Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023
ΑρχικήΑθλητικάΔεν σεβόμαστε τελικά

Δεν σεβόμαστε τελικά

|

Σε ένα μισοάδειο αλλά “καυτό” γήπεδο όταν κρίνονταν η μάχη, ο Ολυμπιακός έδειξε ότι είναι γεννημένος πρωταθλητής γύρισε από το 2-1 με το οποίο βρέθηκε να χάνει και επικράτησε στο τάι μπρέικ (3-2) του οικοδεσπότη Πανναξιακού και πλέον το προσεχή Σάββατο (29/04, 20:00) στο “Μελίνα Μερκούρη” είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του 5ου συνεχόμενου τίτλου – Ρούσης (Πανναξιακός) ”  Θεωρώ ότι σήμερα παίξαμε καλύτερα από τον Ολυμπιακό και αξίζαμε τη νίκη» – Κοβάτσεβιτς (Ολυμπιακός) “Ο Πανναξιακός περιμέναμε ότι θα παίξει καλύτερα στην έδρα του όπως και έκανε”.

Ας αρχίσουμε από τα βασικά που ενδιαφέρουν κυρίως τους φίλους του αθλητισμού στη Νάξο: Τετάρτη απόγευμα και ο Ολυμπιακός στο ποδόσφαιρο νίκησε 1-0 στο ΟΑΚΑ την ΑΕΚ αλλά αποκλείστηκε από τον τελικό καθότι είχε χάσει με 2-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης». Πάμε παρακάτω… Ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ και δη για τον 3ο αγώνα της σειράς με την Εφές Πίλσεν στα πλέι οφ της Euroleague ηττήθηκε με 64-60 και την Παρασκευή θα παλέψει για το 2-2 ώστε να πάρει πίσω το πλεονέκτημα έδρας… Εντάξει; Τα μάθατε τα νέα; Η μοναδική ομάδα του Ολυμπιακού που κέρδισε ήταν η γυναικεία ομάδα του βόλεϊ… Αγωνίστηκε στη Νάξο, σε ένα μισοάδειο γήπεδο απέναντι στον Πανναξιακό και μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι που κρίθηκε στο tie break επικράτησε με 3-2, γύρισε από το 2-1 με το οποίο έχανε και με 2-0 νίκες, χρειάζεται μία ακόμη στο Ρέντη το προσεχές Σάββατο (29/4, 20.00)  ώστε να πανηγυρίσει το 5ο σερί πρωτάθλημα…

Δεν σεβόμαστε

Τώρα θα μου πείτε γιατί τα λέω αυτά τη στιγμή που όλοι τα ξέρουν… Μα γι’ αυτό… Μα γιατί ο Πανναξιακός σήμερα αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε τελικό πρωταθλήματος, στο υψηλότερο δηλαδή επίπεδο που μπορεί να έχει φτάσει ένας σύλλογος. Και όμως. Το γήπεδο ήταν μισοάδειο… «έ ξέρεις, τα παιδιά ήθελαν να δουν ποδόσφαιρο. Ε οι μπασκετικοί έφυγαν να δουν το μπάσκετ…… Α και είναι καθημερινή, Τετάρτη. Που να έρθουν τώρα;» Και τι έμεινε; Οι γνωστοί… Εμείς και εμείς. Αυτοί που πιστεύουμε ότι μπορεί κάποια στιγμή να αγγίξουμε την υπέρβαση. Να χαμογελάσουμε… Στις αρχές Μαρτίου όλη η Ελλάδα έπαθε σοκ βλέποντας την Γλυφάδα να είναι …μπλε. Και τα βίντεο με τον κόσμο του Πανναξιακού έγιναν viral. Όλοι ύμνησαν τους φίλους της νησιωτικής ομάδας που έτρεξαν να δουν την ομάδα τους να παίζει σε έναν τελικό κυπέλλου. Που να ήξεραν όμως οι αδαείς…. Δεν είχε ούτε ποδόσφαιρο εκείνη την ημέρα, ούτε μπάσκετ. Και το παράξενο; Ήταν ο 2ος τελικός στην ιστορία της ομάδας. Και όμως πήγαν όλοι και κυρίευσαν την Γλυφάδα. Κι εδώ σήμερα, στο ΔΑΚ Νάξου, όπου αγωνιστήκαμε για πρώτη φορά στον τελικό του πρωταθλήματος, οι περισσότεροι γύρισαν την πλάτη. Όπως έκαναν άλλωστε όλη τη χρονιά. Όπως κάνουν σχεδόν σε όλα τα χρόνια που η ομάδα αγωνίζεται στην Α1. Μόνο στα ντέρμπι εμφανίζονται και αυτά οι μισοί είναι με τους … άλλους. Α και αυτοί που έρχονται, καλό είναι να μην έρχονται. Έχουν και βαριά προϊστορία… Μόνο στα ευρωπαϊκά γεμίσαμε το γήπεδο και αυτό γιατί δεν ξέραμε… Και μόνο την πρώτη φορά. Μετά το μάθαμε κι αυτό…  Οπότε γιατί αλήθεια να έχουμε ομάδα στην Α1; Για να ιδρώνουν οι αθλήτριες στο παρκέ και να βρίσκουν απέναντί τους, τους συγγενείς και φίλους; Γιατί να ιδρώνουν οι παράγοντες όταν βρίσκουν τοίχο; Γιατί γενικά να έχουμε αθλητισμό υψηλού επιπέδου αφού δεν σεβόμαστε; Δεν είναι κρίμα; ….

