Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑθλητικάΑΠΑΣ τα Φανάρια - Καρακώστας: "Αποψή μου; η χρονιά να θεωρηθεί ως...

ΑΠΑΣ τα Φανάρια – Καρακώστας: “Αποψή μου; η χρονιά να θεωρηθεί ως μη γενόμενη και πάμε από την αρχή”

|

Ο Φώτης Καρακώστας – προπονητής του ΑΠΑΣ τα Φανάρια – μιλάει με τον Νάσσο Βλάχου για μπάσκετ…. Για την απόφασή του να δεχτεί την πρόταση να προπονήσει τον ΑΠΑΣ, για την Γ’ Εθνική και για τα νέα δεδομένα που έρχονται ελέω Κορωνοϊού (δείτε video) 

“Έχω την εντύπωση ότι η κανονικότητά μας στα γήπεδα δεν θα είναι η ίδια. Θεωρώ , παρόλα αυτά, ότι κάθε εμπόδιο είναι για καλό και πιστεύω ότι μας δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία , στο μπάσκετ της χώρας μας, να κάνουμε επανεκκίνηση. Είναι πολλά τα «κακώς κείμενα» στον χώρο του αθλήματος που αγαπάμε στην πατρίδα μας και είναι ευκαιρία να διορθωθούν. Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που πρέπει να αλλάξουνε και έχουμε τώρα τη δυνατότητα να το κάνουμε”. Τάδε έφη Φώτης Καρακώστας, ο προπονητής του ΑΠΑΣ τα Φανάρια που μπορεί και να γράψει ιστορία… Κι αυτό γιατί ανέλαβε τον ΑΠΑΣ τα Φανάρια λίγο πριν το lockout του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, όλα είναι στον αέρα και κινδυνεύει η χρονιά να χαθεί ή να επαναληφθεί ή και να συνεχίσει μέσα στο καλοκαίρι εάν όλα πάνε με βάση το καλύτερο δυνατό σενάριο… Και στις δύο πρώτες περιπτώσεις, απλά δεν θα έχει κάτσει ούτε ένα λεπτό στο πάγκο της ομάδας του… 

Παράξενα ζητήματα.. Πρωτόγνωρα όπως λέει και ο ίδιος μιλώντας στον Νάσσο Βλάχου για λογαριασμό της ιστοσελίδας sportcyclades.gr… Ο έμπειρος τεχνικός εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν να αναλάβει την ομάδα της Νάξου σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι του Πρωταθλήματος και ανέλυσε την δυναμική του Ομίλου. Ακόμη , εξέφρασε την άποψή του για τη συνέχεια και την ολοκλήρωση των Πρωταθλημάτων της φετινής αγωνιστικής περιόδου ενώ χαρακτήρισε την πρωτόγνωρη κρίση που βιώνουμε όλοι μας σαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για αναθεώρηση και επανεκκίνηση των δομών του Ελληνικού μπάσκετ. Τέλος, δήλωσε αισιόδοξος για την έκβαση της μάχης όλων μας απέναντι στον αόρατο εχθρό , τον κορωνοιό και έστειλε το δικό του μήνυμα στους συμπολίτες μας.

Κόουτς, ανέλαβες την ομάδα σε μια πολύ δύσκολη καμπή του Πρωταθλήματος. Τί σε έκανε να πεις το «ΝΑΙ» στους ανθρώπους του ΑΠΑΣ;

Ήταν μια δύσκολη απόφαση που ήρθε σαν απόρροια μιας συζήτησης αρκετών εβδομάδων με τους ανθρώπους της ομάδας. Αρχικά ήμουν κάθετα αρνητικός όμως στην πορεία είδα ότι το διάστημα ήταν αρκετό ώστε να μπορέσω να περάσω τη φιλοσοφία μου στην ομάδα , στον τρόπο παιχνιδιού, και ότι θα ήταν εφικτός ο στόχος της παραμονής στη Γ’ Εθνική.

Η ομάδα βρίσκεται πολύ κοντά στην επίτευξη του βασικού της στόχου που είναι η παραμονή. Συμφωνείς με αυτή την εκτίμηση;

Είναι πολύ κοντά και πολύ μακριά ταυτόχρονα. Έχει πολύ μεγάλη ιδιορρυθμία αυτός ο Όμιλος φέτος αφού μια νίκη μπορεί να σε φτάσει να διεκδικείς το κάτι παραπάνω και μια ήττα μπορεί να σε καταστρέψει. Οι δυναμικότητες είναι πολύ κοντά , άρα όπως καταλαβαίνεις όσο εύκολος φαντάζει ο στόχος της παραμονής άλλο τόσο δύσκολο είναι, σημειώνοντας φυσικά ότι έχει μεγάλη σημασία και η μέρα που θα βρεθεί η κάθε ομάδα.

