Πέμπτη, 21 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΑΠΑΣ τα Φανάρια - Προδρόμου: "Δεν ήρθα στη Νάξο για να χάσω...

ΑΠΑΣ τα Φανάρια – Προδρόμου: “Δεν ήρθα στη Νάξο για να χάσω το χρόνο μου”

|

Ο ΑΠΑΣ τα Φανάρια για τη 2η αγωνιστική του 2ου Ομίλου του Νότου στη Γ’ Εθνική αγωνίζεται αύριο (Κυριακή 20 Οκτωβρίου, 13:00) εκτός έδρας κόντρα στον Μίλωνα – Πρόσωπο της πρεμιέρας ο Γιάννης Προδρόμου, όπου πριν το τζάμπολ μιλάει για την απόφασή του να έρθει στη Νάξο, τι ζητάει και για το παιχνίδι με τον Μίλωνα..  

Η πρεμιέρα και το παιχνίδι με τον Αίαντα Αυλίδας αποτελεί παρελθόν… Ο ΑΠΑΣ τα Φανάρια πήρε το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα (87-62) και τώρα ετοιμάζεται για την επικίνδυνη αποστολή που ακούει στο όνομα ” Μίλωνας” και … “Κροίσος Πέρσης”, η έδρα μίας εκ των πλέον ιστορικών ομάδων στο μπάσκετ… Το παιχνίδι μάλιστα θα μεταδοθεί ζωντανά (Κυριακή 20/10, 13:30) σε Live Streaming από το Milon TV με τον τεχνικό του ΑΠΑΣ τα Φανάρια, Θοδωρή Αλμπάνη να μετράει απουσίες αλλά και προσθήκες…

Στα συν η επιστροφή του Νίκου Μυλωνά, που είναι έτοιμος για το φετινό ντεμπούτο στη κατηγορία και για να γεμίσει με τον όγκο και την δύναμή του τη ρακέτα, αποτελώντας παράλληλα ενα ακόμη όπλο για την ομάδα του ΑΠΑΣ στην επίθεση. Πανέτοιμος και ο Παναγιώτης Πολίτης, ενώ νοκ άουτ παραμένει ο μικρός, ο Αλέξανδρος Δίπλαρος που δίνει αγώνα δρόμου ώστε να προλάβει την αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής (27/10, 3:00 μ.μ.) με τον ΑΟΚ Χανίων στο ΔΑΚ Νάξου. Αααα κι εκτός αποστολής έμεινε ο Παναγιώτης Αθανασιάδης, το δεξί χέρι του Αλμπάνη καθότι το πρωί της Κυριακής, ο ΑΠΑΣ θα δώσει παιχνίδι με τη ΑΕ Σαντορίνης για το γυναικείο πρωτάθλημα της ΕΣΚ Κυκλάδων. Παιχνίδι που θα κάνει ντεμπουτο μετα από αρκετά χρόνια η Κατερίνα Μυλωνά (αλλά και η Στέλλα Κατσούλη), πρωταθλήτρια με τον Πανναξιακό ΑΟΝ και η οποία επιστρέφει στην ενεργό δράση… 

Περνάμε όμως τέλος, στον Γιάννη Προδρόμου. Την μεγάλη μεταγραφή του ΑΠΑΣ την φετινή χρονιά που έδωσε συνέντευξη στην σελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπάσκετ μετά το πέρας της πρεμιέρας… Και όπως δήλωσε γελώντας ” «Πολλοί μου είπαν: Τι πας να κάνεις εκεί, θα χάσεις τον χρόνο σου». Ας δούμε όμως τι αναφέρει…  Ο 32χρονος φόργουορντ πριν από περίπου 2 μήνες έβαλε στις αποσκευές του την πλούσια εμπειρία του και την αγάπη του για το μπάσκετ και επέλεξε να βιώσει μια εντελώς διαφορετική εμπειρία.  

«Όλα ξεκίνησαν από την προσέγγιση των ανθρώπων του ΑΠΑΣ, οι οποίοι επέμεναν πάρα πολύ να έρθω στην ομάδα. Ήταν μια δελεαστική πρόταση για μένα, δείξανε ότι το ήθελαν πολύ και πραγματικά ότι ζήτησα μου το έδωσαν. Είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Πρόκειται για μια νέα ομάδα νεοσύστατη στις εθνικές κατηγορίες. Έχει δημιουργηθεί από ανθρώπους με όρεξη και μεράκι. Είναι νέοι άνθρωποι με δίψα για το μπάσκετ και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Το είδα σαν μια εμπειρία ζωής. Μου αρέσουν οι προκλήσεις. Πολλοί μου είπαν: Τι πας να κάνεις εκεί, θα χάσεις τον χρόνο σου… Εγώ στο διάστημα που βρίσκομαι στη Νάξο διαπιστώνω κάτι εντελώς το αντίθετο και δικαιώνομαι για την επιλογή μου». 

Για το πως βλέπει ο κόσμος την προσπάθεια της ομάδας στη Γ΄ Εθνική… «Το νησί έχει μικρή μπασκετική ιστορία. Πρώτη αγωνιστική όμως και το γήπεδο ήταν γεμάτο. Μια φανταστική ατμόσφαιρα και μεγάλη συμπαράσταση του κόσμου. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση ότι στο γήπεδο βρέθηκαν οικογένειες με μικρά παιδιά, κάτι που αποδεικνύει ότι είμαστε μια χώρα μπασκετόφιλη, που ξέρει από μπάσκετ, που αγκαλιάζει το άθλημα. Έχοντας αυτή την αγάπη του κόσμου, κατακτήσαμε τη νίκη με την Αυλίδα».  

