Πέμπτη, 8 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΑΠΑΣ τα Φανάρια: Κόντρα (02/02, 15:00) στον Μίλωνα θέλει το σερί του...

ΑΠΑΣ τα Φανάρια: Κόντρα (02/02, 15:00) στον Μίλωνα θέλει το σερί του αήττητου αλλά και …ρεβάνς

|

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου και στις 15:00, ο ΑΠΑΣ τα Φανάρια υποδέχεται στο ΔΑΚ Νάξου τον ιστορικό Μίλωνα για την 15η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ΄Εθνικής – Μπορείτε να δείτε τον αγώνα και μέσω live Streaming – Ποια είναι τα άλλα παιχνίδια 

Δεύτερη αγωνιστική του Β’ Γύρου στον 2ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής και μιλάμε για τον πιο συναρπαστικό όμιλο από τη στιγμή που όλα είναι ανοιχτά…. και το ντέρμπι μεταξύ ΕΦΑΟΖ και ΦΕΑ να είναι αυτό που ξεχωρίζει. Κάθε παιχνίδι μπορεί να κριθεί για τον έναν ή τον άλλο με τον ΑΠΑΣ τα Φανάρια μετά από 20 ημέρες να γυρίζει και πάιλ στα παρκέ… Κόντρα στον Μίλωνα που μόνο ως εύκολος αντίπαλος μπορεί να χαρακτηριστεί..  Μάλιστα μπορείτε να δείτε την αναμέτρηση από το ΔΑΚ Νάξου μέσω live Streaming με ώρα έναρξης στις 3 το μεσημέρι…

Με την βοήθεια του Νάσσου Βλάχου και το sportcyclades.gr βλέπουμε τα παιχνίδια της ημέρας… 

ΑΠΑΣ “Τα Φανάρια” – ΜΙΛΩΝ ΑΟΝΣ (Σκορ 1ου αγώνα 84-46 υπέρ του Μίλωνα)

Το κάστρο του στη Νάξο καλείται να υπερασπιστεί ο ΑΠΑΣ απέναντι στον αναγεννημένο Μίλωνα του Κόουτς Καραγιάννη. Οι γηπεδούχοι εκτός από τη φορμαρισμένη ομάδα της Νέας Σμύρνης καλούνται να “αντιμετωπίσουν” και την αγωνιστική τους απραξία αφού είναι δυο εβδομάδες χωρίς παιχνίδι Πρωταθλήματος καθώς την περασμένη Κυριακή έκαναν το ρεπό τους ενώ νωρίτερα το παιχνίδι τους στη Νάξο με την Ένωση Ιλίου αναβλήθηκε.

Από την άλλη ο Μίλωνας έχει αποκτήσει άλλον αέρα με την καθοδήγηση του κόουτς Καραγιάννη και έρχεται από δυο συνεχόμενες νίκες απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους (Ερμή Σχηματαρίου και Ένωση Ιλίου).Το κλίμα έχει αλλάξει , η ψυχολογία είναι στα ύψη και όλοι στο Νεοσμυρνιώτικο Σύλλογο θέλουν να συνεχίσουν το νικηφόρο σερί τους και στη Νάξο , ώστε να πάρουν βαθιά βαθμολογική ανάσα.

Κομβικής σημασίας παιχνίδι και για τις δυο ομάδες , δύσκολο για οποιαδήποτε πρόβλεψη. Θα επιλέξω νίκη των γηπεδούχων καθώς μέσα στη Νάξο βρίσκει πάντα τον τρόπο να παίρνει τη νίκη ακόμα κι όταν παίζει με πλάτη στον τοίχο.

Πρόβλεψη : Νίκη ΑΠΑΣ 1-5π.

Ένωση Ιλίου – ΑΟΚ Χανιά (Σκορ 1ου αγώνα 85-75 υπέρ του ΑΟΚ Χανίων)

Αντίθετες διαδρομές την περασμένη αγωνιστική για τις δυο ομάδες. Οι Κρητικοί επικράτησαν του Ερμή Σχηματαρίου με 81-74 ενώ οι γηπεδούχοι υπέστησαν ήττα στη Νέα Σμύρνη από τον Μίλωνα με σκορ 66-61.

