Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΔωδεκάνησα: Νικήθηκε από την ... ναυτία ο Χρυσικόπουλος

Δωδεκάνησα: Νικήθηκε από την … ναυτία ο Χρυσικόπουλος

|

Μετά απο 32 ώρες και ενώ είχε μπροστά του τις ακτές του Καστελόριζου (έχοντας ξεκινήσει απο τη Ρόδο) ο Σπύρος Χρυσικόπουλος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λόγω ναυτίας…  

Στο Καστελόριζο βρίσκεται απο τα ξημερώματα ο αθλητής Σπύρος Χρυσικόπουλος με τη συνοδεία του, καθώς μετά απο 32 ώρες κολύμπι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λόγω ναυτίας που του προκλήθηκε απο τις καιρικές συνθήκες.  Ωστόσο είναι πολύ καλά στην υγεία του, όπως και όλοι οι υπόλοιποι. 

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, τη δεύτερη νύχτα της μεγάλης αυτής προσπάθειάς του και ενώ πλησίαζε στις ακτές του Καστελορίζου, λόγω των καιρικών συνθηκών, ανέμων 5-6 μποφόρ που έπνεαν στην περιοχή, και ενός τοπικού φαινομένου κοντά στα τουρικικά παράλια, στον  Σπύρο προκλήθηκε ναυτία, ωστόσο προσπάθησε να μην εγκαταλείψει, αλλλάζοντας στολή αλλά τελικά, μετά απο 32 ώρες που βρισκόταν συνεχώς στο νερό, αποφασίστηκε να ανέβει επάνω στο σκάφος που τον συνόδευε.  Εκεί, του παρασχέθηκαν όλες οι πρώτες βοήθειες, καθώς όπως αντιλαμβάνεται κανείς βρισκόταν πολλές ώρες μέσα στο νερό και  γύρω στις 3:30 τα ξημερώματα, έφθασαν στο Καστελόριζο.

Αμέσως επισκέφθηκαν το ιατρικό κέντρο για προληπτικούς λόγους . Ο Σπύρος είναι μια χαρά, αυτή τη στιγμή κάνει βόλτα στο Καστελόριζο και ευχαριτεί όλους πάρα πολύ για τη βοήθεια και τη στήριξη που του προσέφεραν.  Μάλιστα, ήδη σκέφτεται το επόμενο μεγάλο του εγχείρημα.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, έγραψε: «Μετά από 30 ώρες κολύμπι κ περίπου 100km στο Ανοιχτό πέλαγος του Αιγαίου , αποφάσισα την 2η νύχτα να εγκαταλείψω την προσπάθεια μου .
Οι καιρικές συνθήκες ήταν σχεδόν απαγορευτικές κ επικίνδυνες όταν πλησίασα στις ακτές της Τουρκίας παρά τις λίγο καλύτερες αρχικές προβλέψεις. Είμαι καλά στην υγεία μου και βρίσκομαι στο Καστελόριζο με ιατρική φροντίδα εξαιτίας στομαχικών διαταραχών λόγω του υψηλού κυματισμού. Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς για την στήριξη στην προσπάθεια μου αυτή».

Να σημειώσουμε ότι ο Χρυσικόπουλος ξεκίνησε τη προσπάθειά του με μία εβδομάδα καθυστέρηση λόγω καιρικών συνθηκών. Πρώτη βουτιά στις 2 το μεσημέρι τςη Δευτέρας από τη Ρόδο με στόχο να φτάσει έως το Καστελόριζο. Απόσταση 140 χιλιομέτρων σε διάστημα 48 ωρών. Το εγχείρημά του θα καταγραφεί σε ταινία, με σκηνοθέτη την ταλαντούχα Δήμητρα Παμπαδήμα (https://vimeo.com/user3729657 ). H ταινία θα αποτελέσει μέρος μιας τριλογίας ταινιών, και θα κλείσει με ένα ακόμη μεγαλύτερο στόχο του Σπύρου το 2020. Μάλιστα η ταινία H2o (2 parts heart, 1 part obsession) που γυρίστηκε με αφορμή την προετοιμασία του εγχειρήματος Ρόδος – Καστελλόριζο. Ο 27χρονος αθλητής, έχει ήδη γράψει ιστορία στην κολύμβηση μεγάλων αποστάσεων στην ανοιχτή θάλασσα, διανύοντας 104 χλμ. με 34 ώρες συνεχούς κολύμβησης στην τετραπλή διάσχιση του Τορωναίου Κόλπου.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από την εφημερίδα rodiaki.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Υπόθεση …Νερό: Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Δονούσας ζητά επανεξέταση της τιμολογιακής πολιτικής και δίκαιες χρεώσεις

Μετά την Ηρακλειά και τα Κουφονήσια, διαμαρτύρεται και η Δονούσα για τις αυξήσεις - Τι ζητούν οι επαγγελματίες

