Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΑΠΑΣ τα Φανάρια - Καρακώστας: "Αποψή μου; η χρονιά να θεωρηθεί ως...

ΑΠΑΣ τα Φανάρια – Καρακώστας: “Αποψή μου; η χρονιά να θεωρηθεί ως μη γενόμενη και πάμε από την αρχή”

|

Ο Φώτης Καρακώστας – προπονητής του ΑΠΑΣ τα Φανάρια – μιλάει με τον Νάσσο Βλάχου για μπάσκετ…. Για την απόφασή του να δεχτεί την πρόταση να προπονήσει τον ΑΠΑΣ, για την Γ’ Εθνική και για τα νέα δεδομένα που έρχονται ελέω Κορωνοϊού (δείτε video) 

“Έχω την εντύπωση ότι η κανονικότητά μας στα γήπεδα δεν θα είναι η ίδια. Θεωρώ , παρόλα αυτά, ότι κάθε εμπόδιο είναι για καλό και πιστεύω ότι μας δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία , στο μπάσκετ της χώρας μας, να κάνουμε επανεκκίνηση. Είναι πολλά τα «κακώς κείμενα» στον χώρο του αθλήματος που αγαπάμε στην πατρίδα μας και είναι ευκαιρία να διορθωθούν. Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που πρέπει να αλλάξουνε και έχουμε τώρα τη δυνατότητα να το κάνουμε”. Τάδε έφη Φώτης Καρακώστας, ο προπονητής του ΑΠΑΣ τα Φανάρια που μπορεί και να γράψει ιστορία… Κι αυτό γιατί ανέλαβε τον ΑΠΑΣ τα Φανάρια λίγο πριν το lockout του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, όλα είναι στον αέρα και κινδυνεύει η χρονιά να χαθεί ή να επαναληφθεί ή και να συνεχίσει μέσα στο καλοκαίρι εάν όλα πάνε με βάση το καλύτερο δυνατό σενάριο… Και στις δύο πρώτες περιπτώσεις, απλά δεν θα έχει κάτσει ούτε ένα λεπτό στο πάγκο της ομάδας του… 

Παράξενα ζητήματα.. Πρωτόγνωρα όπως λέει και ο ίδιος μιλώντας στον Νάσσο Βλάχου για λογαριασμό της ιστοσελίδας sportcyclades.gr… Ο έμπειρος τεχνικός εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν να αναλάβει την ομάδα της Νάξου σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι του Πρωταθλήματος και ανέλυσε την δυναμική του Ομίλου. Ακόμη , εξέφρασε την άποψή του για τη συνέχεια και την ολοκλήρωση των Πρωταθλημάτων της φετινής αγωνιστικής περιόδου ενώ χαρακτήρισε την πρωτόγνωρη κρίση που βιώνουμε όλοι μας σαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για αναθεώρηση και επανεκκίνηση των δομών του Ελληνικού μπάσκετ. Τέλος, δήλωσε αισιόδοξος για την έκβαση της μάχης όλων μας απέναντι στον αόρατο εχθρό , τον κορωνοιό και έστειλε το δικό του μήνυμα στους συμπολίτες μας.

Κόουτς, ανέλαβες την ομάδα σε μια πολύ δύσκολη καμπή του Πρωταθλήματος. Τί σε έκανε να πεις το «ΝΑΙ» στους ανθρώπους του ΑΠΑΣ;

Ήταν μια δύσκολη απόφαση που ήρθε σαν απόρροια μιας συζήτησης αρκετών εβδομάδων με τους ανθρώπους της ομάδας. Αρχικά ήμουν κάθετα αρνητικός όμως στην πορεία είδα ότι το διάστημα ήταν αρκετό ώστε να μπορέσω να περάσω τη φιλοσοφία μου στην ομάδα , στον τρόπο παιχνιδιού, και ότι θα ήταν εφικτός ο στόχος της παραμονής στη Γ’ Εθνική.

