Μία ιστορία από αυτές που δεν πρέπει να ζει κανένας μα κανένας αθλητής ή αθλήτρια έζησε ο προπονητής Γιάννης Μπογιατζόλου και η κόρη του Αφεντούλα Μπογιατζόλου.
Μπορεί στο τέλος να δικαιώθηκαν στο ΑΣΕΑΔ αλλά η ιστορία έχει ρίζες αρκετούς μήνες πριν όταν και ξεκίνησε η περιπέτεια της νεαρής αθλήτριας.
Ο Γιάννης Μπογιατζόλου ήταν ο άνθρωπος που βοήθησε ουσιαστικά στην δημιουργία του τμήματος πετοσφαίρισης του Εθνικού Πειραιά το 2017.
Την περσινή σεζόν ο κ. Μπογιατζόλου «αναβαθμίστηκε» από προπονητής σε τεχνικός διευθυντής και βοήθησε στην άνοδο του Εθνικού στην Β Εθνική . Την φετινή σεζόν ως τεχνικός διευθυντής στελέχωσε το τμήμα πετοσφαίρισης με τον προπονητή κ, Μίλος Ραντοϊκοβιτς ενώ έφερε στο σύλλογο αξιόλογές και ικανότατες αθλήτριες.
Τον Αύγουστο της περασμένης χρονιάς, ο Γιάννης Μπογιατζόλου αποχώρησε (παραιτήθηκε) από την θέση του στο σύλλογο επικαλούμενος παρεμβάσεις στο έργο του και στο έργο του προπονητή, από συγκεκριμένο παράγοντα του σωματείου κάτι που γνωστοποίησε με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Ακολούθησε τις επόμενες ημέρες και η παραίτηση του προπονητή Μίλος Ραντοϊκοβιτς για τους ίδιους λόγους.
Και εδώ ξεκινάει η μικρή – μεγάλη περιπέτεια της ανήλικης αθλήτριας και κόρης του προπονητή Μπογιατζόλου.
Η Αφεντούλα Μπογιατζόλου ζήτησε να επιστρέψει στο σωματείο της Άρτεμις Κορυδαλλού, όπου και «ανδρώθηκε» αθλητικά καθώς μετα την παραίτηση του πατέρα της από τον Εθνικό άλλαξε η στάση και αντιμετώπιση του σωματείου προς το πρόσωπο της.
Το σωματείο και συγκεκριμένος παράγοντας της διοικούσας επιτροπής αρνήθηκαν να δώσουν την συγκατάθεση τους στην επιστροφή της αθλήτριας στην Άρτεμις αδιαφορώντας για το αθλητικό μέλλον της αθλήτριας, υποδεικνύοντας κιόλας τον «δικαστικό» τρόπο αποχώρησης της από τον σύλλογο του Eθνικού Πειραιά.
Η περιπέτεια της αθλήτριας συνεχίζεται αυτή τη φορά στα γραφεία της ΕΟΠΕ καθώς η αντίστοιχη επιτροπή ελέγχου μεταγραφών αρνήθηκε την ολοκλήρωση της μεταγραφής «χωρίς συγκατάθεση» όπως προβλέπει η σχετική προκήρυξη για «σπουδαίους και σοβαρούς λόγους».
Από την πλευρά του ο προπονητής θεωρεί ότι ο μοναδικός λόγος που δεν παραχώρησε ο Εθνικός την αθλήτρια όπως προφορικά είχε δεσμευθεί ό πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του σωματείου είναι η παραίτηση του από το πόστο του τεχνικού διευθυντή, με την άρνηση να λειτουργεί ως «αντίποινα».
Ως πατέρας ο Γιάννης Μπογιατζόλου έκανε αυτό που όφειλε για το καλό του παιδιού του, έκανε προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ επιβαρύνθηκε το υψηλό κόστος της προσφυγής και τέλος δικαιώθηκε πανηγυρικά με την αθλήτρια όμως να έχει μείνει 4 μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης.
Με την ιστορία αυτή εκτός της δημοσιοποίησης της δικαίωσης στο ανώτατο όργανο (ΑΣΕΑΔ) θέλουμε να φέρουμε ακόμα μία φορά στην επιφάνεια το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αθλητές και αθλήτριες με σωματεία που προτιμούν να κρεμάσουν στον τοίχο δελτία.
Με αφορμή τη περιπέτεια της κόρης του, ο Γιάννης Μπογιατζόλου προτίθεται να δημιουργήσει ένα όργανο το οποίο θα συμβουλεύει και θα καθοδηγεί αθλητές και αθλήτριες που αντιμετωπίζονται κατ’ αυτό τον τρόπο από toyw συλλόγους ώστε να δικαιώνονται με γνώμονα πάντα το συμφέρον αποκλειστικά των αθλητών.
Το 2023 είναι ακατανόητο ανήλικοι αθλητές και αθλήτριες να βρίσκονται «αιχμάλωτοι» σωματείων και παραγόντων καταστρέφοντας καριέρες, στηριζόμενοι στο γεγονός ότι οι περισσότεροι αποφεύγουν να προσφύγουν στο ΑΣΕΑΔ λόγω του υψηλού κόστους και τις ψυχολογικής περιπέτειας.