κυκλάδες

Γ. Βρούτσης: “Να ενταχθεί η Τήνος στη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Κρήτη”

Γ. Βρούτσης: «Με αναφορά στη Βουλή ζητώ να συμπεριληφθεί η Τήνος στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Πειραιά, Κυκλάδων, Κρήτης»

“Σφήνα” Ηλιόπουλου στην συμφωνία της Attica Group με την ΑΝΕΚ

Η οικογένεια Ηλιοπούλου ελέγχει το 5,48% του συνόλου δικαιωμάτων ψήφου της MIG. - Η επόμενη κίνηση

Εκοιμήθη ο Αρχιμανδρίτης π. Αντώνιος Παραράς

Στο Καλόξυλο - τόπος καταγωγής του - αύριο Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου η Εξόδιος Ακολουθία