Σάββατο, 2 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΔεν έχω «σκοτώσει» τον παίκτη μέσα μου!!!

Δεν έχω «σκοτώσει» τον παίκτη μέσα μου!!!

|

Ο Βαγγέλης Βουρτζούμης, η μεταγραφή της χρονιάς σε τοπικό επίπεδο (Κυκλάδες) μιλάει αποκλειστικά στο  «SPORTCYCLADES» για όλα όσα ενδιαφέρουν 

Η Σαντορίνη αποτελεί ένα από τα κοσμοπολίτικα νησιά της χώρας μας. Κάθε χρόνο είναι πόλος έλξης για χιλιάδες τουρίστες τόσο από την Ελλάδα, όσο κι από το εξωτερικό. Κι όχι άδικα!

Bour 2Είναι διάσημη για την εκπληκτική θέα, τα εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα από την Οία, το περίφημο κρασί της, την πόλη της Θήρας και φυσικά το ενεργό ηφαίστειο. Η πιο πρόσφατη ηφαιστειακή έκρηξη ήταν εκείνη που συντάραξε την Σαντορίνη στις αρχές Ιανουαρίου του 1950. Στις 10 Ιανουαρίου του 1950, μια έκρηξη ανατίναξε το οξύ πέτρινο πέτρωμα στους νότιους πρόποδες του τρούλου της Νίκης, ανοίγοντας μια διέξοδο για το νέο μάγμα που άρχισε να χύνεται έξω. Εξήντα έξι χρόνια μετά, άλλες δύο …εκρήξεις ήρθαν να τα ταράξουν τα νερά του Αιγαίου και δη του νησιού. Η επιθυμία της διοίκησης της ομάδας μπάσκετ της ΑΕ Σαντορίνης να διεκδικήσει την άνοδο στην Γ’ εθνική μέσω των μπαράζ ανόδου με πρώτο στόχο βέβαια την κατάκτηση του πρωταθλήματος της ΕΣΚ Κυκλάδων, έφερε πρώτα την συνεργασία της με τον με τον προπονητή Χρήστο Κωνσταντινίδη. Μια μεγάλη μορφή του ελληνικού μπάσκετ, διεθνή παίκτη με την εθνική Ελλάδας, αλλά και 15ετή εμπειρία του στους πάγκους μεγάλων ομάδων ως προπονητής (ΠΑΟΚ, Ηρακλής, Γ.Σ. Λάρισας).

Η συνέχεια δόθηκε στην ανακοίνωση της απόκτησης του Βαγγέλη Βουρτζούμη. Ό,τι και να πεις για τον συγκεκριμένο μπασκετμπολίστα είναι λίγο. Ο πρώην διεθνής γκαρντ έχει στο ενεργητικό του το μοναδικό ρεκόρ να έχει σηκώσει τρία ευρωπαϊκά τρόπαια με διαφορετικές ομάδες στην Ελλάδα, κάτι που δεν έχει προηγούμενο. Το 1993 κατέκτησε με τον Άρη το κύπελλο Κυπελλούχων στο Τορίνο απέναντι στην Εφές Πίλσεν. Το 1996 με τον Παναθηναϊκό το κύπελλο Πρωταθλητριών (Ευρωλίγκα) στο Παρίσι. Το 2001 με το Μαρούσι το Κύπελλο Σαπόρτα στη Βαρσοβία.

 Το Σάββατο στις 16 του μήνα ο Βουρτζούμης επιστρέφει στα παρκέ των γηπέδων του μπάσκετ (μετά από 8 χρόνια απουσίας και τελευταία ομάδα τονΙωνικό Ν.Φ), κάνοντας ντεμπούτο με την ΑΕ Σαντορίνης κόντρα στον ΑΟ Πάρου, με σκοπό να …κόψει κι άλλα διχτάκια. Μιας κι όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας «Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, μήτε τη γνώμην άλλαξε μήτε την κεφαλήν του».

Ο 46χρονος πλέον αθλητής μίλησε αποκλειστικά στο «SportCyclades» και τον συνεργάτη μας Ιωάννη Νοταρά για την μεταγραφή του στην ομάδα της Σαντορίνης, για το τι προσδοκά στο μέλλον, πότε σκέφτεται να κρεμάσει την φανέλα του και για την αγαπημένη του συνήθεια να κόβει τα διχτάκια έπειτα από κάθε νικηφόρο παιχνίδι της ομάδας του.