Η ομάδα βρίσκεται πολύ κοντά στην επίτευξη του βασικού της στόχου που είναι η παραμονή. Συμφωνείς με αυτή την εκτίμηση;

Είναι πολύ κοντά και πολύ μακριά ταυτόχρονα. Έχει πολύ μεγάλη ιδιορρυθμία αυτός ο Όμιλος φέτος αφού μια νίκη μπορεί να σε φτάσει να διεκδικείς το κάτι παραπάνω και μια ήττα μπορεί να σε καταστρέψει. Οι δυναμικότητες είναι πολύ κοντά , άρα όπως καταλαβαίνεις όσο εύκολος φαντάζει ο στόχος της παραμονής άλλο τόσο δύσκολο είναι, σημειώνοντας φυσικά ότι έχει μεγάλη σημασία και η μέρα που θα βρεθεί η κάθε ομάδα.

Έχεις παρακολουθήσει μέσω σκάουτιν τις ομάδες του Ομίλου. Θεωρείς ότι ο βαθμολογικός πίνακας είναι δίκαιος;

Ο βαθμολογικός πίνακας κατά 99,9% λέει αλήθεια. Αντικατοπτρίζει μια εικόνα, είναι μια φωτογραφία εκείνης της στιγμής, ένα screenshot για να χρησιμοποιήσω και όρο της εποχής, για το πως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στον Όμιλο το δικό μας αλλά και σε κάθε όμιλο. Οπότε, ο βαθμολογικός πίνακας, κατά την εκτίμηση μου, είναι δίκαιος, επαναλαμβάνω όμως ότι αποτελεί «φωτογραφία» της στιγμής.

Με τα γεγονότα των ημερών να αφήνουν το μπάσκετ σε δεύτερη μοίρα και επειδή ακούγονται πολλά , τί θεωρείς ότι θα ήταν , κατά τη γνώμη σου, δικαιότερο για την εξέλιξη και την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος; Αν ήσουν στην Ομοσπονδία ποια θα ήταν η εισήγησή σου;

Σύμφωνα με αυτά που ακούγονται τελευταία ξέρω ότι είναι πρόθεση της Ομοσπονδίας να συνεχιστούν τα Πρωταθλήματα. Αυτό όμως έχει απόσταση από την πραγματικότητα καθώς δεν ξέρουμε αν οι συνθήκες θα επιτρέψουν κάτι τέτοιο. Αν ήμουνα εγώ αυτός που θα έπαιρνε αυτή την απόφαση, θεωρώ ότι το δικαιότερο για τους περισσότερους , όχι για όλους, θα ήταν ότι τα Πρωταθλήματα της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 να θεωρηθούν ως μη γενόμενα και οι ομάδες να ξεκινήσουν από την αρχή. Βέβαια γνωρίζω ότι αυτοί που θίγονται περισσότερο είναι οι ομάδες που «ανεβαίνουν» όπως είναι μέχρι τώρα τα πράγματα, αλλά αυτή είναι η δική μου άποψη.

Όταν ξεπεράσουμε αυτή την κρίση πιστεύεις ότι η κανονικότητά μας στα παρκέ θα επηρεαστεί; Θα αλλάξει η εικόνα;

Έχω την εντύπωση ότι η κανονικότητά μας στα γήπεδα δεν θα είναι η ίδια. Θεωρώ , παρόλα αυτά, ότι κάθε εμπόδιο είναι για καλό και πιστεύω ότι μας δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία , στο μπάσκετ της χώρας μας, να κάνουμε επανεκκίνηση. Είναι πολλά τα «κακώς κείμενα» στον χώρο του αθλήματος που αγαπάμε στην πατρίδα μας και είναι ευκαιρία να διορθωθούν. Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που πρέπει να αλλάξουνε και έχουμε τώρα τη δυνατότητα να το κάνουμε. Οι ομάδες στις Εθνικές Κατηγορίες στην χώρα μας είναι πάρα πολλές, κατά τη γνώμη μου , και απαιτείται ένας ορθολογισμός ώστε να φτάσουμε το άθλημα της καλαθοσφαίρισης σε υψηλότερα επίπεδα.

