Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάBasket League - Γ. Βρούτσης: Ψηφιακό εισιτήριο και ταυτοποίηση εισόδου από Σεπτέμβριο

Basket League – Γ. Βρούτσης: Ψηφιακό εισιτήριο και ταυτοποίηση εισόδου από Σεπτέμβριο

|

Επεκτείνεται στο μπάσκετ το νέο σύστημα ελέγχου εισιτηρίων και ταυτοποίησης των θεατών, καθώς από τις 16 Σεπτεμβρίου όλοι οι αγώνες της Basket League, του Κυπέλλου Ελλάδας και των διεθνών διοργανώσεων θα διεξάγονται αποκλειστικά σε αθλητικές εγκαταστάσεις που διαθέτουν τη συγκεκριμένη δυνατότητα.

Το μέτρο, το οποίο θα εφαρμόζεται από 17 Αυγούστου και στο ποδόσφαιρο, προβλέπεται στην ΚΥΑ που παρέδωσαν τη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, στον γενικό διευθυντή του ΕΣΑΚΕ, Ευθύμη Ρεντζιά.

Με το ξεκίνημα της νέας αγωνιστικού περιόδου όλοι οι φίλαθλοι θα ταυτοποιούν το απλό εισιτήριό τους, καθώς και το εισιτήριο διαρκείας τους, μέσω της εφαρμογής Gov.gr Wallet και θα εισέρχονται ψηφιακά στα κλειστά γυμναστήρια για τους αγώνες της Basket League, του Κυπέλλου και των διεθνών διοργανώσεων.

Η συγκεκριμένη διαδικασία αναβαθμίζει πλήρως το επίπεδο ασφαλείας στα γήπεδα και προβλέφθηκε στον ν.5085/2024, μαζί με την υπόλοιπη δέσμη μέτρων για την πάταξη της παραβατικότητας.

Πιο συγκεκριμένα, οι πολίτες για να ταυτοποιήσουν ψηφιακά το εισιτήριό τους απαιτείται να εγγραφούν στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (Ε.Μ.Επ.), στο emep.gov.gr και να κατεβάσουν στο κινητό τους τηλέφωνο την εφαρμογή Gov.gr Wallet από το Google Play ή το Αpp Store. H διαδικασία ταυτοποίησης μέσω του Gov.gr Wallet γίνεται με απλό και φιλικό τρόπο, ο οποίος περιγράφεται αναλυτικά στο tickets.gov.gr

Ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, τόνισε:
«Το πετυχημένο μοντέλο, που εφαρμόστηκε στη Super League με το ηλεκτρονικό εισιτήριο, επεκτείνεται και στη Basket League από τις 16 Σεπτεμβρίου.
Σήμερα, μία ημέρα μετά από την σπουδαία πρόκριση της Εθνικής μας ομάδας μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024», είμαστε στην ευχάριστη θέση να παραδώσουμε μαζί με τον συνάδελφό μου, Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, στον Γενικό Διευθυντή του ΕΣΑΚΕ, Ευθύμη Ρεντζιά, την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την εφαρμογή του καινοτόμου συστήματος εισόδου των θεατών στα γήπεδα.

Η κοινή προσπάθεια που ξεκίνησε από το ποδόσφαιρο, όπου είχαμε αδιαμφισβήτητα, ένα καταπληκτικό πρωτάθλημα φέτος, σηματοδοτεί και την απόφασή μας να αναβαθμίσουμε και το μπάσκετ, όσον αφορά την ασφάλεια και τις συμπεριφορές των φιλάθλων.
Με αυτό το σύστημα ξέρουμε πλέον ποιος μπαίνει στο γήπεδο, το όνομά του, το τηλέφωνό του. Αυτό θα συμβάλει στην κοινή προσπάθεια που κάνουμε για την αντιμετώπιση της βίας
».

Ο κ. Βρούτσης, μάλιστα, συνεχάρη για μια ακόμη φορά την Εθνική μας ομάδα μπάσκετ και ευχήθηκε να επιστρέψει από το Παρίσι με ένα μετάλλιο:

«Όλοι νιώθουμε εθνικά υπερήφανοι και συγκινημένοι. Μετά από πολλά χρόνια και πάλι η εθνική μας ομάδα μπάσκετ θα συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στο Προοολυμπιακό Τουρνουά, είδαμε μια συμπαγή ομάδα, καλά δουλεμένη και αυτό μας κάνει να ελπίζουμε και για ένα μετάλλιο. Όλοι αυτό ευχόμαστε»

Ο Υπουργός Ψηφιακής ΔιακυβέρνησηςΔημήτρης Παπαστεργίου, αφού συνεχάρη την Εθνική Μπάσκετ για την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι υπογράμμισε:

«Απαρέγκλιτος στόχος της Κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι τα γήπεδα να αποτελούν σταθερά χώρους αθλητικής άμιλλας και αρμονικής συνάντησης για όλους όσοι αγαπάμε τα σπορ.
Από τον περασμένο Φεβρουάριο, τόσο με τη νέα νομοθεσία, όσο και αργότερα τον Απρίλιο με τον νέο τρόπο ταυτοποίησης για την είσοδο των φιλάθλων στα γήπεδα, ξεκινήσαμε με τον 
aναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, να υλοποιούμε μια σημαντική μεταρρύθμιση. Η τεχνολογία και σε αυτή την περίπτωση υπήρξε «σύμμαχός» μας, όχι απλά για να νιώθουμε, αλλά για να είμαστε ασφαλείς στα γήπεδα.