Έχεις παρακολουθήσει μέσω σκάουτιν τις ομάδες του Ομίλου. Θεωρείς ότι ο βαθμολογικός πίνακας είναι δίκαιος;

Ο βαθμολογικός πίνακας κατά 99,9% λέει αλήθεια. Αντικατοπτρίζει μια εικόνα, είναι μια φωτογραφία εκείνης της στιγμής, ένα screenshot για να χρησιμοποιήσω και όρο της εποχής, για το πως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στον Όμιλο το δικό μας αλλά και σε κάθε όμιλο. Οπότε, ο βαθμολογικός πίνακας, κατά την εκτίμηση μου, είναι δίκαιος, επαναλαμβάνω όμως ότι αποτελεί «φωτογραφία» της στιγμής.

Με τα γεγονότα των ημερών να αφήνουν το μπάσκετ σε δεύτερη μοίρα και επειδή ακούγονται πολλά , τί θεωρείς ότι θα ήταν , κατά τη γνώμη σου, δικαιότερο για την εξέλιξη και την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος; Αν ήσουν στην Ομοσπονδία ποια θα ήταν η εισήγησή σου;

Σύμφωνα με αυτά που ακούγονται τελευταία ξέρω ότι είναι πρόθεση της Ομοσπονδίας να συνεχιστούν τα Πρωταθλήματα. Αυτό όμως έχει απόσταση από την πραγματικότητα καθώς δεν ξέρουμε αν οι συνθήκες θα επιτρέψουν κάτι τέτοιο. Αν ήμουνα εγώ αυτός που θα έπαιρνε αυτή την απόφαση, θεωρώ ότι το δικαιότερο για τους περισσότερους , όχι για όλους, θα ήταν ότι τα Πρωταθλήματα της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 να θεωρηθούν ως μη γενόμενα και οι ομάδες να ξεκινήσουν από την αρχή. Βέβαια γνωρίζω ότι αυτοί που θίγονται περισσότερο είναι οι ομάδες που «ανεβαίνουν» όπως είναι μέχρι τώρα τα πράγματα, αλλά αυτή είναι η δική μου άποψη.

Όταν ξεπεράσουμε αυτή την κρίση πιστεύεις ότι η κανονικότητά μας στα παρκέ θα επηρεαστεί; Θα αλλάξει η εικόνα;

Έχω την εντύπωση ότι η κανονικότητά μας στα γήπεδα δεν θα είναι η ίδια. Θεωρώ , παρόλα αυτά, ότι κάθε εμπόδιο είναι για καλό και πιστεύω ότι μας δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία , στο μπάσκετ της χώρας μας, να κάνουμε επανεκκίνηση. Είναι πολλά τα «κακώς κείμενα» στον χώρο του αθλήματος που αγαπάμε στην πατρίδα μας και είναι ευκαιρία να διορθωθούν. Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που πρέπει να αλλάξουνε και έχουμε τώρα τη δυνατότητα να το κάνουμε. Οι ομάδες στις Εθνικές Κατηγορίες στην χώρα μας είναι πάρα πολλές, κατά τη γνώμη μου , και απαιτείται ένας ορθολογισμός ώστε να φτάσουμε το άθλημα της καλαθοσφαίρισης σε υψηλότερα επίπεδα.

Στείλε ένα μήνυμα στον κόσμο , Κόουτς , για τις δύσκολες μέρες που διανύουμε

Εμείς που ασχολούμαστε με τον αθλητισμό έχουμε μάθει από μικρά παιδιά να είμαστε πειθαρχημένοι. Αυτές τις μέρες μου είναι πάρα πολύ δύσκολο να είμαι μακριά από τη δουλειά μου , μακριά από το γήπεδο που λατρεύω. Όμως , όποια δυσκολία και αν έχει αυτή η ιδιότυπη κατάσταση , μπορώ να την υπερβώ και να πειθαρχήσω στις αποφάσεις των ειδικών. Σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις , ξέρω ότι πρέπει να είμαι μέσα στο σπίτι και προσπαθώ να διαμορφώνω με τον καλύτερο τρόπο την καθημερινότητά μου. Καταλαβαίνω ότι δεν είναι το ίδιο εύκολο για όλους τους συνανθρώπους μου αλλά πρέπει να βρούμε όλοι τα αποθέματα που έχουμε μέσα μας και να πειθαρχήσουμε στις αποφάσεις. Μένουμε σπίτι, λοιπόν, προσπαθώντας να βρούμε τρόπους να κάνουμε τις μέρες μας δημιουργικές, ασχολούμενοι με πράγματα που μας αρέσουν αλλά , εκ των συνθηκών, τα «αφήσαμε» λίγο πιο πίσω και είμαι αισιόδοξος ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε.

loading...

