Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάAve Manolas, «ένας Έλληνας θεός στη Ρώμη»

Ave Manolas, «ένας Έλληνας θεός στη Ρώμη»

|

Και τα διθυραμβικά σχόλια για τον Ναξιώτη διεθνή αμυντικό Κώστα Μανωλά καλά κρατούν από τους τιφόζι της Ρόμα και τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας που δεν φείδονται κοσμητικών 

Η λήξη του πρώτου αγώνα της Ρόμα στο φετινό Champions League κόντρα στη ΤΣΣΚΑ Μόσχας βρήκε την ιταλική ομάδα νικήτρια με το επιβλητικό 5 -1, με τον Κώστα Μανωλά να βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας.  «Ένας νεαρός που παίζει σαν βετεράνος. Είδωλο» η κριτική της τοπικής «Messaggero» για τον Ναξιώτη αμυντικό, ο οποίος δεν «έβγαλε» το 90λεπτο λόγω μυϊκών ενοχλήσεων (αποχώρησε στο 76ο λεπτό), αλλά αγωνίστηκε κανονικά στο επόμενο ματς πρωταθλήματος (εντός, με την Κάλιαρι), με τους Ρωμαίους να έχουν 3χ3 νίκες στο πρωτάθλημα…  «Πιο πολύ και από ομηρικό ήρωα, ο Έλληνας έχει όνομα πιστολέρο λόγω της ταχύτητάς του» πρόσθεσε με τη σειρά της η «Gazzetta dello Sport», ενώ η «Corriere» συμπλήρωσε πως «είναι ένα τείχος μπροστά από τον Ντε Σάνκτις. Δεν δημιουργεί νοσταλγία για κάποιον Μπενατιά. Η δύναμή του φαίνεται κυρίως όταν… βγαίνει και η Ρόμα δέχεται γκολ».

Αυτό όμως ήταν η αρχή… Ο διεθνής στόπερ έχει κλέψει την καρδιά του Ρούντι Γκαρσία, που τον ξεκίνησε βασικό και (σχεδόν) δεν τον έβγαλε ποτέ και οι οπαδοί της Ρόμα, σύμφωνα με τον Τύπο, σύντομα θα τον λατρέψουν. Το «roma24» καταγράφει τα κατορθώματα του Μανωλά στο ξεκίνημα της σεζόν και τον συγκρίνει μόνο με τον Αλνταΐρ, ενώ τονίζει πως αν ο πρώην «ερυθρόλευκος» άσος αρχίσει να πετυχαίνει και γκολ, θα γίνει Θεός, κάτι που δεν κατάφερε ο Τραϊανός Δέλλας. Μάλιστα, τον χαρακτηρίζουν ως «Ελληνα Θεό» που χρειάστηκε μόλις ένα μήνα για να κατακτήσει την …αιώνια Πόλη

 

Αναλυτικά το δημοσίευμα: «Το 146 π.Χ. ο ύπατος Λούτσιο Μούμιο με την καταστροφή της Κορίνθου επιβλήθηκε στους Αχαιούς και η Ελλάδα παραδόθηκε στη Ρώμη μετά από χρόνια συνθηκολογήσεων και πολιτικής αστάθειας.

Μετά από πάνω από 20 αιώνες, ένας Έλληνας ξεκίνησε από τη Νάξο για την κατάκτηση της Ρώμης και το κατάφερε μέσα σε μόλις έναν μήνα. Ο Κώστας Μανωλάς, αμυντικός που οι “τζαλορόσι” πήραν από τον Ολυμπιακό στο παρά πέντε της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, συνιστά ήδη τη ραχοκοκαλιά της οπισθοφυλακής του Γκαρσία. Τρία παιχνίδια, τρεις καλές αναφορές, στα οποία προστίθεται και η αναμέτρηση στο Champions League με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (βαθμολογήθηκε με 7). Μαζί με Λίχτσταϊνερ και Κάσερες είναι ο καλύτερος αμυντικός της Serie A για την ώρα. Ένα ξεκίνημα τόσο εντυπωσιακό με το οποίο έχει ήδη ξεπεράσει αρκετούς κεντρικούς αμυντικούς που είναι κομμάτι της ιστορίας της Ρόμα.