Οι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου, διαπίστωσαν στην πράξη πόσο εύκολα και γρήγορα μπορούν να εισέλθουν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ποδοσφαιρική ομάδα με το εισιτήριό τους ψηφιακά στο Gov.gr Wallet.

Από τις 16 Σεπτεμβρίου και οι φίλαθλοι του μπάσκετ θα μπορούν με ασφάλεια να μπουν στα γήπεδα με το εισιτήριο στο ψηφιακό τους πορτοφόλι.

Ευχαριστούμε τον ΕΣΑΚΕ που από την πρώτη στιγμή έχουν δείξει ότι θέλουν και εκείνοι να συμμετέχουν σε αυτή τη νέα ημέρα για τον ελληνικό αθλητισμό.

Ως Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα συνεχίσουμε να αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο τεχνολογικό μέσο, για να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε λύσεις σε συνεργασία με όλα τα συναρμόδια Υπουργεία για μια αποτελεσματικότερη ψηφιακή Ελλάδα σε όλους τους τομείς».

Ο Γενικός Διευθυντής του ΕΣΑΚΕ, Ευθύμης Ρεντζιάς, επισήμανε:
«Με χαρά παραλαμβάνουμε ως ΕΣΑΚΕ την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την εφαρμογή από τις 16 του προσεχούς Σεπτεμβρίου της ταυτοποίησης των εισιτηρίων των φιλάθλων για την είσοδο τους στα γήπεδα της Stoiximan Basket League.

Είναι ένα ακόμα σημαντικό βήμα στη διαρκή προσπάθεια για την καταπολέμηση της βίας στους αθλητικούς χώρους και ταυτιζόμαστε απόλυτα με την πρόθεση της Πολιτείας να λάβει αποτελεσματικά μέτρα για να μπορούν να χαίρονται όλοι οι πραγματικοί φίλαθλοι το μπάσκετ και όλα τα σπορ σε συνθήκες ασφάλειας.

Οι ΚΑΕ της Stoiximan Basket League, τα μέλη του ΕΣΑΚΕ, έχουν κάνει πολύ μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να σταματήσει η βία στα γήπεδα μας. Έχουν ψηφίσει και έχουν εφαρμόσει αυστηρούς κανονισμούς, έχουν συνετίσει με παραινέσεις τους φιλάθλους ώστε να αποφεύγουν την βία ακόμη και την λεκτική.

Οι προσπάθειες του ΕΣΑΚΕ έχουν αναγνωριστεί από την Πολιτεία και δηλώνουμε σύμμαχοι στην προσπάθεια της Κυβέρνησης και των Υπουργών Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, για τη διασφάλιση της ασφάλειας αθλητών, προπονητών, διαιτητών και φιλάθλων και του ίδιου του αθλήματος, με την ταυτοποίηση των εισιτηρίων».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Βατικανό: “Κρίσιμη” χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του Πάπα Φραγκίσκου

Η Αγία Εδρα ανακοίνωσε ότι ο ποντίφικας υπέστη «παρατεταμένη αναπνευστική κρίση που μοιάζει με άσθμα» και ότι, λόγω χαμηλών αιμοπεταλίων, χρειάστηκε να του γίνει μετάγγιση αίματος

Ελληνικός Στίβος: Στα 6,01 μ. “πέταξε” ο εντυπωσιακός Εμμανουήλ Καραλής (video)

Ο Εμμανουήλ Καραλής πέτυχε αρχικά πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ με άλμα στα 5.95μ και μέσα σε λίγα λεπτά το κατέρριψε αφού πέρασε τα 6.01μ (video)

Σεισμική ακολουθία: Κλειστά τα σχολεία έως 28 Φεβρουαρίου σε Αμοργό, Ανάφη, Ιο και Σαντορίνη

Σε ύφεση η σεισμική ακολουθία - Η απόφαση μετά από την κοινή συνεδρίαση των δύο Επιτροπών για τη σεισμική δραστηριότητα στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού

Μ. Μαυρογιάννης: Γιατί μιλάει για πολιτική .. παράσταση μέσω social media

Μάκης Μαυρογιάννης: “Θεσμικοί έλεγχοι στα σχολεία – Πολιτική παράσταση στα social media” - Σε ποιους αναφέρεται και γιατί;

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Στη δημοσιότητα το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων Νάξου και Μικρών Κυκλάδων - Πότε ξεκινούν, οι διαδρομές των Κορδελάτων και το Καρναβάλι

