Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΑΠΑΣ τα Φανάρια: "Σίφουνας" στα Γιάννενα (92-73 τον Βίκο), υποδέχεται την Μεγαρίδα...

ΑΠΑΣ τα Φανάρια: “Σίφουνας” στα Γιάννενα (92-73 τον Βίκο), υποδέχεται την Μεγαρίδα (video)

|

Απλά ασταμάτητος…

Ο λόγος για τον ΑΠΑΣ τα Φανάρια, ο οποίος με φοβερή εμφάνιση πέρασε με άνεση από τα Ιωάννινα, επικρατώντας του ανανεωμένου Βίκου με 92-73 και προκρίθηκε στην 2η αγωνιστική της Β’ Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας. Κάτι που δεν έχει πετύχει νωρίτερα, άλλη ομάδα της Νάξου. Σούπερ στο ντεμπούτο του ο νεαρός γκαρντ Νεόφυτος για τον ΑΠΑΣ τα Φανάρια. Εκτός ο Κρανιάς.

Ποιος θα είναι ο αντίπαλός του; Η Μεγαρίδα του Γιώργου Μάνταλου, η οποία επικράτησε εκτός έδρας του Αλμυρού (93-63) με πέντε παίκτες να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων (ανάμεσά τους ο Γερομιχαλός, Τουτζιαράκης)… Η ομάδα της Μεγαρίδας αγωνίζεται στην Elite League, ενώ η μάχη του κυπέλλου κόντρα στον ΑΠΑΣ θα διεξαχθεί την 7η Νοεμβρίου στη Νάξο …

Τι έγινε στα Γιάννενα;  Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο ξεκίνημα με 4-0 με τους Γιαννιώτες να παίρνουν τα ηνία με 6-4 στη συνέχεια. Ο Αναγνωστάκης με 5 σερί πόντους κρατούσε το Βίκο μπροστά με βραχεία κεφαλή (11-10) με τον θετικό Τάταρη να κάθεται στον πάγκο για να πάρει ανάσες έχοντας 5 πόντους και 3 ριμπάουντ. Με τον Τσιλούλη να αναλαμβάνει περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες οι γηπεδούχοι έκαναν το 19-11 ενώ λίγο πριν το τέλος του δεκαλέπτου ήρθε η πρώτη διψήφια διαφορά δια χειρός Ντόβα με σουτ από την περιφέρεια (22-11). Η περίοδος έκλεισε με τον καλύτερο και συνάμα εντυπωσιακό τρόπο καθώς ο Αναγνωστάκης με ένα πολύ δύσκολο τρίποντο νίκησε το χρόνο κάνοντας το 25-11 στο 10΄.

Εμφανώς βελτιωμένη η εικόνα των παικτών του coach Ρουμελιώτη καθώς με επιμέρους 11-3 μείωσαν σε 28-22. Ο Ντόβας αποτέλεσε τον παίκτη “κλειδί” για τον Βίκο σε όλη τη διάρκεια του δευτέρου δεκαλέπτου κρατώντας τον επιθετικά όμως οι φιλοξενούμενοι με τον Crnic να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοσή του και την ευστοχία από την περιφέρεια να είναι μεγάλη (6/12 τρίποντα στο δεκάλεπτο) κατάφεραν να βρεθούν ακόμα και μπροστά με 39-37. Το πρώτο μισό ολοκληρώθηκε στο 41-39 υπέρ του ΑΠ.Α.Σ. Νάξου Τα Φανάρια με buzzer beater του Νεόφυτου.

Με 5-0 σερί ξεκίνησαν οι φιλοξενούμενοι το τρίτο δεκάλεπτο κάνοντας το 46-39 όμως οι Γιαννιώτες με πρωταγωνιστή τον Αναγνωστάκη μείωσαν σε 48-46. Η ομάδα του Ρουμελιώτη συνέχιζε να σουτάρει καλά από την περιφέρεια τιμωρώντας κάθε αμυντική αδράνεια. Επιμέρους 15-3 τους έφερε στο +14 (63-49) με το ποσοστό από το τρίποντο να είναι στο 50% (10/20). Οι νησιώτες είχαν επιβάλει πλήρως το παιχνίδι τους με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να βρουν τις απαντήσεις. Νέο buzzer beater, αυτή τη φορά τρίποντο από τον Στάθη, έφερε τη διαφορά στους 20 (73-53), με τον Βίκο Φalcons να καλείται για υπέρβαση στα τελευταία 10 αγωνιστικά λεπτά.

Στο 33΄ ο Βίκος έχασε με 5 φάουλ μετά από τεχνική ποινή που χρεώθηκε τον κατά τεκμήριο καλύτερο παίκτη του στο σημερινό παιχνίδι, Γιάννη Αναγνωστάκη, σε ένα ακόμα πλήγμα για την ομάδα αν συνυπολογίσει κανείς τις πολύ σημαντικές απουσίες των Πάτρα και Χείλαρη. Οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα (77-59). Οι παίκτες του Σοφοκλή Τσουκανέλη με πρωτεργάτη τον Τσιλούλη προσπάθησαν να μειώσουν όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό. Τελικό σκορ 92-73 με τον ΑΠ.Α.Σ. Νάξου τα Φανάρια να παίρνει το εισιτήριο για τη 2η αγωνιστική της Β΄ Φάσης 

Στατιστικά – video 

Ανώτεροι οι νησιώτες σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες σουτάροντας με 44.8% τρίποντο (13/29) έναντι 38.1% του Βίκου (8/21), 52.9% δίποντο (18/34) έναντι 34.9% του Βίκου (15/43) και 85% βολές (17/20) έναντι 76% των γηπεδούχων (19/25). Επιπλέον μοίρασαν περισσότερες ασίστ (21 έναντι 13), πήραν περισσότερα ριμπάουντ (39 έναντι 29), έχοντας και 8 τάπες με τους Γιαννιώτες να έχουν 2. Μικρή υπεροχή στα κλεψίματα για τους γηπεδούχους (6-5), και στα λάθη (10-14).

Τα δεκάλεπτα: 25-11, 39-41, 53-73, 73-92

Διαιτητές: Ευφραιμίδης-Χατζηχαρίσης-Χάνος

Βίκος Φalcons (Τσουκανέλης-Κουγιουμτζίδης): Ντόβας 12(3/6 τριπ., 3 ασ., 3 ριμπ.), Μόρας, Βακουφτσής 5 (5 ριμπ.), Αναγνωστάκης 18 (3/6 τριπ., 3 ριμπ.), Μαυρογιάννης 3 (3 ασ., 3 ριμπ., 3 κλ.), Τσιλούλης 15 (2/3 τριπ., 6 ριμπ., 5 ασ.), Αποστόλου 2, Τάταρης 18 (8 ριμπ.)

ΑΠ.Α.Σ. Νάξου Τα Φανάρια (Ρουμελιώτης): Crnic 21 (4/7 τριπ., 3 ασ.), Νεόφυτος 12 (5 ριμπ., 4 ασ.), Φιλοξενίδης 9 (1/4 τριπ., 3 ασ.), Λάκοβ 14 (4/7 τριπ., 3 ασ., 3 ριμπ.), Χαρούνι 10 (2/3 τριπ., 8 ριμπ.), Γκαβασιάδης 8 (8 ριμπ.), Παρασκευόπουλος, Στάθης 18 (2/4 τριπ., 10 ριμπ., 3 κοψ.,), Γκιγκάουρι, Βουτυρόπουλος

Για να δείτε την πλήρη στατιστική απεικόνιση του αγώνα πατήστε εδώ

Και video του αγώνα από τη σελίδα Epirus basket

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ερώτηση της Κατερίνας Μονογυιού για μείωση ΦΠΑ στις Κυκλάδες

Η Βουλευτής Κυκλάδων ζητά από τον Υπουργό Οικονομικών επανεξέταση των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά

Οι “Κάλπηδες” του Στρατή Μυριβήλη ανεβαίνουν στη Νάξο

Η θεατρική ομάδα «Πτωχαλαζόνες» παρουσιάζει μια ξεκαρδιστική παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο «Ι. Καμπανέλλης»

Νάξος: Το “Methyres – Wine Symposium” επιστρέφει για 3η χρονιά στο Avaton 1739

Οίνος, γεύσεις και πολιτισμός με φόντο το ηλιοβασίλεμα - Πότε; Που;

Υπόθεση …Νερό: Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Δονούσας ζητά επανεξέταση της τιμολογιακής πολιτικής και δίκαιες χρεώσεις

Μετά την Ηρακλειά και τα Κουφονήσια, διαμαρτύρεται και η Δονούσα για τις αυξήσεις - Τι ζητούν οι επαγγελματίες

Κύπελλο Ελλάδος: Πάλεψε η ΕΛΛΑΣ Σύρου αλλά ηττήθηκε (4-2) από τον Ατρόμητο, περιμένει εκτός έδρας το Αιγάλεω

Οι Συριανοί έδειξαν χαρακτήρα και πέτυχαν δύο γκολ, αποσπώντας το χειροκρότημα – Τιμήθηκε ο Μιχάλης Λυγνός πριν τη σέντρα

Νάξος: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη φωλιά Πράσινης θαλάσσιας χελώνας στις Κυκλάδες

138 νεοσσοί κατάφεραν να φτάσουν στη θάλασσα – Ένα μοναδικό γεγονός για το νησί και την προστασία της φύσης

Κάρπαθος: Γεννήθηκε το πρώτο φωκάκι της χρονιάς

Η πρώτη γέννηση μεσογειακής φώκιας (Monachus monachus) για το 2025 καταγράφηκε σε θαλάσσιο σπήλαιο – Σπάνια στιγμή για το απειλούμενο είδος

Αγιο Ορος: Εκοιμήθη ο Αγιορείτης Γέροντας Βασίλειος Γοντικάκης

Η εξόδιος ακολουθία αύριο στην Ιερά Μονή Ιβήρων – Ο λόγιος και πνευματικός καθοδηγητής που σφράγισε το Άγιον Όρος και την Ορθοδοξία

Μάρκος Καφούρος: Αναφορά για επαναφορά μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου

Ο Βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ μεταφέρει το ψήφισμα του Δ.Σ. Θήρας στον Υπουργό Οικονομικών, ζητώντας μέτρα στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις στις νησιωτικές περιοχές.

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αμοργό: Αντίδραση σε λιμενικά και οδικά έργα με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο Νικόλαος Γαβαλάς, εκ μέρους περιβαλλοντικών συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών, καταγγέλλει την καταστροφική επίδραση αναπτυξιακών έργων στην Αμοργό και ζητά παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Minoan Lines: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηράκλειο–Μήλος–Πειραιάς μέχρι το 2028

«Στολίδια για το Ηράκλειο» τα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας – Στόχος η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία

Γυμνάσιο Σκαδού: 22 μαθητές φέτος δίνουν ζωή στο σχολείο της Ορεινής Νάξου

Από το παλιό δημοτικό του Σκαδού στο σύγχρονο Γυμνάσιο: Ένα σχολείο που κρατά ζωντανή την εκπαίδευση στα ορεινά χωριά της Νάξου

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Νάξος – Αύγουστος 2025: περισσότερες αφίξεις, Ισχυρότερο το σύνολο του καλοκαιριού (πίνακες)

Στο λιμάνι της Νάξου οι επιβάτες αυξήθηκαν 5,2% τον Αύγουστο σε σχέση με πέρυσι, ενώ το τρίμηνο Ιουνίου–Αυγούστου έκλεισε με +6,5% συνολικά. Τι δείχνει η δεκαετία.

Χώρα Νάξου: «Πάγωσε» το αίτημα κατοίκων για αλλαγή κυκλοφοριακού στη Μικρασιατών Προσφύγων

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων για επικίνδυνες συνθήκες, ο Δήμος Νάξου απάντησε αρνητικά στο αίτημα αλλαγής κατεύθυνσης της ημικεντρικής οδού.

Νάξος: “Στάση” Σινούκ για παραλαβή ασθενούς από άλλο νησί, πριν αναχωρήσει για Αττική

Το είδαμε κι αυτό... Ελικόπτερο Σινούκ έμεινε στη Νάξο για αρκετά λεπτά περιμένοντας το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ ώστε να παραλάβει άλλο ασθενή και να τον μεταφέρει στην Αττική

Με την Ιωάννα Συνοδινού από την Αμοργό, η νέα σύνθεση του Δ.Σ. του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας

Με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Γιάννη Βρούτση, ανανεώθηκε η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Ε.Φ., με συμμετοχή του παλαίμαχου μπασκετμπολίστα Σταύρου Ελληνιάδη και της φοιτήτριας Μαρούσας Σιδέρη.

Ηρακλειά: Με έναν μαθητή ξεκίνησε το Δημοτικό Σχολείο, δύο στο νηπιαγωγείο, τη Δευτέρα (15/09) ο αγιασμός (video)

Η νέα σχολική χρονιά βρίσκει τη μικρή Ηρακλειά με μόλις τρία παιδιά σε σχολική τάξη – Ο πρόεδρος της κοινότητας Δημήτρης Γαβαλάς μιλά για τη μοναξιά του ενός μαθητή και τις προκλήσεις της νησιωτικότητας (video)