Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑθλητικάΑρχαία Ολυμπία - Βρούτσης: Συγκίνηση για την επίσκεψη, αποκάλυψη για τον τρόπο...

Αρχαία Ολυμπία – Βρούτσης: Συγκίνηση για την επίσκεψη, αποκάλυψη για τον τρόπο δράσης του Υπουργείου

|

Από την Σαντορίνη και τα “10α Νομίκεια” στην Αρχαία Ολυμπία και στο 10ο Διεθνές Αθλητικό Συνέδριο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου… Ο λόγος για τον Γιάννη Βρούτση, Υπουργό Αθλητισμού, ο οποίος και βρίσκεται στην Αρχαία Ολυμπία. Μάλιστα, σήμερα είχε την τύχη να παρακολουθήσει ξενάγηση στον Αρχαιολογικό Χώρο, στο Γυμνάσιο, στην Παλαίστρα, στο Διοικητήριο, στον Ναό, στο Αρχαίο Στάδιο!

Ενώ στο Μνημείο του Πιερ Ντε Κουμπερντέν, εμπνευστή της αναβίωσης των Αγώνων στη σύγχρονη ιστορία τους, φύτεψε μία ελιά, αιώνιο σύμβολο του κλέους για τον νικητή, μαζί με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρο Κούβελο.


O αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, προχώρησε σε αποκαλύψεις κατά την ομιλία του στο 10ο Διεθνές Αθλητικό Σχολείο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), στην Αρχαία Ολυμπία.

O Γιάννης Βρούτσης αποκάλυψε τους πέντε πυλώνες της πολιτικής του στο Υπουργείο Αθλητισμού. Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στο ΟΑΚΑ, λέγοντας πως «η απόφαση για το ΟΑΚΑ ήταν δύσκολη, αλλά απόλυτα αναγκαία… η προσπάθειά μας είναι να επαναλειτουργήσει αλλά με απόλυτη ασφάλεια».

Βραβείο με το κλαδί ελιάς, σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων, απένειμε στον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Αναλυτικά, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης τόνισε κατά την ομιλία του στο 10ο Διεθνές Αθλητικό Σχολείο του ΠΣΑΤ στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΔΟΑ) στην Αρχαία Ολυμπία:

«Πρέπει να σας ομολογήσω ότι διακατέχομαι από άγχος που είμαι εδώ απέναντί σας, απέναντι από ανθρώπους που ζουν στον Αθλητισμό, τον υπηρετούν επί σειρά ετών.

Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που βρίσκομαι στις Εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, στη Μητέρα Γη των Ολυμπιακών Αγώνων, στην Αρχαία Ολυμπία.

Πόσο τυχεροί και ευλογημένοι είμαστε εμείς οι Έλληνες, όταν βλέπουμε πως όλος ο κόσμος μιλάει για την χώρα μας, για την Αρχαία Ολυμπία που γεννήθηκαν οι αξίες του Ολυμπισμού και διαδόθηκαν στα πέρατα του κόσμου.

Στην εποχή που ζούμε, είμαστε υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουμε κάθε σκιά στον Αθλητισμό, ώστε να τον παραδώσουμε στις νέες γενιές απαλλαγμένο από κάθε παθογένεια.

Θέλουμε να εξαλείψουμε το φαινόμενο της βίας, έχουμε νομοθετήσει σχετικά, μέτρα σκληρά. Η βία δεν είναι σύμφυτη με τον Αθλητισμό αλλά δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι παρά τα μέτρα που λαμβάνουμε επιμένει. Εδώ ο ρόλος των δημοσιογράφων είναι ιδιαίτερα σημαντικός, καθώς είτε τροφοδοτούν, είτε αποδυναμώνουν κι εδώ καλείστε να παίξετε τον κυρίαρχο κοινωνικό σας ρόλο..

Η Πολιτεία θα είναι απόλυτα συνεπής σε όσα έχει εξαγγείλει όμως χρειαζόμαστε και εσάς για να προασπίσουμε τον Αθλητισμό από κάθε μορφής βία.

