Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΑρχίζει το πάρτι του …στίβου

Αρχίζει το πάρτι του …στίβου

|

Στην Πάρο σήμερα (09/04) το πρώτο …γκραν πρι στίβου σε επίπεδο Παμπαίδων – Παγκορασίδων Β (ηλικία 12-13 ετών) με τις δύο ομάδες της Νάξου (Ναξιακός – Πανναξιακός) να κατεβαίνουν με 40 παιδιά 

Φτάσαμε στην Άνοιξη και ο κλασσικός αθλητισμός φοράει τα καλά του ώστε να δείξει το μέρος της δουλειάς που έχει γίνει καθόλη τη διάρκεια του χειμώνα… Και πρώτο ραντεβού, σήμερα (09/04) όπου ξεκινούν οι διασυλλογικοί αγώνες των Κυκλάδων και πρώτη στάση, η Πάρος για την κατηγορία Παμπαίδων – Παγκορασίδων Β΄, δηλαδή ηλικίες 12-13 ετών. Μάλιστα, λόγω της μεγέθυνσης του στίβου στις Κυκλάδες η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ δημιούργησε δύο ομίλους σε αυτή την κατηγορία. Τον πρώτο όμιλο με τους Πανναξιακό, Ναξιακό, ΑΟ Πάρου, Ήφαιστο Θήρας, ΑΜΣ Φιλωτίου «ο Ζευς», Παμμιλιακό και φιλοξενούμενη τη Φολέγανδρο η οποία είναι στη διαδικασία δημιουργίας σωματείου στίβου. Και τον δεύτερο όμιλο με τον ΑΟ Μυκόνου, τον Αίαντα Τήνου, τον Ποσειδώνα Τήνου, τον Ανδριακό, και φιλοξενούμενους τα υπό δημιουργία σωματεία της Σύρου, της Κύθνου και της Κέας. Με αυτό τον τρόπο οι μετακινήσεις ελαχιστοποιούνται, οι αγώνες γίνονται πιο ποιοτικοί και περισσότερα νησιά «μπαίνουν στο παιχνίδι» ως διοργανωτές ή συμμετέχοντες.

          Θα ακολουθήσει το διασυλλογικό πρωτάθλημα συνθέτων (Παμπαίδων – Παγκορασίδων Α΄) στη Μύκονο, μαζί με το διασυλλογικό των πολυάθλων του Β΄ ομίλου, το επόμενο Σαββατοκύριακο (16 – 17 Απριλίου) στη Μύκονο και στη συνέχεια ένας μαραθώνιος διοργανώσεων (23 – 25 Απριλίου) στη Νάξο με τα διασυλλογικά των Παμπαίδων – Παγκορασίδων Α΄ και το διασυλλογικό των Παίδων – Κορασίδων.

Οι ομάδες της Νάξου στην Πάρο κατεβαίνουν με περισσότερους από 40 αθλητές, εκ των οποίων οι 27 από τον Ναξιακό και οι υπόλοιποι από τον Πανναξιακό ΑΟ ενώ το Φιλώτι στη παρούσα φάση δεν θα κατεβάσει αθλητές / τριες…

Οι μικροί μας αθλητές θα αγωνιστούν για την ανάδειξη των πρωταθλητών Κυκλάδων στα πολύαθλα/ 3αθλο (60 μέτρα ή 1000 μέτρα – άλμα εις μήκος – μπαλάκι).

Τι είναι τα πολύαθλα; Μια καλή ερώτηση που μας κάνουν συχνά. Οι αθλητές των μικρών κατηγοριών δεν εξειδικεύονται σε κάποιο αγώνισμα ακόμα κι αν έχει φανεί μια κλίση σε κάποιο από αυτά – έχουν μπροστά τους άλλωστε τον χρόνο να εξειδικευτούν και φυσικά καθώς αναπτύσσονται μπορεί να φανεί ότι έχουν μεγαλύτερη κλίση σε κάποιο άλλο αγώνισμα!