Για τους στόχους και τις προοπτικές της ομάδας… «Να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες. Είμαστε μια επαρχιακή ομάδα και θα έχουμε πολλά παιχνίδια αρκετά μακριά από την έδρα μας, με μεγάλες μετακινήσεις και αυτό ίσως είναι μια επιπρόσθετη δυσκολία. Θα κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, θα προσπαθούμε για τη νίκη και στο τέλος της χρονιάς πιστεύω ότι θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα συνολικά. Είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος και σε συνδυασμό με τη προσπάθεια που γίνεται θεωρώ ότι θα πετύχουμε σημαντικά πράγματα». 

Σε ότι αφορά τις δυσκολίες του 2ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής… «Υπάρχουν ομάδες με μεγαλύτερη εμπειρία από εμάς. Ομάδες που έχουν γράψει πολλά χιλιόμετρα στις εθνικές κατηγορίες, όπως ο Μίλωνας που αντιμετωπίζουμε την Κυριακή, όπως ο Ζωγράφου, η ΦΕΑ, τα Χανιά. Εμείς απέναντι σε αυτή την εμπειρία έχουμε να αντιπαρατάξουμε τη δίψα αυτής της ομάδας για μπάσκετ και διάκριση». 

Για το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της Νάξου… «Είναι το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα και που ξεκινάει από τη διοίκηση και το όραμα που έχουν. Τα παιδιά εδώ της Νάξου αλλά και όλοι όσοι έχουν έρθει από άλλες περιοχές της χώρας, είναι όλοι καταπληκτικοί και εξαίρετοι χαρακτήρες. Το πολύ καλό κλίμα προσθέτει πόντους στην ομάδα. Όλοι θέλουν να αναδειχθούν μέσα από την ομάδα και να αναδείξουν και την ομάδα. Προσωπικά δεν έχω σταματήσει να αγαπώ το μπάσκετ, να προπονούμαι και να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό». 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Μ. Λυκουρόπουλος: «Η προσωρινή διαταγή για την Πορτάρα είναι δικαίωση για κάθε Ναξιώτη»

Νάξος: Ο Εμμανουήλ Λυκουρόπουλος σχολιάζει την απόφαση για την απομάκρυνση της περίφραξης στην Πορτάρα, κάνοντας λόγο για δικαίωση των πολιτών και επικρίνοντας την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Ιστορική πρόκριση για την Ελλάς Σύρου στη League Phase του Κυπέλλου Ελλάδας!

Με «χρυσό» γκολ του Γιώργου Καλού στο 72’, η ομάδα της Σύρου πανηγύρισε τη μεγαλύτερη στιγμή της ιστορίας της, αποκλείοντας τον Νέστο Χρυσούπολης.

Νάξος – Δύναμη Αλλαγής: «Άνθρακας ο θησαυρός» για τη Δημοτική Αρχή στην υπόθεση της Πορτάρας

Η αντιπολίτευση μιλά για «επικοινωνιακή φούσκα» και κατηγορεί τον Δήμαρχο Λιανό για επιπολαιότητα και ανικανότητα.

Νάξος – Terra Pontica: Παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση “Κουρδισμένοι” για μικρούς και μεγάλους

Τρεις καλοκαιρινές βραδιές σε Εγγαρές, Κωμιακή και Τρίποδες με ελεύθερη είσοδο – Βασισμένη στο έργο της Στέλλας Μιχαηλίδου, σε σκηνοθεσία Φιλίππας Καραμολέγκου.

Νάξος: Μουσική βραδιά απόψε (20/08) στο Γλινάδο (αφίσα)

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων διοργανώνει μια ξεχωριστή καλοκαιρινή εκδήλωση με τραγούδι και μελωδίες που θα ταξιδέψουν το κοινό.

Ελλείψεις αίματος τον Αύγουστο: Έκκληση για εθελοντική αιμοδοσία από πολυμεταγγιζόμενους ασθενείς

Ο ΠΑΣΠΑΜΑ προειδοποιεί για καθυστερήσεις στις μεταγγίσεις λόγω Αυγούστου – Ειδική αιμοδοσία στο Σύνταγμα 20-23 Αυγούστου με διευρυμένο ωράριο

Στη Γ΄ Γυμνασίου το νέο μάθημα Οικονομίας – Αλλαγή σχεδίων στο… παρά πέντε

Από το εκπαιδευτικό έτος 2025-2026 οι μαθητές θα διδάσκονται οικονομικό εγγραμματισμό μία ώρα την εβδομάδα

Συναγερμός στη Δήλο: Φωτιά σε ιστιοφόρο – Σώοι οι δύο επιβαίνοντες χάρη στην άμεση επέμβαση του Λιμενικού

Η έγκαιρη κινητοποίηση του Λιμεναρχείου Μυκόνου και η συμβολή ιδιωτικού σκάφους αποσόβησαν τα χειρότερα – Δήλωση του Γιώργου Βάλλη για την ασφάλεια στη θάλασσα.

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Συλλήψεις δύο εργαζομένων για την πυρκαγιά στη Νάξο, αυτανάφλεξη η αιτία

Δύο εμπλεκόμενοι με το χώρο του ΧΥΤΑ συνελήφθησαν ενώ βοήθησαν στην κατάσβεση – Ερωτήματα για την εφαρμογή του Νόμου και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.

Ο Μάριο Τότσι αποθεώνει τη Νάξο: «Έτσι πρέπει να είναι οι παραλίες!»

Ο Ιταλός γεωλόγος και παρουσιαστής συγκρίνει Ελλάδα και Ιταλία, βάζοντας τη Νάξο στο κέντρο της ευρωπαϊκής συζήτησης για την πρόσβαση στις παραλίες.