Πέμπτη, 10 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΑΠΑΣ τα Φανάρια: Δεύτερη νίκη επί του Περιστεριώνα και ...τελικός

ΑΠΑΣ τα Φανάρια: Δεύτερη νίκη επί του Περιστεριώνα και …τελικός

|

Ο ΑΠΑΣ τα Φανάρια κέρδισε και στον δεύτερο αγώνα της σειράς ημτελικών με τον Περιστεριώνα (84 – 43) και περιμένει τον νικητή της σειράς Ερμούπολη – Πανναξιακός (2ος αγώνας την Κυριακή 5 Μαϊου) – Ξεκούραση για τον Γιαννούλη 

Με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια επί του Περιστεριώνα στα ημιτελικά του ανδρικού πρωταθλήματος της ΕΣΚ Κυκλάδων ο ΑΠΑΣ “Τα Φανάρια” προκρίθηκε στους τελικούς της διοργάνωσης, εκεί που απέναντι στο νικητή της σειράς ΑΟ Ερμούπολης – Πανναξιακός θα διεκδικήσει το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα και πέμπτο της ιστορίας του.

Του Ιωάννη Νοταρά (sportcyclades.gr

Η ομάδα της ορεινής Νάξου μετά τη νίκη της την Τετάρτη το μεσημέρι, επικράτησε το πρωί της Παρασκευής 3 Μαΐου με σκορ 84 – 43 και με 2 – 0 νίκες επί του σωματείου της Τήνου εξασφάλισε την πρόκριση, όντας αήττητη στις μέχρι τώρα αναμετρήσεις της.

Στο ίδιο έργο θεατές βρέθηκαν όσοι κατάφεραν να ξυπνήσουν νωρίς το πρωί και να πάνε στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Νάξου “Δημήτριος Περιστεράκης”. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι Απεραθείτες όπως και στο πρώτο ματς έτσι και στο συγκεκριμένο κατάφεραν από την αρχή να επιβάλουν τον ρυθμό τους και με απόλυτη κυριαρχία κοντά στο καλάθι έφτασαν εύκολα όπως φανερώνει και το τελικό αποτέλεσμα στην κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα.

Να σημειωθεί, πως από πλευράς Ναξιωτών δεν αγωνίστηκαν οι Γιάννης Γιαννούλης και Παναγιώτης Πολίτης, τους οποίους αντικατέστησαν επάξια οι παίκτες που επέλεξε ο Παναγιώτης Κακαλιάς για να συμπληρώσει την αποστολή.

Από την άλλη πλευρά, οι Τηνιακοί παρουσίασαν για ακόμη ένα παιχνίδι πως διαθέτουν αξιόμαχο σύνολο. Οι νεαροί αθλητές του Αντώνη Βιδάλη από το εφηβικό τμήμα και οι έμπειροι Γιώργος Κουτσουμπάκος, Παναγιώτης Σιώτης και Φραγκίσκος Δελατόλας είχαν μία αξιοπρεπή εμφάνιση κόντρα σε μία ομάδα που η διαφορά δυναμικότητας ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής.

# Η δεύτερη αναμέτρηση του ζευγαριού της ημιτελικής φάσης ανάμεσα στον Πανναξιακό και τον ΑΟ Ερμούπολης, έχει οριστεί για την Κυριακή 5 Μαΐου στις 2 μ.μ. στο ΔΑΚ Νάξου με τους Δημήτρη Θεοδοσίου και Άγγελο Σαμοθράκη να έχουν οριστεί για να σφυρίξουν την αναμέτρηση.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Θεοδοσίου, Σαμοθράκης.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 13-26, 24-49 (ημίχρονο), 30-72, 43-84.

ΤΑΚ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΝΑΣ (Αντ. Βιδάλης): Καμπέρι 2, Μπινιάκου 4, Παγανέλης 2, Σπεντζάρης, Χατζίρης 3 (1), Τριαντάφυλλος, Σιώτης 4, Κουτσουμπάκος 11, Μαρκουΐζος 8 (2), Πετρόπουλος 5, Δελατόλας, Τζες 3.