Κύπελλο Ελλάδος: Πάλεψε η ΕΛΛΑΣ Σύρου αλλά ηττήθηκε (4-2) από τον Ατρόμητο, περιμένει εκτός έδρας το Αιγάλεω

Οι Συριανοί έδειξαν χαρακτήρα και πέτυχαν δύο γκολ, αποσπώντας το χειροκρότημα – Τιμήθηκε ο Μιχάλης Λυγνός πριν τη σέντρα

Νάξος: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη φωλιά Πράσινης θαλάσσιας χελώνας στις Κυκλάδες

138 νεοσσοί κατάφεραν να φτάσουν στη θάλασσα – Ένα μοναδικό γεγονός για το νησί και την προστασία της φύσης

Κάρπαθος: Γεννήθηκε το πρώτο φωκάκι της χρονιάς

Η πρώτη γέννηση μεσογειακής φώκιας (Monachus monachus) για το 2025 καταγράφηκε σε θαλάσσιο σπήλαιο – Σπάνια στιγμή για το απειλούμενο είδος

Αγιο Ορος: Εκοιμήθη ο Αγιορείτης Γέροντας Βασίλειος Γοντικάκης

Η εξόδιος ακολουθία αύριο στην Ιερά Μονή Ιβήρων – Ο λόγιος και πνευματικός καθοδηγητής που σφράγισε το Άγιον Όρος και την Ορθοδοξία

Μάρκος Καφούρος: Αναφορά για επαναφορά μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου

Ο Βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ μεταφέρει το ψήφισμα του Δ.Σ. Θήρας στον Υπουργό Οικονομικών, ζητώντας μέτρα στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις στις νησιωτικές περιοχές.

Παρέμβαση Φιλίππου Φόρτωμα για τις συντάξεις χηρείας του πρώην ΟΓΑ

Ερώτηση στη Βουλή για την άρση αδικιών του νόμου Κατρούγκαλου και την εξίσωση παλαιών και νέων συντάξεων χηρείας προς όφελος των δικαιούχων.

Φεστιβάλ Στρογγύλη On The Road: Μια μουσική βραδιά με το «The Hollywood Project»

Την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2025 στον υπαίθριο χώρο μπροστά από τον Μητροπολιτικό Ναό Θήρας, τρεις μουσικοί παρουσιάζουν αγαπημένα ελληνικά τραγούδια

Κύπελλο Ελλάδας: Από το Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο ξεκινάει η μάχη της ΕΛΛΑΣ Σύρου (video)

Πρεμιέρα στη League Phase του κυπέλλου Ελλάδος, με τους Συριανούς να αγωνίζονται σήμερα στις 16:00 στο Δημοτικό γήπεδο Περιστερίου

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Κωμιακή: «Έφυγε» η «Κούλα του Σταματοβασίλη» που σημάδεψε με την παρουσία της το χωριό

Συγκινητικό αντίο στην Κυριακή Πρεβενιού, από τον Γιώργο Κρητικό μέσα από τα social media

Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αμοργό: Αντίδραση σε λιμενικά και οδικά έργα με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο Νικόλαος Γαβαλάς, εκ μέρους περιβαλλοντικών συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών, καταγγέλλει την καταστροφική επίδραση αναπτυξιακών έργων στην Αμοργό και ζητά παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Minoan Lines: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηράκλειο–Μήλος–Πειραιάς μέχρι το 2028

«Στολίδια για το Ηράκλειο» τα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας – Στόχος η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία

Γυμνάσιο Σκαδού: 22 μαθητές φέτος δίνουν ζωή στο σχολείο της Ορεινής Νάξου

Από το παλιό δημοτικό του Σκαδού στο σύγχρονο Γυμνάσιο: Ένα σχολείο που κρατά ζωντανή την εκπαίδευση στα ορεινά χωριά της Νάξου

Νάξος – Αύγουστος 2025: περισσότερες αφίξεις, Ισχυρότερο το σύνολο του καλοκαιριού (πίνακες)

Στο λιμάνι της Νάξου οι επιβάτες αυξήθηκαν 5,2% τον Αύγουστο σε σχέση με πέρυσι, ενώ το τρίμηνο Ιουνίου–Αυγούστου έκλεισε με +6,5% συνολικά. Τι δείχνει η δεκαετία.

Χώρα Νάξου: «Πάγωσε» το αίτημα κατοίκων για αλλαγή κυκλοφοριακού στη Μικρασιατών Προσφύγων

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων για επικίνδυνες συνθήκες, ο Δήμος Νάξου απάντησε αρνητικά στο αίτημα αλλαγής κατεύθυνσης της ημικεντρικής οδού.

Νάξος: “Στάση” Σινούκ για παραλαβή ασθενούς από άλλο νησί, πριν αναχωρήσει για Αττική

Το είδαμε κι αυτό... Ελικόπτερο Σινούκ έμεινε στη Νάξο για αρκετά λεπτά περιμένοντας το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ ώστε να παραλάβει άλλο ασθενή και να τον μεταφέρει στην Αττική