 – Έπειτα από 8 χρόνια επιστρέφεις στα γήπεδα του μπάσκετ ως αθλητής. Τι σε έκανε να πεις το «ναι» στην ομάδα της Σαντορίνης; Μήπως η παρουσία του Χρήστου Κωνσταντινίδη στον Bour 3πάγκο, με τον οποίο έχετε συνεργαστεί σε αρκετά φιλανθρωπικά παιχνίδια με τους Βετεράνους έπαιξε ρόλο;

 – «Σίγουρα η παρουσία του Χρήστου έπαιξε σημαντικό ρόλο μιας κι έχουμε παίξει σε αρκετά παιχνίδια μαζί, αλλά και το νησί που ποιος δεν θα ήθελε να εργάζεται στη Σαντορίνη; Δεν έχω …σκοτώσει τον παίκτη μέσα μου κι έτσι συνεχίζω. Αναρωτιέμαι βέβαια και λέω πότε θα μπορέσω να τον… σκοτώσω, αλλά από ότι φαίνεται δεν θα τον «σκοτώσω» ποτέ και θα συνεχίζω να παίζω μπάσκετ»!

– Τι προσδοκάς ο ίδιος για την ομάδα; Πότε σκάφτεσαι να κρεμάσεις την φανέλα σου;

– «Βλέπω ότι γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια στον σύλλογο. Μαζί με τον Κωνσταντινίδη παίζαμε για φιλανθρωπικούς σκοπούς σε διάφορα μέρη της Ελλάδος κι έτσι όταν μου έγινε η πρόταση δεν χρειάστηκε δεύτερη σκέψη, αλλά μου ήταν πολύ πιο αρκετό το γεγονός ότι θα παίζω και πάλι επαγγελματικά μπάσκετ. Άλλωστε μπάσκετ παίζουμε όλοι μας, αλλά εκείνο που σκέφτηκα είναι ότι αφού έχω λίγο χρόνο και μπορώ να πηγαίνω στη Σαντορίνη και να έρχομαι Αθήνα, γιατί να μην βοηθήσω μια προσπάθεια; Και το νησί δεν είναι κανένα τυχαίο. Είναι ωραίο συναίσθημα να παίζεις στη Σαντορίνη που είναι ένα από τα τέσσερα καλύτερα μέρη του κόσμου».

– Σε λυπεί το γεγονός πως μεγάλες ομάδες με ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ βρίσκονται σε χαμηλές κατηγορίες; Ειδικά για το Μαρούσι που παίζει στη Γ’ εθνική και πιθανώς να κληθείς να το αντιμετωπίσεις με τη Σαντορίνη εάν η νέα σου ομάδα ανέβει κατηγορία και παραμείνεις σε αυτή και την επόμενη περίοδο.

– «Θέλω να σκέφτομαι την τωρινή περίοδο και όχι την επόμενη. Ας κοιτάξουμε τη φετινή που έχουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα μπροστά μας. Να φέρουμε εις πέρας ένα δύσκολο έργο που δεν είναι καθόλου εύκολο. Εκτιμώ πάντως πως μόνο με την παρουσία μας είμαστε ακόμη ένα λιθαράκι από την προσπάθεια που ήδη δημιουργείται από τη διοίκηση και τους ανθρώπους που βρίσκονται τριγύρω».

– Μια από τις αγαπημένες σου συνήθειες είναι να κόβεις το διχτάκι μετά από κάθε κατάκτηση τίτλου. Ευελπιστείς να το κάνεις και με την ΑΕ Σαντορίνης στο τέλος της σεζόν;

– «Να ξέρεις ότι άνθρωποι που έχουν παίξει πολλά χρόνια μπάσκετ δεν πάνε σε μια ομάδα μόνο για να πάνε. Στόχος είναι να βοηθήσουμε την προσπάθεια να ανέβει η ομάδα. Για αυτό άλλωστε ήρθαμε εδώ. Πέραν της ομορφιάς της Σαντορίνης, πέραν του ηλιοβασιλέματος, πέρα από τις ωραίες παραλίες έχουμε έναν στόχο. Ας κόψουμε, λοιπόν πρώτα ένα διχτάκι και μετά βλέπουμε. Το μήνυμα είναι πως το μπάσκετ δεν έχει ηλικία. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Όσο έχεις όρεξη και διάθεση μπορείς να καταφέρεις πάρα πολλά πράγματα. Κι αυτό είναι ένα μήνυμα προς τους νέους παίκτες».

