Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΑθλητικά …μονοπάτια στα Κουφονήσια

Αθλητικά …μονοπάτια στα Κουφονήσια

|

Η ΜΚΟ «Αναγέννηση και Πρόοδος» φέρνει τον αθλητισμό στα άγονα νησιά του Αιγαίου μέσα από το πρόγραμμα «Αθλητικά Μονοπάτια Χειμώνας 2016» 

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Αναγέννηση & Πρόοδος» σχεδιάζει ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων για τα παιδιά που κατοικούν στα νησιά της άγονης γραμμής με τον τίτλο «Αθλητικά Μονοπάτια, Χειμώνας 2016», (ΑΜΧ2016). Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και διεξάγεται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’Ορθοπαιδικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μάλιστα, οι ετοιμασίες για το πρόγραμμα «Αθλητικά Μονοπάτια» είναι εντατικές και το Σαββατοκυριακό που μας πέρασε, ολοκληρώθηκε το επιμορφωτικό σεμινάριο των δέκα «10» εκπαιδευτών που θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα στα 8 νησιά της «άγονης γραμμής.» Το σεμινάριο εκπαίδευσης ενημέρωσε τους εκπαιδευτές σχετικά με τις πιο πρόσφατες μεθόδους βελτίωσης των φυσικών δεξιοτήτων και τους επανέφερε τις γνώσεις τους στις πρώτες βοήθειες. Επιπλέον, οι εκπαιδευτές πληροφορήθηκαν για τη ψυχολογική προσέγγιση του προγραμματος, θέματα διατροφής και σωματομετρικών χαρακτηριστικών, καθώς και για τις ιδιαιτερότητες του κάθε νησιού κατά την χειμερινή περίοδο.

Πρόγραμμα

Τα «Αθλητικά Μονοπάτια, Χειμώνας 2016» θα διεξαχθούν πιλοτικά, απο τις 11 Ιανουαρίου εώς την 1 Απριλίου, στα εξής νησιά: Άγιος Ευστράτιος, Άνω Κουφονήσι, Αστυπάλαια, Κάσος, Καστελόριζο, Λειψοί, Φούρνοι και Ψαρά.

Στόχος του ΑΜΧ2016 είναι η ανάπτυξη αθλητικού προγράμματος επικεντρωμένου στην ενίσχυση των κιναισθητικών δεξιοτήτων και ενδυνάμωση των παιδιών και ενηλίκων, προσφέροντας τους την ευκαιρία να γεμίσουν δημιουργικά με γνώση και ενέργεια τις ελεύθερες ώρες τους. Εξειδικευμένοι γυμναστές και γυμνάστριες θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα αφού πρώτα παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά επιμορφωτικά σεμινάρια βασισμένα στις πιο πρόσφατες και καινοτόμες μεθόδους βελτίωσης των φυσικών δεξιοτήτων, σχεδιασμένα από Πανεπιστημιακούς καθηγητές, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες και ιδιαιτερότητες κάθε νησιού κατά την χειμερινή περίοδο.

Οι αθλητικές δραστηριότητες θα λαμβάνουν χώρα σε καθημερινή βάση από Δευτέρα έως και Παρασκευή, μετά το τέλος του σχολικού ωραρίου σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες και γήπεδα των τοπικών σχολείων. Δυνατότητα συμμετοχής δίδεται σε παιδιά ηλικίας από 6 έως 18 ετών. Επιπλέον, κατά τις απογευματινές ώρες, θα προσφέρεται η δυνατότητα, τρείς φορές την εβδομάδα, για αθλητική ενασχόληση στους ενήλικες κατοίκους με σκοπό την βελτίωση της φυσικής κατάστασης και ευεξίας τους.

Καλοκαίρι
Να σημειώσουμε ότι το καλοκαίρι που μας πέρασε είχαμε αθλητικές δραστηριότητες και αθλήματα σε νησιά επίσης της άγονης γραμμής. Το πρόγραμμα περιελάμβανε καθημερινές αθλητικές δραστηριότητες : Σκάκι, Ξιφασκία, Επιτραπέζια Αντισφαίριση Καλαθοσφαίριση, , Ποδόσφαιρο, Πετοσφαίρισης σε άμμο και μαθήματα ασφαλούς κολύμβησης. Η συνολική του διάρκεια ΄τηαν 3 εβδομάδες και τα νησιά στα οποία υλοποιήθηκε το πρόγραμμα ήταν: Φολέγανδρος, Ίος, Πάτμος, Φούρνοι, Σέριφος, Μήλος, Αστυπάλαια, Ψαρά, Χάλκη, Αμοργός, Νίσυρος, Κίμωλος, Τήλος, Λειψοί, Καστελόριζο, Κάσος, Σύμη.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

«Οι Υφάντρες και οι Αναμνήσεις τους»: Το εργοστάσιο Ζησιμάτου ξαναζωντάνεψε στην Ερμούπολη

Μια βιωματική δράση του Cycladic Identity του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και του Hermoupolis Heritage, που ζωντάνεψε τη μνήμη της κλωστοϋφαντουργίας στη Σύρο

Γ. Πολυχρονάκος: «Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα νησιά σαν ενοχλητικές κουκίδες στον χάρτη»

Σφοδρή κριτική του Τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Bono, The Edge και Gavin Friday στην Αντίπαρο – Ιρλανδικό «άρωμα» ροκ στο Αιγαίο

Τρεις εμβληματικές μορφές της παγκόσμιας ροκ σκηνής απολαμβάνουν στιγμές χαλάρωσης στις Κυκλάδες

Μανιομανώλης: Ο παλικαράς ζωοκλέφτης από το Φιλώτι που έγραψε ιστορία στα Βουρλά

Απόγονος Κρητικών επαναστατών, μεγαλοβοσκός στη Νάξο και θρύλος για τα κατορθώματά του

Η ΕΑΣ Νάξου αποχαιρετά τον πρόεδρο της Κεραμωτής, Μανώλη Φακίνο

Συγκινητικό μήνυμα του Δημήτρη Καπούνη για την απώλεια ενός αγωνιστή της αυτοδιοίκησης και του αγροτικού κόσμου

Γ. Βρούτσης: «Ιστορική απόφαση η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για χωριά έως 1.500 κατοίκους – Μεγάλη ανάσα για τις Κυκλάδες»

Η εξαγγελία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για μείωση και πλήρη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ σε μικρούς οικισμούς αποτελεί «δικαίωση της πολιτικής μας», τονίζει ο Υπουργός Αθλητισμού και Βουλευτής Κυκλάδων

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Αλλαγή στο Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου – Η Ευθαλία Σπανού αντικαθιστά τον Νικόλαο Μοστράτο

Η παραίτηση του Νικολάου Μοστράτου και η ορκωμοσία της πρώτης επιλαχούσας του συνδυασμού «Πάρος, με Ευθύνη και Ενότητα»

Νάξος – Θεαματική μανούβρα του Hellenic Highspeed στο λιμάνι (video)

Το ταχύπλοο προσεγγίζει από Πάρο και Πειραιά και δένει σε μόλις 3 λεπτά με εντυπωσιακή ακρίβεια

Προκριματικά Μουντιάλ 2026: Τουρκία – Ισπανία, το ντέρμπι κορυφής και ποντάρουμε στα .. γκολ

Δύσκολη αποστολή για τη «Φούρια Ρόχα» στην Κωνσταντινούπολη – Στοίχημα με αξία το 2 & G/G

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.