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Μήλος – Εστίαση & Καταλύματα: Σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση το δίμηνο Ιούνιο – Ιούλιο

Στη Μήλο οι μεγαλύτερες αυξήσεις εσόδων τουρισμού το δίμηνο Ιούνιο – Ιούλιο – Εκτός λίστας η Νάξος – Το ρεκόρ της Μυκόνου

Market Pass: Ξεκινούν οι πληρωμές, χρήματα τη Παρασκευή στους λογαριασμούς

Market Pass: Ξεκινούν οι πληρωμές – Σήμερα Δευτέρα (25/9) εκπνέει η πρώτη προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Εκλογές – Κίνημα “Σώστε τις παραλίες της Νάξου”: Ανοιχτή επιστολή προς υποψηφίους

Κίνημα “Σώστε τις παραλίες της Νάξου” και "παρέμβαση" ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών - Ανοιχτή επιστολή με ερωτήσεις όπου ζητούν απαντήσεις από τους υποψήφιους των συνδυασμών

Σύρος – AnimaSyros: Ξεκινάει αύριο το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων

Ξεκινάει στις 26 Σεπτεμβρίου με το πλουσιότερο πρόγραμμα στην ιστορία του, φιλοξενώντας δημιουργούς από 53 χώρες και σχεδόν 300 ταινίες

Εκλογές – ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: Η Νάξος ψήφισε (και πάλι) Αχτσιόγλου

Και τη 2η Κυριακή (24/09) η Νάξος έστειλε το δικό της μήνυμα... Πως ψήφισε η πόλη της Νάξου και το Φιλώτι

Αθήνα – Μ. Ελευθερίου: “Η Ελληνική σημαία, μυστικά… και αλήθειες!”

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου και παρουσιάζεται το βιβλίο του Μάνου Ελευθερίου "Η Ελληνική σημαία, μυστικά ... και αλήθειες"

Εκλογές – ΣΥΡΙΖΑ: Νέος πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης

Νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης – Στις 12:00 η συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις νέες ταυτότητες

Σήμερα από τις 8:30 ξεκινά η λειτουργία της πλατφόρμας id.gov.gr. Τι πρέπει να γνωρίζετε μέσα από ερωτήσεις - απαντήσεις

Σύρος – Σύλλογος Μελετητών Μηχανικών: Συνάντηση με τον Χάρη Βεκρή

Συνάντηση του Συλλόγου Μελετητών Μηχανικών ν. Κυκλάδων με τον υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο Χάρη Βεκρή

ΕΑΣ Νάξου – Στ. Βαθρακοκοίλης: ” Ξεκινάω να διαθέτω τη ντομάτα μου στα 2 ευρώ (αντί στο 1,10)” (video)

Δ. Καπούνης και Στ. Βαθρακοκοίλης στο Mega: «Δεν βρίσκουμε ζωοτροφές, οι τιμές θα ανεβαίνουν και θα έχουμε προβλήματα!» (video)
loading...

Naxos Medical: Κάτι νέο έρχεται στη καθημερινότητα της Νάξου

Το Naxos Medical κι επίσημα ανοίγει τις πύλες του .. Εγκαίνια απόψε (23/09, 20:00) στη πόλη της Νάξου

Νάξος – Μικρή Βίγλα: Μίνι – Περιπέτεια για 40χρονη χειρίστρια αετοσανίδας

Μίνι - Περιπέτεια για 40χρονη χειρίστρια αετοσανίδας στην Μικρή Βίγλα - Τι έγινε

Αμοργός – “Νέα Πνοή”: ” Τι δυσάρεστες εκπλήξεις, περιμένουν τους πολίτες της Αμοργού;”

Η τοποθέτηση της παράταξης "Νέα Πνοή" Δήμου Αμοργού σχετικά με το χωροταξικό και τη θέση της Δημοτικής Αρχής

Νάξος – Δ. Λιανός: Ξεκινάει η υλοποίηση του τοπικού πολεοδομικού σχεδίου

Η ανακοίνωση του Δημάρχου Δημήτρη Λιανού σχετικά με το τοπικό πολεοδομικό σχέδιο στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ναυμαχία Σαλαμίνας: Ο ρόλος της Νάξου στην πιο σημαντική ναυμαχία της Αρχαιότητας

Ποιος ο ρόλος της Νάξου στη ναυμαχία της Σαλαμίνας; Η παρουσία του τριήραρχου Δημόκριτου

Πάρος: Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 70χρονο

Σχηματισμός δικογραφίας για θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην Πάρο

Τήνος: Γυναίκα βρέθηκε στη θάλασσα, άμεση αντίδραση λιμενικού και ναυτικών (video)

Το μεσημέρι της Τρίτης γυναίκα βρέθηκε στη θάλασσα στο λιμάνι της Τήνου ... Η αντίδραση ναυτικών, λιμενικού και καβοδετών (video)

Naxos Wildlife Protection: Τρίτη φωλιά με χελωνάκια, αυτή τη φορά στη Μικρή Βίγλα

Νάξος 2023 και μια ακόμη φωλιά -η τρίτη- με νεογέννητα χελωνάκια εντοπίστηκε, αυτή τη φορά στην Μικρή Βίγλα

Μ. Πολυκρέτη για το τριήμερο που ξεκινάει σήμερα: “Να τιμήσουμε τις ρίζες μας” (video)

«Γροικώ, Θωρώ, Ανoιώθω»: Πολιτιστικό τριήμερο στο Κτήμα Κάμπονες Νάξου - Ti αναφέρει η κα Μαρία Πολυκρέτη (video)
loading...