ΑΠΑΣ “ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ” (Παν. Κακαλιάς): Ναυπλιώτης 4, Κιόσκου 4, Καλαβρός 2, Βουτυρόπουλος 5 (1), Μάκαρης 13, Αθανασιάδης 7 (1), Ονάσογλου 2, Χάρος 13 (1), Μυλωνάς 15, Καρβούνης 2, Κεφαλιανός 2, Μελάς 15 (1).


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Στην Πλάκα ξανά: 7η αυτοψία και 32η συνέλευση πολιτών για τη σωτηρία των παραλιών της Νάξου

Οι ενεργοί πολίτες της Νάξου επιστρέφουν στην Πλάκα την Παρασκευή 11 Ιουλίου, για μια ακόμη αυτοψία και την 32η συνέλευσή τους, εν μέσω καταγγελιών για ανεξέλεγκτες καταπατήσεις, περιβαλλοντική υποβάθμιση και αδράνεια των αρχών.

Μητρόπολη Παροναξίας: Υποδοχή Τιμίου Λειψάνου της Οσίας Γαβριηλίας στην Νάξο

Την Κυριακή 13 Ιουλίου 2025 θα πραγματοποιηθεί με ευλάβεια η επίσημη υποδοχή αποτμήματος του λειψάνου της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτισσας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου.

Αιμοδοσία Ιουλίου στη Νάξο: Όταν η προσφορά γίνεται ζωή (πρόγραμμα)

Ο Σύλλογος «Εθελοντική Αιμοδοσία Νάξου» καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στη νέα σειρά αιμοδοσιών, δίνοντας το πιο πολύτιμο δώρο — το αίμα τους.

Σύρος: Εκπαιδευτική δράση για παιδιά στο Ενυδρείο Κινίου

Γνωριμία με το θαλάσσιο περιβάλλον του νησιού μέσα από ξενάγηση και βιωματική εμπειρία – Εκδηλώσεις στις 23 και 30 Ιουλίου με ελεύθερη είσοδο

Γαλλικό αφιέρωμα – ύμνος στο ελληνικό καλοκαίρι. Το GEO «ταξιδεύει» στο Αιγαίο

Σειρά δημοσιευμάτων σε έντυπη και ψηφιακή μορφή αναδεικνύει τη φυσική ομορφιά, την αυθεντικότητα και τη γαστρονομία των Κυκλάδων και του Βορείου Αιγαίου

Σαντορίνη: Διακοπή ρεύματος την Παρασκευή 11 Ιουλίου

Από τις 06:30π.μ. έως τις 08:00π.μ. σε διάφορες περιοχές του νησιού λόγω τεχνικών εργασιών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης

Π.Ν.Αι.: Ανοιχτή δημόσια διαβούλευση για το Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων

Η διαβούλευση απευθύνεται τόσο σε πολίτες όσο και σε θεσμικούς φορείς που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς και θα είναι ανοικτή έως τις 27 Ιουλίου 2025

Πάρος: Στην τελική ευθεία το νέο Δικαστικό Μέγαρο, επίσκεψη Μπούγα και σύσκεψη στο Δημαρχείο

Σημαντική σύσκεψη εργασίας παρουσία του Υφυπουργού Δικαιοσύνης Ι. Μπούγα για την εξεύρεση χώρου στέγασης του Πρωτοδικείου Πάρου – Κοινός στόχος η αναβάθμιση των δικαστικών υπηρεσιών στο νησί.

«Ο χορός του Ησαΐα» στην Πάρο: Παράδοση ή παρεξήγηση;

Η Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας τοποθετείται για το βίντεο γαμήλιας τελετής στην Παναγία την Εκατονταπυλιανή – Τι είναι πραγματικά το τοπικό αυτό έθιμο και γιατί δεν αποτελεί καινοτομία

Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων: Αναστηλώνεται ο Ι.Ν. Αγίου Μάμαντος στην Ποταμιά

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων ενέκρινε την απευθείας ανάθεση στατικής μελέτης για τη στερέωση και αποκατάσταση του ιστορικού ναού, στο πλαίσιο του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2025.