Οι φιλοξενούμενοι δείχνουν ανοδική πορεία και προσπαθούν να πλασαριστούν στο πάνω “μισό” του Βαθμολογικου πίνακα. Το έργο τους στο Ίλιον δεν είναι καθόλου εύκολο βέβαια καθώς η τοπική Ένωση του Τάκη Πανούλια είναι μια ομάδα με καλή χημεία και πολύ ταλέντο και σίγουρα θα θέλει να επουλώσει τις πληγές που της άφησε η ήττα στο Μίλωνα ώστε να εδραιωθεί την 1η 4αδα.

Εύκολα ή δύσκολα, οι γηπεδούχοι αναμένεται να επικρατήσουν των Χανιωτών καθώς στην έδρα τους δείχνουν πιο δυνατοί. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι εκτός έδρας χάνουν μεγάλο μέρος της δύναμής τους.

Πρόβλεψη: Νίκη Ένωσης Ιλίου 5-10π.

Ερμής Σχηματαρίου – Άρης Θήβας (Σκορ 1ου αγώνα 88-76 υπέρ του Άρη Θήβας)

Τα “καλά” της θα φορέσει η Βοιωτία την Κυριακή που έρχεται  στο Σχηματάρι. Εκεί οι δυο εκπρόσωποί της στη Γ’ Εθνική , Ερμής Σχηματαρίου και Άρης Θήβας, συγκρούονται σε ένα παιχνίδι που αναμένεται να είναι γιορτή για το Βοιωτικό μπάσκετ σε ένα κατάμεστο , από φιλάθλους και των δυο ομάδων,  γήπεδο.

Και οι δυο αντίπαλοι δεν είναι σε καλά φεγγάρια καθώς οι γηπεδούχοι προέρχονται από δυο σερί ήττες εκτός έδρας (Μίλωνα και Χανιά) ενώ οι φιλοξενούμενοι με τις 3 συνεχόμενες ήττες που έχουν στο Πρωτάθλημα (από Κρόνο, ΕΦΑΟΖ και Αργοναύτη) έχουν μπλέξει για τα καλά σε περιπέτειες.

Με δεδομένη τη δύναμη της έδρας και το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι έχουν πιο έμπειρο ρόστερ πιστεύω ότι θα καταφέρουν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα.

Πρόβλεψη: Νίκη Ερμή Σχηματαρίου 5-10π.

Αργοναύτης Ραφήνας – ΠΕΡΑ (Σκορ 1ου αγώνα 61-60  υπέρ του Αργοναύτη)

Στη 2η θέση του Βαθμολογικού πίνακα βρίσκονται οι γηπεδούχοι που την περασμένη αγωνιστική πέτυχαν σπουδαία εκτός έδρας νίκη στη Θήβα επί του τοπικού Άρη. Ασφαλώς, με την ψυχολογία στα ύψη, οι παίχτες του Γιώργου Γιαννακόπουλου θέλουν να συνεχίσουν στο δρόμο των επιτυχιών, προσθέτοντας μια νίκη ακόμη που θα τους επιτρέψει να φτάσουν ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο τους που είναι η γρήγορη παραμονή στην Κατηγορία.

Οι φιλοξενούμενοι έρχονται από εντός έδρας ήττα από τον πρωτοπόρο ΕΦΑΟΖ , ήττα που έβαλε τέλος στο νικηφόρο σερί τους. Σίγουρα στο μυαλό του Κοουτς Γκαναβία και των παιχτών του θα είναι η επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα , όμως το έργο τους είναι δύσκολο καθώς ο Αργοναύτης εμφανίζεται δυνατότερος στην έδρα του και έχει τον πρώτο λόγο.

Οι γηπεδούχοι έχουν  προβάδισμα νίκης στο συγκεκριμένο παιχνίδι αφού είναι σε καλύτερη ψυχολογική κατάσταση είναι από τους φιλοξενούμενους και παίζουν στην έδρα τους , στην οποία παρουσιάζονται δυνατότεροι.

Πρόβλεψη: Νίκη Αργοναύτη 3-7π.