Έτσι κάθε αθλητής/τρια παίρνει μέρος σε 3 διαφορετικά αγωνίσματα (ένα δρόμο, μια ρίψη κι ένα άλμα) και νικητής είναι αυτός που θα συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία από το άθροισμα της βαθμολογίας του κάθε αγωνίσματος (υπάρχει επίσημος πίνακας βαθμολογίας 3αθλου από τον ΣΕΓΑΣ με την αντιστοιχία επίδοσης ανά αγώνισμα και βαθμών που παίρνει από αυτό)


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

«Ο μίτος της Αριάδνης» στη Νάξο: Ξετυλίγοντας 200.000 χρόνια ιστορίας από τη Στελίδα μέχρι τον κόσμο

Η διεθνής έκθεση του Αρχαιολογικού Προγράμματος Στελίδας παρουσιάζεται στις 16 Μαΐου στη Σχολή Ουρσουλινών – Ομιλία του Καθ. Tristan Carter και διάλογος με το κοινό.

Social Media: Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία και Ιρλανδία συμμαχούν κόντρα στην ανεξέλεγκτη χρήση

Προωθούν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο νομοθεσία, η οποία θα υποχρεώνει τα social media να επαληθεύουν την ηλικία κατά τη δημιουργία ενός λογαριασμού

Selected Hideaways: Ηγεσία στον τουρισμό υψηλής αισθητικής και απόδοσης

Στρατηγική ανάπτυξη, εξατομικευμένες υπηρεσίες και διεθνής προβολή για προορισμούς υψηλής ζήτησης

Φιλαρμονική Νάξου: Μουσική συγκίνηση και πολιτιστικό αποτύπωμα στην καρδιά της Αθήνας

Μελωδίες από τη Νάξο μέχρι το Σύνταγμα και το Μέγαρο Μουσικής – Θερμή υποδοχή για την πρώτη εμφάνιση της Φιλαρμονικής σε διεθνές φεστιβάλ.

Έκτακτα δρομολόγια του Blue Star Paros στις 15, 22 & 29 Μαΐου

Ενισχύεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυκλάδων με έκτακτα και τροποποιημένα δρομολόγια του Blue Star Paros από και προς τον Πειραιά.

Έκτακτα δρομολόγια του Blue Star 1 από Πειραιά προς Κυκλάδες στις 13 και 15 Μαΐου

Διπλές προσεγγίσεις σε Πάρο και Νάξο, αλλά και σύνδεση με Χίο και Μυτιλήνη περιλαμβάνει το πρόγραμμα του ταχύπλοου πλοίου για τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη.

Νάξος – Νικόλας Ρουγκάλας: Μετά το 2ο πανελλήνιο βραβείο λογοτεχνίας, τιμητική βράβευση στο Δημαρχείο

Ο μαθητής του 4ου Δημοτικού Σχολείου Χώρας Νάξου συγκίνησε με το παραμύθι «Σώμα και Αίμα» που αφιέρωσε στη μνήμη του θείου του, Δημήτρη Ήμελλου. - Η ανάρτηση του Βασίλη Φλεριανού

Επιστρέφει η ακτοπλοϊκή σύνδεση του Ρεθύμνου με τον Πειραιά μετά από 7 χρόνια – Το POWER JET φέρνει νέα πνοή

Η SEAJETS εγκαινιάζει νέα γραμμή Ρέθυμνο – Μήλος – Πειραιάς από τις 20 Ιουνίου με δύο δρομολόγια την εβδομάδα.