Προέχομαι από ένα δύσκολο Υπουργείο, το Εργασίας, όπου σε δύσκολα δημοσιονομικά χρόνια, καταφέραμε σε να εξαλείψουμε παθογένειες, να εκσυγχρονίσουμε το ασφαλιστικό σύστημα, να καθιερώσουμε την Εργάνη, ένα εξαιρετικά χρήσιμο και αναντικατάστατο πλέον εργαλείο για όλους, Θεσπίσαμε κανόνες διαφάνειας και κανόνες που λειτουργούν με απόλυτη διαφάνεια, με στόχο την ακεραιότητα, ακριβώς ό,τι επιδιώκουμε και στον Αθλητισμό.

Για εμάς στο Υπουργείο Αθλητισμού, δύο είναι οι βασικές κατευθύνσεις μας, στη θητεία που διανύουμε στο αναβαθμισμένο Υπουργείο Αθλητισμού: η μία είναι να εμφυσήσουμε την αθλητική συνείδηση στους πολίτες κάθε ηλικίας και η δεύτερη να μεταλαμπαδεύσουμε τις Αξίες του Αθλητισμού μέσα από την εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα, θα κινηθούμε σε 5 βασικούς Πυλώνες στο Υπουργείο Αθλητισμού.

Ο Νέος Αθλητικός Νόμος που θα έρθει συνδυαστικά με την κωδικοποίηση του υπάρχοντος, του ν. 2725/1999 που έχει υποστεί τόσες τροποποιήσεις σ’ αυτά τα 25 χρόνια. Θέλουμε να χτίσουμε όχι να γκρεμίσουμε Να ισχυροποιήσουμε τις θεσμικές κολώνες, μέχρι το τέλος του 2024. Αυτό θα γίνει μέσω ενός ευρύτερου Εθνικού Διαλόγου με όλους τους ανθρώπους και τους φορείς του Αθλητισμού με τους οποίους θα συνομιλήσουμε ενώ θα δημιουργηθεί και ειδική πλατφόρμα στο open.gov ώστε να διαμορφωθεί το νέο νομοθετικό πλαίσιο.4

Μετά την Εργάνη στο Υπουργείο Εργασίας θα έχουμε στον Αθλητισμό την πλατφόρμα «Κούρος»! Πρόκειται για την απόλυτη ψηφιοποιημένη καταγραφή ολόκληρου του Αθλητισμού της χώρας, που θα μειώσει τη γραφειοκρατία, θα δίνει άμεση πληροφορία στο κοινό, θα έχει συγκριτικά στοιχεία και μετρήσιμα μεγέθη σχετικά με την ποσότητα και την ποιότητα του αθλητισμού μας και θα είναι προσβάσιμη και σε εφαρμογή στο κινητό, το My Kouros App.

Μέσα στον επόμενο χρόνο θα έχουμε την πλατφόρμα ενώ υπολογίζουμε πως σε μία τριετία θα κουμπώσουν όλα όσα σχεδιάζουμε. Ο «Κούρος» θα καταστεί πολύτιμο εργαλείο για να λαμβάνονται αποφάσεις πολιτικές για στοχευμένη στρατηγική με στόχο την ανάπτυξη αθλημάτων ανά γεωγραφική περιοχή.

Προχωράμε στον εκσυγχρονισμό όλων των ΕΑΚ της χώρας! Ηδη έχουν συνταχθεί 17 φάκελοι, ώστε να λυθούν θέματα από αδειοδοτήσεις, έως και την υλικοτεχνική υποδομή ψάχνοντας χρηματοδοτικά εργαλεία.

Θεσμική κατοχύρωση και αναβάθμιση του Σχολικού Αθλητισμού. Είναι η χρυσή ευκαιρία μετά την απόφαση του Πρωθυπουργού μας, Κυριάκου Μητσοτάκη να μπουν οι θεσμικοί πυλώνες για την ενίσχυση του Σχολικού Αθλητισμού.