– Έχεις στην κατοχή σου ένα μοναδικό ρεκόρ κατακτώντας τρία ευρωπαϊκά τρόπαια με τρεις διαφορετικές ομάδες. Τι διαφορά έχει το κάθε ευρωπαϊκό;

– «Το κάθε ευρωπαϊκό έχει τη δική του ιστορία. Και το δικό του συναίσθημα. Κάνεις ξεχωριστές πορείες σε κάθε ομάδα που αγωνίζεσαι και σου μένουν χαραγμένες για πάντα στο μυαλό σου. Κι εκείνο που είπα στους γιους μου όταν τους ανακοίνωσα ότι θα παίζω μπάσκετ στη Σαντορίνη, είναι πως εγώ δεν πάω μόνο να βρεθώ στην ομάδα της Σαντορίνης, αλλά πάω να βοηθήσω να βάλω κι εγώ ένα λιθαράκι στην ομάδα μαζί με προπονητή, διοίκηση και τους συμπαίκτες μου. Βέβαια για να μπορέσω να πετύχω τον στόχο αυτόν που θέτουμε όλοι μαζί έχω και μία έξτρα… βοήθεια και θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στον κύριο Βασίλη στην Αθήνα – θα καταλάβει αυτός – ο οποίος με βοηθάει αφάνταστα να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην ΑΕ Σαντορίνης».

ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΟΤΑΡΑΣ – SportCyclades.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Άνδρος – Λειψυδρία: Τέσσερις μονάδες αφαλάτωσης και χρηματοδότηση 190.000 ευρώ

Με σχέδιο άμεσης παρέμβασης, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με τον Δήμο Άνδρου επιχειρεί να ανακουφίσει το νησί από την οξεία λειψυδρία, μέσα από μονάδες αφαλάτωσης και γεωτρήσεις.

Hellenic Highspeed: Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Από το απόγευμα του Σαββάτου παραμένει ακινητοποιημένο το πλοίο – Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Beach Party 2025 στον Αμμίτη για καλό σκοπό – Επιστρέφει πιο δυνατό από ποτέ!

Στις 5 Αυγούστου στην Παραλία Αμμίτης – Πολιτιστικοί Σύλλογοι ενώνουν δυνάμεις σε ένα καλοκαιρινό πάρτι με μουσική, φαγητό και φιλανθρωπική διάθεση

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 39 Δήμοι της Ελλάδας λόγω λειψυδρίας, SOS από το Αιγαίο και την Κρήτη

Η Ελλάδα «στεγνώνει»: Δήμοι από το Αιγαίο μέχρι τη Θράκη ζητούν βοήθεια – Η ανεπάρκεια νερού γίνεται καθημερινή απειλή για πολίτες, γεωργία και τουρισμό

Νάντια Σαλτερή: «Ο Μητσοτάκης έχασε τους ψηφοφόρους του Κέντρου – Επιστρέφουμε με αίτημα Προανακριτικής»

Η Τομεάρχης Ισότητας του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη Ν.Δ. για την κάλυψη Βορίδη – Αυγενάκη και κατήγγειλε πολιτική υποκρισία και θεσμικό ευτελισμό.

Ισχυροί άνεμοι σάρωσαν το Αιγαίο, στα 100 km/h η ριπή στην Τήνο! (πίνακας)

Το στενό Τήνου – Μυκόνου «πήρε κεφάλι» με ριπές 100 χιλιομέτρων την ώρα – Ποια νησιά ακολούθησαν στην κατάταξη

Περιστατικό με το Hellenic Highspeed στην Αμοργό: Καταπέλτης έπεσε στη θάλασσα (video)

Ακινητοποιήθηκε το πλοίο ανοιχτά των Καταπόλων – Αντικατέστησε το Highspeed 4 στη γραμμή Πειραιά – Μικρές Κυκλάδες – Αμοργό