ΕΦΑΟΖ – ΦΕΑ ( Σκορ 1ου αγώνα 83-74 υπέρ της ΦΕΑ)

Το ντέρμπυ της αγωνιστικής στο οποίο  συγκρούονται ο πρωτοπόρος τους Ομίλου με τον 2ο στη Βαθμολογία.

Οι γηπεδούχοι είναι αυτή τη στιγμή η πιο φορμαρισμένη ομάδα στον Όμιλο έχοντας 5 συνεχόμενες νίκες (τελευταία ήττα από Ένωση Ιλίου 79-78 στις 15-12-2019), την περασμένη αγωνιστική κατέβαλαν την αντίσταση του  ΠΕΡΑ, εκτός έδρας και φιγουράρουν στην κορυφή του Βαθμολογικού πίνακα.

Οι φιλοξενούμενοι του Κόουτς Καρατζά βρίσκονται στη 2η θέση του πίνακα και την περασμένη αγωνιστική επικράτησαν άνετα  του Κρόνου Αγίου Δημητρίου στην έδρα τους.

Το παιχνίδι αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες με τους γηπεδούχους να έχουν τον πρώτο λόγο , κατά την άποψή μου, αφού διανύουν περίοδο εξαιρετικής φόρμας.

Πρόβλεψη: Νίκη ΕΦΑΟΖ 3-7π.

Κρόνος Αγίου Δημητρίου – ΒΑΟΛ Χίου (Σκορ 1ου αγώνα 71-62 υπέρ του Κρόνου)

Να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα θέλουν οι γηπεδούχοι μετά από την εκτός έδρας ήττα από τη ΦΕΑ (73-59) που συνοδεύτηκε και από κακή εμφάνιση. Οι Μπραχαμιώτες θα επιδιώξουν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα που θα επαναφέρει την ηρεμία στις τάξεις τους.

Στον αντίποδα οι φιλοξενούμενοι κατέθεσαν ψυχή την περασμένη εβδομάδα και κατάφεραν στην παράταση να πάρουν τεράστια νίκη, στον αγώνα που δίνουν για την επιβίωσή τους, επί της Χαλκίδας. Σίγουρα , χάνουν μεγάλο μέρος της δυναμικής τους μακριά από τη Χίο , όμως έχουν δείξει χαρακτήρα μαχητή και δεν θα παραδώσουν τα όπλα εύκολα.

Προβάδισμα για τον Κρόνο τόσο λόγω έδρας όσο και εξαιτίας του γεγονότος ότι οι φιλοξενούμενοι μακριά από τη Χίο παρουσιάζονται λιγότερο δυνατοί.

Πρόβλεψη : Νίκη Κρόνου 7-12π.

Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής:
Κυριακή 2 Φεβρουαρίου

Νάξου 15.00 Τα Φανάρια-Μίλων Κοτσίμπος-Κουτσοδήμος

Ιλίου Β’ Γ.Κακούρης 17.00 Ένωση Ιλίου-ΑΟΚ Χανιά Ρίζος-Σοφιανόπουλος (Ζερδεβάς)

Σχηματαρίου 17.00 Ερμής Σχηματαρίου-Άρης Θήβας Ραχιώτης-Ζιώγας (Χριστοδούλου)

Ραφήνας 17.00 Αγροναύτης Τρ.-Πέρα Φραγκούλη-Καρακωνσταντόπουλος (Παπαδόπουλος Στ.)

Ζωγράφου 17.00 ΕΦΑΟ Ζωγράφου-ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ Ορφανός Ιορδ.-Σιδερης (Ζερβούδης)

Αγ. Δημητρίου (Ν) 13.30 Κρόνος Αγ. Δημητρίου-Βούρειος ΑΟΛ Χίου Μαρουδιάς-Τσακιράκη (Παπαδόπουλος Κ.)