Ενδυνάμωση και επέκταση των Προγραμμάτων “Άθλησης για Όλους”. Χτίζονται συνέργειες με την τοπική αυτοδιοίκηση και πριν από λίγες μέρες ενεργοποιήσαμε 85 προγράμματα σε ολόκληρη την Ελλάδα».

Τι είπε για το ΟΑΚΑ 

Εν συνεχεία, ο αναπληρωτής Υπουργός Γιάννης Βρούτσης αναφέρθηκε στο φλέγον θέμα του ΟΑΚΑ:

“Η απόφαση για το ΟΑΚΑ ήταν δύσκολη αλλά απόλυτα αναγκαία, το ΤΕΕ σύντομα θα έχει μία γνωμοδότηση. Η προσπάθειά μας είναι να επαναλειτουργήσει αλλά με απόλυτη ασφάλεια. Έχουμε εξασφαλίσει τα 57 εκατ. από το Ταμείο Ανάκαμψης για την αναβάθμισή του και καταφέραμε να διασφαλίσουμε και 7,5 εκατ. για την ανέγερση του νέου πολυδύναμου Σταδίου στον ευρύτερο χώρο του ΟΑΚΑ.

Είναι όμως απαρέγκλιτη αρχή μου να λειτουργούν όλα τα Στάδια με απόλυτη ασφάλεια για αθλουμένους, αθλητές και θεατές! Από τις 31/8 έχω υπογράψει απόφαση που καμία αθλητική εγκατάσταση της χώρας όπου κι αν αυτή ανήκει, δεν θα λειτουργεί χωρίς στατική επάρκεια και πυρασφάλεια. Σε πολλούς δεν άρεσε η απόφασή μου, όμως δεν υπαναχώρησα.

Εγώ λοιπόν θέλω να πω πως ό,τι βλέπετε θετικό να το στηρίζετε, ό,τι νομίζετε πως είναι αρνητικό να το στηλιτεύετε!

Είμαι εδώ για να σας ακούσω, αλλά να προχωρήσω στην υλοποίηση όσων έχουμε αποφασίσει ως Κυβέρνηση.

Σας ευχαριστώ θερμά για τη φιλοξενία και προσβλέπω στη βοήθειά σας, αλλά και την καλόπιστη κριτική σας, όπου θεωρείτε πως χρειάζεται”.

# Χορηγός επικοινωνίας του 10ου Διεθνούς Αθλητικού Συνεδρίου του ΠΣΑΤ είναι το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ).

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακός ΑΟΚ: Η ιστορική φανέλα του 2015 στα χέρια του Γιάννη Βρούτση

Ο πρόεδρος του Πανναξιακού ΑΟΚ, Βασίλης Φλεριανός πρόσφερε στον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση μία φανέλα... Τι συμβολίζει

Ηλεκτρικό Ρεύμα: Σταθερές για ένα ακόμη μήνα οι επιδοτήσεις τιμών στο ρεύμα

Σταθερή στα 2,5 λεπτά/KWh σε σχέση με τον Νοέμβριο παραμένει η επιδότηση του λογαριασμού ρεύματος για τις καταναλώσεις του Δεκεμβρίου έως και 500 KWh, κατηγορία που καλύπτει το 90% των νοικοκυριών της χώρας

ΠΝΑι: Με 27 παραγωγούς από 15 νησιά συμμετέχει στο 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού

Συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά

Σούνακ: Τα Μάρμαρα αποκτήθηκαν νόμιμα, δεν αλλάζω θέση (!!!)

Σούνακ: Τα Μάρμαρα αποκτήθηκαν νόμιμα, δεν αλλάζω θέση – Βάσει νόμου δεν μπορούν να επιστραφούν

Αναπληρωτές Καθηγητές: Εκπτωση στα εισιτήριά τους προς τις περιοχές τοποθέτησής τους

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους

Αιγαίο: Κατά 2,5 βαθμούς περισσότερο ανεβασμένη η θερμοκρασία τον φετινό Νοέμβριο (!!!)