Δύο νέα παιδιά από τη Σίφνο πρόσφεραν κατάλυμα στη γιατρό του νησιού

Μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, η δημόσια έκκληση του Δήμου για φιλοξενία της γιατρού βρήκε συγκινητική ανταπόκριση από τον Πέτρο Τσαλά και την Ελένη Καλογήρου

Επανεκκίνηση για τις Διαδρομές Πολιτιστικού Ενδιαφέροντος στη Βόρεια Νάξο

Δύο ιστορικά μονοπάτια με αφετηρία την Κωμιακή επανενεργοποιούνται με στόχο την ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου του νησιού

«Χορεύουμε συρτό στην παραλία»: Μια ανθρώπινη αλυσίδα χορού στη Χώρα της Νάξου

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε ένα μεγάλο καλοκαιρινό αντάμωμα χορού, τη Δευτέρα 4 Αυγούστου.

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Ο Tom Hanks στη Νάξο: Στιγμές απλότητας, χαμόγελα και μια σέλφι στην Απείρανθο

Ο χολιγουντιανός σταρ επισκέφθηκε τη Νάξο την Τετάρτη 30 Ιουλίου, ανακαλύπτοντας τη μαγεία του Σαγκρίου και της Απειράνθου – Ένα γεύμα, μια σέλφι και πολλές όμορφες αναμνήσεις

Νάξος: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων βάζει “όρια” στην Πορτάρα, τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων βάζει “όρια” στην Πορτάρα – Τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση - Όταν ο σεβασμός δεν είναι αυτονόητος, η προστασία γίνεται μονόδρομος

Κυκλάδες: Γυρίζουν την πλάτη στα «χρυσά» νησιά, “χαμένη” και η Αμοργός, σταθερή η Νάξος

Υψηλές τιμές και οικονομική πίεση στρέφουν Έλληνες και ξένους σε εναλλακτικούς, οικονομικότερους προορισμούς

Αμοργός: Ένταση και επεισόδια στο πανηγύρι της ψημένης ρακής μετά από πολιτικό σύνθημα

Απρόσμενη τροπή πήρε το παραδοσιακό γλέντι στα Κατάπολα, όταν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης προκάλεσαν αντιδράσεις, λογομαχίες και τελικά, διακοπή της γιορτής.

Hellenic Seaways: Το “HIGHSPEED 4” αντικαθιστά το “HELLENIC HIGHSPEED”, ποιος ο λόγος;

Αλλαγή πλοίου στη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Κατάπολα – Επιστροφή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Seaways

Πανελλαδικές 2025: «Πνοή» επιτυχίας για τους μαθητές της Νάξου

Μαθητές και μαθήτριες του φροντιστηρίου «ΠΝΟΗ» στη Νάξο διακρίνονται στις Πανελλαδικές εξετάσεις – Πού πέρασαν και τι βαθμούς συγκέντρωσαν

Η Κέα λέει «όχι» στην τουριστική υπερβολή, το νησί αντέχει μέχρι 1.000 ακόμη κλίνες

Ο Δήμος Κέας ζητά επίσημη απαγόρευση για τα Σύνθετα Τουριστικά Καταλύματα – Στο τραπέζι το ζήτημα της φέρουσας ικανότητας και της ταυτότητας του νησιού

Έλενα Ξενάκη: Από το Σαγκρί Νάξου στην κορυφή του κόσμου με την Εθνική Πόλο (video)

Η MVP του παγκόσμιου τελικού μιλά με συγκίνηση για το χρυσό μετάλλιο, τις θυσίες, την ομάδα της καρδιάς της και το αίτημα για ένα κολυμβητήριο αποκλειστικά για την Εθνική – Μια Νάξια ψυχή που εμπνέει. (video)

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Καταργείται ο δεύτερος γύρος, εκλογές τον Νοέμβριο, Νέο όριο το 42% για εκλογή Δημάρχου

Η κυβέρνηση φέρνει ριζικές αλλαγές στον εκλογικό νόμο για δήμους και περιφέρειες – Τέλος ο δεύτερος γύρος, λιγότεροι υποψήφιοι και αλλαγές στη σταυροδοσία.