Στο ξεκίνημα της σεζόν τα 10.000.000 ευρώ που δαπανήθηκαν για την απόκτησή του μοιάζουν με μία κερδοφόρα επένδυση. Τώρα περιμένουμε από τον Μανωλά να ανοίξει και λογαριασμό τερμάτων. Εντάξει, δεν είναι δουλειά του το σκοράρισμα, όμως την περασμένη σεζόν με τον Ολυμπιακό βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα 2 φορές στο Champions League και άλλες 3 στο πρωτάθλημα. Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που στη Ρώμη λάτρευαν έναν Έλληνα Θεό (ο Δέλλας δεν έφτασε ποτέ στο αυτό το επίπεδο της θεοποίησης) εάν όμως ο Μανωλάς αρχίσει να βάζει και γκολ».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Μ. Κουτουλάκης: «Ιστορική μείωση ΦΠΑ 30% στα νησιά έως 20.000 κατοίκους»

Ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής σχολιάζει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μιλά για «μια νέα αρχή» στην ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.

Διάκριση για τη Μαρία Δ. Πρασίνου από τη Δονούσα στο Συνέδριο ORCA 2025

Η νέα ερευνήτρια απέσπασε το Βραβείο Νεανίδων Επιστήμονα ORCA Nathan Cochrane στο Leeds.

«Ευγνωμοσύνη»: Έκθεση γλυπτικής & ζωγραφικής στο Κάστρο της Νάξου

Ο Νίκος Κανάκης και η Χρύσα Δημητροκάλλη παρουσιάζουν έργα με άξονα τον άνθρωπο, τη φύση και τις αξίες της ζωής.

Κατερίνα Μουστάκη: «Δεν αξίζουν αυτά τα παιδιά να κάνουν μάθημα σε σάπια κοντέινερ»

Σκληρή τοποθέτηση της Κατερίνας Μουστάκη για τις συνθήκες στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Νάξου και αιχμές κατά του Αντιδημάρχου Παιδείας Φώτη Μαυρομμάτη.

ΑΠΑΣ Νάξου: Όλα τα παιδιά στο κλειστό – Νέο ξεκίνημα για τις Ακαδημίες

Η ομάδα μπάσκετ της Νάξου γράφει ιστορία, προσφέροντας στις Ακαδημίες της αποκλειστική πρόσβαση στο κλειστό γήπεδο «Δ. Περιστεράκης».

Μύκονος: Εξαρθρώθηκε σπείρα που «χτυπούσε» τουριστικά καταλύματα, “κέρδη” άνω των 200.000 ευρώ (!!!)

Τρεις αλλοδαποί συνελήφθησαν για κλοπές άνω των 200.000 ευρώ – Κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες πολλά από τα κλοπιμαία.

Σαντορίνη: Διακοπή στο δίκτυο ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών

Η διακοπή ρεύματος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7, τη Δευτέρα 8 Και την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου σε αρκετές περιοχές του νησιού

Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης: «Έρχεται η εβδομάδα του Φθινοπώρου που το νησί πάλλεται στον ρυθμό της αγάπης»

Από τις 4 έως τις 12 Οκτωβρίου το νησί της Σαντορίνης ζει ξανά τη μεγάλη γιορτή της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Τα Καπετανέικα επιστρέφουν στη Νάουσα – Μια γιορτή θάλασσας και μνήμης

Για 9η χρονιά, τα ξύλινα σκαριά τιμούν τον Κώστα Γουζέλη και αναβιώνουν την παράδοση της ναυτικής Ελλάδας στον κόλπο της Νάουσας.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.

Νάξος – «Αξιώτισσα»: Η απάντηση των ιδιοκτητών μετά το περιστατικό με Βρετανούς πελάτες και την … στόχευση της Κυβέρνησης

Οι ιδιοκτήτες της γνωστής ταβέρνας στη Νάξο καταγγέλλουν οργανωμένη συκοφαντική εκστρατεία και δηλώνουν αποφασισμένοι να υπερασπιστούν την αξιοπρέπειά τους.