Ο θερμότερος Νοέμβριος των τελευταίων 15 ετών σε Θεσσαλία, Πελοπόννησο, Κρήτη, Αιγαίο - Ποιά ήταν η απόκλιση

Κάρπαθος: Ιερέας ξεκίνησε έρανο για την αγορά ιδιωτικού ασθενοφόρου

Έρανο για την αγορά ιδιωτικού ασθενοφόρου ξεκινά ο π. Αλέξανδρος Πανουτσόπουλος στην Κάρπαθο

Naxos Medical: Ιατρικές επισκέψεις τον Δεκέμβριο και κυρίως “Ιατρείο Μαστού”

Δεκέμβριος 2023 και ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Naxos Medical ... Πότε θα γίνει για πρώτη φορά στη Νάξο "Ιατρείο Μαστού"

Η ώρα για τα «Χριστούγεννα στη Σαντορίνη» έφτασε!!

Ο Άγιος Βασίλης μαζί με τα ξωτικά του θα… προσγειωθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο της Σαντορίνης για να φωτογραφηθούν, να μοιράσουν ευχές και φυσικά να ακούσουν τις επιθυμίες όλων.

Δαμαριώνας – “Δάμαρις”: Πρόσκληση (03/12) για να φτιάξουμε λουκουμάδες

Πρόσκληση από το σύλλογο "Δάμαρις" για παρουσία στον Δαμαριώνα την προσεχή Κυριακή. Ποιος ο λόγος;

Απαγορευτικό: Ανεκτέλεστα τα απογευματινά δρομολόγια Blue Star Naxos και Paros

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών τα απογευματινά δρομολόγια από Πειραιά - Ραφήνα είναι ανεκτέλεστα

Σύλλογος Σκαδιωτών – Μεσωτών Νάξου: Σε εκλογές την 10η Δεκεμβρίου

Ενημέρωση για τα θέματα που αφορούν τα χωριά Σκαδό - Μέση και απόφαση για εκλογές την 10η Δεκεμβρίου

Blue Star 1: Δύο ώρες πάλευε για να δέσει στο λιμάνι της Νάξου

Επί δύο ώρες το Blue Star 1 έδινε ... μάχη για να δέσει δεύτερη φορά στο λιμάνι της Νάξου - Κενό επιβατών θα αναχωρήσει από τη Σαντορίνη για τον Πειραιά των καιρικών συνθηκών

Κρήτη: Ο Σκουλάς τραγουδά για τον αδικοχαμένο Αντώνη (video)

Ο θρυλικός Σκουλάς τραγουδά για τον αδικοχαμένο Αντώνη! “Μια κουκκίδα” [video]

Express Skopelitis: Ανεκτέλεστο το σημερινό (29/11) του δρομολόγιο

Λόγω καιρικών συνθηκών το Express Skopelitis θα μείνει δεμένος στα Κατάπολα (Αμοργός)

Νάξος – 2ο Γυμνάσιο: Ερχεται χορός για καλό σκοπό

Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου στις Τρίποδες (κέντρο "Αντώνης") χορός από το 2ο Γυμνάσιο Νάξου

Fast Ferries: Ανεκτέλεστα δρομολόγια του “ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π.”

Ανεκτέλεστα δρομολόγια-Τροποποιήσεις δρομολογίων του ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π., το χρονικό διάστημα 25/11-26/11, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών

Με πρόεδρο τον Γιάννη Στάη, προχωρά ο Σύλλογος Κορωνίδας Νάξου

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο Κορωνίδας Νάξου... Ποιοι το αποτελούν

Blue Star 1 και Blue Star Paros με νέα ώρα αναχώρησης αύριο Τετάρτη (29/11)

Τι ώρα θα αναχωρήσουν αύριο Τετάρτη 29 Νοεμβριου τα πλοία Blue Star 1 και Blue Star Paros από τον Πειραιά