Κι όμως μπορούσε

Συγνώμη αλλά αυτό βγήκε βλέποντας τον αγώνα… Οπότε, το αποτέλεσμα έχει ελάχιστη σημασία. Ο Πανναξιακός είχε χάσει με το πρώτο σερβίς… Είχε κερδίσει η συλλογική νοοτροπία του φίλου του αθλητισμού στη Νάξο… Και πάμε να δούμε τι έγινε; Ο Γιώργος Ρούσης μετά τον αγώνα δήλωσε ότι «Έγινε μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια, τα δώσανε όλα σήμερα τα κορίτσια. Δεν έχω κανένα παράπονο. Το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο γιατί στo τέλος ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοσή του. Εμείς είχαμε την ευκαιρία μας στο τέταρτο σετ. Θεωρώ ότι σήμερα παίξαμε καλύτερα από τον Ολυμπιακό και αξίζαμε τη νίκη». Και από την πλευρά του, ο Μπράνκο Κοβάτσεβιτς σημείωσε:  «Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη και δύσκολη. Ο Πανναξιακός περιμέναμε ότι θα παίξει καλύτερα στην έδρα του όπως και έκανε. Εμείς από την πλευρά μας δεν αγωνιστήκαμε στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων μας όμως δεν παίξαμε και άσχημα. Αντιμετωπίσαμε ορισμένες δυσκολίες σε κάποιες στιγμές κυρίως στο μπλοκ όμως στο τέλος μίλησε η ποιότητα των παικτριών μας και κερδίσαμε. Είμαστε πολύ κοντά στο τέλος της σεζόν και σίγουρα για αυτό το λόγο πετύχαμε μια μεγάλη νίκη. Καλούμε τους φιλάθλους μας το Σάββατο στο Ρέντη να μας υποστηρίξουν και να έχουμε την ευκαιρία να πανηγυρίσουμε μαζί την κατάκτηση του πρωταθλήματος».

Τι έγινε στον αγώνα;

Στο αγωνιστικό μέρος, οι δυο ομάδες παρουσιάστηκαν από την αρχή του πρώτου σετ ανταγωνιστικές με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 7-8 στο α’ τεχνικό τάιμ άουτ και με τη Μαλασάι να διατηρεί το προβάδισμα 15-16 στο β’ τεχνικό τάιμ άουτ. Ο Πανναξιακός με τη Φρέσκο ισοφάρισε σε 18-18 και το σετ πήγε πόντο πόντο με τις «ερυθρόλευκες» μετά από τρία σετ μπολ να κάνουν το 0-1 σετ με 26-28 (υπέρβαση Φρέσκο).

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά (1-4) στο δεύτερο σετ αλλά με την Οικονομίδου να πιέζει στην υποδοχή ο Πανναξιακός ισοφάρισε και πέρασε και μπροστά με άσο της Ελληνίδας μπλοκέρ για το 7-4. Οι «ερυθρόλευκες» ακολουθούσαν στο σκοράρισμα ενώ η Μαλασάι έφερε το σετ στα ίσα (13-13) γιανα περάσουν μπροστά οι φιλοξενούμενες και με άσο της Χριστοδούλου να φτάσουν πρώτες στο β’ τεχνικό τάιμ άουτ. Μέχρι το φινάλε του σετ η «μάχη» ήταν πόντο πόντο με τον ΠΑΟΝ να διατηρεί το «εύθραυστο» +2 (22-20, 23-21). Ο Κοβάτσεβιτς πέρασε για το μπλοκ τη Γιώτα στη θέση της Εμμανουηλίδου και η διεθνής άσος μπλόκαρε την Πότοκαρ για το 23-23. Ωστόσο, μια επίθεση της Τοτσίδου και μια άουτ επίθεση της Χίπε ξεσήκωσε τις κερκίδες του ΔΑΚ Νάξου για την… ισοφάριση σε 1-1 (25-23).

Ανατροπή Πανναξιακού  

Με αυτοπεποίθηση μπήκε ο Πανναξιακός στο τρίτο σετ και με όπλο το μπλοκ κατάφερε μετά το β’ τεχνικό τάιμ άουτ 16-15 να πάρει προβάδισμα. Η Πότοκαρ με τρια μπλοκ, η Κακουράτου με πόντο από άμυνα και η Οικονομίδου εκ νέου με μπλοκ αιφνιδίασαν τον Ολυμπιακό που αδράνησε στιγμιαία για το 23-18. Η Μαλασάι μείωσε 23-19 αλλά η Πότοκαρ έστειλε σε σετ μπολ τον ΠΑΟΝ (24-19), ο οποίος κατέκτησε το σετ με 25-21 (άουτ επίθεση Χίπε) και έκανε το 2-1σετ.

Ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος για να στείλει στο τάι μπρέικ την αναμέτρηση, παίρνοντας από την αρχή προβάδισμα (0-5), το οποίο διατήρησε (10-16) έχοντας λύσεις στην επίθεση και καθαρό μυαλό για να ισοφαρίσει σε 1-1 με 16-25 (πλασέ Χίπε).

Πήρε το παιχνίδι

Στη «ρώσικη ρουλέτα» του τάι μπρέικ, ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο από την αρχή (0-4, 2-6) με τον Πανναξιακό να μην τα παρατάει αλλά να μην μοιάζει καταπονημένος από τη μεγάλη προσπάθεια για ισοφάριση της τελική σειρά. Η Τοτσίδου μείωσε στον πόντο (6-7) αλλά οι «ερυθρόλευκες» με υπονομή και 4-0 σερί «έχτισαν» το 6-11, μια διαφορά την οποία διατήρησαν μέχρι το τέλος με τη Μαλασάι να κάνει το 10-15.

Τα σετ: 26-28, 25-23, 25-21, 16-25, 10-15

Η Διακύμανση:

1ο σετ:7-8, 15-16, 20-21, 26-28

2ο σετ: 8-5, 14-16, 21-19, 25-23

3ο σετ: 8-7, 16-15, 21-18, 25-21

4ο σετ: 4-8, 10-16, 14-21, 16-25

5ο σετ: 2-5, 6-10, 7-12, 10-15

Πανναξιακός ΑΟΝ (Γιώργος Ρούσης): Φρέσκο 16 (14/41 επ., 2 μπλοκ), Ποτοκάρ 21 (13/42 επ., 1 άσσος, 7 μπλοκ, 35%υπ.,-12%αρ.), Δρακουλίδου 1 (1 μπλοκ), Οικονομίδου 13 (6/15 επ., 4 άσσους, 3 μπλοκ, Τοτσίδου 13 (9/24 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ, 33%υπ.,-20%αρ.), Ζακχαίου 9 (6/10 επ., 3 μπλοκ), Κακουράτου (-λ, 45%υπ.,-27%αρ.)/, Ξαγοράκη, Σεφεριάδου, Αναγνώστου, Κατερίνη

Ολυμπιακός (Μπράνκο Κοβάτσεβιτς): Λαζάρεβιτς 18 (14/28 επ., 2 άσσους, 2 μπλοκ, 50% υπ.,-40%αρ.), Μαλασάι 28 (27/53 επ., 1 άσσος, 48%υπ.,-40%αρ.), Λαμπρούση 10 (8/20 επ., 2 άσσους), Χριστοδούλου 3 (1/3 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Χίπε 19 (19/53 επ.), Εμμανουιλίδου 10 (8/18 επ., 2 μπλοκ), Κοκκινάκη (-λ, 65%υπ.,-47%αρ.)/, Γιώτα 1 (1 μπλοκ), Βλαχάκη 1 (1/1 επ., Τέζα

Με πληροφορίες από το volleynews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Τα POS μπαίνουν παντού και σύνδεση με ταμειακές μηχανές

Απέτυχαν τα κίνητρα για e-συναλλαγές – Οι προθεσμίες για τις επιχειρήσεις – Voucher 230 ευρώ για αντικατάσταση μηχανισμού έκδοσης αποδείξεων.

Blue Star Ferries: Αλλαγή ώρας για “Blue Star Naxos” και έκτακτη δρομολόγηση αύριο του “Διαγόρα”

Στις 7 το απόγευμα σήμερα το Blue Star Naxos θα αναχωρήσει από τον Πειραιά για Παροναξία - Μικρές Κυκλάδες - Που θα ταξιδέψει αύριο ο "Διαγόρας"

NASA: Η μεγαλύτερη “μαύρη τρύπα” εντοπίστηκε και είναι …τεράστια

Η μαύρη τρύπα έχει μάζα πάνω από 30 δισεκατομμύρια φορές τη μάζα του Ηλιου

Project Ελληνικό: “Αντίο” από την Πειραιώς, τι θα κάνει η Eurobank

Αποχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς από το project στο Ελληνικό, το εξετάζει και η Eurobank!