Τζεφ Μπέζος: After wedding party στη Νάξο με την Λόρεν Σάντσεζ, η «έξυπνη» αγάπη του για το νησί

Μετά τον χλιδάτο γάμο των 48 εκατομμυρίων στη Βενετία, ο ιδρυτής της Amazon και η εκρηκτική σύζυγός του επιλέγουν τη Νάξο για το after wedding ταξίδι τους, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη σχέση του δισεκατομμυριούχου με το νησί και τα φιλόδοξα σχέδιά του για το «smart island» των Κυκλάδων.

Aperto – Cucina Italiana: Η αυθεντική ιταλική εμπειρία ήρθε στη Νάξο με την υπογραφή του κορυφαίου pizzaiolo Νίκου Σωτηρόπουλου

Ένα νέο γαστρονομικό σημείο στην καρδιά της Νάξου που ενώνει την ιταλική φινέτσα με τη δημιουργικότητα του Έλληνα pizzaiolo που διακρίθηκε δύο φορές ως ο καλύτερος της χώρας και στους 50 κορυφαίους της Ευρώπης.

Κατ’ Οίκον Νοσηλευτική Φροντίδα στη Νάξο από τη Φραντζέσκα Λαγογιάννη

Με επιστημονική γνώση, σεβασμό και ολιστική προσέγγιση, η Φραντζέσκα Λαγογιάννη προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες νοσηλείας στο σπίτι, σε όλη τη Νάξο.

Νάξος: Αλλαγές στην κυκλοφορία σε Χώρα, Αγία Άννα, Άγιο Προκόπη και Πλάκα, “εμφάνιση” του e-naxios

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοινώνει τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την τουριστική περίοδο – Δωρεάν στάθμευση και έλεγχος τροφοδοσίας στα παραλιακά μέτωπα

Εκρηκτική αύξηση επιβατών στο λιμάνι Νάξου τον Ιούνιο (πίνακας)

Οι αριθμοί αυξάνονται, οι υποδομές όμως όχι. Η Νάξος «ασφυκτιά» και χρειάζεται λύση τώρα.

Νάξος – Κατερίνα Καινούργιου: Ρομαντικό ηλιοβασίλεμα και η ξακουστή πατάτα στο τραπέζι της

Η παρουσιάστρια περνά τις διακοπές της στο νησί των Κυκλάδων με τον Παναγιώτη Κουτσουμπή, απολαμβάνοντας τα τοπικά εδέσματα, τη γαλήνη του τοπίου και τις συγκινήσεις μετά το φινάλε της σεζόν.

Αποκαλύφθηκε σκάνδαλο 40 εκατ. ευρώ στο μεταφορικό ισοδύναμο, έγκαιρη παρέμβαση Παππά έσωσε το Δημόσιο

Χάρη σε διοικητικούς ελέγχους και αποφασιστικές κινήσεις, απετράπη καταβολή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε ύποπτες αιτήσεις επιχειρήσεων – Η συντριπτική πλειονότητα από την Κρήτη

Blackout στη Χώρα Νάξου τα πρώτα λεπτά της Κυριακής, αντιδράσεις επιχειρηματιών

Στο σκοτάδι για μισή ώρα το κέντρο της τουριστικής ζωής – Αυξάνονται τα παράπονα επαγγελματιών

Γιάννης Πάριος: Το θαλασσινό του ταξίδι με 16 τραγούδια-ανάσα Ελλάδας και καρδιάς (video)

Ο αγαπημένος ερμηνευτής παρουσίασε το νέο του άλμπουμ «Τα Θαλασσινά του Πάριου» με ένα αξέχαστο νησιώτικο γλέντι στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, με αναφορές στον πατέρα του, την καταγωγή του και τις ρίζες της μουσικής του πορείας.

Blue Star Ferries: Αλλαγή ώρας αναχώρησης (18:30) για το “BLUE STAR 1”

Το πλοίο θα αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά στις 18:30 αντί για 17:30 – Δείτε το ανανεωμένο ωράριο για Πάρο, Νάξο, Ίο και Θήρα