Η βαθμολογία

    ΒΑΘ ΑΓ ΝΙΚ ΗΤΤ ΕΠΙΘ ΑΜ ΔΙΑΦ
1 ΕΦΑΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ 22 13 9 4 919 877 42
2 ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ ΤΡΙΓΛΙΑΣ 20 13 7 6 906 905 1
3 ΦΕΑ ΝΦ ΝΧ 20 13 7 6 1009 990 19
4 ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 20 13 7 6 915 882 33
6 ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ 20 13 7 6 916 889 27
6 Α.Κ. ΧΑΛΚΙΔΑΣ 20 13 7 6 898 901 -3
7 ΑΟ ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ 19 12 7 5 882 889 -7
8 ΑΟΚ ΧΑΝΙΑ 19 13 6 7 928 932 -4
9 ΑΣ ΠΕΡΑ 18 13 6 6 874 884 -10
10 ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ 18 13 5 8 955 937 18
11 ΑΣ ΑΡΗΣ ΘΗΒΑΣ 17 13 4 9 1033 1065 -32
12 ΑΠΑΣ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ 17 11 6 5 754 787 -33
13 ΒΟΥΡΕΙΟΣ ΑΟΛ ΧΙΟΥ 16 13 4 8 769 820 -51
  * Ο Αίαντας Αυλίδας αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα        
  ** ΑΟ ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ, ΑΠΑΣ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ, ΑΣ ΠΕΡΑ &ΒΑΟΛ ΧΙΟΥ έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο
 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Βατικανό: Μαύρος καπνός στην “Καπέλα Σιξτίνα”, άκαρπη η πρώτη συνεδρίαση για εκλογή Πάπα

Άκαρπη η πρώτη ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου Πάπα - Οι Καρδινάλιοι θα συνεχίσουν με απόλυτη μυστικότητα την Πέμπτη τη διαδικασία

Τήνος: Την ανακύκλωση ρούχων προωθεί ο Δήμος με τους μωβ κάδους Recycom

O Δήμος προχώρησε στην δημιουργία ενημερωτικού βίντεο με χιουμοριστικό χαρακτήρα, με στόχο την πιο άμεση και φιλική προσέγγιση των πολιτών.

Μεγάλες ανισότητες στους κατώτατους μισθούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Η Eurostat «ακτινογραφεί» τους μισθούς και καταγράφει το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ πλούσιων και φτωχών χωρών

Έγινε η πρώτη ρομποτική υποδόρια μαστεκτομή στην Ελλάδα

Έγινε από διεπιστημονική ομάδα ειδικών υπό τον συντονισμό της Κλινικής Γυναικολογικής και Ρομποτικής Χειρουργικής του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν»

Άνοιξε η πλατφόρμα για τον Κοινωνικό Τουρισμό 2025-2026

Η πλατφόρμα αιτήσεων για τον Κοινωνικό Τουρισμό 2025-2026 άνοιξε. Μπορείτε να υποβάλετε την αίτησή σας ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ

Stoiximan AegeanBall Festival: Moneke, Διαμαντίδης και Παπαλούκας φέρνουν λάμψη στη Σύρο

Το φετινό φεστιβάλ θα διεξαχθεί από τις 27 έως τις 29 Ιουνίου 2025 στο κέντρο της Ερμούπολης, αποτελώντας ένα τριήμερο αθλητικής δράσης

31 Χρόνια Ομάδα Αιγαίου – Ένα ταξίδι προσφοράς και ανθρωπιάς (video)

Κάθε χρόνο, αυτή η ξεχωριστή παρέα εθελοντών, με την ανεκτίμητη στήριξη των υποστηρικτών της, ξεκινά ένα ταξίδι γεμάτο ανθρωπιά, συγκίνηση και ουσιαστική προσφορά

Νάξος: Εκρηκτικός Πανναξιακός ΑΟΚ ισοπέδωσε τον Ιωνικό και ισοφάρισε τη σειρά!

Με την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, μπροστά στο κοινό του, ο Πανναξιακός ΑΟΚ επικράτησε άνετα με 95-69 του Ιωνικού Νικαίας και έκανε το 1-1 στη σειρά των τελικών των play off της National League 2.

Πάτμος: Βοηθούσε συγγενείς του στην επιβίβαση του πλοίου, πήδηξε στη θάλασσα για να μην ταξιδέψει (!!!)

Ένας 34χρονος έπεσε στη θάλασσα την ώρα που το «Δωδεκάνησος Εξπρές» αναχωρούσε – Ευτυχώς, όλα έληξαν χωρίς τραυματισμούς

Νάξος: Στο επίκεντρο ευρωπαϊκής πανεπιστημιακής γνώσης και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης (Photos)

Δύο ευρωπαϊκά προγράμματα εκπαίδευσης και πεδίου πραγματοποιήθηκαν στο νησί, συνδυάζοντας επιστήμη, βιωματική εμπειρία και πολιτισμική ανταλλαγή στο πλαίσιο της συμμαχίας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Civis.