Στείλε ένα μήνυμα στον κόσμο , Κόουτς , για τις δύσκολες μέρες που διανύουμε

Εμείς που ασχολούμαστε με τον αθλητισμό έχουμε μάθει από μικρά παιδιά να είμαστε πειθαρχημένοι. Αυτές τις μέρες μου είναι πάρα πολύ δύσκολο να είμαι μακριά από τη δουλειά μου , μακριά από το γήπεδο που λατρεύω. Όμως , όποια δυσκολία και αν έχει αυτή η ιδιότυπη κατάσταση , μπορώ να την υπερβώ και να πειθαρχήσω στις αποφάσεις των ειδικών. Σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις , ξέρω ότι πρέπει να είμαι μέσα στο σπίτι και προσπαθώ να διαμορφώνω με τον καλύτερο τρόπο την καθημερινότητά μου. Καταλαβαίνω ότι δεν είναι το ίδιο εύκολο για όλους τους συνανθρώπους μου αλλά πρέπει να βρούμε όλοι τα αποθέματα που έχουμε μέσα μας και να πειθαρχήσουμε στις αποφάσεις. Μένουμε σπίτι, λοιπόν, προσπαθώντας να βρούμε τρόπους να κάνουμε τις μέρες μας δημιουργικές, ασχολούμενοι με πράγματα που μας αρέσουν αλλά , εκ των συνθηκών, τα «αφήσαμε» λίγο πιο πίσω και είμαι αισιόδοξος ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αεροδρόμια: Η εικόνα της επιβατικής κίνησης τον Ιανουαρίου, – 33% η Σαντορίνη λόγω εργασιών

Με το “δεξί” η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας - Πως κινήθηκαν τα αεροδρόμια στο Αιγαίο - Από τη Μυτιλήνη έως τη Ρόδο και τη Σαντορίνη

Βασ. Φλεριανός: Η απόφαση για την ακύρωση του δρώμενου της Παρασκευής και το κάλεσμα διασκέδασης

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βασίλης Φλεριανός σε ανάρτησή του εξηγεί την απόφαση για την ακύρωση του δρώμενου της Παρασκευής των Αποκριών ...

Taste Atlas: Ποια ελληνικά πιάτα με αυγά βρίσκονται στη λίστα με τα 50 καλύτερα στον κόσμο;

Η ελληνική κουζίνα αναδείχτηκε φέτος η καλύτερη στον κόσμο, αφήνοντας πίσω της την ιταλική και άλλες διάσημες κουζίνες

Το τέλος του κινηματογράφου που ξέραμε – Σενάρια, ταινίες και ερμηνείες με… τεχνητή νοημοσύνη!

Σε ποια φιλμ εφαρμόζεται ήδη, ποιες είναι οι αντιδράσεις και γιατί το θέμα της τεχνολογίας απασχολεί από τα Όσκαρ μέχρι το 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

SuperLeague: “Τυφώνας” από γκολ στο 1.85 με επίκεντρο το “Γ. Καραϊσκάκης”

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: «Τυφώνας» από τέρματα στο 1.95!

Μυτιλήνη: Νεκρή μετανάστρια μέσα σε βάρκα που ήρθε από τις τουρκικές ακτές

Στη βάρκα επέβαιναν και άλλοι 18 πρόσφυγες και μετανάστες που εντοπίστηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος

Κων. Καζάκος: “Μεγάλωσα με τον Καμπανέλλη μέσα στο σπίτι μας” (video)

Ο Κωνσταντίνος Καζάκος έρχεται στη Νάξο με τη θεατρική παράσταση "Αγουρα Κεράσια" και μιλάει στο Νίκο Σκορδιαλό για θέατρο, τηλεόραση και τον .. Καμπανέλλη (video)

Πρόταση Ημέρας: Η Μαριέττα Γαλάνη μας προτείνει Ζουμερό κέικ λεμόνι με φρέσκο ξινοτύρι Πιτταρά

Ζουμεροό κέικ 🍰 🍋🍋🍋🍋 λεμόνι με φρέσκο ξινοτύρι Πιτταρά - Η πρόταση ημέρας από την αγαπητή σεφ Μαριέττα Γαλάνη