Σύρος: Συνάντηση Χατζηδάκη – Αθανασίου και το αεροδρόμιο που πάει σύντομα σε ιδιώτες

Στον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης ο Κωστής Χατζηδάκης - Ποια ήταν τα θέματα που έπεσαν στο τραπέζι - Τι ανέφερε ο κος Αθανασίου

Κυκλάδες: Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος τραγουδάει “Λατρεμένη Σαντορίνη” (video)

"Λατρεμένη Σαντορίνη " Το τραγούδι του Βαγγέλη Κονιτόπουλου (σε στίχους Θανάση Περιστεράκη) για την δοκιμαζόμενη Σαντορίνη (video)

Δωδεκάνησα – Νίσυρος: Ο Δήμος δημιουργεί ενεργειακή κοινότητα

Ο Δήμος Νισύρου δημιουργεί ενεργειακή κοινότητα - Τι επιδιώκει

Νάξος: Έρχονται (25/02) τα “Άγουρα κεράσια” με τους Καζάκο – Τρύπη

Πότε και που θα δούμε τη παράσταση "Αγουρα Κεράσια" στη Νάξο - Ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές

Νάξος – Δημοτική Επιτροπή: Η Ναυαγοσωστική κάλυψη στο τραπέζι της συζήτησης

Συνεδριάζει την Τρίτη 25 Μαρτίου η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Νάξου – Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

Ολυμπιακός: Ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι από τη Νάξο γεννιέται στον “Θρύλο”

Ποιος είναι ο 13χρονος που φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού και κάνει τα πρώτα του βήματα

Νάξος – Αεροδρόμιο: Τον Μάρτιο θα κλείσει για τρεις εβδομάδες λόγω εργασιών αναβάθμισης

Οι εργασίες καλά κρατούν στο αεροδρόμιο της Νάξου - Ερχεται αναστολή λειτουργίας λόγω εργασιών στο διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης για δια πλάτυνση

Κυκλάδες (Σαντορίνη – Αμοργός): Παγώνουν οι κρατήσεις, τι λένε οι αρμόδιοι

Μείωση 15% από τους tour operators και 50% από τους μεμονωμένους τουρίστες - Τι λένε σε Σαντορίνη - Αμοργό και Πάρο

Η μεγάλη απόδραση: 27.000 σολομοί το «έσκασαν» από ιχθυοτροφείο

Οι περιβαλλοντολόγοι εκφράζουν ανησυχία για τις επιπτώσεις στο οικοσύστημα.

Κακοκαιρία “Coral”: Η Νάξος ξύπνησε με 0 βαθμούς θερμοκρασία και αίσθηση ψύχους στους – 4

Πως ξύπνησαν σήμερα (21/02) οι Κυκλάδες - Με αίσθηση ψύχους στους -4 βαθμούς η Απείρανθος και Κωμιακή... Πως είναι οι υπόλοιπες Κυκλάδες

Άκης Τσελέντης: “Ας ελπίσουμε ότι πιθανή εκροή λάβας τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες να είναι ήπια “

"Μπορεί τα τελευταία δύο 24ωρα να βιώσατε μια δραστική μείωση των σεισμών, αυτοί όμως εξακολουθούν να συμβαίνουν με μεγέθη που δεν τους καταλαβαίνετε."

Νάξος: Παγετός στο δρόμο προς Κεραμωτή, προσοχή στους οδηγούς (video)

Ορεινή Νάξος.. Χιόνισε τα ξημερώματα του Σαββάτου, η θερμοκρασία στους μηδέν βαθμούς και παγετός στο δρόμο. Προσοχή (video)

Sea Jets: Σε Σχοινούσα και Ηρακλειά φέτος θα δούμε το “Champion Jet 3” (pinakas)

To "Champion Jet 3" αναλαμβάνει να καλύψει τις δρομολογιακές ανάγκες του καλοκαιριού σε Σχοινούσα - Ηρακλειά ενώνοντας με Νάξο και Κουφονήσια (πίνακας)

Σαντορίνη – Λέκκας: Δύο τα σενάρια “Σταδιακή αποκλιμάκωση ή σεισμός 6 Ρίχτερ”

Επίσκεψη Λέκκα - Ευελπίδου στην Σαντορίνη - Οι συζητήσεις, οι διαπιστώσεις και τα δύο βασικά σενάρια που υπάρχουν στο τραπέζι από ΕΚΠΑ

Ε. Νομικού: «Να μην μπερδεύουμε την ηφαιστειακή δραστηριότητα με τις μαγματικές διεργασίες που συμβαίνουν στα έγκατα της γης»

"Δεν είναι όλοι αυτοί οι μεγάλοι σεισμοί μέσα στο κέντρο της καλντέρας της Σαντορίνης, όπου πραγματικά έχεις ένα ηφαίστειο που λέγεται Νέα Καμένη"