Φοβούνται οι εκπαιδευτικοί την Τεχνητή Νοημοσύνη;

Η τεχνητή νοημοσύνη προκαλεί ανησυχία στους εκπαιδευτικούς - Παρότι οι περισσότεροι παραδέχονται πως δεν έχουν ενημερωθεί σχετικά, εκφράζουν επιφυλάξεις για το τεχνολογικό μέλλον

Μ. Βρετανία: Το Μάνστεστερ χρεώνει τους επισκέπτες (!!!)

Το Μάντσεστερ γίνεται η πρώτη πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου που χρεώνει τους τουρίστες για να το επισκεφθούν - ξεκινάει από την 1η Απριλίου

ΑΠΑΣ τα Φανάρια: Αυτός είναι ο λόγος που δεν βρεθήκαμε στο Final 4 Εφήβων

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΑΠΑΣ τα Φανάρια για τη μη συμμετοχή του στο Final-4 Εφήβων που έγινε στη Μύκονο την περασμένη εβδομάδα

Ξεκίνησαν εργασίες για την βελτίωση του τουριστικού καταφυγίου στη πόλη της Νάξου

Από σήμερα (31/03) ξεκινούν οι εργασίες για την αποκατάσταση μέσων αγκυροβολίας τουριστικών σκαφών στο λιμάνι της Νάξου - Μέχρι πότε θα διαρκέσουν

Από τις 26 Ιουνίου το “Ανεμος” μπαίνει στη ζωή των κατοίκων στις Δυτικές Κυκλάδες

Η δυνατότητα για αποκτήσεις εισιτήριο με το "Ανεμος" είναι πλέον εφικτή - Από τις 26 Ιουνίου ξεκινούν τα δρομολόγια προς Δυτικές Κυκλάδες

Σοκ… “Εφυγε” ο δάσκαλος Γιώργος Μεσολογγίτης

Το πρωί της Τρίτης άφησε την τελευταία του πνοή ο Γιώργος Μεσολογγίτης...

Ξεκινούν τις επόμενες ημέρες τα δρομολόγια που θα συνδέουν τη Κρήτη με τις Κυκλάδες

Οκτώ δρομολόγια θα έχουμε σε καθμερινή βάση που θα συνδέουν τις Κυκλάδες με την Κρήτη - Ποια θα προσεγγίσουν Νάξο και Πάρο

Ενδοκυκλαδικά – Caldera Vista: Με το …καλημέρα ανεκτέλεστα δρομολόγια

Ανεκτέλεστα μέχρι νεοτέρας τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια του Caldera Vista

Νάξος – Smart Island: Ξεκινούν οι καινοτόμες υπηρεσίες σε λιμάνια και πλοία

Ο χάρτης των μικρομεταφορών αλλάζει στην Ελλάδα-Καινοτόμες υπηρεσίες σε λιμάνια, πλοία και νησιά, με drones - Αρχή από Νάξο

Έκτακτο -Blue Star Naxos: Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά

Δεμένο στο λιμάνι του Πειραιά θα μείνει σήμερα το Blue Star Naxos

Εκτακτο: To “Blue Star Naxos” το πρωί της Τετάρτης σε δρομολόγιο Πειραιάς – Πάρος

Πως διαμορφώνονται τα δρομολόγια της Blue Star Ferries με βάση το σημερινό απαγορευτικό - Πως θα κινηθούν τα πλοία αύριο Τετάρτη

Νάξος – Ingbert Brunk: “Για μένα το μάρμαρο είναι σαν να έχει γίνει το φως, ύλη”

O Γερμανός γλύπτης που εντυπωσιάζει με την τέχνη του μαρμάρου στη Νάξο - Ηρθε σαν φοιτητής πριν από σαράντα χρόνια και στέριωσε για τα καλά με χώρο δράσης τον Αζαλά.

Golden Star Ferries: Προχώρησε στην αγορά του “Gotlandia II”

Η Golden Star Ferries προχώρησε στην αγορά του GOTLANDIA II - Το κόστος αγοράς και πότε θα το δούμε στα νερά των Κυκλάδων

Απόλλωνας: Η τελευταία …παράσταση για την Εφραιμίνα (video)

Σάββατο 25 Μαρτίου και η Εφραιμίνα για τελευταία φορά θα παρελάσει μπροστά σε συγγενείς και φίλους στον Απόλλωνα της Νάξου... Από τη νέα σχολική χρονιά ο Απόλλωνας θα έχει κλειστό το δημοτικό του σχολείο (video)