Το πρώτο 100% ηλεκτρικό σκάφος X-Shore ήρθε στην Ελλάδα και «σαλπάρει» για ένα πράσινο μέλλον (video)

Με αθόρυβη πλεύση, οικολογική σχεδίαση και υψηλή τεχνολογία, το σουηδικό ηλεκτρικό σκάφος X-Shore φέρνει επανάσταση στη ναυσιπλοΐα των ελληνικών θαλασσών (video)

Νάξος – Λιμεναρχείο: Απαγόρευση αλιείας και αγκυροβολίας σε πολυσύχναστες παραλίες (χρονοδιάγραμμα)

Σε ισχύ η απόφαση του Λιμεναρχείου Νάξου για την προστασία λουομένων και θαλάσσιου περιβάλλοντος – Ποιες παραλίες επηρεάζονται. (χρονοδιάγραμμα)

Νάξος – Φιλώτι: Αντίο με σεβασμό και αγάπη στον Τάσο Τζιώτη, άνθρωπο του μέτρου και της προσφοράς

Ο Φιλωτίτης που δεν είπε ποτέ κακή κουβέντα, μόνο έδινε—με τα χέρια, με την καρδιά, με την ψυχή του. Μια απώλεια που βαραίνει την κοινότητα, μια μορφή που δεν ξεχνιέται.

Νάξος – Κυρ. Σκληράκη: “Οι καθηγητές να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά” (video)

«Θα ήθελα να πω στους καθηγητές πως πρέπει να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά και να δουλεύει το μυαλό τους για το τι θα τους προσφέρουν» είναι η συμβουλή της κυρίας Κυριακής Σκληράκη προς τους νέους συναδέλφους της.

Άνδρος: 68χρονη έπεσε με το αυτοκίνητό της στη θάλασσα και ανασύρθηκε νεκρή

Η γυναίκα από το Γαύριο έχασε τη ζωή της καθώς το όχημά της κατέληξε στη θάλασσα από ύψος 25 μέτρων ενώ προσπαθούσε να παρκάρει

Νάξος: Επιτέλους, τελειώνει της χερσαίας ζώνης, ας αναλογιστούν… «νηστεύσαντες καί μή νηστεύσαντες», τις ευθύνες που τους αναλογούν

Φτάνουμε στο τέλος της διαδρομής.. Το 3Α που πέφτει και οι ..στάσεις έως να ολοκληρωθεί ένα έργο σημαντικό για τη πόλη της Νάξου

Το “Highspeed 3” αλλάζει το τοπίο στις θαλάσσιες συγκοινωνίες Κρήτης – Κυκλάδων;

Η Hellenic SeaWays ενισχύει τη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Ηράκλειο με το ταχύπλοο "Highspeed 3", φέρνοντας νέο ανταγωνισμό και πιθανές μειώσεις τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. (πίνακας δρομολογίων)

Θλίψη στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την απώλεια του Κώστα Αρτσάνου, το “αντίο” από τον Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό

Συγκλονισμένος ο Δήμαρχος Δημήτρης Λιανός αποχαιρετά τον ακούραστο υπάλληλο του Δήμου και αγαπητό συμπολίτη

Εκτακτο: Τέλος στα σουβλάκια της θείας Τασίας, ήρθε ο νόμος, πάει το πανηγύρι

Ήρθε ο νόμος, πάει το πανηγύρι Με catering και τιμολόγιο, το κοψίδι πλέον θα έχει και ΦΠΑ...

Μ. Κατσούλης: “Οταν πάρω σύνταξη θα μετρήσω τα Κύπελλα που έχουμε πάρει”

Ο γυμναστής του ΓΕΛ Νάξου Μανώλης Κατσούλης μιλάει για την πορεία του, τον ρόλο του εκπαιδευτικού, τις αθλητικές επιτυχίες του σχολείου και την «αθλητομάνα» Νάξο

Μια δεύτερη ζωή για το “Πρέβελης”; Μετατρέπεται σε πλωτό ξενοδοχείο;

Το ιστορικό πλοίο της ΑΝΕΚ ίσως μετατραπεί σε πλωτό ξενοδοχείο στη Σάμο, χαρίζοντας του έναν νέο ρόλο γεμάτο μνήμες και φιλοξενία.

Νάξος – Νοσοκομείο: Λαπαροσκοπικός Πύργος μπαίνει σε λειτουργία μέσω δωρεάς

Με τη δωρεά του Κωνσταντίνου Μαρτίνου, το Νοσοκομείο Νάξου αποκτά σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό που αλλάζει τα δεδομένα στις χειρουργικές επεμβάσεις