Παρασκευή, 15 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΑΠΑΣ τα Φανάρια: Εχασε στα Χανιά (64-61), κράτησε τη διαφορά

ΑΠΑΣ τα Φανάρια: Εχασε στα Χανιά (64-61), κράτησε τη διαφορά

|

“Ιδανικός αυτόχειρας” ο ΑΠΑΣ τα Φανάρια, ηττήθηκε στα Χανιά από την τοπική ομάδα 64 – 61 αν και βρέθηκε να έχει προβάδισμα 7 πόντων (51-44) στα μέσα της 3ης περιόδου και στα τελευταία δευτερα να έχει δικαίωμα στη νίκη – Κράτησε τη διαφορά του πρώτου γύρου (76-69) – Τέταρτη σερί ήττα εκτός έδρας και πλέον κοιτάζει τα δύο εντός έδρας παιχνίδια με Ενωση Ιλίου (εξ αναβολής) και Αρη Θήβας για να επιστρέψει στις επιτυχίες 

Είναι η στιγμή που ο ΑΠΑΣ τα Φανάρια δεν πρέπει να πατήσει το κόκκινο κουμπί του … πανικού. Η ομάδα του Θόδωρου Αλμπάνη για την 16η αγωνιστική του 2ου Ομίλου στο Νότο της Γ’ Εθνικής, ήττηθηκε απόψε στα Χανιά από τον ΑΟΚ με 64-61 (ημ 33-35), έφτασε τις 3 διαδοχικές ήττες και οφείλει να κρατήσει την ψυχραιμία της έχοντας μπροστά της δύο σημαντικά παιχνίδια εντός έδρας: με την Ενωση Ιλίου σε εξ αναβολής αγώνα και τον Αρη Θήβας στις 23 Φεβρουαρίου για την 17η αγωνιστική και με δεδομένο ότι την επόμενη εβδομάδα υπάρχει ρεπό για όλες τις ομάδες…  Και αυτό είναι το κλειδί… Η ομάδα του ΑΠΑΣ αυτή τη στιγμή δείχνει ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα ρυθμού λόγω της μεγάλης διακοπής των αγωνιστικών του υποχρέωσεων κάτι που φάνηκε και την περασμένη εβδομάδα όταν γνώρισε την 1η εντός έδρας ήττα από τον Μίλωνα (15η αγωνιστική) έχοντας χωρίς παιχνίδι τους παίκτες της για τρεις εβδομάδες (!!!) Εδώ να σημεώσουμε βέβαια την αδυναμία του ΑΠΑΣ στα εκτός έδρας παιχνίδια καθότι έχει να νικήσει από τις 24 Νοεμβρίου ήτοι τέσσερις σερί ήττες στο … δρόμο. 

Ψυχραιμία… Η απογοήτευση από το χαμένο παιχνίδι της περασμένης εβδομάδας με τον Μίλωνα (κυρίως ο τρόπος που ήρθε η ήττα με το non call στη τελευταία επίθεση όταν με λαβή ελληνορωμαϊκής βρέθηκε ο Μάκαρης στο παρκέ του ΔΑΚ Νάξου) σίγουρα ενόχλησε, όμως πρέπει να πεισμώσει τους παίκτες της Απεραθίτικης ομάδας.. Κόντρα στον ΑΟΚ απόψε, η ομάδα του Αλμπάνη, γύρισε το παιχνίδι με εντυπωσιακό τρόπο στην τρίτη περίοδο (με σερί 15-1 πήρε προβάδισμα 51-44), στη τέταρτη περίοδο έφτασε μία ανάσα από την πλήρη ανατροπή (στο 60-59 και με το χρονόμετρο να δείχνει 38 δεύτερα πριν την εκπνοή χάθηκε ένα επιθετικό ριμπάουντ (2/2 βολές του Σκαμνάκη) ενώ αμέσως μετά ο Κελεσίδης έκλεψε τη μπάλα και η ομάδα του ΑΠΑΣ έχασε την ευκαιρία να εκδηλώσει επίθεση που μπορούσε να φέρει την αναμέτρηση στην έξτρα περίοδο…  Κράτησε όμως τη διαφορά του πρώτου αγώνα (βλ 76-69) και βλέπει το μέλλον. Αρκει να υπάρχει ψυχραιμία… 

Ας δούμε πως μεταδίδει το παιχνίδι η ιστοσελίδα athlitiko.gr 

O AOK Χανιά ξεκίνησε το παιχνίδι με εξαιρετικά ποσοστά έξω από τη γραμμή των 6.75μ. με προεξέχοντα τον Παναγιώτη Κατράνα, όμως για ακόμα μια φορά βρέθηκε εκτός ρυθμού στο τρίτο δεκάλεπτο, δίνοντας την ευκαιρία στην ομάδα της Νάξου να “χτίσει” μια διαφορά 8 πόντων, μια διαφορά όπου η εξαιρετική άμυνα του ΑΟΚ εξάλειψε, παίρνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία του την τέταρτη συνεχόμενη νίκη στη Γ’ Εθνική. Μια νίκη που από τη μία θέτει σοβαρές βάσεις για τον ΑΟΚ ώστε να εξασφαλίσει το στόχο της παραμονής, από την άλλη τον φέρνει ακόμα πιο κοντά στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας!

AOK XANIA FANARIA NAXOU 9

Το πρώτο δεκάλεπτο ξεκίνησε νευρικά, με τις δύο ομάδες να δυσκολεύονται να διασπάσουν τις άμυνες και τη λύση στους γηπεδούχους να δίνει ο εκτελεστής του ΑΟΚ, Παναγιώτης Κατράνας, για ακόμα ένα παιχνίδι. Στο δεύτερο δεκάλεπτο με όπλο την σφιχτή άμυνα, η ομάδα του Χρήστου Παπανικολάου κατάφερε να περιορίσει Τα Φανάρια με τον συνήθη ύποπτο, Παναγιώτη Κιγμέτογλου, να κυριαρχεί στη ρακέτα, δίνοντας την ευκαιρία στην ομάδα του να διατηρήσει ένα ισχνό προβάδισμα στο τέλος του ημιχρόνου παρότι βρέθηκε με τρία φάουλ πριν τη συμπλήρωση των 20 λεπτών.

Για ακόμα ένα παιχνίδι, ο ΑΟΚ Χανιά άργησε να εμφανιστεί στο παρκέ μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου με τους φιλοξενούμενους να εκμεταλλεύονται με τον καλύτερο τρόπο τη νωχελικότητα των γηπεδούχων και με ένα σερί 15-1 “έχτισαν” μια διαφορά της τάξης των 7 πόντων (44-51). Οι κακές επιλογές των παικτών της ομάδας της Νάξου έδωσαν την ευκαιρία στον ΑΟΚ να ροκανίσει τη διαφορά με το παιχνίδι να εξελίσσεται σε ένα ακόμα ντέρμπι για γερά νεύρα.

Ο ΑΟΚ επέστρεψε μπροστά στο σκορ 8 λεπτά πριν από το τέλος του παιχνιδιού όταν το επιθετικό κρεσέντο του Σίμου Ιωακειμίδη σε συνδυασμό με τα απανωτά λάθη της ομάδας της Νάξου έφεραν τους Χανιώτες εκ νέου μπροστά (55-52).

Από το 34’ έως και το 36’, οι παίκτες της Νάξου υπέπεσαν σε απανωτά λάθη στην επίθεση με τον ΑΟΚ να μην το εκμεταλλεύεται για να τελειώσει το παιχνίδι και να χτίσει μια διαφορά ασφαλείας, προσφέροντας στους θεατές που βρέθηκαν στο ΕΑΚ Χανίων ακόμα ένα θρίλερ… Στα τελευταία λεπτά, οι δυο ομάδες επιδόθηκαν σε εκατέρωθεν κακές επιλογές με τη κόπωση να είναι μέχρι ενός σημείου η αιτία με τον Κιγμέτογλου να παίρνει κρίσιμα ριμπάουντ αλλά ν’ αποχωρεί με πέμπτο φάουλ 98 δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

Το παιχνίδι 38 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του και με το σκορ στο 60-59 κρίνεται από ένα σπουδαίο επιθετικό ριμπάουντ του Μάριου Σκαμνάκη. Στη συνέχεια της φάσης κερδίζει το φάουλ ευστοχώντας και στις δύο βολές, δίνοντας ανάσα στην ομάδα του ενώ οι φιλοξενούμενοι εν μέσω πίεσης υποπίπτουν σε ακόμα ένα λάθος, με τον Κελεσίδη να κλέβει, κερδίζοντας το φάουλ και αυτός με τη σειρά του να.. .ρεφάρει για την άστοχη βραδιά του και με δύο εύστοχες βολές έδωσε “αέρα” 5 πόντων στον ΑΟΚ Χανιά (64-59).

Ο ΑΟΚ Χανιά κατάφερε έτσι και πήρε τη νίκη στο τέλος με 64-61, κάνοντας ακόμα ένα μεγάλο βήμα για την πρώτη παραμονή μετά από πολλά στην ιστορία του χανιώτικου μπάσκετ στη Γ’ Εθνική δείχνοντας ότι η ομάδα του Χρήστου Παπανικολάου έχει βρει τον ρυθμό και τον προσανατολισμό της, ενώ δε μπορεί να αποκλειστεί μια πορεία έκπληξη μέχρι το τέλος της χρονιάς…

Τα δεκάλεπτα:18 – 18, 33 – 35, 46 – 51, 64 – 61

ΑΟΚ Χανιά:(Παπανικολάου) Ζανιδάκης 14 (2), Ιωακειμίδης 11 (2), Κατράνας 10 (3), Σκαμνάκης 10 (1), Κιγμέτογλου 7, Κελεσίδης 6, Μηντζαρίδης 3 (1), Αλεξίου 2, Αδοντάκης 1,Παλαιοκρασάς, Σειραδάκης, Κουρουμούσης

ΑΠΑΣ Τα Φανάρια: (Αλμπάνης) Χονδρόπουλος 14 (2), Προδρόμου 14 (2), Χάρος 10 (2), Μάκαρης 8 (1) Κοντσές 7, Ζαφειρούδης 6 (1), Μυλωνάς 2,Σεϊντίνι, Δίπλαρος, Βουτυρόπουλος, Ναυπλιώτης, Καραγιάννης


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Δεκαπενταύγουστος 2025: 81.500 επιβάτες φεύγουν για τα νησιά – Η μεγάλη καλοκαιρινή έξοδος

Γεμάτα δρομολόγια από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο – Αυξημένη κίνηση και μετά την αργία

Κάδος στο κεδροδάσος: 30 μέτρα που αποκαλύπτουν την έλλειψη παιδείας

Όταν ο εθελοντισμός δεν φτάνει και η αδιαφορία σκορπίζει σκουπίδια στον αέρα

Άνοδος 6,5% στην επιβατική κίνηση των αεροδρομίων ΥΠΑ, «Πετάει» η Σύρος με 125,5% αύξηση

Ρεκόρ για τη Σύρο και σταθερή άνοδος σε Πάρο, Νάξο και Μήλο – Συνολικά 44,7 εκατ. επιβάτες στα ελληνικά αεροδρόμια το επτάμηνο.

Μήνυμα Δημάρχου Τήνου για τον Δεκαπενταύγουστο και την Παναγία της Μεγαλόχαρης

Ο Παναγιώτης Κροντηράς στέλνει ευχές και μήνυμα αλληλεγγύης στους πληγέντες από τις πυρκαγιές, τιμώντας ταυτόχρονα την επέτειο του τορπιλισμού της «Έλλης».

Η Πορτάρα της Νάξου: Το μνημείο των 26 αιώνων που φυλάει μυστικά και θρύλους

Από τον Διόνυσο και την Αριάδνη έως τις σύγχρονες μάχες για την προστασία του εμβληματικού μνημείου που στέκει αγέρωχο στο Αιγαίο

Δωρεάν βραδινά δρομολόγια Σαντορίνης – Θηρασιάς με το «ΑΛΜΙ»

Ο Δήμος Θήρας επεκτείνει τη θαλάσσια σύνδεση των δύο νησιών, προσφέροντας βραδινά δρομολόγια χωρίς κόστος για κατοίκους και επισκέπτες.

Χίος: Αγώνας για τον πλήρη έλεγχο της μεγάλης πυρκαγιάς, 42.000 καμένα στρέμματα γης

Μειώθηκε η ένταση της φωτιάς στη Βόρεια Χίο – Εκτεταμένες οι καταστροφές σε σπίτια, δάση και δίκτυο ηλεκτροδότησης.

ΑΜΣ Φιλωτίου: Άνοιξαν οι εγγραφές για τη νέα σεζόν στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου

Η αθλητική οικογένεια του Φιλωτίου καλεί παλιούς και νέους αθλητές να φορέσουν ξανά τα ποδοσφαιρικά τους παπούτσια.

Καβαλώντας τα κύματα, μιλώντας στον άνεμο, μία μέρα με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Lennart Neubauer (photos)

Από τους λόφους της Νάξου μέχρι την αλμυρή άκρη της Λαγκούνας, πέρασα μια ολόκληρη μέρα με τον Lennart Neubauer, τον 21χρονο Παγκόσμιο και Ευρωπαίο Πρωταθλητή Windsurf Freestyle, ανάμεσα σε σανίδες, ιστορίες και τον ρυθμό του Bob Marley.

Ίος: Το νησί που ζει το πιο φωτεινό του καλοκαίρι

Αυθεντική κυκλαδίτικη ψυχή, χρυσές παραλίες και γιορτές που γεμίζουν το Αιγαίο με χαμόγελα.

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά: Επιβάτες για Νάξο ανέβηκαν στον καταπέλτη μετά από νέα ακύρωση δρομολογίου

Πάνω από 100 ταξιδιώτες αντέδρασαν έντονα μετά την αιφνιδιαστική ενημέρωση ότι δεν θα ταξιδέψουν ούτε σήμερα, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της εταιρείας.

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Νάξος: Χάος στο λιμάνι μετά το απαγορευτικό – Οι λιμενικοί κράτησαν την τάξη

Μέρα-ρεκόρ με 5.000 επιβάτες και 1.000 οχήματα σε λίγες ώρες, αλλά το Λιμενικό Σώμα διασφάλισε ομαλή αποβίβαση και επιβίβαση παρά τις ελλείψεις υποδομών.

Τραγωδία στη Σαντορίνη: 45χρονος από τη Μεσοποταμία Καστοριάς βρέθηκε νεκρός σε πισίνα ξενοδοχείου

Ο άνδρας εργαζόταν εποχικά στο νησί – Οι αρχές ερευνούν τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Χρήστος Σπανός: «Προσπαθώ να χτίσω μια γέφυρα επικοινωνίας με τη Νάξο» (video)

Ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε στο νησί για τη συναυλία της κόρης του Μαρίνας Σπανού, μιλά για τη δουλειά του, τις συνεργασίες του και την καταγωγή του από τον Κυνίδαρο (video)

Ρεκόρ αφίξεων τον Ιούλιο στη Νάξο: +7,2% οι επιβάτες – Στο «κόκκινο» το λιμάνι και οι υποδομές

Τα στοιχεία του Λιμεναρχείου δείχνουν νέα άνοδο στην επιβατική και οδική κίνηση, αλλά και αυξανόμενη πίεση σε λιμάνι και οδικό δίκτυο, επηρεάζοντας την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών.

Νάξος – Ταυτόχρονη άφιξη Blue Star Naxos και Blue Star Delos έφερε χιλιάδες επιβάτες και οχήματα (video)

Εντυπωσιακοί ελιγμοί, ασφυκτική κίνηση και δοκιμασία για τις υποδομές – Σε πλήρη εγρήγορση το Λιμεναρχείο Νάξου και η Δημοτική Αστυνομία. (video)

Συναγερμός στο «Ιονίς», Μπλακ άουτ με 183 επιβάτες, πλέει με μία μηχανή προς το Λαύριο

Βλάβη προκάλεσε προσωρινή ακινητοποίηση του πλοίου μεταξύ Κέας και Μακρονήσου – Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις του Λιμενικού.