Naxos Medical: Ιατρείο 24/02) από τον γιατρό ρευματολόγο Κωνσταντίνο Γεωργανά

Πότε και πως μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με τον γιατρό ρευματολόγο Κωνσταντίνο Γεωργανά στο Naxos Medical

Πανναξιακός ΑΟΚ: Σήμερα (23/02) έχει ντέρμπι .. ανόδου με Μελίσσια (video)

Δείτε που μπορείτε να παρακολουθήσετε το ντέρμπι του ΔΑΚ Νάξου μεταξύ Πανναξιακού ΑΟΚ - Μελίσσια (video)

Κυκλάδες (Σαντορίνη – Αμοργός): Παγώνουν οι κρατήσεις, τι λένε οι αρμόδιοι

Μείωση 15% από τους tour operators και 50% από τους μεμονωμένους τουρίστες - Τι λένε σε Σαντορίνη - Αμοργό και Πάρο

Νάξος – Αεροδρόμιο: Τον Μάρτιο θα κλείσει για τρεις εβδομάδες λόγω εργασιών αναβάθμισης

Οι εργασίες καλά κρατούν στο αεροδρόμιο της Νάξου - Ερχεται αναστολή λειτουργίας λόγω εργασιών στο διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης για δια πλάτυνση

Ολυμπιακός: Ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι από τη Νάξο γεννιέται στον “Θρύλο”

Ποιος είναι ο 13χρονος που φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού και κάνει τα πρώτα του βήματα

Κακοκαιρία “Coral”: Η Νάξος ξύπνησε με 0 βαθμούς θερμοκρασία και αίσθηση ψύχους στους – 4

Πως ξύπνησαν σήμερα (21/02) οι Κυκλάδες - Με αίσθηση ψύχους στους -4 βαθμούς η Απείρανθος και Κωμιακή... Πως είναι οι υπόλοιπες Κυκλάδες

Νάξος: Παγετός στο δρόμο προς Κεραμωτή, προσοχή στους οδηγούς (video)

Ορεινή Νάξος.. Χιόνισε τα ξημερώματα του Σαββάτου, η θερμοκρασία στους μηδέν βαθμούς και παγετός στο δρόμο. Προσοχή (video)

Άκης Τσελέντης: “Ας ελπίσουμε ότι πιθανή εκροή λάβας τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες να είναι ήπια “

"Μπορεί τα τελευταία δύο 24ωρα να βιώσατε μια δραστική μείωση των σεισμών, αυτοί όμως εξακολουθούν να συμβαίνουν με μεγέθη που δεν τους καταλαβαίνετε."

Sea Jets: Σε Σχοινούσα και Ηρακλειά φέτος θα δούμε το “Champion Jet 3” (pinakas)

To "Champion Jet 3" αναλαμβάνει να καλύψει τις δρομολογιακές ανάγκες του καλοκαιριού σε Σχοινούσα - Ηρακλειά ενώνοντας με Νάξο και Κουφονήσια (πίνακας)

Σαντορίνη – Λέκκας: Δύο τα σενάρια “Σταδιακή αποκλιμάκωση ή σεισμός 6 Ρίχτερ”

Επίσκεψη Λέκκα - Ευελπίδου στην Σαντορίνη - Οι συζητήσεις, οι διαπιστώσεις και τα δύο βασικά σενάρια που υπάρχουν στο τραπέζι από ΕΚΠΑ

Κυκλάδες: Οι Ασφαλιστικές εξαιρούν τον .. σεισμό από ανανεώσεις συμβολαίων (!!!)

Οι ασφαλιστικές εξαιρούν τον… σεισμό από τις ανανεώσεις συμβολαίων σε νησιά των Κυκλάδων - Ποια νησιά είναι στο επίκεντρο

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Στη δημοσιότητα το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων Νάξου και Μικρών Κυκλάδων - Πότε ξεκινούν, οι διαδρομές των Κορδελάτων και το Καρναβάλι