Πέμπτη, 26 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάBasket League: Αναβάλλεται ο 3ος τελικός του πρωταθλήματος

Basket League: Αναβάλλεται ο 3ος τελικός του πρωταθλήματος

|

Την αναβολή του τρίτου τελικού της Basket League μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ αποφάσισε η κυβέρνηση μετά τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο ΣΕΦ χθες, Κυριακή, το βράδυ.

Οπως ανακοίνωσε ο Παύλος Μαρινάκης, το πρωί της Τετάρτης καλούνται οι ιδιοκτήτες των δύο ΚΑΕ στο υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, για να δώσουν εξηγήσεις και ρητές δεσμεύσεις ότι θα μπει τέλος σε αυτή την κατάσταση. «Σε διαφορετική περίπτωση, το πρωτάθλημα θα διακοπεί οριστικά», ανέφερε.

Οπως είπε ο κ. Μαρινάκης, η κυβέρνηση ακολουθεί το πνεύμα που υιοθετήθηκε και στο ποδόσφαιρο πέρυσι. «Είχαμε αναλάβει σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων για να μπει τέλος στη βία στον χώρο του αθλητισμού. Μείναμε πιστοί στην εφαρμογή των μέτρων. Αποδείχθηκε ότι όπου υπάρχει βούληση υπάρχει και αποτέλεσμα», τόνισε στην εισαγωγή του ο κ. Μαρινάκης.

«Οπου υπάρχουν ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες θα αποδοθούν, και ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο», δήλωσε επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα γεγονότα του ΣΕΦ.

Παράλληλα, ο κ. Μαρινάκης ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται ζήτημα να γίνουν οι υπόλοιποι αγώνες κεκλεισμένων των θυρών. 

«Αυτό που λέει η κυβέρνηση και ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού είναι ρητές δεσμεύσεις για τους επόμενους δύο – τρεις αγώνες που θα γίνουν. Να γίνουν κανονικά με κόσμο, δεν φταίει σε κάτι ο κόσμος. Ακουσα και για κεκλεισμένων των θυρών, το οποίο είναι μία ποινή που επιβάλλεται όταν υπάρχουν συγκεκριμένες συμπεριφορές, όπως λέει ο νόμος. Δεν θα την πληρώσει ο κόσμος. Να υπάρξουν αυτές οι ρητές δεσμεύσεις και άμεσα θα ξεκινήσει ξανά το πρωτάθλημα, να ολοκληρωθεί και με το καλό να ξεκινήσει το επόμενο», είπε.

«Είχαμε συμπεριφορές παραγόντων οι οποίες είναι αξιόποινες και αυτό θα το κρίνει η Δικαιοσύνη, κανείς δεν είναι πάνω από τον νόμο», είχε πει νωρίτερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Οι ανακοινώσεις Μαρινάκη:

 

«Ροντέο» στο ΣΕΦ

Υπενθυμίζεται πως ένταση, ύβρεις, αντεγκλήσεις μεταξύ των ιδιοκτητών των ομάδων και πόλεμος ανακοινώσεων επισκίασαν τον χθεσινό δεύτερο τελικό της Basket League μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Το κλίμα ήταν τεταμένο ήδη πριν από το τζάμπολ, όταν ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ευρισκόμενος στο γήπεδο διαμαρτυρήθηκε έντονα για υβριστικά συνθήματα εις βάρος του ιδίου και της οικογένειάς του, κάνοντας χειρονομίες. Κατά πληροφορίες, λόγω αυτών των χειρονομιών οι διαιτητές ζήτησαν την απομάκρυνσή του από τον αγωνιστικό χώρο.

Ακολούθησε πινγκ πονγκ ανακοινώσεων, με τους «ερυθρόλευκους» να λένε ότι ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού είναι «με εισαγγελική απόφαση προς σύλληψη» και την πράσινη ΚΑΕ να υποστηρίζει ότι «ο κύριος Γιαννακόπουλος δεν έχει αποβληθεί». Με το τέλος του αγώνα, ακολούθησε και τρίτο ημίχρονο δηλώσεων.

Οι πρόεδροι του Ολυμπιακού, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, κατήγγειλαν ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος προχώρησε σε χειρονομίες και χυδαίες ύβρεις εις βάρος των ιδίων και μελών της οικογένειάς τους. Στο σημείο αυτό, ανακοινώθηκε ότι ο Ολυμπιακός έκανε μήνυση στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο ζητώντας αυτόφωρη διαδικασία.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, τα ξημερώματα της Δευτέρας πλέον, εξέδωσε νέα ανακοίνωση μέσω της οποίας υποστήριζε ότι οι ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού «εκπροσωπούν την υποκρισία και την παντελή έλλειψη ηθικής».

Με πληροφορίες από τη σελίδα ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΥΠΑ: Ισχυρή άνοδος το 1ο πεντάμηνο του 2025 στην επιβατική κίνηση, έρχεται διαγωνισμός παραχώρησης

Ρεκόρ για το πρώτο πεντάμηνο στα 24 κρατικά αεροδρόμια – Η Νάξος καταγράφει εκρηκτική αύξηση στις αφίξεις, προσελκύοντας όλο και περισσότερους ταξιδιώτες

Amorgorama: Η επανάσταση της Αμοργού ξεκινά από τη θάλασσα

Από την «τρέλα» στην πράξη – Οι ψαράδες της Αμοργού πρωτοστατούν σε ένα μοντέλο βιώσιμης αλιείας που γίνεται παράδειγμα για όλο το Αιγαίο

Στο επίκεντρο της Ευρώπης η νησιωτικότητα – Συναντήσεις INSULEUR στη Μαγιόρκα

Νέες πρωτοβουλίες και στρατηγικές συνεργασίες για τις νησιωτικές οικονομίες. Κεντρικός ρόλος του Γιάννη Ρούσσου στις ευρωπαϊκές εξελίξεις

Εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θήρας: Ένας πολιτιστικός φάρος λάμπει ξανά

Με την παρουσία Υπουργών, Βουλευτών και πλήθους κόσμου, το ανακαινισμένο μουσείο ανοίγει ξανά τις πύλες του, φιλοξενώντας σπουδαία εκθέματα όπως την “Κόρη της Θήρας”

Παρέμβαση Φ. Φόρτωμα για την εξαίρεση των ενοικιαζόμενων οχημάτων από το ψηφιακό πελατολόγιο

Αναφορά του Βουλευτή Κυκλάδων προς τον Υπουργό Οικονομικών για τις δυσκολίες που δημιουργεί η εφαρμογή του μέτρου στον συγκεκριμένο κλάδο

Ευχαριστήριο μήνυμα του Δήμου Θήρας για τα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου

Με βαθιά εκτίμηση προς τους χορηγούς, συνεργάτες και πολίτες που συνέβαλαν στην επιτυχία της σπουδαίας εκδήλωσης

Νάξος: Ζητείται καθαρίστρια για μικρή τουριστική μονάδα

Εργασία σε ευχάριστο περιβάλλον με ικανοποιητικό μισθό – Περιοχή Άγιος Γεώργιος, Χώρα Νάξου

Σύρος – ΚΕΠ Ερμούπολης: Πολίτης ξυλοκόπησε και δάγκωσε (!!!) υπάλληλο

Άγρια επίθεση δέχτηκε εργαζόμενος του ΚΕΠ από εξαγριωμένο πολίτη – Καταδικάζει ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης.

Ηλεία: 50χρονη τουρίστρια γλίτωσε απόπειρα σεξουαλικής επίθεσης στην παραλία του Κακόβατου (!!!)

Γυμνός άνδρας επιτέθηκε σε γυναίκα που έκανε μπάνιο – Συνελήφθη από την αστυνομία λίγο μετά την απόπειρα.

ΔΕΔΔΗΕ: Προσωρινή διακοπή ρεύματος στη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες, πότε και που;

Σύντομη διακοπή ηλεκτροδότησης αύριο Πέμπτη 26 Ιουνίου σε περιοχές της Νάξου, Ηρακλειάς και Σχοινούσας λόγω τεχνικών εργασιών.

«Μπαμπά, τι φαΐ θα φάμε σήμερα;». Το νέο σπιτικό στέκι στη Χώρα Νάξου με καρδιά και ουσία

Όταν η καθημερινή ερώτηση του παιδιού γίνεται γευστική απάντηση για όλη την οικογένεια.

Naxos Meat: Μια νέα επιχειρηματική σελίδα για τη Νάξο, στήριγμα στην τοπική παραγωγή

Η οικογένεια Βασαλάκη επενδύει στον πρωτογενή τομέα, ενισχύοντας το ντόπιο προϊόν με ποιότητα και όραμα

Νάξος – ΕΠΑΛ: Ο Ιορδάνης Κυριακίδης και ο Νικήτας Θεολογίτης αφήνουν πίσω τους μία τεράστια παρακαταθήκη

Μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες αφοσίωσης στην Τεχνική Εκπαίδευση, οι δύο διευθυντές συνταξιοδοτούνται, αφήνοντας πίσω τους ένα σχολείο ανοιχτό στη γνώση, στην καινοτομία και στις αξίες της τοπικής κοινωνίας.

Όταν τα Raptor συνάντησαν τη Νάξο – Μια τριήμερη εξόρμηση γεμάτη περιπέτεια και Κυκλαδίτικη ψυχή

Με 18 οχήματα και 70 μέλη, το Raptor Club Greece εξερεύνησε τις ομορφιές της Νάξου σε ένα μοναδικό Summer Tour γεμάτο εικόνες, προκλήσεις και φιλοξενία

Νάξος – Τρίποδες: “Sea Breeze”, μια νέα επιχείρηση με άρωμα καθαριότητας

Στηρίζουμε τη νέα προσπάθεια στο χωριό μας – Ένα καθαριστήριο με επαγγελματισμό, αγάπη και ρίζες στον τόπο

Αμοργός – Σεισμός: “Ήρεμη η εικόνα”, λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Η δόνηση σημειώθηκε νότια-νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης, με εστιακό βάθος 15,6 χλμ – Δεν αλλάζει η εικόνα ύφεσης στην περιοχή, επισημαίνουν οι σεισμολόγοι

Αποχαιρετούμε την Ειρήνη Βλησίδου, το “τελευταίο αντίο” (21/06) στο Χαλκί της Νάξου

Η Ειρήνη Βλησίδου, κόρη του Ιωάννη του Μαθηματικού, υπάλληλος του ΟΤΕ, έφυγε πρόωρα από τη ζωή – Η εξόδιος ακολουθία το Σάββατο 21 Ιουνίου στην Πρωτόθρονη

Εκτακτο: Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στο ρήγμα Ανύδρου

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός σημειώθηκε 13 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού

Λυσιστράτη στη Νάξο: Όταν το θέατρο γίνεται υπόθεση όλων (video)

Ο σκηνοθέτης Θανάσης Αντωνίου μιλά για την τέχνη, την ελευθερία και το κοινό όραμα του θεάτρου.

Στράτος Φουτάκογλου: «Αυτά είναι τα προβλήματα της Χώρας Νάξου και δεν μπορούν να περιμένουν» (video)

Σημαντικές παρεμβάσεις στη Ραδιοφωνία Κυκλάδων 101,3. Από την απομάκρυνση των αφαλατώσεων και τα δημοτικά τέλη, έως την κατάσταση της παλιάς πόλης και την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα.