Κυριακή, 6 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΑΠΑΣ τα Φανάρια: Πρόκριση επί του Αίολου (75-70), πρώτη εμφάνιση Κρανιά -...

ΑΠΑΣ τα Φανάρια: Πρόκριση επί του Αίολου (75-70), πρώτη εμφάνιση Κρανιά – Παρασκευόπουλου

|

Δύο στα δύο για τον ΑΠΑΣ τα Φανάρια στο Κύπελλο Ελλάδας και επόμενο ταξίδι, τα Γιάννενα όπου και θα αντιμετωπίσει τον Βίκο..  Μέχρι τότε; Ο Κώστας Ρουμελιώτης με χαρά βλέπει τους νέους Παρασκευόπουλο – Κρανιά και Γκαβασιάδη να ενσωματώνονται όλο και καλύτερα στην ομάδα ενώ ο Χαρούνι με τον Τσρνιτς ήταν αυτοί που “τράβηξαν” το σκορ στο χθεσινό παιχνίδι στην Πάτρα κόντρα στον Αίολο Αγυιάς (75-70)...

Τι έγινε;  Με ένα καλάθι του Χαρούνι και μια βολή του Πατρινού, Παρασκευόπουλου και δυο του Γκαβασιάδη, ο ΑΠΑΣ τα Φανάρια επικράτησε στην Αχαΐα του Αίολου Αγυιάς με 75-70, με τους ναξιώτες να κλείνουν μια θέση στην Β Φάση του Κυπέλλου, εκεί θα παίξουν με τον Βίκο στα Ιωάννινα.

Φοβερό ναξιώτικο σόου στην 1η περίοδο. Οι φιλοξενούμενοι έχοντας… άγριες διαθέσεις με 2-3 τρίποντα και 4 ασίστ σε ισάριθμα καλάθια μέχρι το 5′ αλλά και 10-14 σουτ, 4-6 τρίποντα και 7 ασίστ σε δέκα καλάθια στο πρώτο μέρος έκαναν ό,τι ήθελαν μέχρι και εκείνη την ώρα στο αχαϊκό παρκέ ξεφεύγοντας ακόμα και με 15-28 στο 9′ αλλά και με +11 (18-29) στο φινάλε του πρώτου αυτού δεκαλέπτου. Σε φοβερή ημέρα μέχρι στιγμής η δυάδα των Τσρντς και Χαρούνι με 15 πόντους, σχεδόν όσους και ο Αίολος δηλαδή.

Με τους Θανόπουλο και Παπαφωτίου ωστόσο να… σηκώνουν μανίκια με 17 κοινούς πόντους μέχρι το 15′ αλλά και 20 κοινούς πόντους μέχρι και το 19′, οι Αχαιοί όχι απλά μπήκαν ξανά στη διεκδίκηση της πρόκρισης αλλά πλησίασαν απειλητικά ακόμα και στο καλάθι (30-33 στο 15′, 36-38 στο 19′) που ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

AGIA APAS KYPELLO 4

Δεύτερο σημαντικό στοιχείο πέραν των εν λόγω κυρίων; Από το ηχηρό 71% ευστοχίας της 1ης περιόδου οι Ναξιώτες έπεσαν στο 23% στην 2η περίοδο μαζί με 12 λάθη (από τα οποία ο Αίολος βρήκε 8 πόντους στο ανοιχτό γήπεδο).

Η ίδια ιστορία, αν και σε μια στιγμή προς το τέλος της 3ης περιόδου οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν σχεδόν με διψήφιες αποστάσεις, συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος (43-46 στο 25′, 59-60 στο 33′), με τον Αίολο του ασταμάτητου Παπαφωτίου (22 πόντοι) και του γεμάτου Νιφόρα (6 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 4 κλεψίματα) να μπαίνει με σερί της τάξης του 15-5 στο τέταρτο δεκάλεπτο κάνοντας το ματς πιο ντέρμπι από ποτέ.

AGIA APAS KYPELLO 5

Με τρίποντο βόμβα μάλιστα του τελευταίου με τη συμπλήρωση του 39ου λεπτού, ο Αίολος θα περνούσε και μπροστά με 68-67. Ο Τσρντς δεν θα αργούσε να απαντήσει με δικό του μακρινό σουτ για το 68-70 με 46” για το τέλος, με τον Θανόπουλο να παίζει να ισοφαρίζει στην επόμενη φάση από κοντά σε 70-70. Χαρούνι αρχικά για το 70-72 και Παρασκευόπουλος – Γκαβασιάσης στη συνέχεια για το 70-75 είχαν αντίθετη άποψη όμως και έδωσαν στην ομάδα του Ρουμελιώτη ένα αρχοντικό και σημαντικό διπλό πρόκρισης.

AGIA APAS KYPELLO 2

Αίολος Αγυιάς – ΑΠΑΣ Νάξου 70-75

Τα Δεκάλεπτα: 18-29, 36-38, 47-58, 70-75
Αίολος (Παπαδημητρίου): Χατζόπουλος 8, Βαλάης, Αλαφόδημος, Νιφόρας 9 (1), Θανόπουλος 19 (3), Παπαφωτίου 22 (5), Φραντζής 7 (1), Στόλλας, Παπανδρεόπουλος 4, Χριστόπουλος 1.
ΑΠΑΣ Νάξου (Ρουμελιώτης): Τσρνιτς 15 (3), Στεργίου, Λάκοβ, 10 (2) Βουτυρόπουλος, Γκαβασιάδης 8, Παρασκευόπουλος 12 (2), Στάθης 8, Φιλοξενιδης 5, Γκιγκαουρι, Χαρούνι 13 (1), Κρανιάς 4.

Κύπελλο Ελλάδας
Α’ Φάση – 2η αγωνιστική
Β’ Εθνική

Τα αποτελέσματα:

Πρωτέας Βούλας-Εθνικός Λιβαδειάς 79-75
ΝΕΟ Ληξουρίου-ΑΕ Ν. Κηφισιάς (23/9)
ΑΟ Π.Φαλήρου-ΑΟ Δάφνης 76-63
Αιολος Αγυιάς-ΑΠΑΣ Νάξου 70-75

Κύπελλο Ελλάδας
Α’ Φάση – 2η αγωνιστική
Β’ Εθνική

34.Πρωτέας Βούλας-Εθνικός Λιβαδειάς 79-75
35.ΝΕΟ Ληξουρίου-ΑΕ Ν. Κηφισιάς
36.ΑΟ Π.Φαλήρου-ΑΟ Δάφνης 76-63
37.Αιολος Αγυιάς-ΑΠΑΣ Νάξου

Κύπελλο Ελλάδας
Β’ Φάση – 1η αγωνιστική

42. Λεύκιππος Ξάνθης-ΝΕΟ Ληξουρίου/ΑΕ Ν. Κηφισιάς
43. Βίκος Ιωαννίνων-ΑΠΑΣ Νάξου
44. Πέρα/Δούκας-Ελευθερία Μοσχάτου- ΑΟ Μυκόνου
45. ΑΕ Ψυχικού-Έσπερος Λαμίας
46. Κρόνος Αγ. Δημητρίου/ΚΟ Χολαργού- Πρωτέας Βούλας
47. ΧΑΝΘ- Ερμής Σχηματάριου
48. Δάφνη Δαφνίου-/Ηλιούπολη-ΚΑΠ/Ακαδημία Ελευσίνας-Trikala Basket
49. Αλμυρός-Σταυρούπολη/Άργος Ορεστικό-ΝΕ Μεγαρίδος
50. ΑΟ Π.Φαλήρου-Κόροιβος Αμαλιάδας
51. Πανσερραϊκός-Μίλωνας
52. ΓΑΣ Κομοτηνής-Αμύντας
53. Όλυμπος ΕΚΕ/Αγία Βαρβάρα Καβάλας-Παπάγου
54. Πανιωνιος-Πανερυθραϊκός
55. Ελευθερούπολη-Αίας Ευόσμου
56. Δόξα Λευκάδας-Ηρακλής

Με πληροφορίες από το basketblog.gr | Φωτογραφίες: pelop.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΣΕΚΑ: “Οι Κούροι να μείνουν στο Φλεριό”, στήριξη στο αίτημα κατοίκων και φορέων της Νάξου

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων ενώνει τη φωνή του με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μελάνων, ζητώντας τη διατήρηση των δύο αρχαϊκών Κούρων στον φυσικό τους χώρο στο Φλεριό.

Α.Π.Α.Σ. Νάξου: Ο Νίκος Φίλιππας φοράει τα χρώματα των Φαναριών

Ο 22χρονος διεθνής forward με ύψος 2.01 μ. προσθέτει ύψος, ποιότητα και μπασκετικό ένστικτο στην ομάδα της Νάξου ενόψει της νέας σεζόν στη National League 1

Σίφνος: Οικογενειακός Παράδεισος και Γαστρονομικός Προορισμός της Καρδιάς μας

Από την κορυφή της παγκόσμιας ταξιδιωτικής λίστας του Travel & Leisure μέχρι το SiFNaThLon 2025, η Σίφνος ενώνει φύση, παράδοση, αυθεντικότητα και αθλητισμό, δείχνοντας τον δρόμο για ένα βιώσιμο και ποιοτικό τουριστικό μέλλον.

Η Ρίκα Μάασε ενισχύει τον Α.Ο. Θήρας, μία διεθνής μεταγραφή με βλέμμα στο μέλλον

Η ταλαντούχα Γερμανίδα διαγώνια, με πλούσια εμπειρία σε Ελλάδα και Ευρώπη, έρχεται στη Σαντορίνη για να δώσει δύναμη και ποιότητα στην επίθεση του Α.Ο. Θήρας για τη σεζόν 2025-2026.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έξι χρόνια διακυβέρνησης και το βλέμμα στο μέλλον

Από τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις και τη στεγαστική πολιτική έως τις παρεμβάσεις στην εργασία και την ασφάλεια, ο Πρωθυπουργός καταγράφει τα επόμενα βήματα διακυβέρνησης

Ο Δημήτρης Μπάκουλης ανοίγει τον Μουσικό Περίβολο στη Νάξο

Μετά τις sold out εμφανίσεις του, ο ταλαντούχος τραγουδοποιός έρχεται την Παρασκευή 11 Ιουλίου για μια μοναδική ατμοσφαιρική συναυλία στο Γυμνάσιο Νάξου – με ελεύθερη είσοδο.

Η Αμοργός καθαρίζει τα μονοπάτια της: Ολοκληρώθηκε η 14η δράση του συλλόγου “Νήσος Αμοργός”

Με τη δύναμη των εθελοντών, καθαρίστηκε πλήρως το μονοπάτι Άγιος Ιωάννης Λευκών – Κάτω Ακρωτήρι Καταπόλων. Έρχεται οργανωμένος περίπατος για την ανάδειξή του.

Απεραθίτικοι σκοποί και τραγούδια της πατινάδας: Ένα βιωματικό μουσικό δρώμενο στην αυλή της Παναγιάς

Την Κυριακή 13 Ιουλίου 2025, η Απείρανθος γεμίζει νότες και μνήμες – Τρεις γενιές μουσικής παράδοσης ζωντανεύουν σε μια βραδιά αφιερωμένη στους σκοπούς της πατινάδας.

Ευρωπαϊκό κύμα επενδύσεων 5,5 δισ. ευρώ για τα νησιά: Διασυνδέσεις, «πράσινη» ενέργεια και ανανέωση στόλου στο επίκεντρο

Από τη Νάξο μέχρι το Αγαθονήσι και από τη Σίφνο έως την Ικαρία, η νησιωτική Ελλάδα προετοιμάζεται για μια μεγάλη «πράσινη» μετάβαση με τρία νέα ευρωπαϊκά ταμεία που φέρνουν έργα 8 δισ. ευρώ – με έμφαση στις διασυνδέσεις, τις ΑΠΕ και την ακτοπλοΐα.

Γιάννης Πάριος: Το θαλασσινό του ταξίδι με 16 τραγούδια-ανάσα Ελλάδας και καρδιάς (video)

Ο αγαπημένος ερμηνευτής παρουσίασε το νέο του άλμπουμ «Τα Θαλασσινά του Πάριου» με ένα αξέχαστο νησιώτικο γλέντι στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, με αναφορές στον πατέρα του, την καταγωγή του και τις ρίζες της μουσικής του πορείας.

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Ο παππούς της Σχοινούσας που δεν σταματά να χορεύει – Ο 92χρονος Γιώργος Κωβαίος ξανά στη Γιορτή Φάβας (video)

Με την εγγονή του στο πλευρό, ο Γιώργος Κωβαίος, 92 ετών, συγκίνησε και φέτος στη Γιορτή Φάβας της Σχοινούσας, κρατώντας ζωντανή την ψυχή της παράδοσης (video)

Νάξος – Κωμιακή: «Έφυγε» ο Δημήτρης Ιωάννου Καρούσης, θλίψη για τον αγαπημένο “Τζήμα”

Αποχαιρετισμός σε έναν ήσυχο και αγαπητό συγχωριανό που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του – Το χωριό τον τιμά με συγκίνηση

Αμολήθηκαν τα θηρία να φάνε ακόμα ένα καπετάνιο

Η πρόσκρουση του Champion Jet 3 στην Πάρο φέρνει ξανά στο φως την επικινδυνότητα των λιμανιών και την ανάγκη για θεσμική στήριξη των πλοιάρχων – Όχι άλλο στοχοποίηση των ανθρώπων της θάλασσας

«Εκεί που η θάλασσα είναι ζωή» – Φόρος τιμής στους ναυτικούς της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων (video)

Με αφορμή τη Ναυτική Εβδομάδα, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τιμά με συγκίνηση τους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και αγαπούν τη θάλασσα (video)

Ο θρυλικός Σκοπελίτης: Το πλοίο που δεν ξέχασε ποτέ τις Μικρές Κυκλάδες (video)

Από το 1956 μέχρι σήμερα, ο Σκοπελίτης συνεχίζει να συνδέει ζωές και νησιά, με κάθε καιρό και σε κάθε ανάγκη – ένα συγκινητικό αφιέρωμα στην εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα»

Η Σχοινούσα, η Δονούσα και η Ηρακλειά στο φως του ΣΚΑΪ – Εκεί που «υπάρχει Ελλάδα» (video)

Η εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα» ταξιδεύει ξανά στις Μικρές Κυκλάδες με ζωντανές εικόνες, ιστορίες ανθρώπων και χρώματα Αιγαίου που συγκινούν.

ΔΕΔΔΗΕ: Προσωρινή διακοπή ρεύματος αύριο Τετάρτη 2 Ιουλίου σε περιοχές της Νάξου

Σύντομη διακοπή ρεύματος νωρίς το πρωί σε Άγιο Γεώργιο, Παραλία, Στελίδα και άλλες περιοχές της Χώρας – Μια απαραίτητη τεχνική παρέμβαση για την ασφάλεια του δικτύου.

«Όπου Υπάρχει Ελλάδα»: Η Νάξος στο επίκεντρο της πρώτης εκπομπής του Ιουλίου (video)

Η Ευλαμπία Ρέβη και ο Γιώργος Κουρδής ξεκινούν τον Ιούλιο από τη Νάξο – Τοπία, πολιτισμός, προβλήματα και πρόσωπα στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων. (video)

Ο Κώστας Μακεδόνας στη Νάξο, μία καλοκαιρινή βραδιά γεμάτη συναίσθημα και τραγούδι

Στις 16 Ιουλίου, το Γυμνάσιο Νάξου υποδέχεται τον Κώστα Μακεδόνα και τη Χριστιάνα Γαλιάτσου σε μια συναυλία με άρωμα Ελλάδας και μελωδίες που μιλούν στην ψυχή