Νάξος – Φιλώτι: Αντίο με σεβασμό και αγάπη στον Τάσο Τζιώτη, άνθρωπο του μέτρου και της προσφοράς

Ο Φιλωτίτης που δεν είπε ποτέ κακή κουβέντα, μόνο έδινε—με τα χέρια, με την καρδιά, με την ψυχή του. Μια απώλεια που βαραίνει την κοινότητα, μια μορφή που δεν ξεχνιέται.

Νάξος – Κινητοποίηση στη ΔΟΥ: Διαμαρτυρία επαγγελματιών για το ψηφιακό πελατολόγιο (video)

Επιχειρηματίες και επαγγελματίες από τη Νάξο διαμαρτύρονται για ένα μέτρο που χαρακτηρίζουν άδικο και ανεφάρμοστο – «Επιβαρύνει αδικαιολόγητα τις μικρές επιχειρήσεις», δηλώνει ο Κ. Φαρκώνας.

Καλοκαιρινή εξόρμηση Raptor Club Greece στη Νάξο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Για πρώτη φορά οι ιδιοκτήτες των εντυπωσιακών pick-up επιλέγουν Κυκλάδες και ξεκινούν από τη Νάξο, με ένα τριήμερο χαλάρωσης, εξερεύνησης και απολαυστικής οδήγησης

Στ. Φουτάκογλου: Το περίπτερο της πλατείας πρώην Δημαρχείου, που φεύγει σιωπηλά (!!!)

Μνήμες, άνθρωποι, ιστορίες δεκαετιών γύρω από ένα μικρό περίπτερο που αποτέλεσε σταθερό σημείο αναφοράς για γενιές Χωραϊτών - Η τοποθέτηση του Στράτου Φουτάκογλου

Νάξος: Μία εικόνα που προκαλεί δέος, πραγματικότητα ή όχι;

Ένα βιομηχανικής κλίμακας έργο απειλεί το φυσικό, πολιτιστικό και κοινωνικό κεφάλαιο της Νάξου και των Κυκλάδων, με επιπτώσεις που ξεπερνούν την ενεργειακή "ανάπτυξη" - Δύο ομιλίες σήμερα και αύριο. Που; Πότε;

Διήμερο Πολιτισμού στη Νάξο με τα “Αξοπατήματα” και το 5ο Γυμνάσιο Κοζάνης

Η μουσική, ο χορός και τα έθιμα ενώνουν Κοζάνη και Νάξο σε ένα γιορτινό διήμερο πολιτιστικών ανταμωμάτων

Κουφονήσι: Μπαίνει νέο πλοίο; από 3 Ιουνίου το πρωινό δρομολόγιο του Blue Star Naxos

Ενημέρωση από τον ΣΤΕΚ για τις φετινές συνδέσεις, τις ανησυχίες των επαγγελματιών και τις επερχόμενες ανακοινώσεις της Hellenic Seaways – Blue Star Ferries σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Κουφονησίου

Το “Highspeed 3” αλλάζει το τοπίο στις θαλάσσιες συγκοινωνίες Κρήτης – Κυκλάδων;

Η Hellenic SeaWays ενισχύει τη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Ηράκλειο με το ταχύπλοο "Highspeed 3", φέρνοντας νέο ανταγωνισμό και πιθανές μειώσεις τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. (πίνακας δρομολογίων)

Εκτακτο: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της πόλης Νάξου

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της πόλης Νάξου σήμερα Δευτέρα 5 Μαϊου

Β. Φλεριανός: Ξεκινά το έργο που περίμενε μια ολόκληρη γενιά

Με χρηματοδότηση 2,28 εκατομμυρίων ευρώ, η Νάξος αποκτά επιτέλους το ενιαίο Αθλητικό Κέντρο που αξίζει στους αθλητές, τους συλλόγους και τη νεολαία της - Η τοποθέτηση του Βασίλη Φλεριανού